Μερικά βιντεάκια, από τις ομιλίες ορισμένων εκ των ομιλητών στο διήμερο ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την κρίση και το τι να κάνουμε.
Διαλέξαμε αυτά που άρεσαν σε εμάς περισσότερο - όλες σχεδόν οι ομιλίες μπορούν να βρεθούν συγκεντρωμένες εδώ (ομιλίες πρώτης ημέρας) και εδώ (ομιλίες δεύτερης ημέρας). Ανάμεσα σε αυτά που δε βάλαμε ήταν και ομιλίες πιο γνωστών προσωπικοτήτων, όπως πχ ο Λαπαβίτσας, κτλ, διότι (α) τους έχουμε ξανακούσει και (β) οι ομιλίες που βάζουμε είναι μάλλον καλύτερες - ειδικά του Κουβελάκη, αλλά και του Κοντογιάννη.
Σ. Κοντογιάννης
kontogianis from www.aformi.gr on Vimeo.
Σ. Κουβελάκης (μικρή παρέμβαση)
koubelakis from www.aformi.gr on Vimeo.
Σ. Κουβελάκης (ομιλία)
koubelakis from www.aformi.gr on Vimeo.
Ν.Βαλαβάνη
valavani from www.aformi.gr on Vimeo.
+ σχόλια + 3 σχόλια
Τα link με τα προηγούμενα video δε λειτουργούν, μπορείτε να τα ξαναβάλετε???
thx
ΟΚ, διορθώθηκε, ευτυχώς που το είπες
Πολύ καλή εκδήλωση. Και ως μορφή και ως περιεχόμενο. Περίπου 700-800 άτομα κάθε μέρα. Οι απόψεις στο θέμα του δημόσιου χρέους συγκλίνουν. Όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα.
Χαρακτηριστική απάντηση-διαφωνία στην άποψη του Κουβελάκη-Λαπαβίτσα για την δημιουργία - συμμετοχή σε ΕΛΕ, ήταν του Παπαδάκη και ενός εκπροσώπου των αγροτών, του οποίου το όνομα δεν συγκράτησα. Επίσης η άποψη για ΕΛΕ βρήκε αντίθετους αρκετούς συναγωνιστές που έλαβαν τον λόγο μετά τους κύριους ομιλητές. Όπως και ο Λαφαζάνης τα «άκουσε»από αρκετούς για την πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συμμετοχή σε Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου(ΕΛΕ) είναι κατά την γνώμη μου λανθασμένη. Παραθέτω τους λόγους:
1) Η κίνηση αυτή προϋποθέτει την στάση πληρωμών προς τους τοκογλύφους των τραπεζών. Όχι το αντίθετο. Το άλογο μπροστά από το κάρο, όχι το αντίθετο σύντροφοι.
2) Το πρόβλημα είναι ότι το δημόσιο χρέος αποτελείται συντριπτικά από ανώνυμα κρατικά ομόλογα ελεύθερα διαπραγματεύσιμα στις διε¬θνείς αγορές.. Άρα δύσκολο να βρεθούν πόσο μάλλον να ελεγχθούν. Το μόνο που μπορεί να ελέγξει κανείς είναι εάν αν έγιναν τυπικά και με τον νόμο οι δημοπρασίες. Αν οι μεσολαβήσεις των οίκων τραπεζών ήταν καταχρηστικές ή όχι. Και γενικά αν έγιναν τίποτε παρανομίες κατά τη διάθεσή τους στην αγορά. Από τη στιγμή που τα κρατικά ομόλογα ρίχνονται στην αγορά η παρακολούθηση της πορείας τους είναι εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη, προκειμένου να ανακαλυφθούν μίζες και χειραγωγήσεις.
3) Τα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια των κρατικών υπαλλήλων. Νομίζετε πως το «καλό κράτος» θα τα δώσει όλα έτσι απλά; Και θα επιτρέψει τον έλεγχο με "καλή πίστη", χωρίς να κωλλισυεργεί ή να προβάλει πραγματικά ή φανταστικά γραφειοκρατικά εμπόδια; Πως θα επιτευχθεί ο έλεγχος της διαδικασίας από την εργατική τάξη σε Λογιστήριο του κράτους, μπορείτε να μου πείτε;
4) Οι αρμόδιοι που θα κάνουν τον έλεγχο ποιοι θα είναι; Επιτροπή «σοφών»; Δηλαδή Ακούστηκε και για συμμετοχή συνδικάτων-ομοσπονδιών. Δηλαδή και από τους Παναγόπουλο – Παπασπύρο; Και το κυρίως θέμα: Τα μέλη της επιτροπής από ποιους θα ελέγχονται; Π.χ. οι κυρίες και οι κύριοι που θα συμμετέχουν θα δίνουν λόγο σε πρωτοβάθμια σωματεία ή σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ; Μήπως σας έχει διαφύγει, πως στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το μνημόνιο όπως π.χ. η κ. Λούκα Κατσέλη, δεν αποκλείεται να εμφανιστούν υπέρμαχοι της Επιτροπής Ελέγχου του χρέους;
5) Ποιος καθορίζει το τι είναι νόμιμο χρέος; Με ποια κριτήρια καθορίζεται το νόμιμο και το παράνομο χρέος; Η διαδικασία αν ήταν διαφανής; Οι όροι του δανείου; Οι άνθρωποι που έκαναν τις διαδικασίες;
Π.χ. το ομόλογο που μία φορά ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή η κ.Κανέλλη, το οποίο εκδόθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 όταν υπήρχαν δραχμές και έχει επιτόκιο 17% θεωρείται νόμιμο ή παράνομο; Και ας έχει πληρωθεί σε τόκους πάνω από 2,5 φορές;
Αν οι κύριοι που προέρχονται από το «Αριστερό Βήμα» επιμένουν και θέλουν να πάνε σε επιτροπές λογιστικού ελέγχου, ας πάνε ως «Αριστερό Βήμα». Όχι όμως με την σφραγίδα του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ. Δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από την βάση.
Και μία ρήση του Λένιν σε θέματα που και ο ίδιος είχε κάποιες όχι τόσο επιτυχημένες κρίσεις του κόμματος «Έξυπνος άνθρωπος δεν είναι αυτός που δεν κάνει λάθη. Τέτοιος άνθρωπος δεν υπάρχει. Έξυπνος είναι αυτός που διορθώνει γρήγορα και αποτελεσματικά τα λάθη του».
Δημοσίευση σχολίου