Home » , » ΕΛΛΑΔΑ STANDARD POOR!!!!

ΕΛΛΑΔΑ STANDARD POOR!!!!

Από ciaoant1 , Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 | 1:57 μ.μ.



Οι κυβερνώντες διαπραγματεύονται με τους τοκογλύφους και οι πολίτες με τα ενεχυροδανειστήρια! Όλη η Ελλάδα μια απέραντη αγορά όπου αλωνίζουν τοκογλύφοι και μαυραγορίτες συλλέγοντας ανθρώπινες δυστυχίες.

Μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αυτή τη στιγμή αναπροσαρμόζει την ιδέα που είχε για τον καθώς πρέπει εαυτό της και «σκοτώνει» δαχτυλίδια και ασημικά σε κάτι κωλότρυπες στην Ομόνοια ερχόμενη για πρώτη φορά face to face με κάποιο μαυραγορίτη.

Σκληρός ο ξεπεσμός ε? Αλλιώς τον έβλεπες σε κάτι ταινίες κι αλλιώς είναι στη πραγματικότητα ε? Φεύγουν μαγκιές, σκύβουν κεφάλια, πρέπει να παρακαλέσεις. Εχεις την ανάγκη του κάθε εκμεταλλευτή πλέον. «Σε παρακαλώ δώσε κάτι περισσότερο», όπως πρέπει να ξεφτιλιστείς στο γκισέ της ΔΕΗ ζητώντας παράταση, όπως πρέπει να παρακαλέσεις τον σπιτονοικοκύρη να σου δώσει άλλη μια παράταση για το νοίκι, όπως πρέπει να αντιμετωπίσεις την στυγνή τραπεζική πραγματικότητα «η δίνεις το δάνειο ή σου παίρνω και τα σώβρακα», όπως πρέπει και να σκύψεις στη δουλειά ακόμα κι αν το αφεντικό σε φωνάζει μαλάκα από το πρωί ως το βράδυ, όπως πρέπει να παρακαλέσεις το φίλο Μήτσο μήπως έχει κανα δεκάρικο να σπρώξεις το χρόνο.....

Κάλπικη ήταν η λίρα αγάπη μου, κάλπικη...

Συμμάζεψε τα παιδιά, ενημέρωσέ τα για τη νέα κατάσταση, κρύψε και κάτι από το γέρο μην μας πάθει κανένα εγκεφαλικό στα ξαφνικά, φόρεσε κάτι να πάμε στη εξαδέλφη τη Τασία. Ρίξε τη μούρη σου κάτω, (ξέρω δεν τη χωνεύεις ούτε κι εγώ) αλλά πρέπει να ζητήσουμε ένα δάνειο κι αυτή κρατιέται ακόμα, ενώ εμείς χάνουμε το σπίτι μάτια μου...

Σε λίγο καιρό στις πλατείες δεν θα είναι οι οργανωτικές επιτροπές των αγανακτισμένων σε σκηνές αλλά οι ίδιοι οι αγανακτισμένοι που δεν θάχουν που να μείνουν. Όλη η Ελλάδα θα γίνει μια όμορφη κατασκήνωση προσφύγων. Περίμενε να ξεκινήσει η μεγάλη σφαγή από τις τράπεζες με τις κατασχέσεις (γιατί φαντάζεστε πόσοι δεν θα έχουν πλέον να πληρώσουν τη δόση ε?) , περιμένετε να δείτε τους ανέργους να φτάνουν ενάμυσι εκατομύριο και να μην υπάρχει όχι δουλειά ούτε καν επίδομα ανεργίας (...) περιμένετε να δείτε κόσμο με τα μπογαλάκια να ψάχνει που να πάει και τότε θα φύγει γενικότερα εκείνο το συναίσθημα του σταρχιδισμού που έγινε δεύτερο δέρμα μας τριάντα χρόνια!!

Τα περήφανα νιάτα, οι περήφανοι έλληνες και τα περήφανα γηρατιά θα πρέπει να αφήσουν το κόρδωμα στο σπίτι και να αποφασίσουν αν θα γίνουν φουκαριάρηδες δούλοι ή άνθρωποι που θα ρισκάρουν τα πάντα για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη.

Πάρε το γεράνι μας, πάρε το στεφάνι μας, ξανά στη Δραπετσώνα δεν έχουμε ζωή.

Τι κοιτάμε όλοι σαν υπνωτισμένοι βρε κλεφτόπουλα?
Αύριο θα δουλεύουν τα παιδιά μας με 300 κατοστάρικα δώδεκα ώρες και ανασφάλιστα. Θα καταθέτουν τα πτυχία τους στο βωμό των 300 ευρώ. Μην το δεχτείτε παιδιά.

Πεινάστε αλλά μην καταθέσετε τις γνώσεις σας, τα ταλέντα σας, τις τέχνες σας, το κόπο σας, τον ιδρώτα σας έναντι πινακίου φακής....

Καλύτερα κατασκηνώστε από τώρα στις πλατείες. Σε όλες τις πλατείες της χώρας. Και μείνετε εκεί. Άνεργοι παλιοί και νέοι, καρπαζοεισπράκτορες παλιοί και νέοι. Τι να φοβηθείτε να χάσετε? Τα 300 κατοστάρικα μωρέ? Αφήστε τα στη μούρη τους χαρτζιλίκι καλύτερα.

Δεν μπορεί κανένας να μας πείσει ότι από όλο το πλούτο που έχει η χώρα μας από όλο το πλούτο που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί για να ζουν όμορφα και με ευημερία οι κάτοικοί της, αυτό που τους αναλογεί είναι 300 κατοστάρικα ,ένα ψωρόσπιτο μέσα στη βρώμα και διαγραμμένα όνειρα και προοπτικές για το μέλλον και το μέλλον των παιδιών τους.

Αν βλεπεις πως όλα υποβαθμίζονται και προχωράμε σε μια εξαθλίωση συνολική, (και αυτή την εξαθλίωση την επεκτείνω είτε σε υλικό είτε σε πνευματικό επίπεδο που αφορά κάθε ανθρώπινη ζωή και τη συνολικότερη διαμόρφωση ολόκληρου του κοινωνικού ιστού )

αν δεν είσαι τοκογλύφος μαυραγορίτης που θα κάνεις χρυσές δουλειές με το αίμα των συνανθρώπων,

αν δεν είσαι από το 5% εκείνων που δεν θα τους αγγίξει καμιά φτώχεια, εκείνοι που κατέχουν και διαχειρίζονται όλο το πλούτο που έχουν κατακλέψει από μια πατρίδα που θεωρούν ιδιοκτησία τους,

αν δεν είσαι ένας βολεμένος υπηρέτης του πολιτικού, επιχειρηματικού και εκδοτικού κατεστημένου, που λειτουργείς στη ζωή σου σαν τυφλοπόντικας στα τούνελ του φιλοτομαρισμού σου,

κι αν δεν είσαι τόσο τυφλός, ώστε να μην βλέπεις τι στο διάολο πάει να γίνει,

πες μου ένα λόγο για να κρυφτείς στο σπίτι , αντί να κατέβεις στους δρόμους εκτός από τη δειλία σου!!

Και με την έννοια του να κατέβεις στο δρόμο, εννοώ, πως ακόμα κι αν δεν σε ικανοποιεί αυτό που μέχρι τώρα κάνει το πλήθος , φτιάξε το δικό σου τρόπο, πρότεινε, δώσε ιδέες, κάνε ακόμα κι έναν αγώνα προσωπικό, ένα αγώνα αξιοπρέπειας και αντίστασης στην σιωπηλή υποταγή, έστω κι αν δεν σε ακολουθήσει κανένας, αλλά ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ!

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!

Μια δική μας σημείωση: Το κείμενο που αναδημοσιεύσαμε από το vasiliskos2 είναι -κατά τη γνώμη μας- πάρα πολύ καλό σε όλα του τα σημεία εκτός από το τέλος, όπου φαίνεται και μεγάλη αδυναμία του σημερινού λαικού κινήματος: Υπάρχει ολοένα και περισσότερος κόσμος που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα του να παλέψει, απλά...δε ξέρει το πως. Αν δεν αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες η αριστερά, να συγκροτήσει όλον αυτό το κόσμο προκειμένου να ανατρέψει την κατάσταση, τότε θα μιλάμε για μια μεγάλη ιστορική αποτυχία
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
14 Ιουνίου 2011 στις 2:41 μ.μ.

Σαν να αρχίζει να διαφαίνεται ο μεγάλος εφιάλτης της αριστεράς.
Μην ξυπνήσουμε ένα πρωί και διαπιστώσουμε πως ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη όλα όσα παπαγαλίζαμε για ανατροπή σοσιαλισμό και λαϊκή κυριαρχία.
Μην ανακαλύψουμε ξαφνικά πως εκατομμύρια κόσμος έστω κι αν δεν είναι ψηφοφόροι μας, περιμένουν να μπούμε μπροστάρηδες, να καθοδηγήσουμε και ν αποδείξουμε πως ό,τι λέγαμε τόσα χρόνια στους εύκολους καιρούς, τώρα πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά.
Άστα να πάνε...

mbiker

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger