Home » , , » Αν είχαν την ελάχιστη τσίπα ...

Αν είχαν την ελάχιστη τσίπα ...

Από giorgis , Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 | 6:29 μ.μ.

 Είναι καταπληκτικός ο τρόπος που μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας να λέει τα μεγαλύτερα ψέματα με την απόλυτη φυσικότητα. Ειδικά σήμερα στην συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες από την μια ήταν να γελάς με την αμήχανη προσπάθεια του να αντιστρέψει εντελώς την πραγματικότητα  και από την άλλη να οργίζεσαι γιατί υποτιμούσε τόσο πολύ την νοημοσύνη σ' αυτούς που απευθυνόταν.

Όπως αναμενόταν ο καταιγισμός ερωτήσεων που δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν για την αποκάλυψη που έκανε χτες η «Καθημερινή» ότι ο Στρος-Καν έχει δηλώσει πως ο Γ. Παπανδρέου από το Δεκέμβριο είχε ζητήσει τη συνδρομή του ΔΝΤ.
Και τι απάντησε το όργιο, που παριστάνει τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης;;; !!!! Ότι «θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε σοβαρότητα.  … ερχόμαστε και διυλίζουμε τον κώνωπα … δεν κρύψαμε ποτέ τίποτε… Ήταν συζητήσεις που γίνονταν και είχαμε υποχρέωση, αλλά και πατριωτικό καθήκον αυτές τις συζητήσεις να τις κάνουμε …».

Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό σημείο του διαλόγου:

Γ.  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Και ποιο ήταν ακριβώς το περιεχόμενο που ήταν κρυπτό τότε και αποκαλύφθηκε σήμερα;

Δημοσιογράφος: Το ότι είχε σκοπό, απ` ό,τι συνάγεται, ο κ. Παπανδρέου να βάλει το ΔΝΤ μέσα στην υπόθεση χρηματοδότησης της χώρας.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Από πού το συνάγετε αυτό για να το αντιληφθώ και εγώ;

Δημοσιογράγος: Απ` αυτά που λέει ο Στρος-Καν.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, αυτά που λέει ο Στρος-Καν δεν τα γνωρίζει κανείς.

Δημοσιογράφος: Σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές… μπα μπλα ...

Τι έχουμε στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή; Ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαψεύσει του ισχυρισμούς του Στρος-Καν που αποδεικνύουν ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ, την ίδια στιγμή μεθόδευαν να ρίξουν τον εργαζόμενο ελληνικό λαό βορά στα νύχια των ξένων τοκογλύφων.
Θα υπήρχε άραγε ευρωπαϊκή χώρα μετά απ’ αυτές τις αποκαλύψεις που δημιουργούν τεράστιο ηθικό και πολιτικό πρόβλημα ο πρωθυπουργός της και ο κυβερνητικός του θίασος να παρέμειναν έστω και μια μέρα στην θέση τους;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger