Home » , » "Μεταναστευτική πολιτική" υπάρχει ως θέμα συζήτησης."Τραπεζική πολιτική" γιατί δεν υπάρχει;

"Μεταναστευτική πολιτική" υπάρχει ως θέμα συζήτησης."Τραπεζική πολιτική" γιατί δεν υπάρχει;

Από ciaoant1 , Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 | 6:32 μ.μ.


Παρατηρώ ένα σωρό θέματα "μεταναστευτικής πολιτικής", αλλά δε βλέπω θέματα "τραπεζικής πολιτικής". Ή "βιομηχανικής πολιτικής". Τι σημαίνει αυτό;

Με απλά λόγια, οι λαοί ετοιμάζονται να την ξαναπατήσουν με τη γνωστή παγίδα του "για όλα φταίνε οι Εβραίοι" (όπου οι "Εβραίοι" αλλάζουν, αλλά το νόημα μένει γενικώς το ίδιο), και να αφήσουν ανενόχλητους αυτούς που έχουν θησαυρίσει σε ποσοστά-ρεκόρ.

Νομίζουν άραγε ότι έτσι θα "ξαναβρούν την ησυχία τους"; Όπως θα' λεγε και ο Μαζωνάκης "θέλω να γυρίσω στα παλιά, θέλω την παλιά μου γειτονιά".

Μόνο που στην "παλιά γειτονιά", πέρα από το ότι δεν ήταν τέλεια, υπήρχαν εργάτες με δουλειές στα εργοστάσια, ή στις φάρμες.

Τώρα στην γειτονιά υπάρχουν άνεργοι εργάτες, διότι σε κάποιες άλλες γειτονιές, τις οποίες δεν πολυεπισκέπτονται τα κατώτερα κομμάτια του πληθυσμού, οι βιομήχανοι υπογράφουν επιχειρηματικές συμφωνίες για να μεταφέρουν την παραγωγή όπου συμφέρει αυτούς, οι εφοπλιστες αποφασίζουν να μην πληρώνουν φόρους, το ίδιο και οι δεσποτάδες, οι τραπεζίτες αρπάζουν μερικά τρισεκατομμύριακια από τα κρατικά ταμεία, με τη βοήθεια βέβαια και των κυβερνώντων, κτλ, κτλ, κτλ.

Με απλά λόγια, το να γυρίσει κανείς στην "παλιά γειτονιά" είναι εφικτό μόνο αν έχεις κανείς μια χρονομηχανή. Αλλιώς, αν δηλαδή δεν έχει κανείς μια χρονομηχανή, πάμε για μια νέα κοινωνία.

Μια κοινωνία όπου θα πρέπει να εξοντωθούν πολλοί εργάτες (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ - δείτε πχ το πως πολλαπλασιάζεται η συμμετοχή ντόπιων εργατών στα συσσίτια, και μετά αναλογιστείτε το πόσοι ντόπιοι εργάτες θα "ξεπέσουν" τα επόμενα χρόνια διότι απλούστατα "ζητούν πολλά" σε σχέση με τους εργάτες της Ασίας ή άλλων χωρών, και αφού τα κέρδη των βιομήχανων είναι σημαντικότερο κριτήριο από τις ανάγκες των εργατών, θα μείνουν άνεργοι).

Εκτός βέβαια και αν οι εργάτες το παρουν απόφαση ότι "αφού είναι να χυθεί αίμα, τουλάχιστον να πολέμησουμε αυτούς που μας ρημάζουν". Από την εισβολή στο Αφγανιστάν, μέχρι τα "golden boys" της "διπλανής γειτονιάς", αυτοί που γυρίζουν την ανθρωπότητα σε εποχές βαρβαρότητας πρέπει να καταπολεμηθούν. Αλλά αυτό βέβαια προυποθέτει ότι οι εργάτες δε θα βλέπουν μόνο προς τα κάτω για τους "κακούς Εβραίους"της κάθε εποχής που τους δείχνουν αυτοί που συσσωρεύουν όλο τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια τους, αλλά θα βλέπουν και λίγο προς τα πάνω, τα όργια που κάνουν οι μοντέρνοι Βασιλιάδες, μονάρχες, φεουδάρχες ή ότι άλλο είναι τέλος πάντων αυτοί που μένουν σε "άλλες γειτονιές" σε κάθε εποχή

Έτοιμοι ή όχι, το κουτί της πανδώρας είναι ανοιχτό, και αυτό σημαίνει ότι όλα τα "δεινά" είναι εδώ, και το ίδιο όμως και η ελπίδα που επίσης διέφυγε από το κουτί





Πλουσιότερη εν μέσω κρίσης η ελίτ του χρήματος
Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι την περίοδο 2008 - 2010. Η οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με τον καλπασμό της ανεργίας, την παραοικονομία και τα υψηλά επίπεδα φοροδιαφυγής συνέβαλαν ώστε να ανοίξει δραματικά η εισοδηματική «ψαλίδα» στην Ελλάδα, ενώ είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι το 20% του ευπορότερου πληθυσμού είχε σχεδόν είκοσι φορές μεγαλύτερο εισόδημα από το 20% των πιο φτωχών πολιτών...

Η τάση που έχει διαμορφωθεί αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου με αποτέλεσμα να διατυπώνονται πλέον φόβοι σοβαρών κοινωνικών... εκρήξεων.


Μαζί τα φάγαμε - είναι γνωστό άλλωστε ότι "όλοι" έχουμε λεφτά στην Ελβετία (με πρώτους και καλύτερους τους μουσουλμάνους μετανάστες μάλιστα)

Der Spiegel: Στα 600 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία
καταθέσεις Έλληνες πολίτες στην Ελβετία, όπως αποκαλύπτει χθεσινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Το ποσό αυτό, κατά το Spiegel, είναι της τάξης των 600 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά την ελληνική κυβέρνηση, είναι πεπεισμένη ότι μεγάλο μέρος αυτού του ποσού δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.

Μαγειρεύουν με λάδι από τάφους
Πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων σε νεκροταφεία, από φτωχούς λαθρομετανάστες. Αναστάτωση και εικόνες σοκ στην Κρήτη. Δεν κλέβουν μόνο κοσμήματα, αλλά αδειάζουν και το λάδι από τα καντήλια. Μήνυση κατ' αγνώστων από δήμαρχο

Wall Street: Περισσότερα χρήματα από ποτέ κερδίζουν τραπεζικά στελέχη
Μέσα σε λιγότερα από τρία έτη, αφότου ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός τομέας ήλθε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, «τα τραπεζικά στελέχη, που σχετίζονται με τη Wall Street (Γουόλ Στριτ), κερδίζουν περισσότερα χρήματα, παρά ποτέ...», γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal.

«Πρόκειται γιά τα στελέχη 25 μεγάλων τραπεζών στις ΗΠΑ, που όλα μαζί ανέφεραν εισοδήματα 135 δισ. δολάρια για όλο το 2010, από 112 δισ. δολάρια το '09 - άνοδος εσόδων 6%, ως προς το '09» - γράφει η εφημερίδα. Δηλαδή, προσθέτει η ίδια εφημερίδα, «το ένα τρίτο των τραπεζικών εσόδων 'επιστρέφουν' στους εργαζόμενούς τους, με το μεσαίο τραπεζικό στέλεχος να δηλώνει πέρυσι ετήσια έσοδα 141 χιλιάδων δολαρίων (+3% ως προς το '09)».

Στο ίδιο δημοσίευμα, γίνεται λόγος για «πολλές προσλήψεις στον τραπεζικό τομέα το '10, έτος σταθεροποίησής του μετά την κρίση». Αναφέρονται και δύο παραδείγματα: «ένα στέλεχος της Goldman Sachs κέρδισε πέρυσι 431 χιλιάδες δολάρια, συνάλδεφός του στην Morgan Stanley κέρδισε 257 χιλιάδες δολάρια».
Τι γίνεται είπαμε αν δε μάθεις από τα λάθη σου; Αν ναι, τα επαναλαμβάνεις


"Πρώτα θα "κινεζοποιηθείτε" όσο το δυνατόν περισσότερο, και μετά τα ξαναλέμε. Ως τότε, εμείς πάμε Κίνα, άντε και καμιά Ινδία": Λιγότεροι από τους μισούς Αμερικάνους έχουν full-time δουλειές


Only 47% Of Working Age Americans Have Full Time Jobs
108.616 million people in America are either unemployed, underemployed or "Not in the labor force". This represents 45.5% of working age Americans.

If you count the "Part time employed for non-economic reasons", you get 126.8 million Americans who are unemployed, underemployed, working part time or "Not in the labor force". That represents 53% of working age Americans.

So only 47% of working age Americans have full time jobs. While the official unemployment rate is 9.4%. Something's missing somewhere.
Φόρους; Ε όχι και φόρους. Ας πληρώσουν φόρους τα "κορόιδα" οι εργάτες. Εμείς δεν πληρώνουμε τίποτα, αλλιώς "αποφασίζουμε και διατάζουμε" η παραγωγή να μεταφρθεί σε άλλη χώρα, με μικρότερη φορολογία για εμάς


ΦΟΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΦΟΡΟΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ!
Το νέο φορονομοσχέδιο, που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών, κατεδαφίζει πλήρως τα όποια, ελάχιστα, ψήγματα φορολογικής δικαιοσύνης υπήρχαν μέχρι σήμερα στην ελληνική φορολογική νομοθεσία.

Στέλνει από τη μια πλευρά στοαυτόφωρο τους μικροοφειλέτες και τους επιβάλλει ποινές φυλάκισης, ενώ από την άλλη μειώνει από 40% στο 20%(!!!) τη φορολόγηση των πολυεθνικών εταιρειών αλλά και των μεγάλων εγχώριων επιχειρήσεων για το σύνολο, ουσιαστικά, των κερδών τους.

Το γιωτ του Αμπράμιβιτς. Πήρε και τον Τόρες για 50 ψωροδισεκατομμυριάκια, πάμε για το Τσάμπιονς Λίγκ. Στην υγειά των κορόιδων που τον αφήνουν ελεύθερο να κουμαντάρει ένα σωρό πετρέλαια για την πάρτυ του. "Δημοκρατικά" πάντα...

Oligarch's New Yacht Rains 40 Liters Of Champagne Per Minute From The Ceiling
The super-luxury yacht building business is booming, according to SPIEGEL.


German shipyards are currently building a record 180-meter yacht for an Arab sheikh, and may be starting construction on a 200-meter yacht.

Yacht makers are also inventing luxury amenities. An unnamed Russian oligarch has ordered a boat that can rain 40 liters of champagne per minute from the ceiling of a large shower.

This represents an upgrade from the water-based RainSky showers currently on the market for $24,000.

Says the head of sales at Germany's Lürsen shipyard: "We have an unusual situation. Never in the history of Mankind has so much money been available."


Ισπανία: «Θερίζει» η ανεργία, πέρασε το 20%
Πλήττει τον έναν στους πέντε πολίτες.

Ο αριθμός των ανέργων ανερχόταν στο τέλος του 2010 στα 4,697 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή 121.000 άτομα περισσότερα σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο και 370.100 άτομα περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το INE.

Η άνοδος της ανεργίας δεν έχει σταματήσει από το καλοκαίρι του 2007, καθώς η Ισπανία επλήγη σκληρά από την έκρηξη της στεγαστικής φούσκας. Η ισπανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση από το τέλος του 2008 και η ανάκαμψη δεν είναι παρά εξαιρετικά διστακτική

Η ανεργία στους κάτω των 25 ετών υπερβαίνει το 40% και ο αριθμός των νοικοκυριών όπου κανένα μέλος δεν έχει απασχόληση φθάνει το 1,3 εκατομμύρια.
Τσουπ, να τη και η "διαφθορά": Αφού έχουμε τόσα φράγκα, γιατί να μη δώσουμε και "λίγα" σε μίζες ή νόμιμο lobbying, ώστε να κερδίσουμε έτσι ακόμα περισσότερα φράγκα; Είναι και αυτή μια μορφή επένδυσης, έτσι δεν είναι;


Der Spiegel: Πιθανές «μίζες» στην πώληση 4 υποβρυχίων στην Ελλάδα
Τις ύποπτες διαδρομές 55 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 4 υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία HDW, και τον εξοπλισμό τριών παλαιοτέρων, παρουσιάζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger