Home » , » Τρομοκρατημένο το αστικό κράτος από το μαζικό κίνημα ανυπακοής

Τρομοκρατημένο το αστικό κράτος από το μαζικό κίνημα ανυπακοής

Από giorgis , Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 | 2:53 μ.μ.

Το συνήθως καλά πληροφορημένο «Βήμα», για τα όσα συμβαίνουν στον κυβερνητικό θίασο του ΓΑΠ μας παρουσιάζει σήμερα μια τρομοκρατημένη κυβέρνηση μπροστά στο κίνημα ανυπακοής που μαζικοποιείται καθημερινά και καμιά κυβερνητική μεθόδευση δεν φαίνεται ότι μπορεί να το ανακόψει.

Ετσι, λοιπόν το αστικό κράτος που σύμφωνα πάντα με όσα διαφαίνονται από το δημοσίευμα που αναφέραμε, είναι φοβισμένο, βρισκόμενο σε αδιέξοδο, επιστρατεύει τα στηρίγματά του, κατασταλτικούς μηχανισμούς και δικαστές, για να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει πάρει, απρόβλεπτες, για πολλούς, διαστάσεις.

 "«Αν δεν αντιδράσουμε και αυτή την εβδομάδα, κινδυνεύουμε αφενός να γελοιοποιηθούμε αφετέρου να χάσουμε τον έλεγχο της κατάστασης» υποστηρίζουν κορυφαίοι υπουργοί … η κυβέρνηση προετοιμάζει για πρώτη φορά μια «οργανωμένη άμυνα» κατά των κινημάτων «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» συνειδητοποιώντας ότι, αν δεν σταματήσουν άμεσα τα φαινόμενα ανυπακοής στα διόδια και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τότε θα δημιουργηθούν σύντομα συνθήκες αναρχίας στη χώρα. …

 Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να... τσακίσει το κίνημα της ανυπακοής, συνειδητοποιώντας πλέον ότι για κάθε ημέρα ανοχής σε τέτοια φαινόμενα πολλαπλασιάζονται οι εκδηλώσεις οργής από τους νομοταγείς πολίτες….
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το σχέδιο επιστροφής στη νομιμότητα θα ξεκινήσει πιθανότατα από τα διόδια, όπου τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν εισαγγελείς για να συλλαμβάνει η αστυνομία με εντολή τους, τους παραβάτες που θα αρνούνται να πληρώσουν διόδια…

Μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη φθάσει πληροφορίες ότι το κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» έχει αρχίσει ήδη δειλά να επεκτείνεται σε πολίτες που αρνούνται πλέον να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, όπου η αντιμετώπιση του φαινομένου είναι πολύ πιο δύσκολη και πολύ πιο περίπλοκη".

 Αυτά αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η φυλλάδα του ΔΟΨ. Με νόμους και διατάγματα λοιπόν, συνεπικουρούμενο από τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς το κράτος προσπαθεί να ανακόψει αυτό το κίνημα ανυπακοής που καθημερινά μαζικοποιείται και διογκώνεται.

Δεν μπορεί να προβλέψουμε πια θα είναι η εξέλιξη αυτού του κινήματος και μακάρι να έχει τέτοια δυναμική ώστε να «δημιουργηθούν σύντομα συνθήκες αναρχίας στη χώρα» όπως φοβάται το δημοσιογραφικό φερέφωνο του συστήματος.

Για σκεφτείτε όμως να υπήρχαν μαζικοί «θεσμικοί» φορείς ή και πολιτικά κόμματα που να έδιναν πολιτική κάλυψη σε όσους Ρέππας και Βούγιας, με θράσος χιλίων πιθήκων ονομάζουν «τζαμπατζήδες» γιατί αντιδρούν στις αποικιοκρατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει το κράτος με τους μεγαλοκατασκευαστές –τύπου Μπόμπολα- των εθνικών οδών, τι θα γινόταν; 
Προσπαθήστε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν οργανώσεις και κόμματα που μιλούν εξ ονόματος των εργαζομένων προέτρεπαν ανοιχτά να μην πληρώνουμε εισιτήριο στα ΜΜΜ για να ανακληθούν οι υπέρογκες αυξήσεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.. 

Με την ευκαιρία να παραθέσουμε την απάντηση που έλαβε ο Ρέππας στις προκλητικές δηλώσεις του από εκπροσώπους του κινήματος κατά των διοδίων.


«Οι απειλές δεν θα περάσουν»

«Ο υπουργός της κυβέρνησης που έβαλε τη χώρα στο γύψο του μνημονίου τολμάει να συκοφαντεί τους πολίτες που αντιστέκονται στο ξεπούλημα του τόπου!

Εμείς του απαντάμε ότι αντικοινωνική είναι η κυβέρνηση του, τζαμπατζήδες είναι οι φίλοι του οι εργολάβοι και υπονομευτές είναι η πολιτική παρέα του, που βάλθηκε να διαλύσει τη χώρα και κάθε έννοια δικαιώματος. Οι απειλές για ποινικοποίηση του αγώνα μας και οι μηνύσεις κατά αγωνιστών (που δεν έχουν καμιά σχέση με την άρνηση πληρωμής διοδίων) καταδεικνύουν το φόβο της κυβέρνησης και το ζήλο της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργολάβων κόντρα στο δημόσιο συμφέρον. Κλιμακώνουμε με μαζικές κινητοποιήσεις. Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου ανοίγουμε τα διόδια σε όλη τη χώρα». 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger