Home » » «Freedom Flotilla – Stay Human».

«Freedom Flotilla – Stay Human».

Από giorgis , Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 | 12:04 π.μ.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

9 Ιούνη 2011

Σχετικά με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων σε ΗΠΑ και Ισραήλ, περί διπλωματικών πρωτοβουλιών και περί παρεμπόδισης της αποστολής στην Γάζα της Παλαιστίνης του «Freedom Flotilla – Stay Human».

Η καλή διπλωματία δεν αποκλείει την καλή ανθρωπιστική δράση και δεν μπορεί να θέλει να παρεμποδίσει τη δίκαιη δράση μιας διεθνούς κοινότητας ενεργών πολιτών, αντίθετα, πρέπει να την επιδιώκει και να την ενθαρρύνει.

Είναι συνεπώς πρόκληση να αποκαλείται «πρόκληση» η ανθρωπιστική δράση κινημάτων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι πρόκληση να αποκαλείται «πρόκληση» η μη βίαιη δράση ελεύθερων πολιτών από αυτούς που υποστηρίζουν και εξασκούν εναντίον τους πολεμική βία. Είναι πρόκληση να ζητούν τα ισχυρά κράτη και οι Διεθνείς Οργανισμοί, ΗΠΑ, Ισραήλ, ΟΗΕ, από τις  κοινωνίες να σιωπούν και να μην αντιδρούν σε παραβιάσεις του δικαίου και σε περιφρόνηση των οικουμενικών αξιών.

Είναι πρόκληση να απαιτείται η κατάργηση της έμπρακτης  αλληλεγγύης των λαών από μια αδιάφορη και μεροληπτική διεθνή διπλωματία, είναι πρόκληση να απειλείται με βίαιη αντιμετώπιση μια διεθνής ειρηνική δράση και οι ισχυροί της γης να «νίπτουν τας χείρας τους», είναι πρόκληση αυτοί να δικαιολογούν εκ προοιμίου την θυσία  πολιτών, όπως συνέβη  πέρυσι τέτοιο καιρό, επιφυλασσόμενοι αργότερα να καταδικάσουν με λίγες λέξεις ένα ακόμη διεθνές έγκλημα.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πλεύσουμε προς την Γάζα και θα πλεύσουμε. Έχουμε δίκαιο σκοπό και καθαρά, διαφανή, μέσα. Η διεθνής διπλωματία ας πράξει αυτό που τόσα χρόνια αρνήθηκε να πράξει, ας πάρει πρωτοβουλίες που τόσες δεκαετίες δεν ανέλαβε και βέβαια αντί να προειδοποιεί με απειλή βίας αυτούς που πριν ένα χρόνο άφησαν στα διεθνή ύδατα άοπλα θύματα ας προειδοποιήσουν με τις νόμιμες κυρώσεις τους θύτες αυτών των εγκλημάτων.

Η δράση των κινημάτων  και οργανώσεων πολιτών που υπερασπίζονται την Ελευθερία, την Δικαιοσύνη  και τα συλλογικά Ανθρώπινα Δικαιώματα, δεν περιορίζεται να καταγγέλλει τις ανθρωπιστικές καταστροφές, τις συγκρούσεις, την κατοχή και την βίαιη καταστολή των κοινωνικών δράσεων.

Αντίθετα, πρέπει να είναι ενεργή, άμεση, να προηγείται και σχεδόν πάντα να υπερβαίνει την πολιτική διαδικασία αντιμετώπισης και διευθέτησης κρίσεων που συνήθως με βραδύτητα, με έλλειμμα αποφασιστικότητας και, προπαντός, με ιδιοτελή σκοπιμότητα επεξεργάζονται και υλοποιούν οι κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί.

Αυτή είναι η περίπτωση του κατάφωρα άδικου και παράνομου αποκλεισμού της λωρίδας της Γάζας και κατ’ επέκταση όλης της Παλαιστινιακής Γης.

Το εγχείρημα «Freedom Flotilla – Stay Human» αποτελεί μια υγιή αντίδραση στην απάθεια της διεθνούς πολιτικής κοινότητας, σπεύδει να αντιμετωπίσει έμπρακτα την ανθρωπιστική κρίση και να υπερασπιστεί τις οικουμενικές αξίες στη Γάζα και την Παλαιστίνη. Το εγχείρημα αυτό με τον τρόπο του εγκαλεί όσους, τόσα χρόνια, παρατηρούν παθητικά το παλαιστινιακό δράμα και, κυρίως, αυτούς που άμεσα ή έμμεσα συνεργούν.
Η δράση των κινημάτων  και οργανώσεων πολιτών που υπερασπίζονται την Ελευθερία, την δικαιοσύνη  και  τα συλλογικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπου εντάσσεται και η δράση της «Freedom Flotilla – Stay Human», δεν είναι μόνο μια άλλη συνείδηση, είναι, και οφείλει να είναι, μια ενεργή συνείδηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger