Home » , » Συλλήψεις, βιαιότητα, αστυνομοκρατία, με τις ευλογίες του Γ. Καμίνη

Συλλήψεις, βιαιότητα, αστυνομοκρατία, με τις ευλογίες του Γ. Καμίνη

Από giorgis , Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011 | 5:24 μ.μ.

Ότι θα είχε αντιδράσεις ενός κοινού φασίστα ο δήμαρχος Αθήνας δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Επίσης μας είχε κάνει εντύπωση η ανασφάλεια που νιώθει κι έτσι υποχρεώνει τους πολίτες της Αθήνας να πληρώνουν –μέσω του προϋπολογισμού του Δήμου- 45.000 ευρώ τον μήνα για να έχει πολυάριθμη προσωπική φρουρά από μπάτσους να τον φυλάνε (από ποιους άραγε);
Επίσης μείναμε άφωνοι διαβάζοντας την αγωγή που κατέθεσε και απαιτεί από το κράτος 289.220,08 ευρώ (το δεκαδικό προσέξτε που δείχνει τον άνθρωπο που ούτε δεκάρα δεν αφήνει να πέσει κάτω..) γιατί, λέει έπαιρνε λιγότερα ως συνήγορος του Πολίτη που τον είχε διορίσει το ΠΑΣΟΚ....

Ερχόμαστε, λοιπόν στα σημερινά. Αφού ουσιαστικά είχε προαναγγείλει με ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις ότι θα χρησιμοποιηθούν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί για να «αποκατασταθεί η εικόνα» της πλατείας Συντάγματος, και αφού σε συνεννόηση, προφανώς με τον Παπουτσή, δήλωσε στην τηλεόραση του Αλαφούζου, ότι "αυτή η ιστορία μέσα στις επόμενες ημέρες θα τελειώσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο", έστειλαν τα ξημερώματα τα «καμάρια» του υπουργού Καταστολής και Μπάτσων να επιβάλουν την «τάξη και την ασφάλεια» στην πλατεία Συντάγματος.

Το σκηνικό που διαδραματίστηκε γνωστό. Συλλήψεις, βιαιότητα, αστυνομοκρατία.
Φυσικά βαθιά νυχτωμένος είναι ο Γ. Καμίνης και οι πάτρωνες του αν έχουν την αίσθηση ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα καταστείλουν το κίνημα των λεγόμενων «Αγανακτισμένων Πολιτών». (Είναι ένα άλλο θέμα πόσο αποτελεσματικές είναι οι μορφές αγώνα που επιλέγουν για να αντιμετωπίσουν την επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, οι οποίοι οργανώουν σήμερα στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στο Σύνταγμα).

Ας αφήσουμε καλύτερα να μας περιγράψει όλο το σκηνικό η ανακοίνωση των "Αγανακτησμένων":


"Η Πλατεία Είμαστε Εμείς

Και Είμαστε Παντού

Συγκέντρωση στις 6μ.μ στην Πλατεία Συντάγματος

Σαν τους κλέφτες, που τρέμουν τη δημόσια αιδώ και κατακραυγή λίγο μετά τις 4 το πρωί αστυνομικές δυνάμεις, εισαγγελέας και συνεργεία του Δήμου Αθηναίων εισέβαλαν στην πλατεία Συντάγματος, άρχισαν να καταστρέφουν τη μία σκηνή μετά την άλλη, αλλά και τις υποδομές των ομάδων. Προέβησαν σε 13 προσαγωγές από τις οποίες τουλάχιστον 8 έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις. Όπως ακριβώς οι “γαλατάδες” της εποχής του αστυνομικού κράτους και της χούντας. Καταγγέλουμε την απαγόρευση της επικοινωνίας με τους δικηγόρους όσων κρατούνται στο Α.Τ. Ομόνοιας (για αυτό και δεν υπάρχει ακόμα ακριβής εικόνα για τον αριθμό και τα στοιχεία των συλληφθέντων).

Από τα χέρια τους οι αγωνιστές που παρεβρίσκονταν εκεί, αντιστεκόμενοι, έσωσαν ότι μπορούσαν και κινηματογράφησαν τις “σκηνές απείρου κάλλους” μιας σιδερόφραχτης και δειλής δημοκρατίας και μιας δικαιοσύνης που λειτουργεί με βάση τους νόμους της νύχτας.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους:

Η πλατεία είμαστε όλοι εμείς, οι χιλιάδες καθημερινοί άνθρωποι που στέκονται όρθιοι απέναντι σε μια κυνική, αντιλαϊκή, αντιδημοκρατική, διεφθαρμένη οικονομική και πολιτική εξουσία που απελπισμένη μπροστά στην αποτυχία της προσπαθεί να σωθεί με κάθε τρόπο.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα της.

Δεν φοβόμαστε, δεν υποκύπτουμε.

Τους πληροφορούμε πως πλανούνται οικτρά αν νομίζουν ότι “καθαρίζοντας” και κάνοντας φρούριο την πλατεία Συντάγματος θα προφυλαχτούνε. Υπάρχουν δεκάδες πλατείες πλέον παντού στην Αθήνα, εκατοντάδες πλατείες πλέον παντού στην Ελλάδα. Είμαστε σε κάθε γειτονιά, μαζί με κάθε κάτοικο αυτής της χώρας.

Είμαστε τα εκατομμύρια της κοινωνίας κόντρα σε μία χούφτα διεφθαρμένους και υποτελείς εντολοδόχους που πουλάνε τζάμπα μαγκιά με τους μισθοφόρους της εξουσίας.

Είμαστε παντού. Και ότι και να κάνουν δεν μπορούν να μας διώξουν. Οι δρόμοι και οι πλατείες, όπως οι δουλειές, οι παραγωγικές δομές, ο πλούτος αυτής της χώρας και τα δικαιωμάτα μας ανήκουν σε εμάς. Αυτά δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε να τα πάρουμε στα χέρια μας. Το είπαμε, το ξαναλέμε και το εννοούμε: Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν.

Όλοι στην πλατεία Συντάγματος σήμερα Σαββάτο 30 Ιουλίου, στις 6 μ.μ.

Η τρομοκρατία της Χούντας κυβέρνησης – τρόϊκας – μνημονίου δεν θα περάσουν.

Δεν μας φοβίζετε. Μας εξοργίζετε.

Συνεχίζουμε ειρηνικά – αποφασιστικά – δημιουργικά".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger