Home » , » Απεργίες διαρκείας προαναγέλλει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Απεργίες διαρκείας προαναγέλλει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Από giorgis , Τετάρτη 20 Απριλίου 2011 | 3:21 μ.μ.

 
Ενώ έχουμε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων, κατευθυνόμενων από την κυβέρνηση, ενάντια στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τους συνδικαλιστές της, οι τελευταίοι με δηλώνεις τους προαναγγέλλουν απεργίες διαρκείας, -που σύμφωνα με τις δηλώσεις τους θα ξεκινήσουν τη δεύτερη βδομάδα του Μάη- εφόσον η κυβέρνηση υλοποιήσει το σχέδιο περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ.

Οντος κάποια δημοσιεύματα σε βάρος στελεχών της ΓΕΝΟΠ έχουν βάση. Αν και η ΓΕΝΟΠ είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα σωματεία με δυναμικές κινητοποιήσεις στο παρελθόν, δεν ξεχνάμε ότι πρόκειται γα ένα κρατικοδίαιτο σωματείο με χρηματοδοτήσεις από τις κυβερνήσεις που ξεκίνησαν από το 1999 όταν άρχισε και η πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με τη συμφωνία της διοίκησης και της πλειοψηφίας στη ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η τακτική αυτή είναι διαχρονική και δικομματική ενώ έχει ακολουθηθεί σε όλες τις ΔΕΚΟ και όχι μόνο στη ΔΕΗ με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε μια. Να δημιουργούν δηλαδή, οι κυβερνήσεις μια «αριστοκρατική εργοπατερία» μπουκώνοντας με απολαβές κάθε είδους κάποια συνδικαλιστικά στελέχη. Στόχος των κυβερνήσεων να ενσωματώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα με την πολιτική τους, να συντηρήσουν την εργατική αριστοκρατία, να εγκλωβίσουν γενικότερα τους εργαζόμενους στο συμβιβασμό και την υποταγή.

Δεν θέλουμε να προτρέχουμε και να καταλήγουμε σε συμπεράσματα που ίσως αποδειχθούν λανθασμένα. Μένουμε στις δηλώσεις στελεχών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ότι με δυναμικές κινητοποιήσεις δεν θα επιτρέψουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και θα επανέλθουμε.



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2011 στις 5:04 μ.μ.

Προσοχή μην σκιστεί το καλτσόν

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger