Home » , , » Χυδαία επίθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ

Χυδαία επίθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ

Από giorgis , Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 | 8:56 μ.μ.

 Του Κώστα Μάρκου - Εφημερίδα "Πριν"


 
Με δυο χυδαία και βρόμικα δημοσιεύματα, ο "Ριζοσπάστης" της προηγούμενς Κυριακής (σελ 7 και 8) επιτίθεται στη ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική Αριστερά, με αφορμή την απεργία πείνας των 300 μεταναστών, τα γεγονότα της Νομικής και τη δράση τους στο αντιρατσιστικό κίνημα. Τα άρθρα είναι χωρίς ονόματα και καλύπτονται από τις υπογραφές "Ε" και "Κ".


Η εφημερίδα επιτίθεται για άλλη μια φορά προσωπικά στο Νίκο Γιαννόπουλο, ο οποίος τώρα διώκεται από τους εισαγγελείς. Το καινούριο είναι ότι η διεύθυνση του Ριζοσπάστη επιλέγει αυτή τη φορά να επιτεθεί προσωπικά και στον Πέτρο Κωνσταντίνου, στέλεχος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Αθήνας και γνωστό αγωνιστή του αντιρατσιστικού κινήματος.

Ο Ριζοσπάστης επέλεξε να τον συκοφαντήσει για τη στάση του στην υπόθεση της απαγωγής και βασανισμού των 28 Πακιστανών από πράκτορες της ΕΥΠ, της CΙΑ και της βρετανικής ΜΙ6, το 2005. Γράφει ο Ριζοσπάστης: «Αξίζει να θυμίσουμε τι έγραφε το σχετικό εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση: "Πράγματι, η πακιστανική κοινότητα είναι διαιρεμένη σε δύο αντιτιθέμενες εχθρικές παρατάξεις. Ο. διχασμός εκδηλώθηκε στην παρούσα υπόθεση (πιέσεις και για να καταθέσουν ψευδώς ότι ήταν θύματα απαγωγών και για να αλλάξουν τις καταθέσεις και να πουν ότι δεν απήχθησαν)"!». Αξίζει και εμείς να ρωτήσουμε: Πώς μια εφημερίδα που καταγγέλλει σωστά την «αστική δικαιοσύνη» όταν διώκονται συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ή όταν κηρύσσονται παράνομες οι απεργίες, την εμπιστεύεται όταν «βγάζει λάδι» τους πράκτορες;

Πολύ εύστοχο και το ερώτημα της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη: «Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ είχε καταθέσει αίτημα εξεταστική; επιτροπής για τις απάγωγές των Πακιστανών. Και ο Αντώνης Σκυλάκος ως βουλευτής του ΚΚΕ είχε σταθεί  επάξια στο πλευρό των απαχθέντων Πακιστανών (...). Τι  νόημα έχουν τώρα τα περί "μπλεγμένης υπόθεσης" από τον Ριζοσπάστη;

Εκεί όμως που ο κατήφόρος του Ριζοσπάστη πιάνει πάτο, είναι όταν αφήνει δηλητηριώδη υπονοούμενα:. «Στην υπόθεση (σ.σ, της Νομικής) μπήκε και ο Π. Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ποιοι μηχανισμοί, λοιπόν, κινούν τα νήματα τέτοιων ενεργειών και για ποιο σκοπό;», αναρωτιέται πονηρά ο συντάκτης. Πρόκειται για ένα σταθμό πολύ κοντά στον πάτο του κατήφορου.

Δεν έχει κανένα νόημα να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ των αγωνιστών αυτών. Το αγωνιστικό τους ήθος είναι γνωστό. Τα δημοσιεύματα αυτά δείχνουν ανάγλυφα ότι η ηγεσία του ΚΚΕ τελεί υπό καθεστώς σύγχυσης και πανικού. Φοβισμένη από τις απρόβλεπτες εξελίξεις που γεννά η οικονομική και πολιτική κρίση, η γραφειοκρατία του Περισσού τα χάνει όταν δεν ελέγχει ένα κίνημα ή μια κίνηση. Την αντιμετωπίζει ως προϊόν συνωμοσίας και σχεδίου της αστικής τάξης για να στηρίξει τους «οπορτουνιστές» και «να χτυπήσει το ΚΚΕ».

Ασφαλώς και βυσσοδομούν με συνωμοσίες τα αστικά επιτελεία, ασφαλώς και εκτινάσσεται η δράση χαφιέδων. Δεν μπορούν αλλιώς να περάσουν τις αντιλαϊκές επιδιώξεις τους. Αλλά, εάν η κομμουνιστική Αριστερά χρησιμοποιείτο ίδιο δηλητήριο με τους αστούς, κινδυνεύει να δηλητηριαστεί και η ίδια, αλλά και να διασκορπίσει το δηλητήριο στο μαζικό κίνημα, καθιστώντας το ανίκανο να αντισταθεί.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 18 σχόλια

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:10 μ.μ.

ΜΕ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ κτλ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙ ΚΚΕ ΜΙΣΟΣ ΣΕ ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΙΘΗΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ. ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΕΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ : ΤΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΔΕΝΔΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΞΕΡΑ...
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:15 μ.μ.

Το ενοχλητικό είναι σύντροφοι ότι τμήμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συνεχίζει να αντιμετωπίζει το ΚΚΕ σαν παραστρατημένο αριστερό κόμμα. Δεν έχει νομίζω συνειδητοποιηθεί ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπηρετήσει τον καπιταλισμό. Χωμένο μέχρι τα μπούνια στις επιχορηγήσεις του αστικού κράτους (και απευθείας αλλά και μέσω των εταιριών του) και σε απόλυτη συνεργασία με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Αλλωστε το κοινό μέτωπο με αυτόν τόσο στις απεργίς των ΜΜΜ όσο και παντού αποδεικνύει πολλά.
Οσο γρηγορότερα ξεπεραστούν οι αυταπάτες για το δεξιό, ρεφορμιστικό του χαρακτήρα τόσο το καλύτερο...

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:41 μ.μ.

Μία μέρα μετά τα πορίσματα της μίζενς όλη η Ελλάδα μιλούσε για κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμεια.Δεν γνωρίζω τις προθέσεις,αλλά εκ του αποτελέσματος κουτί ήρθε στο αστικό σύστημα(θα πειτε με το δίκαιο σας το αστικό σύστημα κάτι δε θα έβρισκε να παίζουν τα ΜΜΕ).Κάθε συνδικάτο,κάθε πορεία "Μ"ΚΟ αποτελείται από συγκεκριμένους ανθρώπους και κάθε άνθρωπος εξαρτάται από συμφέροντα που έχει συγκεκριμένα συμφέροντα(είτε ταξικά είτε συντεχνιακά είναι και "ατομικα")και συγκεκριμένα πιστευω.Άρα λοιπον να φυγει η καραμελα το ΚΚΕ τα βάζει με το ανεξάρτητο κίνημα και με τις ανεξάρτητες οργανώσεις.Οι σχέσεις του ΚΚΕ με τη νομιμότητα είναι γνωστές,όποιος θέλει να τις μάθει να διαβάσει ριζοσπάστη και να τις δει με τα δικά του τα ματια και όχι με τα μάτια άλλων.Φάνηκαν όταν παρα την επιστράτευση το ΠΑΜΕ απεργούσε.Αυτά για το δημοσίευμα και ανώνυμε 2 αφού το ΚΚΕ είναι όπως λες η αιτια όλων των προβλημάτων πολέμησέ το πλάι με τους εχθρούς του ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου,έγινε επίσημα στις δημοτικες στην Ικαρία

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:43 π.μ.

ΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΖΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΤΩΡΑ ΚΚΕ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΣΚΙΣΤΕΣ ΚΑΜΟΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΠΑΣΟΚ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ.προσοχη στην λογοκρισια ,

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:46 π.μ.

βγαλτε τωρα την ετικετα αυτη τωρα γιατι θα γινει θα χαμος αλητεσ ρουφιανη τροσκιστες

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:48 π.μ.

οταν οτροσκιστης γινεται επαναστατης να το φοβασε

7 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:36 μ.μ.

"Χωμένο μέχρι τα μπούνια στις επιχορηγήσεις του αστικού κράτους (και απευθείας αλλά και μέσω των εταιριών του)"
Η εν λογω ΜΚΟ που εμφανιζοταν ως αλλυλεγγυη των μεταναστων, φιλε ανωνυμε 2, τι σχεση εχει με το ΠΑΣΟΚ και τεραστιες ευρωπαικες και κρατικες επιχορηγησεις; Μηπως ξερεις?????? Μηπως ταχα μου, ταχα μου, οι αντεξουιαστικες ομαδες της Πατρας κυριως, αλλα και της Αθηνας, εχεις υποψιν σου τι ευρωπαικες επιχορηγησεις εχουν αφαιμαξει επειδη διατηρουσαν "πολιτιστικα κεντρα"?
Καντε μας τη χαρη ασ πουμε. Ελεος...

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:19 μ.μ.

συντροφοι από το κκε σοβαρευτείται, βλέπετε παντού φαντάσματα. Αν τραβήξεις στο έπακρο αυτή την λογική. θα καταλήξεις στο να λες, ότι όλη η ανθρώπινη ιστορία κινείται βουλησιαρχικά. Μια αντίληψη ευρέως διαδεδομένη σε αντιδραστικουύς κύκλους(φασιστες,κλπ).
Με λίγα λόγια και στα ίδια πλαίσια μπορεί κανείς να πει,ότι η οκτωβριανή επανάσταση, είναι σχέδιο σκοτεινών κύκλων για να δυσφιμήσουν το σοσιαλισμό και όχι ανάγκη της ιστορίας.

fRED ASTaiR
7 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:45 μ.μ.

Ειναι γεγονος. Το ΣΕΚ είναι ενα ρεφορμιστικό κόμμα που συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ και σε επίπεδο συνδικαλιστικό και σε επίπεδο εκλογών με μια λογική διεισδυσης και εισοδισμού προς τα αριστερα της λαικης βασης του πασοκ.
Αλλά και κάποιο άλλο κόμμα έχει συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδο εξουσίας.
Θυμάσαι καγκεμούσα και λοιποί το 90; Δυο συγκυβερνήσεις...Με τη σημερινή ηγετική ομάδα και τότε...
Όσο για τις οικονομικές επιδοτήσεις, κύριοι επίσκοποι του ΚΚΕ ενημερωθείτε για τους αναπτυξιακους νόμους που επωφελήθηκε η τυποεκδοτική.

Επίσης έψαξα αλλά δε βρηκα τίποτα στο ριζοσπαστη σχετικά με τις νέες απολύσεις από τον 902, που πέρα από το αντιεργατικό οτυ πράγματος, ίσως ...λέω ίσως...ριχνει νερό στο μύλο της αντίδρασης,,,

8 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:19 π.μ.

Ο αστειος κυριος fRED ASTaiR ξαναχτυπησε...

1) Α μαλιστα! Δηλαδη το οτι το 50% των ηγετικων στελεχων του σημερινου ΠΑΣΟΚ ηταν εισοδιστες τροτσκιστες ειναι απλως πταισμα ενω η συγκυβερνηση, με την οποια φαινεται να εχεις ψυχολογικα, ειναι κακουργημα. Η περιπτωση του ΜΕΓΑ εισοδιστη Ανδρουλακη, ο οποιος κινησε σε μεγαλο βαθμο της εν λογω συγκυβερνηση, δεν φαινεται να εχει απασχολησει ακομα το μυαλουδακι σου...
2)Δεν εχει αρνηθει ποτε το κομμα οτι επαιρνε επιδοτησεις, δεν ανακαλυψες δα και την αμερικη ρε μεγαλε...
3)Σκεφτειτε το δασος και οχι το δεντρο μεγαλοι μου. Αν μια τοσο μικρη επιχειρηση, ζημιογονα μεχρι τα μπουνια, δινει αλλοθι για να κανουν απολυσεις οι μεγαλοκαρχαριες που εν μεσω κρισεις ειχε αυξηση κερδων, τοτε το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι πως, αυτο το επιχειρημα που λες fRED ASTaiR ριχνει νερο στον μυλο της αντιδρασης.
4)Ανωνυμε στις 6.19 το ΚΚΕ βλεπει ενα και μονο φαντασμα. Εκεινο του κομμουνισμου. Καλο ειναι να το δειτε και σεις. Ή καντε μαθηματα δημιουργικης γραφης γιατι φαινεται πως η φαντασια σας οργιαζει.

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:37 π.μ.

ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΑΦΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ........
ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΓΙΩΡΓΟ, ( ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΕ ΓΙΩΡΓΟ) , ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΚΛΗΣΕΤΕ ...............................................,,,
ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ , ΕΦΗΒΟΣ , ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΣΤΟ , ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ 18 ΤΙ ΚΑΝΩ ?????????????????
ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΣΕΝΑ ΓΙΩΡΓΟ Η ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ BLOG TΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ..........
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...
ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ , ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ BLOG , ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ??
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΜΑΛΛΟΝ Ο ΓΑΠ, ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ...
ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...
ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ , ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ,,,
ΚΑΤΑΛΕΒΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ...
ΕΓΩ ΠΑΩ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ ... ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ,, ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ ..
ΣΥΓΝΩΜΗ ..
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ .......
ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΑΝΑΡΤΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ,...
ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΙΟ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΜΑΡΤΗΡΗΣΕΤΕ.........

fRED ASTaiR
8 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:17 μ.μ.

επειδη εγω απανταω σε μικροπρέπειες

καγκεμούσε
δεν εχω εγω ψυχολογικα με τη συγκυβερνηση
εσεις το φυσατε ακόμα... Και δεν ήταν κακούργημα.Μόνο η πιο εμπρακτη προδοσια του κομμουνιστικού ελληνικου κινηματος.
μαζί με τον ανδρουλακη ήταν ή δεν ήταν ο χαρίλαος και η αλεκα; Υπερασπίζονταν ή όχι τον γκορμπατζώφ;
Αν μπορεις απάντα...
Όταν εγκαλείς και καλα κανεις για το μααστριχτ, άσε το μυαλό σου να βαδίσει κανα δυο χρόνια πίσω.

Το χω επαναλάβει, όποτε το κκε ξεκιναει πόλεμο συνωμοσιολογίας και σπίλωσης προσώπων
θα λαμβάνει απαντηση.
Από κάποιους που τιμούν τους αγωνιστές και την ιστορία του κκε αλλά δε σηκωνουν το δηλητηριώδες μένος της αλητείας της ηγεσίας και όσων την χειροκροτάνε.

Με λίγα λόγια, όταν έχεις τη φωλιά σου χεσμένη, βούλωσε το, οργάνωσε τις δυνάμεις, έλα σε μια άμιλλα με τις υπόλοιπες δυναμεις, δες που μπορουν να ανοιξουν κοινα μέτωπα, ισχυροποίησε ιδεολογικά και οργανωτικά (έξωθεν) τα μέλη σου και δούλεψε για την ανατροπή και τη λαικη εξουσια όπως την έννοεις (αν το χεις..).
Τα υπόλοιπα βερεσε...και τα ρέστα δικα σου.

το "ορνεο και σαπρόφυτο"
fRED

8 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:13 μ.μ.

Οταν θα καταλαβεις εστω και λιγο αυτο που σου λεω θα νιωσω λιγο ευτυχισμενος.
Ο Ανδρουλακης οταν εμπαινε στιν κομματικες συσκεψεις λιγο πριν την συγκυβερνηση ετρωγε μπουκαλια καθε φορα που ανοιγε το στομα του, γιατι ειχε αρχισει και φαινοταν ο ρολος του. Ο Φλωρακης υπακουσε την πλειοψηφια που ηθελε την συγκυβερνηση. δεν σημαινει οτι την στηριξε κιολας. Και ειδικα στην περιπτωση της Αλεκας, ουτε συζητηση. Ηταν στην ομαδα που απο την αρχη εναντιωθηκε οργισμενα στην περιπτωση αυτη, αλλα βλεπεις λειτουργουσε σαν συνασπισμος και δεν μπορουσε να κανει αλλιως. Η κεντρικη επιτροπη διασπαστηκε ουσιαστικα απο τοτε. Με την συγκυβερνηση και αυτους που διαφωνουσαν αλλα δεν μπορουσαν να κανουν αλλιως. Φυσκικα και το φυσαμε. Και επειδη καηκαμε στον χυλο, φυσαμε και το γιαουρτι. Γι αυτο και η «ενοτητα της αριστερας» μακρια απο μας...Δε υπαρχει, δεν υπηρξε, ηταν ενα αποτυχημενο πειραμα εκ των πραγματων. Αυτοι που επωφεληθηκαν απο αυτην την ενοτητα, ειναι τωρα υπουργοι. Για το κινημα ηταν πραγματι πισωγυρισμα...
Την περιπτωση της περεστροικα το κομμα εχει απαντησει ξεκαθαρα και επανειλημενα. Δεν ξεκινησα τα προβληματα απο την περεστροικα. Απο την δεκαετια του 60-70 τα προβληματα ειχαν εμφανιστει. Υπαρχει και σχετικο κειμενο για τον σοσιαλισμο. Αν θες να επιτιθεσαι στο κομμα, διαβαζε τουλαχιστον τις θεσεις του.
Λαθη εχουν γινει και θα γινονται. Δεν κανει λαθη εκεινος που δεν κανει τιποτα. Οταν εισαι στον αγωνα και παλευεις για το τωρα, και λαθη θα κανεις και θα ξανακανεις. Ο Μπρεχτ το ειχε πει:«Δουλευω πολυ σκληρα για το επομενο λαθος μου».
Ηθελα να μην μπω ξανα σε αντιπαραθεση γιατι φαινεται οτι η τσιχλα στον εγκεφαλο δυσκολα ξεκολαει. Απλως δεν μου αρεσει να πεφτει τιποτα κατω, εστω και αν το λεει καποιος ανιστορητος και ημιμαθης.
Ασε τους αγωνιστες του κομματος να κανουν αυτο που καταλαβαινουν, παρε την ομαδουλα σου και αφου ξερεις πως γινεται, κανε εσυ την επανασταση. Ασε το κομμα και επιτελους γυρνα την σελιδα αυτη για την συγκυβερνηση. Υπαρχουν και αλλα πιο λαμπρες σελιδες να διαβασεις για την ιστορια του κομματος. Οσο μενεις σε αυτην γινεσαι απλα γραφικος.

fRED ASTaiR
8 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:04 μ.μ.

ειλικρινα μπορεις να νιωσεις λίγο ευτυχισμενος.

Πέρα από το ότι δε με ξερεις οπότε και κάνεις σεναρια (ομαδουλες κτλ)αν μπορεις πες μου ένα σημειο ανιστορικότητας και ημιμάθειας.

Η "τσιχλα" θα παραμένει όσο το κομμα σου θα συνεχιζει να σπιλώνει πρόσωπα και καταστάσεις
Δε μπορει πχ ο γοντικας να βγαινει και να λεει οτι πχ το ναρ ή ανταρσυα έχει και κοσμο ...που δεν είναι πράκτορες.Προκειται για αλητικη "πολιτικη" συμπεριφορά.
αντερστέντ;

fRED ASTaiR
8 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:32 μ.μ.

όσο για την οργισμενη αντιδραση της αλεκας, επέτρεψε μου να χω διαφορετικη άποψη...αλλά δεν είναι ούτε ο χώρος ούτε ο χρόνος να συζητηθει

9 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:42 π.μ.

Το προβλημα ειναι οτι δεν απαντατε σε κανενα ερωτημα απο αυτα που εβαλα και βαζω κατα καιρους.
Και για το τελευταιο δεν ειναι θεμα αποψης, ειναι θεμα πραγματικοτητας. Δεν τα βγαζω απο το κεφαλι μου, σε αντιθεση με σενα...

fRED ASTaiR
9 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:25 μ.μ.

Είναι ενδιαφέρον..
ο καγκεμούσα φέρει την άποψη της πραγματικότητας απέναντι στις απόψεις του "κεφαλ(α)ιού".

πάντως αν υπάρχει κάποιο ερώτημα που δεν απαντηθηκε, μετα χαράς.
...αν αξίζει μια άποψη που δεν προσωποποιεί την πραγματικότητα.

το αστείο "όρνεο και σαπρόφυτο"
fRED astAIr

9 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:14 μ.μ.

«ο καγκεμούσα φέρει την άποψη της πραγματικότητας απέναντι στις απόψεις του "κεφαλ(α)ιού".»
Συ ειπας!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger