Home » , » Επικοινωνιακά κόλπα των αστικών κομμάτων

Επικοινωνιακά κόλπα των αστικών κομμάτων

Από giorgis , Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011 | 5:59 μ.μ.

Δεν αποκλείεται να δικαιωθεί η εκτίμηση της Αλέκας Παπαρήγα που έλεγε (Δείτε το βίντεο) ότι τα αστικά κόμματα δεν θα διστάσουν να στείλουν στην φυλακή στελέχη τους με κατηγορίες για μίζες, διαφθορά κλπ, με σκοπό να δείξουν ότι ο καπιταλισμός δεν φταίει, φταίνε αυτοί που διαχειρίστηκαν τις αποφάσεις.

Αυτό το θεωρεί δεδομένο το σημερινό «Ποντίκι» που το εκτιμάει σαν μια επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, που σε συνεργασία με την Ν.Δ προχωράει σ’ αυτή την ενέργεια για τον λόγο ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε εντελώς απαξίωση από πλατιές λαϊκές μάζες.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για πρώην υπουργό που ετοιμάζεται να διαβεί τις πύλες του Κορυδαλλού για παραδειγματισμό και εκτόνωση της πολιτικής και κοινωνικής πίεσης.

Εδώ φωτογραφίζει τον Ακη Τσοχατζόπουλο γράφοντας: «Ενας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, από τους πιο γνωστούς και πιο προβεβλημένους, βρίσκεται ήδη υπό προχωρημένη έρευνα και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα –οι πληροφορίες λένε ότι το αργότερο σε ένα μήνα. Τον καίνε στοιχεία-φωτιά από ελεγκτικές αρχές της Κύπρου και των ΗΠΑ, στις οποίες απευθύνθηκε το ΣΔΟΕ, για off-shore στο όνομα δικών του, με μεγάλα ακίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, επιβαρυντικά στοιχεία προκύπτουν από τις έρευνες του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία της Χάγης για τα υποβρύχια και τις φρεγάτες».

Να τονίσουμε σ' αυτό το σημείο ότι πρόκειται για μια μεθόδευση των δυο μεγάλων κυβερνητικών κομμάτων για να περάσει πλατιά η αίσθηση στον κόσμο ότι ο καπιταλισμός έχει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης αφού η συμπαιγνία, το παζάρι καλύτερα μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά είναι ολοφάνερη. Από το ίδιο ρεπορτάζ προκύπτει ότι Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, για τις σκοπιμότητες που αναφέραμε πριν, αποφάσισαν να «τελειώσουν» τον ήδη «καμένο» Ακη Τσοχατζόπουλο απ’ το ΠΑΣΟΚ, απ’ την μια και δυο βουλευτές της Ν.Δ απ’ την άλλη.
Ετσι το «παζάρι» που έγινε κάτω απ’ το τραπέζι έκλεισε με θύματα, για να επιβιώσει το αστικό σύστημα, Τσοχατζόπουλο, Κυριάκο Μητσοτάκη –σ’ αυτό του χρεώνουν πταίσματα. Φοροδιαφυγή και φορολογικές παραβιάσεις- όπως και μια βουλευτίνα της Ν.Δ –δεν την φωτογραφίζει επακριβώς το δημοσίευμα γ’ αυτό αποφεύγουμε να αναφέρουμε σε ποια πάει το μυαλό μας- της «οποίας θα ανοιχτούν οι λογαριασμοί και γίνεται διασταύρωση στοιχείων βάσει του πόθεν έσχες της, που περιέχει μικρό ποσό εισοδήματος».

Ολη αυτή η τακτική των αστικών κομμάτων δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα επικοινωνιακό κόλπο αφού ο καπιταλισμός «δεν καθαρίζεται». Μόνο ανατρέπεται.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger