Home » , , » Μερικές "ειδησούλες" στα γρήγορα

Μερικές "ειδησούλες" στα γρήγορα

Από ciaoant1 , Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 | 6:03 μ.μ.


"Πολλά θέλουν" οι εργάτες στη Δύση - εμείς ως βιομήχανοι πάμε Κίνα και εσείς καθίστε άνεργοι, μέχρι να εξαθλιωθείτε τόσο πολύ ώστε να δεχτείτε να "κινεζοποιηθείτε" όσο το δυνατόν περισσότερο. Τότε, και μόνο τότε, θα ξανάρθουμε στη Δύση για επενδύσεις

- Σύμφωνα με τα επίσημα (μαγειρεμένα) στοιχεία: "Στους 811.340 οι άνεργοι, 40% των νέων εκτός αγοράς εργασίας - Το ποσοστό εκτινάχθηκε τον Μάρτιο στο 16,2% από 11,6% ένα χρόνο πριν.

- Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έρευνα: Εννέα στους δέκα αποδέχονται την εργασιακή ευελιξία - Την «ευελιξία» στους μισθούς και στα ωράρια αποδέχονται οι εργαζόμενοι, σε ποσοστά 93,2% και 92% αντίστοιχα, λόγω κρίσης.


- Μια "μικρή" είδηση, με μεγάλο όμως "συμβολισμό": Οι εργάτες πεινάνε, και οι ολιγάρχες όχι απλά κάνουν βόλτες με τα γιωτ τος, αλλά τα γιωτ τους αυτά είναι τόσο μεγάλα που...κλείνουν τη θέα για τον κόσμο: Το γιοτ του Αµπράµοβιτς έκλεισε όλη τη θέα!

- Πολύ εύστοχος στο συγκεκριμένο ζήτημα ο Τσίπρας: "Την ώρα που οι Έλληνες εφοπλιστές κατέχουν το 16% του παγκόσμιου εφοπλιστικού στόλου, πληρώνουν 12 εκατ. ευρώ φόρους όλοι μαζί, ενώ μόνο από το παράβολο που παίρνει από τους μετανάστες το κράτος, προκύπτουν έσοδα 50 εκατ. ετησίως, υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ζήτημα των 44 φοροαπαλλαγών για τους πλοιοκτήτες ποντοπόρων, κάνοντας λόγο για φοροασυλία εφοπλιστών."

- Πάρτε και μία ακόμα φοροεπιδρομή εσείς (και μετά θα δώσουμε και μια ακόμα φοροαπαλλαγή για τους κεφαλαιοκράτες, που πλέον αρνούνται να επενδύσουν τα κεφάλαια τους, αν δεν υπάρξουν πρώτα συνθήκες Κίνας, ή "έστω" Βουλγαρίας. Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, και το σύστημα τους, που ρημάζει μέχρι αηδίας τους εργάτες προς όφελος μιας μικρής μειοψηφίας, είναι μονόδρομος, τελικά, η ένοπλη ανατροπή.

- "Θετικά αποτιμά η Κίνα τις επιπτώσεις του Μνημονίου στην ελληνική οικονομία, καθώς εκτιμά πως συμβάλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας" (ξέρει η Κίνα από αυτά, τους έχει ξεζουμίσει μέχρι αηδίας). Επίσης, από το ίδιο άρθρο, "Ειδική αναφορά έκανε ο Κινέζος πρέσβης στις σχέσεις της χώρας του με τον ελληνικό εφοπλιστικό κόσμο. Ειδικότερα τόνισε τις πρόσφατες συμφωνίες χρηματοδότησης ελληνικών εφοπλιστικών εταιρειών με κινεζικά κεφάλαια, αλλά και τον ρόλο που έχουν οι εταιρείες της ποντοπόρου ελληνικής ναυτιλίας στην μεταφορά πρώτων υλών προς την χώρα του. Όπως είπε το 60% του πετρελαίου, αλλά και των διαφόρων πρώτων υλών που διακινούνται μέσω θαλάσσης προς την Κίνα μεταφέρονται από ελληνικά πλοία. Στο ίδιο πλαίσιο εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του το λιμάνι του Πειραιά να γίνει το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο για τα κινεζικά προϊόντα στην Ευρώπη."

- Και βέβαια, η Κίνα εξαγοράζει επιχειρήσεις, πρώτες ύλες, κτλ σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, δεν είναι μόνο η Ελλάδα.

- Εξαγορές και από τη Γερμανία, που, όπως λέει και η Wall Street Journal, "Η Ελλάδα πωλείται φθηνά και η Γερμανία αγοράζει". Πρόκειται για μια γενικότερη-παγκόσμια διαδικασία ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ, μια επική μεταφορά πλούτου από τις κατώτερες τάξεις προς την ανώτερη, που συναγωνίζεται πλέον άνετα σε αντιδραστικότητα τους φεουδάρχες που κάποτε τους είχε κόψει τα κεφάλια μαζί με τους εργάτες.

- «Αρπάζουν γη» τα hedge funds στην Αφρική - στα πλαίσια του γενικότερου πλιάτσικου που λέγαμε...

- Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του S10 η Citigroup έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για απόκτηση μετοχικού ποσοστού στην Εθνική Τράπεζα και έχει μάλιστα ενημερώσει για το ενδιαφέρον αυτό και την ελληνική κυβέρνηση. Τα ολιγοπώλια επελαύνουν - και δε θα σταματήσουν από μόνα τους μέχρι να τα πάρουν όλα. Άρα, θα πρέπει να πολεμήσουμε, προκειμένου να πάρουμε πίσω όλα αυτά που τώρα έχουν αρπάξει μια χούφτα ολιγάρχες από την υπόλοιπη κοινωνία.

- Συνεχίστηκε η εκροή των καταθέσεων: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις «σήκωσαν» 2,4 δισ. τον Απρίλιο και 1,3 δισ. μέσα σε μία εβδομάδα τον Μάιο. Ο κόσμος φοβάται ότι θα χάσει τα λεφτά του, ενώ πολλοί απλά σηκώσουν τις καταθέσεις τους διότι...δεν έχουν άλλους πόρους προκειμένου να ζήσουν.

- Οι γερμανικές τράπεζες έχουν αποσύρει περίπου ένα τρίτο των επενδύσεων που είχαν σε ελληνικά ομόλογα στο διάστημα από το Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα. Όταν φύγουν ακόμα περισσότερο, και δε θα κινδυνεύουν με χρεωκοπία αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει τους τόκους από αυτά τα δάνεια που τώρα πληρώνει, τότε θα αφήσουν την Ελλάδα στην τύχη της να χρεωκοπήσει. Έως τότε, θα συνεχίζουν να υποκρίνονται ότι "δεν υπάρχει θέμα χρεωκοπίας, αναδιάρθρωσης, κουρέματος", μπλα, μπλα, μπλα, και θα συνεχίζουν να αρπάζουν ότι βρουν σαν τις ακρίδες.

- Λαγκάρντ: Πιέσεις για συναίνεση των κομμάτων. Κοινώς, θέλει πλήρη ένωση της ντόπιας άρχουσας τάξης, για να έχει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στην προσπάθεια που γίνεται να "κινεζοποιήσουν" τους εργάτες και να διασώσουν τις χρεωκοπημένες τράπεζες. Είναι ομολογουμένως μια τιτάνια προσπάθεια, και άρα θέλουν να είναι ενωμένοι.

- Βόμβα έτοιμη να εκραγεί τα «κόκκινα» στεγαστικά στον υπερχρεωμένο νότο της ΕΕ (αφού πλέον ο κόσμος δεν έχει λεφτά για να τα αποπληρώσει).

- "Ποιος θα το περίμενε" ότι έλεγαν ψέματα: Διπλάσια από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά είναι η ποσότητα ραδιενεργών ισοτόπων που διέρρευσε από τη Φουκουσίμα την πρώτη εβδομάδα της καταστροφής, παραδέχεται τώρα η Ιαπωνία.

- Στην Ισλανδία, παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της χώρας για τις ενέργειες του, που έδωσαν τη δυνατότητα στις τράπεζες να αναπτυχθούν σε σημείο παροξυσμού, και να ξεσπάσει έτσι μεγάλη τραπεζική κρίση στην Ισλανδία, που ΚΑΛΩΣ ο κόσμος την αντιμετώπισε με το να ΜΗΝ πληρώσει τα "σπασμένα" των τραπεζών, παρά το ότι προφανώς οι τράπεζες έβριζαν, απειλούσαν, κτλ, κτλ, κτλ.

- Ένας ακόμα Λατινοαμερικάνος ηγέτης τύπου Μοράλες-Τσάβεζ εκλέχθηκε, στο Περού, και υπόσχεται ότι θα μειώσει το χάσμα μεταξύ των (πάμφτωχων) ιθαγενών και της πάμπλουτης άρχουσας τάξης. Θα το δούμε αυτό βέβαια, πάντως προς το παρόν, αξίζει να αναφέρουμε και τη στάση της άρχουσας τάξης απέναντι του, καθώς "εδώ και εβδοµάδες πολλοί Περουβιανοί βγάζουν κεφάλαια από τη χώρα ενώ προεκλογικά το Χρηµατιστήριο έπεφτε κάθε φορά που ο Ουµάλα ανέβαινε στις δηµοσκοπήσεις"

- Όπως έχουμε δει, είναι "ζόρικα" τα πράγματα και στο θέμα της ενέργειας με το πετρέλαιο, ενώ και η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ασφαλής, η "πράσινη" ενέργεια είναι μάλλον υπερβολικά διαφημισμένη - έτσι, ο κόσμος (ξανα)στρέφεται...στο κάρβουνο (και η Κίνα έχει πολύ κάρβουνο).

- Η Ρωσία αγοράζει κι άλλο χρυσό, και προωθεί και το ρούβλι ως ένα παγκόσμιο νόμισμα, που σίγουρα έχει να παίξει κάποιο ρόλο στον μετά-δολαριακό νομισματικό κόσμο.

- Επίσης, η Ρωσία θα απαντήσει με πλήρη διάταξη πυρηνικών όπλων αν οι ΗΠΑ στήσουν αντιπυραυλική ασπίδα στη Ευρώπη.

- Η Ρωσία διαρρέει τη φήμη (δεν μπορεί να αποδειχθεί) ότι οι ΗΠΑ "έφαγαν" το Στρος Καν διότι ανακάλυψε ότι έχουν ξοδέψει όλα τα αποθέματα χρυσού που υποτίθεται ότι έχουν στο Φορτ Νοξ (είναι στα πλαίσια μιας γενικότερης θεωρίας συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ, προκειμένου να "καλμάρουν" τους πετρελαιάδες στην πετρελαική κρίση του 1973, συμφώνησα να τους πληρώνουν σε δολάρια+χρυσό, όχι μόνο σε δολάρια. Έτσι, τώρα δεν τους έχει μείνει καθόλου χρυσός).

- Στις ΗΠΑ, έχουμε δει ότι έχουν φτάσει στα νομικά όρια του χρέους που μπορούν να έχουν πριν είναι αναγκασμένες διά νόμου να κηρύξουν χρεωκοπία. Συζητούν λοιπόν τώρα για μια "βραχυπρόθεσμη πτώχευση" και άλλα τέτοια, που όμως, ακόμα και αν υλοποιηθούν, είναι...βραχυπρόθεσμα. Αυτό που θα γίνει ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ είναι κατά την άποψη μας ότι, εφόσον έχουν στη διάθεση τους τη δυνατότητα εκτύπωσης χρήματος από το πουθενά, θα συνεχίσουν να τυπώνουν "μέχρι τέλους". Το καλοκαίρι αυτό τελειώνει ο δεύτερος μεγάλος γύρος εκτύπωσης χρήματος, και πιθανότατα θα κάνουν ένα "διάλειμμα". Έτσι, το δολάριο θα ανέβει ("ο χρυσός θα πέσει"), πολλοί θα πουν "ως εδώ ήταν", "τελείωσε", μπλα, μπλα, μπλα, ΑΛΛΑ όμως οι τράπεζες πάλι θα αρχίσουν να έχουν τεράστια προβλήματα. Το μόνο που τις κρατάει αυτή τη στιγμή στη ζωή είναι τα λεφτά που τους χαρίζει το κράτος. Έτσι, οι τράπεζες θα αρχίσουν να καταρρέουν πάλι, και λόγω αυτής της "έκτακτης κατάστασης", ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να κάμψουν τις αντιστάσεις του κόσμου (που πλέον είναι πιο "ψιλιασμένος" απ' ότι ήταν το 2008, όταν ήταν εκτός τόπου και χρόνου), και να τυπώσουν κι άλλα χρήματα προς τις τράπεζες.

- O πρόεδρος της JP Morgan θεωρεί ότι το υπάρχων νομικό πλαίσιο για τις τράπεζες είναι "υπερβολικά πιεστικό" (δεν κάνω πλάκα), και ζητά κι άλλα φιλο-τραπεζικά μέτρα!

- Και εδώ ένα άρθρο του CNN για το πως η Wall Street με τα λόμπι της κατορθώνει να σταματήσει κάθε προσπάθεια περιορισμού των τραπεζών.

Και εδώ κάτι δικό μας, για το πως όντως θα σταματηθούν αυτοί οι τύποι:

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger