Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε: Φέρανε τον Καζάκη στο Mega, και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Χασαπόλουπου.
Προφανώς πιέζονται πλέον, διότι πολλοί τάσσονται υπέρ της θέσης για στάσης πληρωμών και εξόδου από το ευρώ, ενώ και ο Καζάκης είναι από τους πιο γνωστούς εκφραστές αυτής της άποψης (παρότι έως τώρα ήταν και αυτός, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι εκφραστές της αποκλεισμένοι από τα κυρίαρχα ΜΜΕ).
Δείτε τη συνέντευξη στο Mega, είναι πολύ καλή.
Προφανώς πιέζονται πλέον, διότι πολλοί τάσσονται υπέρ της θέσης για στάσης πληρωμών και εξόδου από το ευρώ, ενώ και ο Καζάκης είναι από τους πιο γνωστούς εκφραστές αυτής της άποψης (παρότι έως τώρα ήταν και αυτός, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι εκφραστές της αποκλεισμένοι από τα κυρίαρχα ΜΜΕ).
Δείτε τη συνέντευξη στο Mega, είναι πολύ καλή.
+ σχόλια + 6 σχόλια
Θα ηθελα πολυ να μαθω γιατι αυτος ο ξαφνικος ερωτας Χασαποπουλου ΔΟΛ Καζακη.....Μηπως ετοιμαζονται ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ ____ ????
Θα πω την άποψή μου χωρίς να είμαι οικονομολόγος.Kαι μπορεί να κάνω και λάθος.
==================================
Αν λέμε αν (μιλάμε για σενάριο) εφαρμοστεί αυτό που προτείνει ο κ.Καζάκης (μη αναγνώριση του χρέους) τότε που μας βγάζει πιθανά το σενάριο κατά εμένα..
Οδηγεί στην κρατικοποίηση των ελληνικών τραπεζών γιατί ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ θα έχουν "χαρτιά" χωρίς αξία.Αυτό με την σειρά της στην κρατικοποίηση πολλών επιχειρήσεων και γης που ανήκουν σε αυτές. Οι ξένες τράπεζες χάνουν τα λεφτά τους και έχουμε και έξοδο από €. Και φυσικά έξοδο από την ΕΕ μιας και η ΕΕ είναι ο θεματοφύλακας της ατομικής ιδιοκτησίας. Ελλήνων και ξένων. Που πια ΘΑ ανήκει κατά μεγάλο μέρος της στο κράτος.
Η πολιτική αυτή ΘΑ έχει κόστος. Στην καλύτερη για 3 - 4 χρόνια θα ζήσουμε πολύ άσχημη κατάσταση ώσπου να υπάρχει κάποια αγροτική-βιομηχανική παραγωγή. Βέβαια αν μείνουμε στα "ίδια" ακούγονται για 20 χρόνια πολιτική σχεδόν μνημονίου..
Η κυβέρνηση που ΘΑ έχει συμφέρον να υλοποιήσει και να αγωνιστεί για αυτή την πολιτική(μη αναγνώριση του χρέους) μπορεί να είναι μόνο κυβέρνηση της εργατικής τάξης (Ελλήνων και ξένων )και των εργαζόμενων μικροαστών, των αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, μικροσυνταξιούχων που υπό το φάσμα της επικείμενης προλεταριοποίησής τους «δεν υπερασπίζουν τα σημερινά, αλλά τα μελλοντικά τους συμφέροντα, εγκαταλείπουν τη δική τους άποψη για να πάνε με την άποψη του προλεταριάτου.
Η έννοια του «οικονομικού κατακτητή» του κ.Καζάκη είναι λανθασμένη..
1) Το Ελληνικό κράτος δεν είναι κατεχόμενη χώρα. Δεν υπάρχει καταπιεζόμενη ελληνική εθνότητα από άλλη εθνότητα ή από το.. Ελληνικό κράτος ή από τον κατακτητή στην.. Ελλάδα! Ούτε απαγορεύονται τα ήθη έθιμα η γλώσσα κλπ κλπ. Το Ελληνικό κράτος είναι κοντά στον σκληρό πυρήνα του Καπιταλισμού εδώ και πολλά χρόνια. Να πω ΝΑΤΟ-ΕΕ- ΟΝΕ. Ο Ελληνικός Καπιταλισμός έχασε και πληρώνει τα σπασμένα.Μέτωπο(στυλ ΕΑΜ)θα είχε νόημα σε στρατιωτική κατοχή.
2) Το Ελληνικό Εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι από τα ποιο δυναμικά παγκοσμίως. Μέχρι και στην Κίνα ναυπηγεί τα πλοία του( λόγω αλισβερησιού με Κίνα και φθηνού εργατικού κόστους). Την ίδια στιγμή που ναυπηγεία στο Ελλάντα πάνε για φούντο και εκατοντάδες κόσμος μένει χωρίς εργασία.. Τα 600 δις κατά Spiegel στην Ελβετία των Ελλήνων καταθετών διδάσκουν πολλά. Όπως και τα κέρδη και των ελληνικών τραπεζών από τα ομόλογα – δάνεια του Ελληνικού κράτους. Άρα ας μην μιλάμε για οικονομική κατοχή. Υπάρχουν συμπατριώτες που ζουν μία χαρά σε περίοδο κρίσης. Και μάντεψτε: Δεν είναι λίγοι. Και περιμένουν να αγοράσουν ότι πωλείται, φτηνά.Οι Έλληνες βιομήχανοι και μεγαλέμποροι μαζί με συγκροτήματα τύπου καλωσόρισαν το Μνημόνιο!
3) Το Ελληνικό κράτος συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Όταν π.χ. το Ισραήλ επιδιώκει με κάθε τρόπο συμμαχία με το Ελληνικό Κράτος, οι ΗΠΑ την καλοσωρίζουν. Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Η φιλοξενία πολεμικών πλοίων αεροπλάνων, η συμμετοχή σε Νατοϊκούς στρατούς (πχ. Καμπούλ)η παροχή της Σούδα και φρεγάτες, στρατιωτικές διευκολύνσεις ή και προσωπικού(π.χ. φρεγάτες σε Ιράκ, βάσεις σε Σούδα, Γιουγκοσλαβία 1999, στρατό σε Κόσσοβο).
4) Το Ελληνικό κεφάλαιο επενδύει με κρατική βοήθεια σε ξένες χώρες. Ποιος δεν θυμάται τις επενδύσεις σε βαλκάνια, την ζώνη δραχμής επί Σημίτη, τα ανοίγματα σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ(μέχρι και Ουζμπεκιστάν, τις επιχειρήσεις που μεταφέρθηκαν σε Ρουμανία - Σκόπια - Βουλγαρία)
Αν δεν υπάρχουν κρατικές συμφωνίες δεν γίνεται σχεδόν τίποτα. Και μην μας πει κάποιος πως κάθισαν ισότιμα και τα βρήκαν. Ανάλογα την δυναμική του κάθε εθνικού καπιταλισμού όπως θα έλεγε και ο Λένιν. Όπως θα μπορούσε να σε διδάξει η πρόσφατη ματαίωση της επένδυσης σε Αστακό ανάμεσα σε Ιταλία - Εμίρηδες - Ελλάδα. Δεν είναι χαζοί οι Ιταλοί καπιταλιστές εργοστασιάρχες να εισάγουν φτηνότερο ρεύμα από την Ελλάδα.Και επικαλέστηκαν νομοθεσία της ΕΕ περί..ανταγωνισμού. Σαν ποιο δυνατοί, τα κατάφεραν
28 Μαρτίου 2011 1:56 π.μ.
Η εθνοκεντρική ανάλυση του Δ. Καζάκη,έχει κουράσει και τελικά αυτό αποδείχτηκε όντας μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της "ΣΠΙΘΑ"...
α ανοικει κ στο ΝΑΡ, ανοικει κ αλλου.
ανοικει παντου
δηλ αν ο καζακης ανοικει σε μια επιτροπη δεν εχει δικαιωμα αποτυπωσεις των ιδεων του?
@31 Μαρτίου 2011 7:09 μ.μ.
Ναι αλλά δεν μπορεί την μία να καταρτίζει πρόγραμμα για την εργατική τάξη και την άλλη να μπλέκει σε πολιτικές ομιλίες και επιτροπές με άτομα που με τον Α ή Β τρόπο ήταν ωφελημένα από το σύστημα που τώρα κατηγορούν.
Και οι οποίοι αναιρούν εν -μέρει το οικονομικό πρόγραμμά του κ.Καζάκη(πχ. σε ομιλία ακούστηκε από κάποιον σε ομιλία για 1% δάνεια από την Κίνα - Ρωσία). Αυτό οφείλεται στο οτι η ανάλυσή του είναι τουλάχιστον ελλειπής, σε ορισμένα θέματα. Τόσο ως προς ποιους απευθύνεται (το ακροατήριο) όσο και ως προς τα διεθνή.
Κατά τα άλλα η οικονομική του ανάλυση είναι πολύ καλή ίσως από τις καλύτερες που υπάρχουν.
Αλλά από διεθνή, τον διεθνή ρόλο του Ελληνικού κράτους, έχει σχεδόν μεσάνυχτα..Ότι περίπου έλεγε το ΚΚΕ πριν 10-15 χρόνια(που και τότε ήταν λανθασμένη). Η εποχή όμως έχει αλλάξει
Ελπίζω οι εξελίξεις στην Λιβύη να τον έκαναν να αναθεωρήσει σχετικά με τον ρόλο της Ελλάδας που συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και είναι κοντά στον σκληρό πυρήνα(ΕΕ-ΟΝΕ-ΝΑΤΟ).
Πάντως ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα άσκησαν βέτο αν και η Κίνα έχει συμφέροντα(πετρέλαια) στην περιοχή. Ούτε να μην γνωρίζει πως η Ρωσία με διάταγμα Μεντεβέντεβ απαγόρευσε την πώληση S300 στο Ιράν. Δεν μπορεί να μην έχει ακούσει παλιά για την "ζώνη δραχμής" στα Βαλκάνια.
Δημοσίευση σχολίου