Home » » Εκδήλωση για τα 5 χρόνια για τα δικαιώματα των κρατουμένων

Εκδήλωση για τα 5 χρόνια για τα δικαιώματα των κρατουμένων

Από giorgis , Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 | 8:14 μ.μ.

Είμαστε όλοι εν δυνάμει κρατούμενοι

2001: 8.343 κρατούμενοι στιςελληνικές φυλακές

2011: 11.674 κρατούμενοι

6 νέες φυλακές τα τελευταία 5 χρόνια


Τουλάχιστον11.674 συνάνθρωποί μας κρατούνται στις φυλακές της χώρας ενώ περισσότεροι από 5.000 υποχρεώνονται να επιβιώνουν στα κρατητήρια, χωρίς δικαίωμα προαυλισμού, τουαλέτας,  επαρκή σίτιση.

Αυτοί οι άνθρωποιδεν είναι στατιστικά στοιχεία, είναι ο πατέρας μας, ο σύντροφός μας, η αδερφή μας, ο συνάδελφός μας, ο γείτονάς μας, η φίλη μας, είναι κάποιος από το συγγενικό ή φιλικό μας περιβάλλον.

Πλέον είναι πολύ εύκολο να προστεθείς και εσύ στον πληθυσμό της φυλακής. Είμαστε όλοι εν δυνάμει κρατούμενοι. Σήμερα ελεύθεροι, αύριο πίσω από τα κάγκελα.

Εμείς αντιστεκόμαστεστην ποινικοποίηση της φτώχειας, στην αυστηροποίηση των ποινών. Παλεύουμε γιατην κατάργηση των φυλακών. Διεκδικούμε τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, για την αποποινικοποίηση αδικημάτων, για τον περιορισμό της φυλάκισης σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για την κατάργηση των φυλακών ανηλίκων.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου ολοκληρώνονται 5 χρόνια δράσης της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Σας καλούμε στην Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42) από τις 6μμ και μετά για να συζητήσουμε με πρώην και νυν κρατούμενους αλλά και να ακούσουμε πολλή μουσική. Στο χώρο παράλληλα θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους.

Είσοδος ελεύθερη.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2011 στις 9:31 μ.μ.

http://youtu.be/c9RkPG4anMw

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger