Home » , » Η Λαϊκή Συσπείρωση, η ΔΑΣ – ΟΤΑ, η διγλωσσία και η διαχείριση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, η ΔΑΣ – ΟΤΑ, η διγλωσσία και η διαχείριση.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Μαΐου 2014 | 5:35 μ.μ.

Του Ταξιάρχη Ευσταθίου
Απέναντι στην χυδαία προεκλογική προπαγάνδα που εξαπολύει το ΚΚΕ σε εβδομαδιαία βάση στην Αντικαπιταλιστική Αριστερά, με προφανή σκοπό να καλύψει τις αδυναμίες του και να «μαντρώσει» προεκλογικά τον κόσμο του, παραθέτουμε ορισμένα γεγονότα που φανερώνουν τον πολιτικό καιροσκοπισμό του ΚΚΕ αλλά κυρίως, τον ρεφορμιστικό του χαρακτήρα, όπως αναδεικνύεται καθαρά μέσα από την καλοπροαίρετη διάθεσή του να διαχειριστεί τον καπιταλισμό σε τοπικό επίπεδο. 
Καταρχήν αναφερόμαστε στη Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης που διοικεί σήμερα το συγκεκριμένο Δήμο και στη ΔΑΣ-ΟΤΑ που είναι συνδικαλιστική παράταξη στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που ταυτόχρονα διαχειρίζεται και το κομματικό «Συνδικάτο ΟΤΑ». Και οι δύο αποτελούνται από δυνάμεις του ΚΚΕ.
Τον περασμένο Σεπτέμβρη η ΔΑΣ-ΟΤΑ (μέσω Συνδικάτου ΟΤΑ) κυκλοφόρησε μια αφίσα η οποία σωστά καυτηρίαζε τη συνάντηση του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ  Θ.Μπαλασόπουλου (ΠΑΣΚΕ) με τον Υπουργό Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη (ΝΔ). Η αφίσα κολλήθηκε στα περισσότερα Δημαρχεία καταγγέλλοντας τον Μπαλασσόπουλο ότι συμφώνησε με τον Υπουργό το πρόγραμμα της «ενδοδημοτικής κινητικότητας» και άλλα αντιδραστικά μέτρα για τους εργαζόμενους όπως η αξιολόγηση. Η αφίσα έγραφε χαρακτηριστικά «Ή με τους εργάτες ή με τις γραβάτες». Εδώ ανοίγουμε μια παρένθεση υπενθυμίζοντας ότι ο Γ.Γ. του ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει μια πλούσια γκάμα φωτογραφήσεων που περιλαμβάνουν τόσο «γραβάτες», όπως αυτές των εκπροσώπων του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου στον Περισσό το Μάρτιο με φόντο τον Λένιν, όσο και «ράσα», όπως αυτά του Αρχιεπισκόπου τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Επιστρέφοντας στο θέμα, η συνέχεια του δράματος έρχεται λίγους μήνες μετά, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πετρούπολης και Δήμαρχος της πόλης Θωμάς Κοτσαμπάς, με εισήγηση που υπογράφει προς το Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 Φλεβάρη 2014 προτείνει την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα εθελοντικής (ούτε καν υποχρεωτικής) ενδοαυτόδιοικητικής κινητικότητας! Ένα πρόγραμμα το οποίο όπως προαναφέραμε, οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ είχαν καταγγείλει με καμπάνια μεγάλης κλίμακας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ!
Τελικά η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πετρούπολης αναβλήθηκε  λόγω μη επίτευξης απαρτίας. Μόλις πριν τη συνεδρίαση έγινε παρέμβαση και καταγγελία του συμβάντος στους εργαζόμενους και στα μέλη του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου (ελέγχεται από δυνάμεις του ΚΚΕ) από την εκλεγμένη με την παράταξη της «Ανυπόταχτης Πετρούπολης» που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έτσι η Δημοτική αρχή των «κομμουνιστών» αναγκάστηκε, λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε, στην επόμενη συνεδρίαση 1 εβδομάδα μετά να αποσύρει το θέμα και να μην το ξαναφέρει. Τυχόν δικαιολογίες που θα επιχειρηθούν από την πλευρά του ΚΚΕ ότι «το σωματείο από μόνο του έκανε παρέμβαση και αποσύρθηκε η εισήγηση» θα πέσουν ακαριαία στο κενό και θα εκτεθούν χειρότερα. Αφενός μεν διότι είναι σα να λέμε ότι «το ΚΚΕ έκανε παρέμβαση στο ΚΚΕ» και αφετέρου, διότι ο υπάλληλος του Δήμου που εκτελεί χρέη γραμματέα-πρακτικογράφου του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι υπεύθυνος να μαζεύει τις εισηγήσεις, αυτός δηλαδή που γνωρίζει μέρες πριν όλα τα θέματα των συνεδριάσεων, είναι ο  Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων! Τι ατυχία!
Εκτός όμως από το παραπάνω παράδειγμα, το οποίο είναι μια χοντροκομμένη περίπτωση, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης την τετραετία που πέρασε ψήφιζε δημοτικά τέλη (αλλού λένε να μηδενιστούν), κατάρτισε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και τεχνικά προγράμματα με βάση της οδηγίες του κράτους (αλλού τους καταψηφίζουν), συμμορφώθηκε στις αποπληρωμές των δανείων προς τις τράπεζες και τους μεγαλοεργολάβους, έστειλε όλα τα οικονομικά στοιχεία του δήμου όπως επέβαλε η επιτροπεία, χρησιμοποίησαν τα ΕΣΠΑ εφαρμόζοντας όλες τις δεσμεύσεις και τους αποκλεισμούς που επιβάλουν, έφεραν ελαστικές μορφές εργασίας στο Δήμο (αλλού χαλάνε τον κόσμο) προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με δίμηνες, πεντάμηνες και οχτάμηνες συμβάσεις, δέχθηκαν εργαζόμενους μέσω ΜΚΟ, στοιβαγμένους -σε ανύπαρκτα γραφεία- «εργαζόμενους»  Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ κλπ. 
Μέσα από τα παραπάνω παραδείγματα αλλά και από την όλη διαχείριση της περασμένης τετραετίας από την Λαϊκή Συσπείρωση, προκύπτει μια γενικότερη αντίφαση που έχει μεγάλη πολιτική βαρύτητα.
Από τη μια μεριά το ΚΚΕ έχει παραδεχτεί εδώ και καιρό, πράγμα που μας βρίσκει σύμφωνους, ότι πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για “Τοπική Αυτοδιοίκηση” αλλά για “Τοπική Διοίκηση” και “Τοπικό Κράτος”, επειδή λόγο (και) του Καλλικράτη οι Δήμοι απέκτησαν πιο αντιδραστικό χαρακτήρα. Από την άλλη μεριά όμως, βλέπουμε το ΚΚΕ να δέχεται να διαχειριστούν οι δυνάμεις του το Τοπικό Κράτος και να συμμορφώνονται με τις βασικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τους Δήμους εφαρμόζοντας όλες τις αντιδραστικές για την εργατική τάξη πολιτικές. Παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης σε σχέση με άλλες Δημοτικές Αρχές, οι διαφοροποιήσεις αυτές επαρκούν ίσα-ίσα για να στοιχειοθετηθεί η «λογική του μικρότερου κακού», την οποία λογική το ΚΚΕ υποτίθεται ότι την καταδικάζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί.
Στα χρόνια της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου στην εργατική τάξη, το Κράτος γίνεται περισσότερο συγκεντρωτικό και αυταρχικό και εξοπλίζεται με ειδικό για την περίπτωση νομικό οπλοστάσιο, που σε επίπεδο Δήμων μεταφράζεται σε ακύρωση του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα τους μετατρέποντάς τους σε «παράρτημα του κράτους». Οποιοσδήποτε δεχτεί να διαχειριστεί έναν Δήμο κάτω από αυτές τις συνθήκες, αντικειμενικά παίρνει έναν αντιδραστικό χαρακτήρα. Έτσι και  η Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης την τετραετία που πέρασε, δέχτηκε να παίξει αναγκαστικά και υποχρεωτικά έναν αντιδραστικό ρόλο και μάλλον επιθυμεί να τον επαναλάβει.
Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω αβίαστα και χωρίς υπερβολές είναι ότι το ΚΚΕ εμφανίζεται επαναστατικό στα λόγια, στα χαρτιά και στα «πλαίσια αιμάτων» στα συνδικάτα, αλλά στην πράξη, άμα κληθεί δεν λέει όχι στη διαχείριση. Ο ρεφορμιστικός του χαρακτήρας είναι αδιάψευστος.  Στο ερώτημα «έχετε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για να αποφύγετε την υποχρεωτική εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στο Δήμο ή θα καταντήσετε να υπηρετείτε τις πολιτικές της Ε.Ε.» η Λαϊκή Συσπείρωση απάντησε στην πράξη ότι «θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε». Ναι αλλά αυτή η απάντηση σύντροφοι, μοιάζει επικίνδυνα με αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.. 

