Home » , » Μύθοι και πραγματικότητα

Μύθοι και πραγματικότητα

Από giorgis , Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010 | 3:54 μ.μ.

Οι κολαούζοι των καπιταλιστών …

«Πολλοί συγχέουν τη συρρίκνωση του κράτους με την απόλυση των 150 με 200 χιλιάδων εργαζομένων, που υπολογίζεται ότι δεν μπορεί να πληρώσει ο προϋπολογισμός, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι σωστό ότι πολλοί απ' αυτούς θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία. Οι περισσότεροι όμως θα επιστρέψουν στην εργασία, επειδή αυτή θα είναι απαραίτητη στις επιχειρήσεις που θα σπεύσουν να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί. Σε κάθε περίπτωση, όσο μένουμε στην Ευρωζώνη, θα χρειαστεί να διαχειριστούμε μια σημαντική εσωτερική υποτίμηση (...) Αξίες όπως εργασία, περιουσία, κέρδη κεφαλαίων θα χάσουν πολλές μονάδες (...) Η εσωτερική υποτίμηση θα οδηγήσει σε κατάρρευση μισθών και τιμών».

Μπ. Παπαδημητρίου – «Καθημερινή»

και η πραγματικότητα …

«Οι διαρκείς δηλώσεις της κυβέρνησης ότι η κόλαση του μνημονίου δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια αναγκαία προετοιμασία για να ξαναβγεί η χώρα στις διεθνείς αγορές με σκοπό να δανειστεί, δεν συνιστά μόνο την πεμπτουσία του παραλόγου, αλλά και μια εντυπωσιακή ομολογία ολοκληρωτικής χρεοκοπίας.

Οι δυνάμεις που μας επέβαλαν το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, καταδίκασαν τη χώρα και τον λαό της σε μια εσαεί χρεοκοπία. Προς όφελος πάντα των ευρωπαϊκών τραπεζών και επενδυτικών κεφαλαίων ...

Οι πόροι της Ελλάδας, τα λαϊκά εισοδήματα, οι αποταμιεύσεις, ο φυσικός πλούτος, η παραγωγική βάση, έχουν κατασπαταληθεί, λεηλατηθεί και επιπλέον έχουν υποθηκευτεί στους τοκογλύφους των διεθνών αγορών ».

Δημήτρης Καζάκης – Οικονομολόγος, αναλυτής
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger