Home » » Απαράδεκτο έγγραφο της 1ης ΥΠΕ

Απαράδεκτο έγγραφο της 1ης ΥΠΕ

Από giorgis , Παρασκευή 22 Απριλίου 2011 | 1:13 μ.μ.

Απαράδεκτο έγγραφο της 1ης ΥΠΕ για την περίθαλψη των μεταναστών χωρίς χαρτία. Διαβάστε την φωτογραφία.
Πρότείνουν η νοσηλεία τους να γίνεται στα επείγοντα μεχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας τους. Προφανώς αυτός που το έγραψε ή είναι άσχετος ή είναι επικίνδυνος. Απλά αποδεικνύεται ότι το όριο της φιλοσοφίας αυτής της κυβέρνησης ξεπερνάει το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής! Είναι κυνισμός και φασισμός στην πράξη.

Ειρήνη Νταουντάκη
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2011 στις 8:26 μ.μ.

Το έλλειμμα της υγείας και οι μετανάστες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/12/2010

Το έλλειμμα της υγείας και οι μετανάστες

...Τέλος, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Clandestino, το υπουργείο Υγείας μάς είχε παραχωρήσει το εξής στοιχείο στις 4.4.2008: το σύνολο της δαπάνης περίθαλψης των αλλοδαπών που δεν έχουν βιβλιάριο οικονομικής αδυναμίας και δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας ανέρχεται στο ποσό των 5.099.325,80 ευρώ για το έτος 2007. Περιλαμβάνει δηλαδή μη νόμιμους μετανάστες καθώς και αλλοδαπούς κοινοτικούς (όπως Πολωνούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους και άλλους) που τους επιτρέπεται η διαμονή στη χώρα και δεν έχουν φροντίσει για την ασφάλισή τους για διάφορους λόγους (ένας εκ των οποίων είναι ότι δουλεύουν παράνομα) και εποχικούς αλλοδαπούς που εργάζονται νόμιμα με το σύστημα της μετάκλησης και ουσιαστικά δεν έχουν βιβλιάριο υγείας.
Το αξιοπερίεργο είναι το πώς φτάνουμε από τα 5 (που είναι ήδη μια σοβαρή υπερεκτίμηση των απλήρωτων νοσηλίων των μεταναστών χωρίς χαρτιά) στα 150 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία τετραετία α) όταν οι ροές μη νόμιμων μεταναστών (και ιδιαίτερα μη Αλβανών) προς τη χώρα μας είναι στα ίδια λίγο-πολύ επίπεδα τα τελευταία 3-4 χρόνια, β) όταν από διαφορετικές έρευνες διαφαίνεται ότι η πλειονότητα των μη νόμιμων μεταναστών αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα υγείας εν οίκω ή μέσω ΜΚΟ;
Πέραν του αβάσιμου του ισχυρισμού του κυρίου υπουργού, το πολιτικό ερώτημα του «από πού θα κόψουμε» παραμένει. Όμως, μια πιθανή πολιτική επιλογή απαγόρευσης της περίθαλψης μη νόμιμων μεταναστών όταν απειλείται η υγεία τους, πέραν του ότι αποτελεί κατάφωρη παραβίαση ενός θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος και αντιτίθεται σε διεθνείς συμβάσεις και την ελληνική νομοθεσία, θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
* Άρθρο των Θάνου Mαρούκη (ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ) και Μαρίνας Nικόλοβα (υποψήφια διδάκτωρ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger