Home » » Για την πειθαρχική δίωξη του καθηγητή Δ. Πατέλη

Για την πειθαρχική δίωξη του καθηγητή Δ. Πατέλη

Από giorgis , Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010 | 12:28 μ.μ.


Να μπούμε κατευθείαν στο θέμα, δε γνωρίζoυμε αν είστε ενήμεροι αλλά στο Πολυτεχνείο Κρήτης ασκείται μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη εναντίον του καθηγητή Φιλοσοφίας κ.Δημήτρη Πατέλη και μέλους της διεθνoύς μαρξιστικής ερευνητικής ομάδας ''Η Λογική της Ιστορίας''.

  Παραπέμπεται σε πειθαρχικό από τον διδακτορικώς ασκούντα τη διοίκηση,πρώην πρύτανη Ιωακείμ Γρυσπολάκη.Τα έργα και ημέρες είναι γνωστά στο Πανελλήνιο αλλά υπάρχουν και συγκεντρωμένα  εδώ.

 Στο παραπάνω link βρίσκονται και τα κείμενα κριτικής εκ μέρους του Δημήτρη Πατέλη ,που δηλώνουν την αγωνιστική στάση του για την υπεράσπιση του Δημόσιου πανεπιστήμιου και αποκαλύπτουν την αιτία για την εν λόγω δίωξη στο Στε με σαθρές κατηγορητήριο. Σε γενικές γραμμές είναι το παρακάτω ,μιας και από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα γραπτώς στον ''κατηγορούμενο'' !!!!:

1)Συκοφάντηση του Ιωακείμ Γρυσπολάκη και της αξιοπρέπειας του επειδή τον αποκαλούσε παράνομο(κάτι που επιβεβαίωσε το Σ.τ.ε 2,5 χρόνια αργότερα),παράλληλα με την δημόσια κριτική για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του.
2)Ομιλίες σε δημόσιες συζητήσεις σε ''παράνομους χώρους''όπως π.χ το κτίριο Παπαδοπέτρου που τελούσε υπό κατάληψη από τον Σύλλογο φοιτητών.
3)Υπονόμευση του κύρους του Αρχιεπισκόπου Κρήτης!!!!.
Πιστεύουμε ότι η υπόθεση θυμίζει έντονα δυστυχώς Στέλιο Αλεξανδρόπουλο και δε πρέπει να περάσει στα ψιλά.
  Στα πλαίσια ενημέρωσης λοιπόν του κόσμου θα σας παρακαλούσαμε να δημοσιεύσετε σε κάποιο post σας την παρακάτω ανακοίνωση :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Για την πειθαρχική δίωξη του Δ. Πατέλη

Ο Ι. Γρυσπολάκης, πρύτανης, έκπτωτος τώρα, θιασώτης του αυταρχικού εκπαιδευτηρίου που σχεδιάζει να επιβάλει για τα πανεπιστήμια η κυβέρνηση, ο πανεπιστημιακός που έστρεψε τα ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών του, προπομπός των «προθύμων» στην επιχείρηση κατεδάφισης του ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο πανεπιστήμιο, ξαναχτύπησε.

Πληροφορηθήκαμε ότι κίνησε διαδικασία παραπομπής στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του συναδέλφου Δημήτρη Πατέλη, Επίκουρου Καθηγητή στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Πρόκειται για επιχείρηση στοχοποίησης και δίωξης του συναδέλφου.

Ο Δ. Πατέλης είναι πανεπιστημιακός δάσκαλος αφοσιωμένος στην υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου.  Είναι γνωστός για τους ανυποχώρητους αγώνες του στο πλευρό των φοιτητών για την ελευθερία στη διδασκαλία, στην έρευνα και στη διακίνηση των ιδεών.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Δ. Πατέλη και απαιτούμε άμεσα να σταματήσει η δίωξή του.

Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί στο δημόσιο πανεπιστήμιο ο διωγμός της αυτοδύναμης ριζοσπαστικής σκέψης και της συνεπούς αγωνιστικής στάσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
______________________

Με εκτίμηση
Γιώργος Παγανόπουλος, Στέλιος Μπαρμπεράκης
φοιτητές πολυτεχνειού Κρήτης
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2010 στις 4:01 μ.μ.

Ο σ.Πατέλης διώκεται για τα πολιτικά του πιστεύω. Τι μπάτσοι τι τρομονόμος τι ΕΥΠ, το κάθαρμα αυτό που ονομάζεται Γρυσπολάκης, ο δικτατορίσκος της κακιάς ώρας σαν φίδι δαγκώνει σαν χάνει εξουσία.
Ο Δ.Πατέλης είναι πρότυπο ακαδημαικού και πολιτικά ενεργού ανθρώπου, ηθικής και αντίληψης.
Στήριξη χρειάζεται από όλους στον αγώνα του συντρόφου. Μην ξεχνάμε η ΕΔΕ αποτελείται μόνο από ανώτατες λέρες που κυβερνάν γαλέρες (πρόεδρο Αρείου Πάγου, ένα Πρύτανη κλπ κλπ) και το ανήθικο αυτό σκυλί της εξουσίας έχει όλα τα πολιτικά μέσα να πιέσει. Αλλά δε θα του βγει.
Έχετε δει δαγκωμένο φίδι?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger