Καθώς διαλύεται η επικοινωνιακή σκόνη που δημιούργησε η «σθεναρή διεκδίκηση» για «επιμήκυνση» της αποπληρωμής των δανεικών που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός κατά την παραμονή του στο Παρίσι, η πραγματικότητα, επίμονη και οδυνηρή, επανέρχεται και μας θυμίζει ότι: Η Ελλάδα είναι πολύ μικρό μέγεθος για να μπλέξει σε ένα παιχνίδι μεταξύ γιγάντων. Αυτήν την πραγματικότητα, ωστόσο, εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός, απ' ό,τι φαίνεται, εξακολουθεί να δείχνει αδικαιολόγητη εμπιστοσύνη σε κάποιου είδους υψηλή (αμερικάνικη) προστασία, η οποία ωστόσο δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη. Εκτός αν θεωρεί ότι η παγίδευση της χώρας στο μακρύ χέρι της Ουάσιγκτον μέσα από τους μηχανισμούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μπορεί να εκληφθεί ως προστασία.
Προς το παρόν τουλάχιστον αυτό που συμβαίνει είναι ότι η χώρα - για την ακρίβεια, τα εναπομείναντα ιμάτια της - αποτελεί το πεδίο σύγκρουσης και συνδιαλλαγής της Ουάσιγκτον από τη μια και του Βερολίνου από την άλλη. Οι γίγαντες προφανώς - δεν θέλει πολύ μυαλό για να το αντιληφθεί κανείς δεν σφάζονται στην ποδιά μας για το ποιος να μας πρωτοσώσει. Αλλά για το ποιος θα καταφέρει να αρπάξει ό,τι μας απέμεινε και κατά κύριο λόγο για το ποιος θα περάσει, μέσα από το ελληνικό κουφάρι, την πολιτική του για τη διαχείριση του κολοσσιαίου χρέους των χωρών της ευρωζώνης και τη μοίρα του ευρώ.
Οι Αμερικάνοι ζητούν από τη Γερμανία να πληρώσει τον λογαριασμό της κρίσης αναλαμβάνοντας τις ζημιές των Ευρωπαίων (οικονομικών) υποτελών της. Από την πλευρά της, η Γερμανία δεν προτίθεται να βάλει το χέρι στην τσέπη για να διασώσει χώρες (πολιτικά) υποτελείς στην Ουάσιγκτον. Πώς θα εξελιχθεί αυτός ο πόλεμος κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Αυτό, πάντως, στο οποίο με ασφάλεια στοιχηματίζουν αυτοί που γνωρίζουν (οι αγορές) είναι ποιοι τελικά δια των πτωχεύσεων, των αναδιαρθρώσεων και της βίαιης αναπροσαρμογής των οικονομιών τους θα πληρώσουν τον λογαριασμό. Η Ελλάδα χωρίς αμφιβολία, είναι ένας απ' αυτους.
Πηγή: "Ποντίκι"
Η επιλεκτικότητα των εισαγγελικών αρχών
-
Δεν είμαστε καλά! Εμφανίζεται δημόσια ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού
Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων (ΕΟΔΑΣΑΑΜ), Χρήστος
Παπαδημητ...
Πριν από 1 ώρα
Δημοσίευση σχολίου