Ταξιάρχης Ευσταθίου, συνδικαλιστής στο Δημόσιο. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 60 σχόλια

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 5:55 μ.μ.

Ρεφορμιστές είναι πολύ ήπιος χαρακτηρισμός.
Απατεώνες του κερατά είναι.
Οταν πρόκειται για άλλους το ΚΚΕ γίνεται επαναστατικό και μασάει σίδερα σαν τον Κουταλιανό.Αν όμως πρόκειται για την στρούγκα του,γίνεται και ρεφορμιστικό,και οπορτουνιστικό και αντεργατικό και διαχειρίζεται μια χαρά τον καπιταλισμό...που θέλει να ανατρέψει!

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 6:25 μ.μ.

Τις υπογραφές ας στους δήμους υπέρ της ΧΑ, πάτε να καλύψετε με προβοκατόρικα άρθρα? Κι όμως το πασόκ, παραμένει εδώ, συριζαίικο και δυνατό και η αυριανή επίσης. Εδώ δεν τα κατάφεραν οι original πασόκοι, θα τα καταφέρουν οι γιαλατζί? Η υπογραφή σας στο δήμο Αθήνας υπέρ της ΧΑ,, πρέπει να βγεί σε κόπιες και να μοιραστεί παντού.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 6:53 μ.μ.

Σε όλα τα σωματεία κατεβαίνετε με την ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ αγκαλιά και σε μερικά και με την ΧΑ και έχετε το θράσος να μιλάτε? Στοιχεία γι αυτά που γράφετε. Να τα βγάλετε τώρα αν έχετε. Μας δείχνετε μια φωτογραφία με τον δικό σας. Τόση σπέκουλα και προβοκάτσια. Τον Λαλιώτη έχετε μαζί σας? Αποδείξτε με χαρτιά (ανακοινώσεις- ψηφίσματα-γεν. συνελεύσεις- τοποθετήσεις κ.λ.π.), αυτά που λέτε. Αλλά δεν θα το κάνετε ποτέ γιατί δεν υπάρχουν. Σας προκαλώ μια και είναι σ αυτό το συνδικάτο. Εδώ και τώρα αποδείξτε το. Αλλιώς θα σας αποκαλέσω, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ. Δέσποινα

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 8:10 μ.μ.

DEBATE στη Γλυφάδα. Στο ίδιο τραπέζι ΛΑΣΥ και ΧΑ.ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγαν. Μεγάλο φάουλ. http://www.notiamatia.gr/index.php/news-menu/item/2201-forum-%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%B9%CF%84-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B7

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 8:24 μ.μ.

.Να και ο συντροφος Λαλιωτης

http://3.bp.blogspot.com/-EdtyhFXph6Y/UHPeu9PqvhI/AAAAAAAAaZQ/coJlYt-M9rI/s1600/laliotis_tsipras.jpg

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 9:35 μ.μ.

δεσποινακη να υποθεσω οτι θα λεγατε ναι σε συνεργασια κκε-συριζα-ανταρσυα στα σινδικατα; αν ναι γιατι δεν συμφωνησατε με προεδρο δικο σας σε συνεργασια στο εκα; ησασταν 1η δυναμη.
τα περι συνεργασιας συριζα ΧΑ στα σινδικατα ειναι αρλουμπες χωρις στοιχεια. αν τα χεις δειχτα. εγω στα δειξα. Εργατικο Κεντρο Αθηνας!!

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 9:41 μ.μ.

Ποιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στην Ομοσπονδία του Φαρμάκου; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στην Ομοσπονδία Γάλατος-Τροφίμων-Ποτών; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στην Ομοσπονδία Ύδρευσης-Αποχέτευσης; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στην Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Εταιριών; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με την ΠΑΣΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Σωματείο του ΗΣΑΠ; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων της Κω; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με την ΠΑΣΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάτρας; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Θεσσαλονίκης; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Κλαδικό Σωματείο Φαρμάκου Πάτρας; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Σωματείο Οικοδόμων Αρκαδίας; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Σωματείο Εργαζομένων Κεντρικής Περιφέρειας Μακεδονίας; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ποιος συνεργάστηκε όχι απλά με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ αλλά και με τη Χρυσή Αυγή για ενιαίο ψηφοδέλτιο στους ΟΤΑ Λιβαδειάς; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Στο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσ/νίκη με ποιους συνεργάστηκε για ενιαίο ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ; Φυσικά με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ.

- Στην ΕΥΑΘ; Με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ, ασφαλώς.

- Στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σκύρου; Με την ΠΑΣΚΕ, ντε.

- Στους Οικοδόμους Ηρακλείου; Θέλει και ρώτημα; Με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ.

- Στους εργαζομένους στην ΕΛΒΟ; Με την ΠΑΣΚΕ αγκαλίτσα.

- Στους ΟΤΑ Ραφήνας; Με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ.

- Στο Βρεφοκομείο Αθηνών; Πάλι με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ.

- Στους ΟΤΑ Περάματος; Με την ΔΑΚΕ, με την ΠΑΣΚΕ και με τη Χρυσή Αυγή.

- Στην ΕΔΟΠ-ΔΕΗ; Με την ΠΑΣΚΕ.

- Στο Σωματείο Φαρμάκου Μεσσηνίας; Με την ΠΑΣΚΕ, αχώριστο ντουέτο.

- Στον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο; Με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ, κλασικά εικονογραφημένα (Πηγή).

- Στην Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών; Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ συνδιοργάνωσαν με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ημερίδα με εισηγητές τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών, και τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων. (Πηγή)

- Στο ΤΕΕ; Κοινό υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία. (Πηγή)

- Στους ΟΤΑ Λάρισας; Συνεργασία με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ για να αποκλειστεί η ΔΑΣ απ' το προεδρείο. (Πηγή)

- Στο Εργατικό Κέντρο Δράμας; Συνεργασία με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ.

- Στο Σωματείο Ιδιωτικών Τεχνιτών Ελασσόνας; Εδώ πάλι οι λεβέντες του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο με τη Χρυσή Αυγή, και με παρτενέρ ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ. (Πηγή)

- Στην πολύπαθη Ζώνη του Περάματος; Ο Αλεβιζόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε κανονικότατα πλάτες στον Χρυσαυγίτη Κυριτσόπουλο μετά την επίθεση στο Πέραμα, ενώ σιγή ιχθύος κράτησε το κώμμα της Κουμουνδούρου όταν ο Δήμαρχος Περάματος Ζουμπούλης παραχώρησε στους φασίστες την αίθουσα του Δημαρχείου -- κι αυτό μετά την επίθεση στο Πέραμα και τη δολοφονία Φύσσα.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 9:50 μ.μ.

το φαντασμα του ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ βρισκετε μεσα στο νεο πασοκ που γεννηθηκε παντα ο αντικο μμουνισμος ειναι το εργαλειο για να χτυπηθη ο λαος τα τσιρακια του συριζα σε δραση για καμμια καρεκλα διαχειρησης συνεχιστε το ΚΚΕ θα ειναι εδω απεναντι σας ΠΑΝ

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 9:55 μ.μ.

Ρε ανώνυμε 8.10, Λαλιώτη σε λένε ή Γιαννόπουλο? Πρώτος στην ΠΡΟΒΟΚΆΤΣΙΑ. Κι όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές θα πάθεις καθαρή παράκρουση. ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ!!!!!! Μανώλης

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 10:41 μ.μ.

Οι κάτοικοι της Ολυμπίας απαγόρεψαν στο δήμαρχο να παραχωρήσει το δημαρχείο για εκδήλωση της Χρυσής Αβγής.
Στην ΑΘΗΝΑ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ το παραδιουν στα χερια της Χρυσης Αυγης.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 11:37 μ.μ.

Προς «ανώνυμο -6.25» και «Δέσποινα».
Αρχικά δώστε μου αν θέλετε ένα e-mail να σας στείλω την εισήγηση του Δημάρχου Κοτσαμπά προς το Δημοτικό Συμβούλιο, σκαναρισμένη μάλιστα όπου φαίνεται και η υπογραφή του.
Δεν αρνούνται ότι έκαναν την εισήγηση, εσείς γιατί εκτίθεστε; Όσο για την αφίσα αυτή υπάρχει ακόμα ανεβασμένη στο «Συνδικάτο ΟΤΑ».
Εξηγήστε τέλος γιατί είναι προβοκατόρικο το άρθρο; Εκτιμάτε ότι είμαι ένας ανύπαρκτος προβοκάτορας;
Ευσταθίου Ταξιάρχης, Συνδικαλιστής στο Δημόσιο, Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης (έχετε δυνάμεις εκεί, ρωτήστε να μάθετε) – taxiarxis_e@yahoo.gr
YΓ. Επιμένω να μου στοιχειοθετήσετε την «προβοκάτσια».

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 10:00 π.μ.

ΚΚΕδες είναι κάτι παραπάνω από φανερή η αγωνιώδης κυριολεκτικά προσπάθειά σας να τσιμπήσετε έστω και μία ψήφο. Η βλακεία σας όμως κατ' εμέ είναι ότι αρχίσατε να απλώνετε την "κριτική" (λάσπη) παντού. Αντί να επικεντρωθείτε π.χ. στο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν, "και καλά", κόμμα που παρασύρει τον κόσμο, έχετε αρχισει να κατηγορείτε και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργάτες της...χρυσής αυγής. Λασπολογείτε ανεξέλεγκτα για τον οποιονδήποτε στο χώρο της αριστεράς, επαναστατικής και μη, την ίδια στιγμή που εσείς κάνετε μερικές από τις πιο ακραίες κινήσεις της ιστορίας σας: Χρησιμοποιείτε μνημόνια, σπάζετε συλλογικές συμβάσεις, συναλλάσεστε με υπεράκτιες και Μαρινάκηδες, αναπαράγετε την πιο χυδαία προπαγάνδα του Σαμαρά κλπ. Ο λεγόμενος παλιός "ρεβιζιονισμός" τόσο χαμηλά δεν είχε φτάσει, αυτά είναι πρωτόγνωρα.

Θεωρείτε ότι αυτή είναι η σωστή μέθοδος για ν αμπαρώσετε τους ψήφους που την κοπάνησαν μαζικά;
Για να δούμε, πράγματι είστε ένα πείραμα για το πως λειτουργεί ο κόσμος. Θεωρητικά πάντως με αυτή την τακτική δεν πρέπει να βρείτε ούτε την ψήφο σας. Για να δούμε όμως και πρακτικά πως λειτουργεί η τακτική της καφρίλας, έχω περιέργεια ειλικρινά. Θα μου λυθεί όμως μάλλον σύντομα.

5 Μαΐου 2014 στις 10:35 π.μ.

Παράκρουση ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ:
Το να διεκδικείς δήμο είναι η λογική "του μικρότερου κακού" (λες και μίλησε ποτέ το ΚΚΕ για δυνατότητα "σοσιαλιστικών νησίδων), αλλά το να στηρίζεις "κυβέρνηση της <>" όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι "επαναστατική στάση...

Με ποια ακριβώς λογική θα στηρίξετε όλους του; υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο ωρέ παληκάρια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
Υ.Γ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αναλάβει τον αντικομμουνισμό εργολαβία από την Κουμουνδούρου;
Υ.Γ.2
Εάν το "ΚΚΕ" είναι για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ "ρεφορμιστικό", ο ΣΥΡΙΖΑ (και η ίδια προφανώς) σε ποιό ακριβώς κομμάτι της πολιτικής σκηνής κατατάσεται;

5 Μαΐου 2014 στις 10:37 π.μ.

συνεργασίες ΣΥΡΙΖΑ με την (άκρα) δεξιά

http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/05/blog-post_923.html

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 3:00 μ.μ.

10.00 εχετε γινει δεκανικι του συριζα μηπως και παρετε καμμια καρεκλα αυτη ειναι η δουλεια σας και στα σωματεια και στους δημους. οτι προβοκατσια και να κανετε ΚΚΕ θα συνεχισει να υπαρχει θελετε δεν θελετε. η διασπαστικη τακτικη σας η απεργοσπασια ειναι η καλυτερη υπηρεσια στον καπιταλισμο που αγαπατε. στο κομματικο μηχανισμο υπαρχουν μονο επαγγελματικα στελεχη. τον σταθμο τον πουλησαμε για να πληρωθουν οι εργαζομενοι και τα ταμεια. στο συριζα παντως και στην ανταρσυα δεν τον χαριζαμε με τιποτα. συνεχιστε τον κατηφορο εχετε πολυ δρομο ακομα ΠΑΝ

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 3:04 μ.μ.

11.37 προσπαθησαν πολυ καλυτεροι απο εσας να χτυπησουνε το ΚΚΕ και δεν το πετυχανε. συνεχιστε και για ενα να ειστε σιγουροι συνενοχο το ΚΚΕ στο εγκλημα που ετοιμαζετε δεν θα ειναι. αυτο το δρομο θα τον περπατησετε μονοι σας και θα ερθει η ωρα ΠΑΝ

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 4:09 μ.μ.

9.41
ασε τις τριχες. κανε επισημη προταση για συνεργασια στα συνδικατα κκε-συριζα-ανταρσυα. ασε τις κκεδικες πονηριες. δεν θελετε καμια συνεργασια και οταν χρειαζεται (αναγκαστικα) να συγκροτηθει προεδρειο βγαινετε κ μιλατε για συνεργασια ν,δ-συριζα-πασοκ.
ντροπη σας. με τον ιδιο τροπο αποφυγατε τη συνεργασια κκε-συριζα-ανταρσυα στο ΕΚΑ. Σαν κατι περιπου με τη ΓΣΕΕ. Ανικανοι πολιτικα και επικινδυνοι για τον κοσμο πια. καθε τριχα της παπαρηγα και του κουτσουμπα την κανετε πολιτικη γραμμη. Σας περιμενει ο κοσμος στις εκλογες.

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 5:43 μ.μ.

Σκάει μύτη και το φασιστοειδες με το όνομα TRASH να μιλήσει για συνεργασίες ΣΥΡΙΖΑ και .... Χρυσής Αυγής!

Αλλά πριν ανοίξεις το βόθρο σου πάρε μια φορά μια αντρίκια θέση για το κάλεσμα-συμπαράταξης Κασιδιάρη και Σιφωνιού (ΠΑΜΕ) στη Χαλυβουργική και μετά μίλα (άμα μπορείς).
http://www.youtube.com/watch?v=5b8TBnbNoUo

Αλλά που να μπορέσεις...............

Σα δε ντρέπεστε ξεφτυλισμένα φασιστοειδή του ΚΚΕ να κατηγορείτε ανθρώπους σαν τον Κωνσταντίνου ότι συνεργάζονται με τους φασίστες. ΟΥΣΤ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ! Ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι δεν μπορείτε να τους μοιάσετε.

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 5:46 μ.μ.

3.00 εχετε γινει δεκανικι του Σαμαρα μηπως και παρετε καμμια καρεκλα αυτη ειναι η δουλεια σας και στα σωματεια και στους δημους. οτι προβοκατσια και να κανετε η αριστερα θα συνεχισει να υπαρχει θελετε δεν θελετε. η διασπαστικη τακτικη σας η απεργοσπασια ειναι η καλυτερη υπηρεσια στον καπιταλισμο που αγαπατε. στο κομματικο μηχανισμο υπαρχουν μονο επαγγελματικα στελεχη που κονομανε και οι αλλοι στην ανεργια. τον σταθμο τον ξεπουλησατε για να τον παρει ο Μαρινακης. στο συριζα παντως και στην ανταρσυα δεν θα τον χαριζατε με τιποτα, τέτοια ΖΩΑ εισαστε. συνεχιστε τον κατηφορο εχετε πολυ δρομο ακομα ΣΒΑΝ

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 5:49 μ.μ.

5.43 οι υπογραφες υπαρχουνε στον δημο της ΑΘΗΝΑΣ για διευκολυνσης σε εγκληματικη οργα νωση. το οτι δεν μοιαζουμε ειναι ευτυχημα τετοια χαλια δεν χρειαζομαστε ΟΥΣΤ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΑΝ

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 5:53 μ.μ.

4.09 οι εργατες δεν χωριζονται σε αριστερους και δεξιους προταση υπαρχει ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΕΥ ΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ιδου η ΡΟΔΟΣ τα κολπα τελειωσανε ΠΑΝ

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 9:06 μ.μ.

Κραζουν οι νεοι ΠΑΣΟΚοι σαν τους παλιούς να φυγει η επάρατος (αυτη την φορα του Σαμαρα) να γίνουμε εμεις βαρίδι στον σβερκο του εργατη ,αριστερο απο αυτα που θαυμάζουν τον Αντρέα (ειπε ο τσιπρας)
Μοίρασαν λοιπον υποσχέσεις και ολο το σινάφι μυριστικέ βολέματα και εξυπηρετήσεις,, ,χαμπάρι δεν πήρατε τερμα,, ο καπιταλισμος,, ψοφισε ,θα δουλεύεται αν δουλεύεται και θα εχετε ενα ξεροκόμματο αν το έχετε ,αυτο ειναι ολο.
Τουλάχιστον ποδήλατο ξέρετε ,διοτι ουτε παπάκι μεταχειρισμένο δεν θα καβαλησετε...?
.Ζαλίζεστε σαν τον 5.46 που δαγκώνει πληκτρολόγια κατα του καπιταλισμού που το κόμμα του λεει οτι θα διαχειριστεί,, ,ασε κατω τα πλήκτρα ρε φιλε και πες μας τις διαφορές που εχετε με τον Σαμαρα και θα σε ψηφίσω ,αλλα να μάθουμε γιατι σε τοσα σχολια δεν βρήκατε εναν σοβαρο λογο που να αξίζει τον κοπο.....Συγκεκριμένα πράγματα οχι ευχές "αριστρες" και ανεκδοτα....,εντάξει ?

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 9:13 μ.μ.

Πάπια έχεις μείνει στα παλιά. Δεν είναι ρεφορμιστικό πλέον το ΚΚΕ, είναι αντιδραστικό.

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
http://left.gr/news/o-mpaltakos-o-georgiadis-o-voridis-kai-o-pleyris-ston-902

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 10:39 μ.μ.

ανωνυμο 935
Απάντα επί του συγκεκριμένου, γιατί είστε τελείως προβοκάτορες, τυχαίνει να είμαι μέλος του συνδικάτου. Ρε, φωτογραφίες με τους δικούς σας βγάζετε και λέτε ότι είναι των ταξικών συνδικάτων??? Μανιαδάκηδες!!!!! Δέσποινα

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 10:46 μ.μ.

Τα κόλπα που κάνανε η πασόκοι στον Δήμο Νίκαιας πάτε να επαναλάβετε. Πέστε στον Λαλιώτη που σας βγάζει την γραμμή, να πρωτοτυπήσει λίγο. Πάλιωσαν οι μεθοδοί του. Οσο για τον Δήμαρχο Πετρούπολης, η εισήγηση δεν είναι απόρρητη. Βγάλτην τώρα στην δημοσιότητα κανονικά. Καμμία εισήγηση δεν είναι κρυφή. Βγάλτην τώρα, Ποιός ο λόγος να την στείλεις με mail? Το θέμα είναι να την διαβάσουμε όλοι. Και όσο για την Πετρούπολη, για ένα πράγμα να είναι σίγουρος. Η ΛΑ.ΣΥ θα βγεί 1η δύναμη. Αν δεν με πιστεύεις, κάνε μια βόλτα στην Πετρούπολη και θα πειστείς. Δέσποινα

Twilight zone
6 Μαΐου 2014 στις 12:58 π.μ.

Αν αναγκάζεται να βγαίνει και ο πάπιας, οι σύντροφοι ζορίζονται

Και τι λέει ο τάλας ; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λέει, έχει αναλάβει τον αντικομμουνισμό εργολαβία από την Κουμουνδούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με την (άκρα) δεξιά. Ξέχασε μόνο να πει ότι εξωγήινοι έχουν εισβάλλει στον πλανήτη και μόνο το ΚΚΕ αντιστέκεται σθεναρά δίνοντας μάχες σώμα με σώμα

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2014 στις 4:20 μ.μ.

12.58 εσεις τραβατε ζορια και οσο και να πουλατε τρελα τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα ΠΑΝ

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2014 στις 6:04 μ.μ.

http://www.scribd.com/doc/222344111/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%A0%CE%95%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%97%CE%A3-%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%97%CE%93%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%91

Εισήγηση του Δημάρχου Πετρούπολης για το θέμα.

Δεν προσπαθεί καν όμως, κάποιος που υποστηρίζει ότι το άρθρο είναι προβοκατόρικο να στοιχειοθετήσει την προβοκάτσια.

Απλά εκτοξεύετε κατηγορίες; Από πού αντλείτε επιτέλους το συμπέρασμα ότι είναι προβοκάτσια; Μήπως από το δόγμα «Πας μη ΚΚες προβοκάτορας»; Αν είναι έτσι τότε οκ, ας μη συζητάμε άλλο.

Πολιτική τοποθέτηση δεν είδα πουθενά. Και μην αρχίσουμε τα «εσείς κάνατε αυτό εκεί, το άλλο εδώ κλπ», το άρθρο κριτικάρει και καταγγέλλει πολύ συγκεκριμένα πράγματα με αντίστοιχα ντοκουμέντα. Απάντηση υπάρχει;
Ταξιάρχης.

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2014 στις 6:45 μ.μ.

Rε αναλφάβητε twilight zone
παλι την κλάψα άρχισες,, αν δεν μπορείς να πεις κατι δεν ειναι αναγκη ρε,νταξ....ξεκουρασου τωρα..
Κοροιδο σας έπιασαν με την γίδα στην πλατη....

twilight zone
6 Μαΐου 2014 στις 9:13 μ.μ.

Κατά το "ένοχος, ένοχο ου ποιει", ισχύει και το "αναλφάβητος, αναλφάβητο ου ποιει". Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό , ζήτησε να σου το μεταφράσουν.

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2014 στις 10:08 μ.μ.

Μετά από το 6:04 λυπάμαι κυριολεκτικά τους ΚΚΕδες για το ξεβράκωμά τους και την κατάντια τους.
Τα ήθελε όμως ...ο ποπός τους

Ανώνυμε 6:45, ποιον ακριβώς έπιασαν με "τη γίδα στη πλάτη";;;; Ποιοοον;;;;

6 Μαΐου 2014 στις 11:37 μ.μ.

Μην γράφετε σχόλια με κεφαλαία γράμματα. Το έχουμε πει τόσες φορές ...

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2014 στις 11:57 μ.μ.

10.08 καλυτερα να λυπασαι για την δικια σας καταντια ΠΑΝ

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 11:55 π.μ.

..Αν καταλαβαίνω καλά η συγκεκριμένη εισήγηση ζητάει να μετακινηθούν κάποιοι υπάλληλοι του δήμου σε θέσεις στην καθαριοτητα, στην συντήρηση πρασίνου και στο..νεκροταφείο όπου υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες, εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καλυφθούν. Είναι δείγμα αντιεργατικής πολιτικής αυτό- την στιγμή που δεν μπορεί να καλυφθεί αυτό αλλιώτικα? Κατα τα άλλα το άρθρο είναι γραμμένο σε ύφος Τράγκα- αποκάλυψη για προθέσεις, απειλές για νέες αποκαλύψεις και ετεροχρονισμένη δημοσίευση..
Απο ότι έχω δει ο Δήμος Πετρουπολης έχει πάρει αποφάσεις για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, συμπαραστάθηκε στον αγώνα τους, έχει τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Δυτική Αττική, μηδενισε τις εισφορες για αθλητισμό των παιδιών, συμπαραστάθηκε στους αγώνες των κατοίκων ενάντια στα χαράτσια κτλ..
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/petroupoli-kamia-afxisi-sta-dimotika-teli-to-2013
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6543267
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6374583
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6374145
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6110252
Θα μπορούσε να γίνει σοσιαλιστική νησίδα η Πετρουπολη? Θα μπορούσε να κοινωνικοποιήσει μέσα παραγωγής προκειμένου να έχει τον πλούτο να καλύψει τις αναγκες του Δήμου και των εργαζομένων του? Προφανώς όχι, άρα ποια είναι η κατηγορία? Λεφτά πχ ο Δήμος θα πάρει είτε απο το κράτος , είτε απο τα Δημοτικά Τέλη,αλλιως θα αφήσει απλήρωτους τους Δημοτικούς Υπαλλήλους και τότε θα βγαίνατε πάλι με λίβελους για αντεργατικό ΚΚΕ κτλ κτλ. Το ΚΚΕ μάλιστα μίλησε πρώτο για το πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα ασφυκτικά πλαίσια που λειτουργεί. Λέει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να γίνουν ριζικές αλλαγές σε αυτό το πλάισιο αλλά ότι οι δημοτικοι σύμβουλοι και οι δημοτικές αρχές που θα εκλεγούν με την ΛαΪκη Συσπείρωση θα σταθούν δίπλα στον αγώνα του λαού. Λέει όμως ότι αν το αποφασίσει ο λαός μπορεί αυριο κιόλας να αναλάβει τον πλουτο και την εξουσία της χώρας κι άρα να αλλάξει και το πλάισιο της Τ.Α. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τι λέει για αυτό? Αφού δεν μπορεί να αλλάξει το κοινωνικό σύστημα ("Δευτέρα Παρουσία") πως θα αλλάξει η Τ.Α.? Επίσης έχει θέση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το τι θα κάνει πχ αν κερδίσει ένα Δήμο ή στηρίζεται στο ότι είναι μικρή και χαριτωμένη? Και πόσο παραλογισμός είναι να λές ότι "το να διεκδικείς δήμο είναι η λογική "του μικρότερου κακού" (λες και μίλησε ποτέ το ΚΚΕ για δυνατότητα "σοσιαλιστικών νησίδων), αλλά το να στηρίζεις κυβέρνηση της <> όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι επαναστατική στάση"? Τελικά το άρθρομήπως αναδεικνύει τις δικες σας αντιφάσεις που μιλάτε για αντικαπιταλιστικες μεταρρυθμίσεις χωρίς να πειραχθεί η εξουσία του Κεφαλάιου
Επίσης το μπέρδεμα του σώβρακου με την γραβάτα είναι πασιφανής. Συνάντηση με φορείς πάντα θα κάνεις, το θέμα είναι αν τους χαϊδευεις και υιοθετείς τις θέσεις τους ή αν μένεις σταθερός στα συμφέροντα που θες να υπηρετήσεις (τα εργατικά-λαικά για το ΚΚΕ). Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει και δίνει διαπιστευτήρια σε όλους τους φορείς που συναντιέται- καμιά κουβέντα για αυτό?
Το ότι παλεύεις ένα αίτημα δεν σημαίνει ότι μπορείς και να το υλοποιήσεις άμεσα, αν δεν γίνει μαζικό αίτημα και κατακτηθεί, είναι προφανες. Διαφορετικά πχ γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν προχωράει σε απεργίες διαρκείας στα σωματεία που αυτή ελέγχει πχ στο ΣΜΤ, στο Βιβλίου- Χάρτου Τι θα κάνεις μέχρι τότε? Θα καταλήξεις στην λογική του εφικτού στόχου και των μικρών "νικών" όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εγκλωβιζόμενος κατά βάθος στην σημερινή πραγματικότητα και παίζοντας απλά με τους βερμπαλισμούς και τις μορφές οργάνωσης για να συγκαλυψεις ότι η προοπτική σου φτάνει μέχρι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ?
ΥΣ. Κάποια στιγμήδεν αποκλείω το ΚΚΕ να καταλήξει ότι δεν θέλει να διαχειρισθεί την διοικηση σε Τ.Α. Σας πάω στοιχημαότι τότε θα λέτε ότι το κάνει επειδή δεν μπορεί να κερδίσει κανέναν..αντικε να ναι κι ότι ναναι..
Μανουήλ

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 4:46 μ.μ.

Στο βιβλίο " Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" ο Μίσσιος διηγείται περίπου την παρακάτω αυτοβιογραφική ιστορία:

Σε κάποια φυλακή, μέσα στη βαριά παρανομία της δεκαετίας του '50 ο Χρόνης Μίσσιος και ένας σύντροφός του συναντιώνται στο προάυλιο με άλλον κρατούμενο, υψηλόβαθμο στέλεχος της καθοδήγησης. Καθώς μιλάνε, ο καθοδηγητής βγάζει ένα πακέτο τσιγάρα και αρχίζει να καπνίζει. Ο Μίσσιος και ο σύντροφός του, χαρμάνια για μήνες, τολμούν να ζητήσουν από τον σύντροφό τους καθοδηγητή ένα τσιγάρο κέρασμα.
Εκείνος τους κοιτά περίεργα και τους λέει:
"Σε συνθήκες καπιταλισμού, δεν μπορούμε να εφαρμόζουμε κομμουνισμό!"

60 χρόνια μετά, τα ίδια παντελάκη μου - τα ίδια παντελή μου.



Αφιερωμένο στον Μανουήλ που αναρωτιέται αν "Θα μπορούσε να γίνει σοσιαλιστική νησίδα η Πετρουπολη?" για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 7:06 μ.μ.

4.46 Ασφαλως και δεν μπορει να γινει σοσιαλιστικη νησιδα καμμια πετρουπολη. ο κομμουνιστης δημαρχος ειναι επικεφαλης στην πολη του για τη οξυνση της ταξικης παλης και για ΛΑ ΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ολα τα υπολοιπα ειναι φυκια για μεταξω τες κορδελες ωστε ο καπιταλισμος να ειναι παντα εδω και για να δικαιολογησεις τα αδι καιολογητα ΠΑΝ

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 9:57 μ.μ.

Μανουήλ είστε αρρωστάκια. Λυπάμαι για κάθε μία ψήφο που θα πάρετε.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 10:08 μ.μ.

9.57 Να λυπασαι αυτους που θα πιστεψουνε της αυταπατες και τα φουμαρα που τους λετε για ανθρωπινο καπιταλισμο ΠΑΝ

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 11:39 μ.μ.

Βρε αφήστε τα αυριανίστικα κόλπα. Βγάλτε την εισήγηση, που δήθεν θα μας στέλνατε με mail. Υπάρχει αυτή η εισήγηση που λέτε ή όχι, μας κοροιδεύετε? αν υπάρχει, βγάλτε την να την διαβάσουμε. Είπαμε, αντιπαράθεση, αλλά αυτό πια είναι καθαρή λάσπη. Οταν υπονοείς κάτι και το αφήνεις και αιωρείται, χωρίς να το αποδεικνύεις, αυτό λέγεται αυριανισμός.
Δέσποινα

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 11:42 μ.μ.

Παιδιά μιλάτε για την Πετρούπολη. Γιατί δεν κάνετε μια βόλτα προς τα εκεί να δείτε τι λέει ο κόσμος? Δεν πέφτει και τόσο μακριά. Εκεί θα ακούσετε το τι σημαίνει να είναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ο δήμαρχος. Μανώλης

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 9:06 π.μ.

Κάποιο σχόλιο λαλίστατοι, δεν θα κάνετε για την μεγάλη νίκη της Πανσπουδαστικής?. Τι έγινε βρε παιδιά? Μαύρη σιωπή, μαύρο σκοτάδι, για τα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών. Δεν πειράζει. περαστικά σας!!!!!! Μανώλης

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 4:48 μ.μ.

Μανωλης. οι εραστες της καλπης και των ψηφων χαθηκανε ασ δειξουμε κατανοηση ΠΑΝ

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 5:18 μ.μ.

Σιγή ασυρμάτου έπεσε σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές? Δεν σας βγήκε, ε? Παιδιά να συνηθίσετε γρήγορα, γιατί από εδώ και πέρα, κάπως έτσι θα σας έρχονται οι απαντήσεις, χειροπιαστές και ζεστές, φρέσκιες-φρέσκιες. Και σ όποιον δεν αρέσει........ξύδι. Μανώλης

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 5:52 μ.μ.

Δέσποινα 11:39 το σχόλιο (Ανώνυμος 6 Μαΐου 2014 - 6:04 μ.μ.) το είδες???

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 9:27 μ.μ.

Καλή η προσπάθεια να σουτάρεις τη μπάλα στην εξέδρα, αλλά επειδή το 'χεις ξανακάνει .....σου σφυρίξανε τεχνική ποινή, Μανωλάκι.
Στο καλό....

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 10:27 μ.μ.

@@Ανώνυμο 5.52
Καλά, πού νομίζετε ότι απευθύνεστε? Νομίζετε ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος? Εγώ σου ζητώ εισήγηση και πρακτικά δημοτικού συμβουλίου και εσύ με παραπέμπεις σε άρθρο, που λέει τι? Την άποψη ενός για την εισήγηση? Παιδιά, να κάνουμε αντιπαράθεση, ακόμα και πολεμική. Στην λάσπη όμως υπάρχει και ένα όριο. Και εσείς μάλλον το ξεπεράσατε. Προσέχτε μην αρχίσει και γυρνάει απάνω σας. Συνήθως διαβάζω τ σχόλια και δεν απαντώ. Ομως εδώ το πράγμα παραείναι χοντρό, γιατί έσπασε ο διάολος το πόδι του, και είμαι μέλος αυτού του σωματείου με καθημερινή σχεδόν παρουσία στις γραμμές του, και το παραπάνω "άρθρο" (τρόπος του λέγειν άρθρο), δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Για του λόγου το αληθές, δείτε τους συσχετισμούς στο σωματείο εργαζομένων. Παρασυσθήκατε από την "επιτυχία" της λάσπης στην Νίκαια και νομίζατε ότι και εδώ μπορείτε να κάνετε τα ίδια. Ομως δεν μπορείτε.
Δέσποινα

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 10:30 μ.μ.

@Ανώνυμο 9,27
Εγώ θα συνεχίσω να στέλνω την μπάλλα στην εξέδρα, μου αρέσει να βλέπω την εκκωφαντική σιωπή σας και το στρίψιμό σας, όταν θα πρέπει να εξηγήσετε γιατί αυτό το "μεγαλειώδες 27%", πήρε την κατιούσα στη νεολαία. Μανώλης

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 10:31 μ.μ.

9.27 Γιατι ρε παιδια αφου οπως λετε το ΚΚΕ διαλυετε γιατι εκει εχει ανοδο. Δωσε μας μια εξηγη ση εκτος αν νευριαζεις οποτε να μη ρωταμε ΠΑΝ

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2014 στις 10:33 π.μ.

Δέσποινα 10:27 Μάλλον έχεις κάποιο πρόβλημα.

ΑΥΤΟ εδώ:
http://www.scribd.com/doc/222344111/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%A0%CE%95%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%97%CE%A3-%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%97%CE%93%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%91

Είναι ΕΠΙΣΗΜΟ εγγραφο - εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο με ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Για ποιό δήθεν άρθρο μιλάς;;;;

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2014 στις 8:39 π.μ.

@Ανώνυμο 10.33
Μάλλον εσύ έχεις ρο πρόβλημα και είναι πολύ σοβαρό. Εκτός κι αν δεν ξέρεις να διαβάζεις. ή απλώς κάποιοι άλλοι σου έδωσαν "το στοιχείο" χωρίς να το διαβάσεις πρώτα. Γιατί η εισήγηση στην οποία με παραπέμπεις, λέει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λές. Λέει: Οτι λίγω του μειωμένου αριθμού υπαλλήλων του δήμου (λόγω αποχωρήσεων, προφανώς συνταξιοδότησης, μετατάξεων κ.λ.π.), έχει κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν. Και ζητάει από το υπουργείο εσωτερικών, άτομα από τις μετατάξεις που κάνει το υπουργείο, για να καλύψει τις κενές θέσεις. Αυτό δεν πιστώνεται στην δημοτική αρχή Πετρούπολης? Δεν είναι υπέρ? Και το ότι ζητάει κόσμο να καλύψει θέσεις, εσύ το θεωρείς μείον? Οχι απλώς η πραγματικότητα ανάποδα, αλλά η αποθέωση της διαστρέβλωσης. Και για να μην πολυλογούμε, δεν έχεις παρά να ρωτήσεις τους ίδιους τους εργαζόμενους στο δήμο.
Δέσποινα

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2014 στις 2:55 μ.μ.

Απάντηση στον Ανώνυμο 4-5-2014 9.41μμ
Στην ΕΛ.Β.Ο. η ΠΑΣΚΕ σχηματίζει προεδρείο με την ΔΑΚΕ, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ανένταχτων (σε κοινό ψηφοδέλτιο) καταλαμβάνουν 2 από τις 7 έδρες του ΔΣ και δεν συνεργάζονται με καμιά ΠΑΣΚΕ, σταματήστε τα ελεινά και εμμετικά ψέμματα. Παρεπιπτόντος, την πρόταση του κοινού ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κατάληψη των εγκαταστάσεων της ΕΛΒΟ για να μην μπεί ο Εκκαθαριστής καταψήφισαν από κοινού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2014 στις 5:34 μ.μ.

2.55 Αντε με το καλο να στηριξετε και μια κυβερνηση συριζα με τους καπιταλιστες βεβαια στην εξουσια ΠΑΝ

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2014 στις 7:53 μ.μ.

5:34 Τους τελευταίους από τον χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς που θυμάμαι να στήριξαν κυβέρνηση αστική με Τζανετάκη στην αρχή και Ζολώτα έπειτα ψάξε να τους βρείς Περισσό μεριά.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2014 στις 10:54 μ.μ.

7.53 κανενα προβλημα. Ητανε ο ενιαιος συνασπισμος που ειχε φτιαχτη στην λογικη των μετω πων και συμμετειχε στις δυο αστικες κυβερνησεις στα υπουργεια πηγανε στελεχη που εισαστε στο ιδιο κομμα σημερα. εμεις σαν ΚΚΕ βγαλαμε συμπερασματα οτι τα μετωπα ειναι καταστροφη και δεν μπαινουμε ξανα σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Τωρα βεβαια σου χαλαω την αριστερη σουπα αλλα δεν πειραζει ΠΑΝ

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2014 στις 12:01 π.μ.

@ Δεσποινα 8:39

Τουλάχιστον παραδέχτηκες πως πρόκειται για την εισήγηση με την υπογραφή δημάρχου.
Και πάλι όμως κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Θα στο κάνω λιανά:

1. Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στην αφίσα που φαίνεται παραπάνω καταγγέλλει την ενδοδημοτική κινητικότητα

2. Ο ΚΚΕς Δήμαρχος Πετρούπολης όπως αποδεικνύεται στο παραπάνω έγγραφο, ζητά να εφαρμοστούν οι διατάξεις της ενδοδημοτικής κινητικότητας στο δήμο του.

Πιο απλά δεν γίνεται......

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2014 στις 12:03 π.μ.

5.34 Αντε με το καλο να στηριξετε και μια κυβερνηση νδ με σαμ αρα βοριδη βεβαια στην εξουσια ΣΒΑΝ

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2014 στις 3:06 μ.μ.

Ανώνυμο 12.01
Μάλλον τα διαβάζεις ανάποδα. Τον νόμο της κινητικότητας το ΚΚΕ τον έχει καταψηφίσει και στην βουλή, όταν εσείς σφυρίζατε αδιάφορα και στην πράξη προσπαθώντας να μην εφαρμοστεί, όταν πάλι εσείς πρώτοι απ όλους, εφαρμόζατε την μερική απασχόληση με τα περίφημα Τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, αν θυμάσαι.
Το ότι ο Δήμος Πετρούπολης είναι ο μόνος που αρνήθηκε να στείλει καταστάσεις υπαλλήλων για διαθεσιμότητες και κινητικότητες, το προσπερνάς. Το ότι ο Δήμος Πετρούπολης, όχι μόνο δεν έβαλε εργαζόμενο σε κινητικότητα, αλλά ζητάει βάσει των νόμων, που εσείς ψηφίσατε και στηρίξατε, επιπλέον εργαζόμενους για κενές θέσεις και δεν καλύπτει τις θέσεις με εκ περιτροπής εργασία, εσύ αυτό το κατακρίνεις? Η πρέπει, αυτό να κάνουν όλοι οι δήμοι? Γράψε κι άλλα. Οσο γράφεις τόσο αποκαλύπτεσαι. Θα σε βόλευε αυτά τα αίσχη που κάνουν οι δήμαρχοί σας χρόνια τώρα με τα τοπικά σύμφωνα, με τα 8μηνα κ.λ.π. και μετά το παίζετε και μεσσίες, εκβιάζοντας κόσμο, για να ψαρεύετε ψηφουλάκια, ότι θα τους ξαναπροσλάβετε. Να πείς σ αυτούς που σου γράφουν τα "επιχειρήματα", να γράφουν κάτι πιο δυνατό, γιατί αυτά που γράφεις είναι πραγματικά για γέλια. Εκτός κι αν σας τελείωσαν τα "δυνατά". Καιρός ήταν.
Δέσποινα

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2014 στις 5:50 μ.μ.

@Ανώνυμο 12.01
Κάτι να πούμε και για τον δήμο Ελληνικού που είναι ο κανόνας, όπου έχετε εσείς την δημαρχία? Για τις ΜΚΟ που φτιάχνετε στους δήμους με σοβαρό υλικό αντίκρυσμα? Κάτι ΣΔΙΤ με υπερεργολάβους? Κάτι απολύσεις και διαθεσιμότητες? Το θέμα Τοπική διοίκηση, δεν είναι από τα καλά σας σημεία, για αυτό μην το ανοίγετε. Θα μους πείς τώρα, και ποιό είναι το καλό σας σημείο? Πραγματικά αδιέξοδο, κάτι πρέπει να γράψετε και εσείς. μανώλης

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2014 στις 7:00 μ.μ.

Επαναλαμβάνω για να σε βοηθήσω Δέσποινα:

1. Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στην αφίσα που φαίνεται παραπάνω καταγγέλλει την ενδοδημοτική κινητικότητα

2. Ο ΚΚΕς Δήμαρχος Πετρούπολης όπως αποδεικνύεται στο παραπάνω έγγραφο, ζητά να εφαρμοστούν οι διατάξεις της ενδοδημοτικής κινητικότητας στο δήμο του.

Πιο απλά δεν γίνεται......

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2014 στις 11:25 μ.μ.

7.00 η σχολη ΛΑΛΙΩΤΗ κανει θραυση ο αντικομμουνισμος συνεχιζετε αυτη ειναι η δουλεια σας αξιος ο μισθος σας ΠΑΝ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger