Home » , » Πάλι τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν αντεστραμμένη την πραγματικότητα. (Βίντεο)

Πάλι τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν αντεστραμμένη την πραγματικότητα. (Βίντεο)

Από giorgis , Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 | 4:55 μ.μ.

Για την δικαστική αθώωση του Σίμου Σεϊσίδη γράψαμε χτες αναλυτικά και δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε. Επανερχόμαστε όμως γιατί είναι τουλάχιστον εξοργιστικός ο τρόπος που παρουσίασε σήμερα το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης το σχετικό θέμα (Δείτε το βίντεο).

Τα τσακάλια της ΝΕΤ χαρακτήρισαν αυτή την δικαστική κατάληξη «εντυπωσιακή γιατί ο Σίμος Σεϊσίδης είχε επικηρυχθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως ένας από τους "ληστές με τα μαύρα"». Και ο δημοσιοκάφρος που υποτίθεται έκανε το δικαστικό ρεπορτάζ απέδωσε την δικαστική απόφαση στο ότι «στο δικαστήριο ουδείς μάρτυρας μπόρεσε να τον αναγνωρίσει ως δράστη», χωρίς να προσθέσει τίποτε άλλο.

«Ξέχασε» όμως εκτός των άλλων να πει και το σημαντικότερο αφού επικαλείται ότι παρακολούθησε την δίκη. Ότι όλη η ασφαλίτικη σκευωρία σε βάρος του Σ. Σεϊσίδη στηρίχτηκε στις καταθέσεις δυο γυναικών που φερόταν στις προανακριτικές καταθέσεις να αναγνώριζαν τον Σίμο από φωτογραφίες που τους έδειξαν οι ασφαλίτες. Στο δικαστήριο όμως οι ίδιες είπαν ότι ποτέ δεν τον αναγνώρισαν και ότι οι μπάτσοι έγραψαν ότι ήθελαν στις καταθέσεις τους.

Μονόδρομος ήταν λοιπόν για τους δικαστές να αθωώσουν τον Σίμο Σεϊσίδη, που η δίωξη του στηρίχτηκε καθαρά σε μια σκευωρία των μπάτσων και αν έχει κάποιο νόημα αυτή η ανάρτησή μας είναι για να δείξουμε για μια άλλη φορά πώς τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν αντεστραμμένη την πραγματικότητα, αποκρύπτοντας γεγονότα, αποσιωπώντας ότι «ξεγυμνώνει» τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ουσιαστικά αυτολογοκρινόμενα εκτελώντας τον ρόλο ο οποίος τους έχει ανατεθεί.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger