Home » , » Υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη μας.

Υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη μας.

Από giorgis , Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010 | 4:38 μ.μ.


«Εγκλωβισμένο σε μία αδιέξοδη πολιτική, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι έτοιμο να επαναλάβει τα λάθη που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Έχει προγραμματιστεί ένας νέος γύρος υπερφορολόγησης, που θα ενισχύσει τις πληθωριστικές πιέσεις, θα προκαλέσει βαθύτερη ύφεση και θα κάνει πιο δύσκολη την είσπραξη των αναγκαίων φορολογικών εσόδων. Η τρίτη κατά σειρά αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ θα συνδυαστεί με νέες δραστικές περικοπές των δημοσίων δαπανών, που αναμένεται να πλήξουν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Θα γίνει έτσι ακόμη πιο δύσκολη η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Το εκπληκτικό είναι ότι, την ώρα που οι πολιτικοί της τρόικας και της κυβέρνησης ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει από τον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωράει στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα ελλείμματα όλων των ετών από το 2009 και πέρα. Αυτό σημαίνει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή καθίσταται πλέον πολιτικά και μαθηματικά αδύνατη και οι πιστωτές μας αποκτούν το δικαίωμα να επιβάλλουν πρόσθετες θυσίες χωρίς ελπίδα», γράφει σήμερα στην φυλλάδα του ο Γ. Κύρτσος.

Μόλις χτες επίσης διαβάσαμε την είδηση ότι: «Περί τις 4.000 επιχειρήσεις, εμπορικές και μικρές μεταποιητικές, διακόπτουν πανελλαδικά τη λειτουργία τους κάθε μήνα, από τον Ιούνιο του 2010 και μετά. Tο φαινόμενο των "λουκέτων" έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις, όχι μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και κυρίως σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο και Λάρισα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), μόνο στο τετράμηνο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου 2010 έκλεισαν 16.000 επιχειρήσεις».


Πρωτοσέλιδα, επίσης, στην σημερινή οικονομική φυλλάδα «Ημερησία» διαβάζουμε: «Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η κρίση στην αγορά ακινήτων με χιλιάδες επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν προβλήματα ρευστότητας και να αναγκάζονται να βγάλουν στο... σφυρί την περιουσία τους. Ωστόσο, νέα δεδομένα δημιουργούν στην κτηματαγορά, ήθη που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της τοκογλυφίας».

Όλα τα παραπάνω όμως δεν εμποδίζουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προπαγάνδας να βγαίνει και να δηλώνει, ότι: «ο ελληνικός λαός είπε "ναι" στη σταθερότητα και την προοπτική που εξασφαλίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (...) οι πολίτες με την ώριμη ψήφο τους απέτρεψαν την είσοδο της χώρας σε περιπέτεια πολιτικής αστάθειας και αποσταθεροποίησης», σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και τον ΓΑΠ πανευτυχή να τονίζει: «οι πολίτες απέδειξαν ότι ζητούν αλλαγή».
Λεπτομέρεια γ’ αυτούς ότι το 50% των ψηφοφόρων γύρισε την πλάτη του στο πολιτικό σκηνικό ενώ 1.100.000 πολίτες που στις περασμένες εκλογές στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, προχτές με την ψήφο τους απέσυραν την εμπιστοσύνη τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger