Home » , » Ψάχνοντας ίχνη αξιοπρέπειας

Ψάχνοντας ίχνη αξιοπρέπειας

Από giorgis , Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011 | 6:36 μ.μ.

 Δεν μας αιφνιδίασε καθόλου η συνέντευξη που έδωσε στο «Βήμα», λίγες ώρες μετά την δημοσίευση της συνέντευξης Παπανδρέου, ο Μίμης Ανδρουλάκης, αδειάζοντας εντελώς τον κατά τύποις πρωθυπουργό. Πριν την σχολιάσουμε να θυμίσουμε τι γράφαμε εμείς στις 3 Ιούνη:
"Χαμός. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στον κοινοβουλευτικό λόχο και στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.
Μιλάμε για το απόλυτο μπάχαλο, αν και αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν προχωράει ακάθεκτη για να βάλει τις τελευταίες πινελιές στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τους συνεταίρους της, της τρόϊκας για να ξεπουλήσει την χώρα και να οδηγήσει τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση για να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

Με όρους κινήματος φυσικά, όλα αυτά, τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, δεν έχουν καμιά σημασία από ταξική σκοπιά. Όμως βλέπουμε την αντανάκλαση που έχουν τα όσα συμβαίνουν στους δρόμους τον τελευταίο καιρό και στο πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης που είναι σήμερα στην κυβέρνηση, όπως επίσης και στο κομματικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος. … Σήμερα απ’ το πρωί διέρρευσε η πληροφορία –πιθανόν απ’ τους ίδιους που ίσως ενόψει κυβερνητικού ανασχηματισμού ψάχνουν υπουργική καρέκλα- ότι τις επόμενες μέρες θα παραιτηθούν απ’ την βουλευτική τους καρέκλα οι Μίμης Ανδρουλάκης και Βάσω Παπανδρέου διαφωνώντας με τα μέτρα που προβλέπονται στο «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα»".

Και αφού τα ίδια Πασοκικά στελέχη για τους προσωπικούς τους λόγους είχαν διαρρεύσει τα παραπάνω ο Μ. Ανδρουλάκης προχώρησε ένα βήμα ακόμα. Είπε, λοιπόν μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα του ΔΟΛ: «Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας, δηλαδή τίποτα. Του χρόνου θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη ύφεση, πολύ μεγαλύτερο χρέος, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο σημείο».
Και εκεί που περίμενες από τον δημοσιογράφο να του θέσει το αυτονόητο ερώτημα που προέκυψε, αν δηλαδή ο Ανδρουλάκης θα ψηφίσει το Μακροπρόθεσμο στην βουλή, αυτός το προσπέρασε εντελώς, αφήνοντας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει την κασέτα του.

Δεν έχει νόημα να σταθούμε περισσότερο στα λεγόμενα Ανδρουλάκη. Απ’ την αρχή των λεγομένων του φαίνεται ότι εντοπίζει λάθος τον πυρήνα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Όμως το βασικό ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει: Του έχουν μείνει ίχνη αξιοπρέπειας ώστε αυτά που δηλώνει δημοσίως να τα τηρήσει και να καταψηφίσει το "Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα"; Διαφορετικά πώς θα αιτιολογήσει την ψήφο του σε ένα πρόγραμμα που, εκτός των άλλων θα επιφέρει «μεγαλύτερη ύφεση και μεγαλύτερο χρέος», όπως παραδέχεται ο ίδιος;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
14 Ιουνίου 2011 στις 4:27 μ.μ.

Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ Ή ΩΣ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ .... ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger