Home » , , » Μ.Κ.Ο ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ: δουλέμποροι στη δυστυχία των ανέργων.

Μ.Κ.Ο ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ: δουλέμποροι στη δυστυχία των ανέργων.

Από giorgis , Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011 | 12:41 μ.μ.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις σε ρόλο δουλέμπορoυ  με  δήμους  και περιφέρειες σε ρόλο συνεργού, υλοποιούν μία  επαίσχυντη σύλληψη κερδοσκοπίας, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία για επιβίωση των ανθρώπων της ανεργίας που δημιουργούν οι πολιτικές των κυβερνώντων και των αφεντικών τους.

Θέτοντας σε εφαρμογή τα λεγόμενα τοπικά προγράμματα κοινωνικής εργασίας, στα πλαίσια του δήθεν επιχειρησιακού σχεδίου για την στήριξη της εργασίας, οι αδίστακτοι ενορχηστρωτές και  τα εκτελεστικά τους όργανα  ανακυκλώνουν ανά διάστημα (5) πέντε μηνών 55.000 «θέσεις εργασίας» κινέζικου τύπου από την μεγάλη δεξαμενή των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που πέταξαν  στον καιάδα της εξαθλίωσης και της αβεβαιότητας.

Έτσι λοιπόν αφού υποβάθμισαν και εξαφάνισαν  οποιαδήποτε  κοινωνική παροχή με τα προγράμματα και τις πολιτικές που εφαρμόζουν  σε υγεία, παιδία, πρόνοια και άλλες υπηρεσίες δημόσιου χαρακτήρα, έρχονται τώρα εκμεταλλευόμενοι  τα κενά που ίδιοι δημιουργούν να τα καλύψουν με φθηνή και απλήρωτη εργασία, φέρνοντας σε αντίθεση εργαζόμενους με εργαζόμενους και ανέργους με ανέργους

Σύμφωνα  με την προκήρυξη οι δήμοι και οι περιφέρειες  μπορούν να συμμετέχουν στα  προγράμματα αυτά σε σύμπραξη με τους φορείς κοινωνικής απασχόλησης. Σαν φορείς κοινωνικής απασχόλησες ορίζονται οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος  -με το αζημίωτο  βέβαια- αφού θα  εισπράττουν  το 10% από το συνολικό κόστος. Τα έξοδα της χρηματοδότησης αυτών των προγραμμάτων δεν θα έχουν επιβάρυνση στον προϋπολογισμό των δήμων καθώς το κόστος ανήκει εξ ολοκλήρου στο υπουργείο εργασίας .Η απασχόληση των ανέργων θα έχει μέγιστη διάρκεια (5) πέντε μήνες  εντός του έτους, ενώ όσοι λάβουν  μέρος θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ.

Η αμοιβή ονομάζεται επίδομα κοινωνικής εργασίας με αποδοχές των 25,00 ευρώ ανά ημέρα, δηλαδή κατά αναλογία των 25 εργάσιμων ημερών το ποσό ανέρχεται στα 625 ευρώ μηνιαίως. Η δε ασφαλιστική κάλυψη θα γίνεται από τα ταμεία του ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα αυτά δεν θα αφορούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  στους οργανισμούς των δήμων αλλά «ανάγκες» για  «κοινωφελή έργα» που θα τα καθορίζουν οι συμπράττοντες  φορείς. Δηλαδή : Οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  και  οι Δήμοι.

Η οριοθέτηση των έργων κοινωνικής εργασίας κινείται ενδεικτικά στους παρακάτω τομείς:
Έργα  συντήρησης η μικρά  κατασκευαστικά έργα δημοσίων υποδομών, αποκατάσταση βιοποικιλότητας, ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, αποκατάσταση περιβάλλοντος, κοινωνική φροντίδα ηλικιωμένων και Αμεα, περιβαλλοντική  εκπαίδευση , διαχείριση και προστασία  υδάτινων πόρων, μέχρι και ενισχυτική  διδασκαλία  σε σχολεία. Για κοινωνικά αγαθά πρόκειται λοιπόν και υπηρεσίες που ανήκουν εξ ολοκλήρου σε όλη την κοινωνία και τους δημιουργούς του πλούτου, που αφού πρώτα μας τα στέρησαν από τη ζωή λεηλατώντας τα για να πλουτίζουν και να θησαυρίζουν το  κεφάλαιο και οι τεχνοκράτες του, έρχονται  τώρα  από τα δικά μας τα λεφτά να πραγματώσουν τις δήθεν «κοινωνικές τους ευαισθησίες» και με ένα ξεροκόμματο να μας διασπάσουν και να μας βάλουν να αλληλοβαγωθούμε μεταξύ μας όλοι μαζί, εργαζόμενοι και άνεργοι, καλώντας μας  να μοιράσουμε τη φτώχια μας.

Όσο για τις ΜΚΟ τώρα πια το ξέρουν όλοι πως και κερδοσκοπικές αλλά και κυβερνητικές είναι, αφού  τα προγράμματα αυτά τα συντάσσουν  τα μέλη τους που πολλές φορές είναι και στελέχη του  κρατικού  μηχανισμού . Για τις δημοτικές αρχές σίγουρα  είναι μια ευκαιρία για την απόκτηση μιας πελατείας άλλου τύπου, εκσυγχρονίζοντας  την ψηφοθηρία τους στα πλαίσια της Καλλικρατικής  τους  αναβάθμισης, απαλλασσόμενοι από τις πιέσεις της  μονιμοποίησης μιας και το «έργο» θα έχει πάντα σύντομο τέλος. 

Για  το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στους δήμους την ΠΟΕ-ΟΤΑ που εναντιώνεται και καλά κάνει στις συγκεκριμένες πολιτικές έχουμε να πούμε το εξής: Μια αυτοκριτική στο παρελθόν  και δεν βλάπτει και ωφέλιμη είναι. Γιατί είναι γνωστό σε όλους πως με την ανοχή τους αν όχι με τη συνέργεια τους όλα τα προηγούμενα  χρόνια συμβάλανε στη διαιώνιση των καθεστώτων ομηρίας  με εποχικούς ,συμβασιούχους ,και stage, γιατί πίστεψαν στο αποκλειστικό δικαίωμα της μονιμότητας και σε ένα καπιταλισμό της «ευημερίας» που χάνεται (χωρίς ποτέ να υπάρξει).

Από την πλευρά μας τώρα εμείς  οι άνεργοι  όσο κι αν η εξαθλίωση και η αβεβαιότητα μας καθιστούν εργαλεία ευάλωτα στα χέρια των εξουσιαστών  και των επιτήδειων για την ανάγκη της επιβίωσης, δεν μας μένει πια άλλος δρόμος από τη συλλογικοποίηση των δράσεων μας και την αλληλεγγύη  με όλους όσους  πλήττονται  από το μεσαίωνα και την βαρβαρότητα στους δρόμους του αγώνα.

                                                                               β.ariaditis

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

28 Ιουλίου 2011 στις 12:53 μ.μ.

Μ' έναν πρόχειρο υπολογισμό:
55.000 θέσεις
επί
125 μεροκάματα
επί 25 ευρώ το μεροκάματο
ίσον
171.875.000
του οποίου το 10% θα το εισπράττουν οι ΜΚΟ, δηλαδή θα τσεπώσουν 17 εκατομμύρια και κάτι!!!

Χοντρή μάσα!!!!
Βρε μπας και πρέπει ν' ανοίξω κι εγώ μια ΜΚΟ?

fRED ASTaiR
28 Ιουλίου 2011 στις 4:01 μ.μ.

Πρόσφατο παράδειγμα η δουλεμπορική πρόσληψη 113 ανθρώπων από το ψνα-δαφνί μέσω της μκο "εδρα"
Περισσότερα συον Ημιόροφο: http://imiorofos.org/node/1280

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2011 στις 8:47 μ.μ.

Έρευνα του Eurofound αποκαλύπτει ότι παρά τα κλισέ για τους τεμπέληδες της νότιας Ευρώπης, οι Γερμανοί και οι Δανοί έχουν τις περισσότερες γιορτές, αργίες και... διακοπές από όλους του Ευρωπαίους.



Επίσημη έρευνα ευρωπαϊκού ιδρύματος δείχνει ότι οι τεμπέληδες της εύφορης ευρωπαϊκής κοιλάδας δεν μένουν στο νότο αλλά στον βορά. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών της Ζωής και της Εργασίας (Eurofound), οι Γερμανοί εργαζόμενοι παίρνουν άδεια μετ’ αποδοχών τουλάχιστον 30 ημέρες το χρόνο κατά μέσον όρο. Ημέρες που μόνο οι Δανοί μπορούν να απολαμβάνουν σε όλη την ΕΕ.

Η έρευνα του Eurofound έδειξε ακόμα ότι συνυπολογιζομένων των εορτών και των αργιών ότι ο μέσος εργαζόμενος στη Γερμανία απολαμβάνει 40 ημέρες διακοπών το χρόνο, μαζί με εκείνους στην Δανία τις περισσότερες στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή η ίδια έρευνα δείχνει ότι τα βρωμερά “γουρουνάκια”, όπως οι Πορτογάλοι και οι Έλληνες συγκριτικά έχουν κατά μέσον όρο έχουν 33 ημέρες διακοπές το χρόνο, συνυπολογιζομένων και των αργιών και των επίσημων εορτών.

Πιο ριγμένοι από όλους μάλιστα είναι οι Ρουμάνοι που έχουν τις λιγότερες διακοπές στην ΕΕ των 27, με τις άδειες μετ’ αποδοχών και τις αργίες να φθάνουν συνολικά τις 27 ημέρες, σύμφωνα με την έρευνα.

Συνεπώς η έρευνα διαψεύδει τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ η οποία είχε προκαλέσει σάλο στη νότια Ευρώπη τον Μάιο όταν είχε υποστηρίξει ότι οι πολίτες στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους κάνουν υπερβολικά παρατεταμένες διακοπές και βγαίνουν στη σύνταξη πολύ νωρίς.

«Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα (το ευρώ) με το ένα άτομο να παίρνει παρατεταμένες διακοπές και το άλλο πολύ λίγες», είχε δηλώσει σε μια εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη Γερμανία. «Μακροπρόθεσμα αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης από χώρες της Μεσογείου επέκριναν σφοδρά την Μέρκελ διότι χρησιμοποίησε το χάσμα βορρά-νότου στην Ευρώπη για να μετριάσει την αγανάκτηση των γερμανών ψηφοφόρων για την παροχή δανείων με σκοπό την «διάσωση» χωρών όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.
enet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger