Home » , » Επιστολή προς την δημοσιοκάφρο Χριστίνα Κοραή

Επιστολή προς την δημοσιοκάφρο Χριστίνα Κοραή

Από giorgis , Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 | 1:49 μ.μ.

Συνήθως δεν επεμβαίνουμε σε ειδήσεις ή σχόλια που μας στέλνουν αναγνώστες και μας ζητούν να τα αναρτήσουμε στο μπλογκ μας.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως πρέπει να κάνουμε μια εισαγωγή για να γίνει κατανοητή η ανοιχτή «Επιστολή προς την δημοσιοκάφρο Χριστίνα Κοραή» που μας στέλνει αναγνώστης μας.

Είναι γνωστό σε γενικές γραμμές το τι συνέβαινε και πιθανός συμβαίνει στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας 9,84. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί από το αρχείο μας ξεθάβουμε ένα σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής»:

«Πλήγμα στην αξιοπιστία συνιστά επίσης η πολυθεσία, η αργομισθία και το καμουφλαρισμένο πολιτικό χρήμα προς τους δημοσιογράφους, έτσι όπως αυτά καταγράφονται λ.χ. στον ρ/σ του Δήμου Αθηναίων, τον Αθήνα 9,84.
Με 384 εργαζόμενους, εκ των οποίων 240 δημοσιογράφοι, με έσοδα 600 χιλιάδες και ετήσια δημοτική επιχορήγηση 15 εκατομμύρια ευρώ, ο 9,84 είναι θλιβερό παράδειγμα ρουσφετιού και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Το εξοδολόγιο και η στελέχωση του 9,84 παραπέμπουν σε εγχώριο BBC, αλλά η ποιότητα και η ποικιλία του προγράμματός του σε ραδιοσταθμό κωμοπόλεως.

Πρωταγωνιστές σε αυτό το διηνεκές μιντιακό σκάνδαλο είναι πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Οι μεν δήμαρχοι της εικοσαετούς "ελεύθερης ραδιοφωνίας" εξαγόραζαν εύνοια, ανοχή ή σιωπή, με τα χρήματα των φορολογουμένων• οι δε δημοσιογράφοι εισέπρατταν παχυλά επιμίσθια, σχολιάζοντας τις εφημερίδες, ακκιζόμενοι με πολιτικούς και απαγγέλλοντας καλαμπούρια. Κάποιοι δε εξ αυτών κατακεραύνωναν συλλήβδην τους κρατικοδίαιτους κηφήνες, τις συντεχνίες και τις ΔΕΚΟ…

Ποιος να πιστέψει αυτά τα μέσα, αυτό το θέατρο της παρακμής; Ο χειρότερος εχθρός της δημοσιογραφίας είναι κάτι τέτοιοι δημοσιογράφοι».

Ερχόμαστε τώρα στην καινούργια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» με την ανάδειξη του νέου δημάρχου Καμίνη. Ο τύπος πιθανόν θέλοντας να φτιάξει τον δικό του προπαγανδιστικό μηχανισμό θέλησε να ξηλώσει τους διορισμένους δημοσιογράφους από τον πρώην δήμαρχο Κακλαμάνη και να τοποθετήσει τους δικούς του.
Ετσι λοιπόν, μέσω συνεργατών του κυκλοφόρησε μια «λίστα ντροπής» -όπως την ονόμαζε- στην οποία αναφερόταν οι αμοιβές και η μηδαμινή προσφορά στον ρ/σ κάποιων δημοσιογράφων.

Στην λίστα αυτή αναφερόταν: «Χριστίνα Κοραή, (2046/μηνα). Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες. Συμμετοχή με ένα σχόλιο. Εργάζεται στην Ελευθεροτυπία κλπ)».
Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» αντέδρασε, επιβεβαιώνοντας όμως με τον τρόπο της το δημοσίευμα:

* «2046/μήνα». Αληθές. Όμως το ποσόν αφορά μικτά, χωρίς δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα άδειας. Κατώτερο ακόμη και της σύμβασης που προέβλεπε η ΕΣΗΕΑ.
* «Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες». Δεν με αφορά.
* «Συμμετοχή με ένα σχόλιο». Πολιτική συντάκτρια είμαι, σχόλιο θα έκανα, όχι εκπομπή μόδας (αν και θα μπορούσα).

Αφού κάναμε την αναγκαία κατά την άποψη μας εισαγωγή δίνουμε τον λόγο στο μαιηλ που έστειλε αναγνώστης μας:

Επιστολή προς την δημοσιοκάφρο Χριστίνα Κοραή

Αγαπητή δημοσιοκάφρος
Εχετε το θράσος και διαμαρτύρεστε για το ποσό και το είδος εργασίας που παρείχατε στον 9,84.
Έχω λοιπόν να σας πω ότι είστε το κατεξοχήν παράδειγμα προς αποφυγή, του μαζί του φάγαμε, άθλιου αντιπρόεδρου της κυβέρνησης.

Δείχνατε με το δάχτυλο τόσο καιρό εργαζομένους στο δημόσιο, ΔΕΚΟ, λιμενεργάτες, φορτηγατζήδες, φαρμακοποιούς κλπ κλπ. Ομως βλέπουμε ότι η μηδαμινή ραδιοφωνική σας παρουσία, που κι αυτή ήταν υπαγορευμένη από τα αφεντικά σας είχε αφετηρία  την υπερβολική αμοιβή σας.

Προφανώς οι ένοχοι είναι όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς. Η δικιά σας δουλειά είναι μόνο άγια, Μόνο εσείς είστε καλή επαγγελματίας, μόνο εσείς πρέπει να αμείβεστε με τέτοια ποσά, μόνο εσείς πρέπει να δουλεύετε τόσο λίγο για τόσα πολλά χρήματα.

Σας βλέπουμε στα κανάλια σε ειδικές αποστολές εναντίον εργαζομένων που αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για το 1/10 της δικής αμοιβής και να τους χαρακτηρίζετε λαμόγια, ρετιρέ κλπ.
Είστε υπέρ της γενικής απελευθέρωσης και καταστρατήγησης εργατικών δικαιωμάτων αλλά υπέρμαχη της δικής σας περιχαράκωσης και προστασίας του επαγγέλματος και αμοιβής από κάθε απειλή, φυσικά όμως όχι για όλους τους άλλους.

Ο ανίκανος και δήθεν δήμαρχος μέσα στην ανοησία που τον διακρίνει έκανε το λάθος να βγάλει τα άπλυτα σας στην φόρα.

Κυρία Κοραή να επιστρέψετε τα χρήματα που αποσπάσατε από το δημοτικό ταμείο για τις δήθεν υπηρεσίες σας και το άθλιο πολιτικό σχόλιο που κάνατε.
Μας χρωστάτε δεν σας χρωστάμε.
Αυτό είναι το δικό μου πολιτικό σχόλιο.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι με δικά μου έξοδα αυτή την λίστα, με τους αργόμισθους δημοσιοκάφρους του 9,84 εγώ θα την τυπώσω και θα την αφισοκολλήσω παντού, έτσι ώστε πλέον με την σειρά σας και εσείς να γίνετε ο νέος κοινωνικός στόχος και να μην τολμάτε να κυκλοφορήσετε στον δρόμο σαν τους πολιτικούς.

Ενας κοπρίτης
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger