Home » , » Νεότερα από το μέτωπο

Νεότερα από το μέτωπο

Από ciaoant1 , Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 | 6:33 μ.μ.


Το κεφάλαιο αναπτύσσεται μόνο σε συνθήκες Βουλγαρίας και κάτω - όποιοι λαοί βρίσκονται πάνω από αυτό το επίπεδο βομβαρδίζονται και θα συνεχίσουν να βομβαρδίζονται για πολύ ακόμα, με αποχή των κεφαλαιοκρατών από επενδύσεις και τεράστιες "διαρθρωτικές αλλαγές" ώστε να "κινεζοποιηθούν" οι εργάτες όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΟΙ εργάτες ακόμα δυσκολεύονται να "ξεφύγουν" από το γνωστό ιδεολογικό τέλμα των τελευταίων χρόνων, αδυνατώντας να δουν ως εχθρό τον εργοδότη, ή αδυνατώντας να πιστέψουν ότι μπορούν να τον κοντράρουν. Άλλωστε, την ίδια ώρα που η άρχουσα τάξη έχει αρχίσει σιγά-σιγά να τους αποδεκατίζει σε μαζική κλίμακα, οι περισσότεροι δηλώνουν..."ενάντια σε κάθε μορφής βίας απ' όπου και αν προέρχεται", αφήνοντας τους κεφαλαιοκράτες να κάνουν πάρτι εναντίον τους.

Ο φτωχός που είναι διατεθειμένος να πολεμήσει μέχρι τέλους έχει ελπίδα, αντίθετα ο φτωχός που δεν είναι διατεθειμένος να πολεμήσει μέχρι τέλους είναι καταδικασμένος να τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο. Και αυτό είναι που γίνεται σήμερα, σε καθημερινή πλέον βάση.

"Οι δυνατοί έχουν την τάση να διαχωρίζονται ενώ οι αδύνατοι να ενώνονται" έλεγε ο Νίτσε, και οι εργάτες πλέον διαπιστώνουν εμπράκτως ότι δεν είναι τόσο "ειρηνικά" τα πράγματα στον κόσμο όσο ίσως νόμιζαν, και βέβαια διαπιστώνουν ότι οι ίδιοι δεν είναι ιδιαίτερα ισχυροί (αν και κατά τα άλλα αποτελούν τον "κυρίαρχο λαό"). Έρμαια των ορέξεων του εργοδότη είναι, ή των τραπεζιτών, κτλ.

Η Κατσέλη δήλωσε πρόσφατα ότι "αν έχει προσωπικότητα κανείς, έχει τύχη να βρει δουλειά", σε μια κλασσική ατάκα που πολλοί την έχουν πει στην ιστορία, για να δικαιολογήσουν το ότι αμέτρητοι εργάτες ζουν στην ανεργία, τη φτώχεια, κτλ (προφανώς τους λείπει η προσωπικότητα, γι' αυτό δε βρίσκουν δουλειά).

Η Κατσέλη απλά λέει στον εργάτη "γίνε φοβερά αποδοτικός και ίσως να βρεις δουλειά - ίσως και όχι βέβαια, αλλά το σημαντικό είναι να μην ενωθούν οι εργάτες απέναντι στον εργοδότη". Αυτό που μετρά είναι να παλέψουν μεταξύ τους για τις ελάχιστες θέσεις, σαν τους μονομάχους του Κολοσσιαίου, θεωρώντας ο καθένας για τον εαυτό του ότι είναι δυνατός και θα υπερισχύσει των άλλων. Αντίθετα, αν οι εργάτες ενωθούν ως αδύνατοι που είναι εναντίον των εργοδοτών, θα μπορούσαν να νικήσουν, όπως η ιστορία δείχνει. Και αυτό δεν το θέλουν με τίποτα, γιατί δε θέλουν να χάσουν τα προνόμια που τώρα έχουν ως "μεγάλες προσωπικότητες" που είναι εις βάρος μας...

Δεν θέλουν τις συλλογικές συμβάσεις οι εφοπλιστές (αντίθετα το καθεστώς πλήρους φοροαπαλλαγής που έχουν τώρα το θέλουν)
Επιστολή με την οποία ζητάει από την κυβέρνηση να μην εγκρίνει τη συλλογική σύμβαση εργασίας των ναυτεργατών, έστειλε στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννη Διαμαντίδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Απόστολος Βεντούρης.

Άγχος και ανησυχία
Με το φόβο της ανεργίας τρεις στους δέκα εργαζόμενους

Φοβισμένοι και ανήσυχοι εμφανίζονται οι Έλληνες εργαζόμενοι για το εργασιακό τους μέλλον όσο η ύφεση της οικονομίας βαθαίνει και η κρίση μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε κρίση απασχόλησης.

Το 28% δηλώνει ότι ανησυχεί πως θα χάσει τη δουλειά του, το 40% ότι επικρατεί ένταση και ανασφάλεια στο χώρο εργασίας τους, ενώ επτά στους δέκα θα ήθελαν να απασχολούνται σε άλλη θέση εργασίας, σύμφωνα με έρευνα.

Οι τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους εκφράζονται πιο αρνητικά για τους εργοδότες τους σε σχέση με το παρελθόν, ενώ το 79% των ερωτηθέντων δήλωσαν θετικοί σε μέτρα των εργοδοτών για την αντιμετώπιση της κρίσης μόνο εάν αυτά περιλάμβαναν και περικοπές για την ίδια τη διοίκηση.
Πρωταθλήτρια στη μείωση μισθών η Ελλάδα
Οι συνεχείς περικοπές στους μισθούς των Ελλήνων εδώ και σχεδόν έναν χρόνο κατέστησαν τη χώρα μας «πρωταθλήτρια» στην περιστολή του κόστους εργασίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat. Μάλιστα η Ελλάδα βρέθηκε κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, δείγμα της σημαντικής μείωσης που υπέστησαν οι μισθοί των εργαζομένων στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Ποια σύνταξη; Στον ΟΑΕΔ πάμε για κανά "επιμορφωτικό σεμινάριο", μπας και βρούμε καμιά δουλειά...

Στα πρόθυρα του κραχ έξι ασφαλιστικά Ταμεία Αν το κράτος χρωστά δις και δεν πληρώνει, αν οι εργοδότες χρωστούν δις και δεν πληρώνουν, αν οι εργοδότες προωθούν τη μαύρη εργασία, ή τα μειωμένα ένσημα-εισφορές, τότε τα ταμεία βουλιάζουν. Και αν επενδύεις και τα λεφτά των εργατών στα "δομημένα ομόλογα", τα ταμεία βουλιάζουν ακόμα περισσότερο. "Ποιος θα το περίμενε". Τέλος πάντων, εγώ δεν ανησυχώ, η υπόθεση βρίσκεται στα ικανά χέρια των εργοδοτών, του κράτους, κτλ, δηλαδή αυτών που έχουν αδειάσει τα ταμεία. Άρα, δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα, έτσι δεν είναι;
Ατομική βόμβα 10 δισ. ευρώ είναι για το Μνημόνιο η υστέρηση εσόδων και οι «μαύρες τρύπες» που συνδέονται με νέες (εκτός προϋπολογισμού) υποχρεώσεις του ασφαλιστικού συστήματος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μόνο το ΙΚΑ παρουσίαζε έσοδα μικρότερα κατά 15%-20% σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα, γεγονός που θα εκτοξεύσει το έλλειμμά του στο τέλος του 2011 στο 1,5 δισ. ευρώ.

Υστέρηση εσόδων υπάρχει και στα υπόλοιπα τρία μεγάλα ταμεία. Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ εμφανίζουν γι’ αυτό το λόγο έλλειμμα 1,2 δισ. ευρώ ο καθένας, ενώ το ΝΑΤ 500 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΙΚΑ εκτός της υστέρησης των εσόδων, θα χάσει και 2,5 δισ. ευρώ από τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο (για τους 100.000 υπαλλήλους που είναι ασφαλισμένοι σ’ αυτό).

Ανακοινώνονται μέτρα 25 δισ. έως το Μάιο
Κατάλογο με... επώδυνα μέτρα κόστους 22 δισ. ευρώ, έως το 2015, αλλά και με πολλές αβεβαιότητες κοινοποιεί στο κλιμάκιο της τρόικας το υπουργείο Οικονομικών, την ίδια ώρα που πυκνώνουν οι αντιδράσεις, μέσα και έξω από την κυβέρνηση.
Πού πήγαν οι καταθέσεις των 40 δισ. που έφυγαν από τράπεζες
Περισσότερα από 40 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις το 2010, σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, η οποία προβλέπει περαιτέρω υποχώρηση κατά 19 δισ. ευρώ φέτος και αύξηση από τα τέλη του 2012. Η Εθνική διαπιστώνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που «σηκώθηκαν» από τις καταθέσεις παρέμεινε στην Ελλάδα, καθώς από το ποσό των 40 δισ. τα 18,2 δισ. κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό. Τα υπόλοιπα χρησιμοποιήθηκαν για κάλυψη αναγκών από τις επιχειρήσεις (13 δισ. ευρώ), ενώ 3,5 δισ. ευρώ τοποθετήθηκαν σε έντοκα και χρυσό. Επίσης, το ποσό των 4,5 δισ. ευρώ αφορά κεφάλαια που κατευθύνθηκαν προς τραπεζικές θυρίδες ή που έμειναν φυλαγμένα σπίτι, αλλά και χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη υποχρεώσεων των νοικοκυριών.
Επικρίσεις προς ΕΚΤ για την πιθανή αύξηση των επιτοκίων Η ΕΚΤ είναι που κρατά, μαζί με το κράτος, τις τράπεζες στη ζωή, με το να τους χαρίζει λεφτά εις βάρος μας9"άσε τα κορόιδα να ψάχνονται" - ώσπου να καταλάβουν πόσο πολύ τους έχουμε κατακλέψει, θα έχει πετάξει το πουλάκι)
Ο καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κ. Νουριέλ Ρουμπινί εξέφρασε το φόβο ότι «η πιο αυστηρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα διογκώσει τις πιέσεις στην ανάπτυξη, τα δημόσια οικονομικά και τη χρηματοπιστωτική κατάσταση στην περιφέρεια (σ.σ.: της Ευρωζώνης)».

Αν θέλετε αυτοκίνητο, πάρτε ένα τέτοιο, που κινείται με τα πόδια. Αλλιώς, η φτώχεια θα είναι τέτοια, που έναν αιώνα μετά τα πρώτα αυτοκίνητα, θα πισωγυρίσουμε σε μια εποχή που η τεχνολογία ναι μεν θα υπάρχει, αλλά ο κόσμος δε θα μπορεί να τα αγοράσει/συντηρήσει

Μείωση 54,3% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Μάρτιο
Παραμένει η «καθίζηση» στην αγορά αυτοκινήτου, παρά την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης. Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι πωλήσεις των αυτοκινήτων το Μάρτιο μειώθηκαν κατά 54,3%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, με αποτέλεσμα στο τέλος του α' τριμήνου η πτώση να ανέρχεται σε 54,4%.

Ομοίως με πριν, γιατί να έχετε όλοι ηλεκτρικό ρεύμα; Αυτό είναι "υπερβολικό προνόμιο", αν θέλετε να είστε ανταγωνιστικοί θα πρέπει να κοπούν αυτά

Νέες ανατιμήσεις φέρνουν η απελευθέρωση και ο "εξορθολογισμός" των τιμολογίων ηλεκτρισμού
Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αναμένεται να επιφέρει η απελευθέρωσή τους το 2012 και ο “εξορθολογισμός” τους έως το 2013, ώστε να αντανακλούν τις τιμές χονδρικής, που προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.

Η Πάρις Χίλτον, μαζί με ένα άλλο τέτοιο βούρλο που δε ξέρω πως τη λένε, έπαιζαν σε ένα ρεάλιτι με τίτλο "the simple life", όπου ζούσαν στους αγρούς. Όταν ο καπιταλισμός απο-αναπτύσσεται, με στόχο την "κινεζοποίηση", πολλοί εργάτες θα φύγουν από την -διαρκώς συρρικνούμενη- βιομηχανία, και θα γυρίσουν στη γη, ως μόνη δυνατή πηγή εσόδων για αυτούς. Η βιομηχανία έχει πάει σε Κίνες, Ινδίες, κτλ, και δε θα ξαναγυρίσει αν δεν "κινεζοποιηθούν" πρώτα οι εργάτες

Στους καιρούς της κρίσης: Οι νέοι... παίρνουν τα βουνά
Ανθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους ή είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα και αναζητούν διέξοδο στη γη. Την ώρα που η ανεργία χτυπάει «κόκκινο», η απασχόληση σε γεωργία και κτηνοτροφία παρουσιάζει αύξηση

Το Alexander του Λάτσιου, ένα από τα πιο πολυτελή γιωτ του κόσμου (βρίσκεται στη δέκατη θέση παγκοσμίως σύμφωνα με έρευνα - και άσε τα κορόιδα να ψάχνονται)

Σπ. Λάτσης: Έλληνας κροίσος με… εγγύηση Δημοσίου
Έλληνας κροίσος με έξι γράμματα και… εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου: ο κ. Σπύρος Λάτσης είναι και φέτος πρώτος στην κατάταξη των πλουσιότερων Ελλήνων, σύμφωνα με το περιοδικό “Forbes”, ενώ ο τραπεζικός όμιλος της Eurobank, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των δραστηριοτήτων του στον τραπεζικό κλάδο, παραμένει κορυφαίος σε μια άλλη λίστα, που δεν παρακολουθείται από το “Forbes”, έχοντας εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες κρατικές εγγυήσεις μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.
Ατυπη στάση πληρωμών από το Δημόσιο
Το Δημόσιο κατηγορεί τους πολίτες για το κίνημα του «δεν πληρώνω», αλλά αποτελεί τον βασικό του εμπνευστή.
Τις τράπεζες τις πληρώνει όμως - άρα ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ πληρώνει, αφήνοντας τους υπόλοιπους να ψοφήσουν
Τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κατέγραψαν την Παρασκευή ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,6 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2011 και το ποσό αυξάνεται, αν προσμετρηθούν οι εκατοντάδες φορείς που δεν δίδουν λογαριασμό για τα χρέη τους.

Στην ουρά είναι πολλοί. Από τους φαρμακοποιούς, τους γιατρούς που περιμένουν τις υπερωρίες και τους προμηθευτές των νοσοκομείων έως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και τους δικαιούχους επιδοτήσεων από το ΕΣΠΑ. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι συμβασιούχοι δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές πανεπιστημίου.

Οι επιπτώσεις είναι πολλές. Παιδικοί σταθμοί έχουν κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού, καθιστώντας άπιαστο όνειρο τη στήριξη της εργαζόμενης γυναίκας που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Κρίσιμα κοινωνικά προγράμματα έχουν αδρανήσει σε μια εποχή που είναι πιο αναγκαία από ποτέ, ενώ μια νέα γενιά χρεών νοσοκομείων προς προμηθευτές δημιουργείται.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger