Home » , » Αμερικανο-γερμανικός πόλεμος για τους ελληνικούς εξοπλισμούς

Αμερικανο-γερμανικός πόλεμος για τους ελληνικούς εξοπλισμούς

Από giorgis , Κυριακή 8 Μαΐου 2011 | 6:25 μ.μ.

 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ,
ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ

Ως γνωστόν, οι επικοινωνίες του Ελληνικού Στρατού, από άποψη προμηθειών, έχουν καταστεί ξέφραγο αμπέλι που αλωνίζουν η γερμανική εταιρεία SIEMENS και ο εθνικός προμηθευτής Κόκκαλης (αμαρτωλά συστήματα ΕΡΗΣ)! Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση αναδεικνύεται πως για μια ακόμη φορά οι «εθνικές ανάγκες και οι ανάγκες της Εθνικής Άμυνας» χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα για να κλείνονται δουλειές, να δημιουργούνται πηγές κερδοφορίας για ελληνικό και ξένο κεφάλαιο, έχοντας βεβαίως ως σημαντική παράμετρο τον μεταξύ τους ανταγωνισμό. 14.000.000 ευρώ είναι αυτά!

Σε κάθε περίπτωση ο λαός μας υποχρεώνεται να πληρώνει δισεκατομμύρια ευρώ για πολεμικές δαπάνες την ώρα που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κλείνει παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νοσοκομεία, οδηγεί στην απόγνωση και στην αυτοκτονία συμπολίτες μας, απογειώνει την Ανεργία των νέων στο 30-35%!

 Για να δούμε επομένως τα καλά της Ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Όπως και στην πρόσφατη περίπτωση της εκ νέου ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η όλη διαδικασία παρουσιάστηκε ως μοχλός ανάπτυξης, διασφάλισης και δημιουργίας θέσεων εργασίας κλπ. Στην πραγματικότητα χρυσοφόρες δημόσιες εταιρείες ξεπουλήθηκαν στο ιδιωτικό κεφαλαίο και νέες ευκαιρίες αποκομιδής κέρδους δημιουργήθηκαν.

Όλοι θυμόμαστε ότι όταν η κυβέρνηση της ΝΔ πουλούσε τον ΟΤΕ (2009) στη γερμανική εταιρεία SIEMENS έναντι πινακίου φακής, πολλοί μεταξύ των οποίων και οι καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τόνιζαν τις επικίνδυνες συνέπειες για την «Εθνική Άμυνα», καθώς ο στρατός στηρίζεται-εξαρτιέται από τα εν λόγω δίκτυα. Που πλέον θα έλεγχαν οι Γερμανοί….

Το σπάνιο αυτό γεγονός, αγνοήθηκε από την κυβέρνηση, ενώ το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση τότε δήλωσε την εναντίωση του και δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει την σύμβαση. Φυσικά η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου δεν έκανε τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα ετοιμάζει  να πουλήσει και άλλο μερίδιο του ΟΤΕ στη γερμανική εταιρεία, μεγαλώνοντας τον έλεγχο τους στον οργανισμό και στην συνακόλουθη εξάρτηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αφού όμως προχώρησαν με τόση ευκολία στην Ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν την ίδια αυτή ιδιωτικοποίηση για να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη και να παρουσιάσουν ως Μονόδρομο την αγορά νέου πολεμικού υλικού που θα ανατρέπει την εξάρτηση των Ε.Δ. από τον γερμανικό ΟΤΕ!

Σε έγγραφο του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι  «Οι υποδομές του ΟΤΕ που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και διασφάλιζαν θέματα εθνικής ασφάλειας, βρίσκονται ως γνωστόν από 1/1/2009 υπό τον έλεγχο Γερμανικής εταιρείας .Επομένως επιβάλλεται η επιτάχυνση της υλοποίησης του έργου, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να βασίζονται σε ίδια μέσα”! Οι Γερμανοί δηλαδή ελέγχουν πλέον και δομές εθνικής ασφάλειας».

ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ
 “Είναι προφανές ότι υπάρχει αδήριτη εθνική ανάγκη να προχωρήσει ο διαγωνισμός που βρίσκεται στη φάση αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών και κατακύρωσης του έργου στο μειοδότη”.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 Το κόλπο ήταν πολύ καλά στημένο, αλλά κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα εξαιτίας του άγριου ανταγωνισμού μεταξύ αμερικανικών-γερμανικών-ελληνικών εταιρειών, με σειρά παρεμβάσεων από ξένες πρεσβείες, αλλά και εκπροσώπους Επιμελητηρίων που λειτουργούν ως ατζέντηδες. Συγκεκριμένα, Αμερικανικές εταιρείες πιέζουν για την ακύρωση του διαγωνισμού για το Ενεργοποιημένο Σύστημα Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας, ώστε με την έναρξη νέας διαδικασίας και με αλλαγές στις απαιτούμενες προδιαγραφές να μπορέσουν να διεκδικήσουν το έργο. Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «μετέφερε» τις αμερικανικές απόψεις στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ακόμη δεν έχει δώσει εντολή για την ακύρωση ή τη συνέχιση του διαγωνισμού,  ο οποίος έχει φθάσει πλέον στο τελικό του στάδιο. Μάλιστα, ο  κ.Γραμματίδης πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στην επιστολή του προς τον ΥΕΘΑ,  κάνει λόγο για “κατανόηση” του υπουργού στην ανάγκη διακοπής του διαγωνισμού! Υπενθυμίσουμε ότι ο Διαγωνισμός παραμένει ανοικτός από το 2003!  
 Φυσικά, εντύπωση προκαλεί η πρεμούρα των Επιτελών να προχωρήσει το έργο και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που δρομολογούνται, αποκαλύπτοντας και το ενδιαφέρον τους για την κατοχύρωση του από συγκεκριμένες εταιρείες!  Αυτή τη φορά  το «έγγραφο του ΓΕΕΘΑ με το οποίο ενημερώνεται ο υπουργός Άμυνας για την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα το χρηματοδοτούμενο από το ΝΑΤΟ έργο του Ενοποιημένου Συστήματος Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας, ώστε οι επικοινωνίες των ΕΔ να μην εξαρτώνται τις γερμανικές υποδομές» δημιουργεί άλλης ποιότητας ερωτηματικά. Βέβαια, και πάλι θα προβληθεί ο «εθνικός κίνδυνος» από τον παράλληλο εκσυγχρονισμό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων!

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:
Το Ενοποιημένο Σύστημα Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας (ΕΣΕΕΘΑ), είναι ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο με πιστώσεις του ΝΑΤΟ, που φθάνουν τα 8.655.000 ευρώ και συνολικά στα 14.000.000 ευρώ. Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος επικοινωνιών κρίνεται επιχειρησιακά απαραίτητος από το ΓΕΕΘΑ, αλλά προσκρούει στον σκληρό ανταγωνισμό των εταιρειών για τις ελληνικές πολεμικές προμήθειες, εικόνα του οποίου υπήρξε και η βάρβαρη-μαφιόζικη σύγκρουση Καρατζαφέρη-Μεϊμαράκη.

•Ο εκσυγχρονισμός του Ενοποιημένου Συστήματος Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας είχε προγραμματιστεί από το 2003 με βάση πρόγραμμα του ΝΑΤΟ (1997/5CM00712-0). Η Συμμαχία το χρηματοδοτεί με 8.655.000 ευρώ συν 1.3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τη συντήρησή του.
•Στις 4 Αυγούστου 2008 προκηρύχθηκε η δημοπράτηση του έργου.
•Στις 20 Ιουλίου 2010, μετά από μεγάλη καθυστέρηση που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του ΝΑΤΟ, υποβλήθηκαν προσφορές από 32 εταιρείες
•Κι ενώ στις αρχές του χρόνου είχαν αξιολογηθεί οι τεχνικές προσφορές και απόμενε η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών, ο διεθνής διαγωνισμός ακυρώθηκε!
Ως αφορμή για να μπλοκαριστεί ο διαγωνισμός ήταν η άποψη ότι οι “τεχνικές προδιαγραφές έπρεπε να επικαιροποιηθούν”. Αυτός ήταν και ο λόγος που προέβαλλε και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης, όπως προκύπτει από επιστολή του προς τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2010. Επισημαίνει:
“Σας θυμίζουμε το θέμα του διαγωνισμού “Υλοποίηση των Switching ,Control και Security υποσυστημάτων του Ενοποιημένου Συστήματος Επικοινωνίας Εθνικής Άμυνας (ΕΣΕΕΘΑ)”, για το οποίο κατανοήσατε την ανάγκη διακοπής του, ώστε να επικαιροποιηθούν οι προδιαγραφές που πρέπει να περιλαμβάνει”.
Ο αντίλογος του ΥΠΕΘΑ εμφανίζεται διαμέσου του σημειώματος του ΓΕΕΘΑ, στο οποίο αναφέρονται τα εξής σημαντικά για την υπόθεση:
• “Οι απαιτήσεις-τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού καλύπτουν όλα τα είδη της σύγχρονης τεχνολογίας ανά το κόσμο ...”
• “Οι πιθανές αναφορές σε αλλαγή των προδιαγραφών ή και όρων δεν υφίστανται για τους παρακάτω λόγους:
-Η τελευταία επικαιροποίηση έγινε το 2007.
-Οι υφιστάμενες προδιαγραφές έχουν εγκριθεί από το ΝΑΤΟ.”

• “Υπάρχει σαφής όρος στην διακήρυξη για τη δυνατότητα που παρέχεται στην προϊσταμένη αρχή για τροποποίηση των προδιαγραφών και όρων στην περίπτωση που υπάρξει νεώτερη τεχνολογία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεώτερη τεχνολογία”.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ!
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger