Home » » Σιδερόφραχτοι απέναντι στον εχθρό λαό

Σιδερόφραχτοι απέναντι στον εχθρό λαό

Από giorgis , Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 | 2:07 μ.μ.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 μελών της λυκοσυμμαχίας αναμένεται να καταλήξουν στη «νέα στρατηγική αντίληψη ΝΑΤΟ 2020», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση με τους «στρατηγικούς εταίρους» Ρωσία, Κίνα, Ινδία κ.ά. Με το πρόσχημα «νέων απειλών του 21ου αιώνα», οι Νατοϊκοί επιδιώκουν να επεκτείνουν και τους λεγόμενους προληπτικούς πολέμους, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα για το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα».

Σε ό,τι αφορά τη λεγόμενη «αντιπυραυλική άμυνα», οι αρχικές αντιρρήσεις της Ρωσίας έχουν αμβλυνθεί - καθώς φαίνεται να έχει αποσπάσει ορισμένα ανταλλάγματα - και δηλώνει πως δε βλέπει απειλή από το ΝΑΤΟ. Το σχέδιο προβλέπει πως το αρχικό εγχείρημα της «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα καλυφθεί υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή και ορισμένων άλλων χωρών.

Σε συνέντευξή του στους «Financial Times» ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, υποστήριξε πως δεν υπάρχει ανάγκη να κατονομαστεί κάποια συγκεκριμένη χώρα, καθώς υπάρχουν «περισσότερες από 30 χώρες που έχουν - ή επιθυμούν να αποκτήσουν - βαλλιστικούς πυραύλους με την ικανότητα να φτάσουν μια από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ». Πάντως, ο ίδιος έχει υποστηρίξει πως το κόστος των 147 εκατομμυρίων ευρώ για την «ασπίδα» θα κατανεμηθεί στα 28 κράτη - μέλη και κάλεσε και τη Ρωσία να λάβει μέρος.



Ακούνητοι οι στρατοί κατοχής
Στο πλαίσιο της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με το σύνολο των χωρών που συμμετέχουν στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, σταθεροποίησης στο Αφγανιστάν (ISAF). Οι συμμετέχοντες αναμένεται να συμφωνήσουν πως δε θα υπάρξει αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων πριν το 2015. Στη σύνοδο θα παραβρεθεί ο ΓΓ του ΟΗΕ, ο δωσίλογος Πρόεδρος του Αφγανιστάν ενώ πρόσκληση έχει πάρει και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ.

Η ελληνική πλευρά έχει ήδη αποδεχτεί το νέο στρατηγικό δόγμα και την αντιπυραυλική ασπίδα, δηλώνοντας πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τη Λισαβόνα ότι «το νέο Στρατηγικό Δόγμα είναι απαραίτητο, προκειμένου το ΝΑΤΟ να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και απειλές κατά της ασφάλειας του ευρώ-ατλαντικού χώρου».
Στη σύνοδο της λυκοσυμμαχίας, ο Γ. Παπανδρέου θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, καθώς και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

ΝΑΤΟ: Εχθρός των λαών

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά τον επικίνδυνο, για τους λαούς και τον δικό μας, χαρακτήρα αυτής της λυκοσυμμαχίας. Που ιδρύθηκε το 1949 ως στρατιωτικοπολιτικός ιμπεριαλιστικός συνασπισμός κόντρα στα λαϊκά κινήματα, στην πάλη των λαών για το σοσιαλισμό, κόντρα στο ίδιο το σοσιαλιστικό σύστημα και στην ΕΣΣΔ.

Πρόκειται για μια αιματοβαμμένη ιστορία, στήριξης δικτατοριών, δολοφονικών επεμβάσεων στην υπηρεσία των διεθνικών μονοπωλίων. Αυτό που οι αστοί πολιτικοί (συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες) παρουσιάζουν ως δράση για την «ειρήνη και την ασφάλεια» το έχουν βιώσει και το βιώνουν στο πετσί τους εκατομμύρια άνθρωποι στη διαμελισμένη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, στη Σομαλία και αλλού, όπου οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους, όπως και με το λεγόμενο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, παράρτημα του ΝΑΤΟ όπου συμμετέχουν κυρίως χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Οι αστικές τάξεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, με πρώτες αυτές των ΗΠΑ, Γερμανίας, Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας κλπ. είναι ενωμένες στην επίθεση ενάντια στους λαούς, ενώ η μεταξύ τους «φαγωμάρα» ξεκινάει όταν πρόκειται για τη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο του πλούτου των λαών.

Στη Σύνοδο στην Πορτογαλία θα καταληχθεί η λεγόμενη νέα στρατηγική για το 2020. Με αυτήν επιχειρείται να νομιμοποιηθεί η επέμβαση κατά του λαϊκού κινήματος χώρας - μέλους του, σ' ενδεχόμενο απειλής της αστικής εξουσίας, να ενισχυθούν οι ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, πέραν της ζώνης της Συμμαχίας, δηλαδή σε όλο τον πλανήτη, και μάλιστα με τη «νόμιμη» ομπρέλα του ΟΗΕ και σε συνδυασμό με τις ανάλογες δυνάμεις κρούσης της ΕΕ. Επίσης, στόχος της «νέας στρατηγικής» είναι ο έλεγχος των αγορών σε συνεργασία με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εκτός ΝΑΤΟ, στο όνομα της δήθεν αντιμετώπισης των «νέων ασύμμετρων απειλών» (κυβερνοεπιθέσεις, πειρατεία, διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής, «ενεργειακή ασφάλεια», κλιματικές αλλαγές, κλπ.). Σε αυτά τα πλαίσια θα επεκταθούν και οι λεγόμενοι προληπτικοί πόλεμοι.

Αυτές οι διαδικασίες προωθούνται στα πλαίσια ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και με ανερχόμενες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Βραζιλία και η Ινδία. Διακηρυγμένος στόχος επίσης είναι το γεφύρωμα με τα ανταγωνιστικά συμφέροντα της καπιταλιστικής Ρωσίας. Τέτοιο στοιχείο είναι η λεγόμενη αντιπυραυλική ασπίδα, όπου εξετάζεται η φόρμουλα για την ένταξη και της καπιταλιστικής Ρωσίας, ενώ γίνεται «παζάρι» και για την ένταξη άλλων χωρών, όπως η Τουρκία, αλλά και η χώρα μας. Το Αιγαίο και η εκμετάλλευσή του, στο πλαίσιο των διευθετήσεων των αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι φανερό ότι επιχειρείται να μετατραπεί σε «ΝΑΤΟική λίμνη».

Αυτές τις εξελίξεις αναδεικνύει καθημερινά στη δράση το ΚΚΕ, αποκαλύπτει στα λαϊκά στρώματα τους κινδύνους από το δέσιμο του λαού στο ΝΑΤΟικό άρμα από τις αστικές κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Το ΚΚΕ όμως δε μένει στις διαπιστώσεις, αλλά καλεί το λαό να σηκώσει το ανάστημά του. Να παλέψει για απεμπλοκή της πατρίδας μας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για συνολική ρήξη με τον ιμπεριαλισμό, ΝΑΤΟ και ΕΕ, την αποδέσμευση της χώρας από αυτούς τους οργανισμούς, που θα επιβληθεί από την αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή πάλη σε κάθε χώρα για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πηγή: "Ριζοσπαστης"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
19 Νοεμβρίου 2010 στις 4:02 μ.μ.

Το 1949 τα καπιταλιστικά κράτη ίδρυσαν το ΝΑΤΟ με στόχο την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης που είχε επέλθει στην Ευρώπη σε βάρος του ιμπεριαλισμού. Το ΝΑΤΟ λειτούργησε ως ένας μηχανισμός βίας και καταστολής του εργατικού – λαϊκού κινήματος ως εχθρός του δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει το δικό του δρόμο ανάπτυξης.

Το ΝΑΤΟ για να αιτιολογήσει την ύπαρξη του ως μηχανισμός καταστολής , για να στηριχθούν οι νέοι ιμπεριαλιστικού πόλεμοι, οι επεμβάσεις και να δικαιολογηθούν οι λεγόμενοι “ανθρωπιστικοί πόλεμοι” υιοθέτησε τη λεγόμενη “τρομοκρατία”, “εξτρεμισμό”.

Η Σύνοδος Κορυφής στις 19 – 20 Νοέμβρη στοχεύει :

*

Να νομιμοποιήσει την επέμβαση κατά του λαού σ´ ενδεχόμενο εσωτερικής απειλής της αστικής εξουσίας μέλους του ΝΑΤΟ
*

Να ενισχύσει τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Σομαλία, Πακιστάν κ.α.
*

Να διευρύνει τον έλεγχο των αγορών σε συνεργασία με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εκτός ΝΑΤΟ.
*

Να δράσει για το σχηματισμό κρατικών μηχανισμών (αστυνομίας και στρατού)
*

Να επεκτείνει τους λεγόμενους “προληπτικούς πολέμους”.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας να συμβάλλουν στην αντιιμπεριαλιστική πάλη και να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Εκφράζει την αλληλεγγύη με τον αγώνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Πορτογάλων Εργαζομένων και στηρίζει την διαδήλωση κατά της Συνόδου του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα.
ΠΑΜΕ

Ανώνυμος
19 Νοεμβρίου 2010 στις 5:00 μ.μ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
19/11/10

Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, με την ενεργητική συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, κηρύσσει εχθρούς όλους τους λαούς και αποφασίζει να εξαπολύει προληπτικούς πολέμους σε όποιον λαό δεν σκύβει το κεφάλι. Η συμμετοχή της χώρας και η αποδοχή της αντιπυραυλικής ασπίδας στο Αιγαίο είναι μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη. Εμπλέκει πιο βαθιά την χώρα στα επιθετικά σχέδια και αναγκάζει το λαό να πληρώνει εξοπλισμούς και στρατούς που στρέφονται εναντίον των δικαιωμάτων του και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger