Home » , » Όταν οι τοκογλύφοι ονομάζονται «μηχανισμός στήριξης»

Όταν οι τοκογλύφοι ονομάζονται «μηχανισμός στήριξης»

Από giorgis , Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 | 5:11 μ.μ.

Επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας τον πρόεδρο του κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενο «Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης» Κλάους Ρέγκλινγκ. Αυτός σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Bild είχε δηλώσει:


«Κανείς δεν παίρνει τίποτα από τον Γερμανό φορολογούμενο. Είναι αντίθετα πιθανό η Γερμανία να έχει κέρδη από τη συνεισφορά της στο ταμείο αυτό. Μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτά θα φθάσουν ως τα 600 εκατ. ευρώ, γιατί οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν ένα είδος επιτοκίου επί της βοήθειας αυτής».

Το θέμα αυτό ήρθε σήμερα στην συνάντηση που είχε ο Γ. Πεταλωτής με τους πολιτικούς συντάκτες. Αξίζει να παραθέσουμε τον σχετικό διάλογο:

Δημοσιογράφος.: Θα ήθελα ένα σχόλιο για τις δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωπαϊκού ταμείου για τη διάσωση των οικονομιών Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία θα κερδίζει από τα δάνεια που έχει δώσει προς την Ελλάδα 600 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν θέλω να σχολιάσω ρήσεις κάποιων παραγόντων. Εκείνο, όμως, το οποίο έχουμε να πούμε, είναι ότι σαφώς δεν μας έχει χαρίσει ποτέ κανείς τίποτε και δεν ζητήσαμε από κανέναν να μας δωρίσει τίποτε. Αυτό το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Και το λέγαμε όταν προσπαθούσαμε να πείσουμε τους εταίρους μας, στην Ε.Ε., ότι επιτέλους θα πρέπει να δημιουργηθεί αυτός ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης των χωρών οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα, με πρώτη την Ελλάδα και ίσως και άλλες χώρες και όπως βλέπουμε εξελίσσεται σε μείζον ζήτημα για την Ευρώπη. Άρα, εμείς το μόνο που θέλαμε να κάνουμε, είναι να υπάρχει ένας μηχανισμός στήριξης ο οποίος θα μπορεί να μας δίνει μια ανάσα όταν οι αγορές πλέον δεν μπορούν να δανειοδοτήσουν τις χώρες της Ευρώπης και φυσικά αυτό κανείς δεν το κάνει ανέξοδα.

Πολλά θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε απ’ αυτή την απάντηση του Γ. Πεταλωτή –ή Μπούλη, όπως τον αποκαλεί η τηλεοπτική εκπομπή «Ελληνοφρένεια». Αποστομωτική απάντηση, στις παπαριές του κυβερνητικού εκπροσώπου δίνει το άρθρο του Δ. Καζάκη που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό «Ποντίκι» και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια πράγματα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger