Home » , » Ο συνταξιούχος εισαγγελέας Γ. Διώτης πάλι στο προσκήνιο.

Ο συνταξιούχος εισαγγελέας Γ. Διώτης πάλι στο προσκήνιο.

Από giorgis , Τρίτη 3 Μαΐου 2011 | 3:03 μ.μ.

 Για δυο μέρες τώρα παρακολουθούμε τις φιλοκυβερνητικές φυλλάδες να κάνουν εγκώμια στην κυβέρνηση για την απόφαση της να διορίσει τον πρώην αντιεισαγγελέα Γιάννη Διώτη σαν διάδοχο του Γιάννη Καπελέρη επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια επιλογή του Μ. Χρυσοχοϊδη. Πραγματικά δεν μπορεί να ξέρουμε τι ακριβώς συνδέει τον Πασόκο υπουργό με τον συνταξιούχο εισαγγελέα. Είναι πάντως εντυπωσιακή η στήριξη που του έχει δώσει και όχι μόνο στον ίδιο αλλά και στον γιό του (πιθανόν να θυμάστε ότι είχε διορίσει και τον γιο του Διώτη στο υπουργείο του αν και δεν είχε κανένα πτυχίο).
Επίσης όταν ο Χρυσοχοϊδης ανέλαβε Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με δυο αποφάσεις του, που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 356/2.11.2010,  διόρισε σε θέσεις ειδικών συμβούλων στο Πολιτικό Γραφείο του τον συνταξιούχο εισαγγελέα Διώτη καθώς και τον απόστρατο αρχηγό της Αστυνομίας Φώτη Νασιάκο. Ας μην ψάξουμε να βρούμε τι δουλειά έχουν σε ένα οικονομικό υπουργείο ένας απόστρατος μπάτσος και ένας συνταξιούχος εισαγγελέας. Ψιλά γράμματα είναι επίσης αν επικαλεστούμε τα προσόντα που πρέπει να έχει κανένας –σύμφωνα με τους νόμους τους- για να διοριστεί ειδικός σύμβουλος υπουργού.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Διώτης έχει προσφέρει πολλές υπηρεσίες στο σύστημα τους, αναλαμβάνοντας υποθέσεις όπως της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ καθώς επίσης την υπόθεση για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μιας υπόθεσης η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και σ’ αυτές τις «αποστολές» του ο Διώτης τα πήγε «περίφημα».

Μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι και στο καινούργιο του πόστο –επειδή έχουν ανοιχτεί κάποιες υποθέσεις περί μιζών από πολεμικές δαπάνες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλπ- θα δείξει την ίδια προσήλωση για να υπάρξουν αποτελέσματα που θα βολεύουν το πολιτικό σύστημα και τα πρόσωπα που υπήρξαν εκφραστές του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger