Home » , » Ενα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Ενα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Από giorgis , Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 | 8:17 μ.μ.

Η επικοινωνιακή θριαμβολογία για την απρόσμενα μεγάλη συναίνεση των βουλευτών για τα πανεπιστήμια, κάλυψε το εν πολλοίς αναμενόμενο κουκούλωμα στην υπόθεση της Siemens.
Τι κι αν χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη μεταπολίτευση; Δεν έμελλε να έχει την ανάλογη αντιμετώπιση στο Κοινοβούλιο… Οσο για εκείνους που έβαλαν φαρδιά-πλατιά τις υπογραφές τους στις σκανδαλώδεις συμβάσεις, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

Ελευθεροτυπία
______________

Δεν μας λέει κάτι καινούργιο το σημερινό παραπολιτικό σχόλιο της αστικής φυλλάδας. Αναφέρει μια πραγματική κατάσταση αλλά δείχνει …λάθος ένοχο. Δεν φταίει η «αντιμετώπιση από το Κοινοβούλιο» που είχαν οι πολιτικάντηδες που συνέργησαν –λέτε να το έκαναν με το αζημίωτο;- για να λεηλατηθεί ακόμα μια φορά το δημόσιο χρήμα (ο ιδρώτας του σκληρά φορολογούμενου ελληνικού λαού). Αυτή είναι η λειτουργία του καπιταλιστικού κράτους και επομένως και του κοινοβουλίου του.

Ας επαναλάβουμε λοιπόν κάποιες πάγιες διαπιστώσεις.
Ποτέ μέχρι σήμερα το πολιτικό σύστημα δεν τιμώρησε σοβαρά πρωτοκλασάτο στέλεχος του για τις λαμογιές του. (Θα ήταν πλεονασμός να αναφέρουμε δεκάδες περιπτώσεις) Κι όμως το ίδιο το πολιτικό σύστημα σήμερα στο όνομα της «διαφθοράς» εκτελεί καθημερινά μια ολόκληρη κοινωνία.

Η διαφθορά είναι μόνιμο φαινόμενο στον καπιταλισμό. Οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής και το πολιτικό εποικοδόμημα που τις υπηρετεί και προστατεύει παράγουν διαφθορά. και ανηθικότητα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε μαζική κλίμακα. Γιατί στηρίζονται στην ανηθικότητα και την αδικία. Την κοινωνική αδικία. Ενα σύστημα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι εξ ορισμού ανήθικο και διεφθαρμένο. Και ένα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Αν δεν στείλουμε εμείς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον καπιταλισμό τα φαινόμενα διαφθοράς θα είναι μόνιμα, όπως και η ατιμωρησία που θα απολαμβάνουν οι στυλοβάτες του.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2011 στις 10:57 π.μ.

στελεχώνετε -> στελεχώνεται

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger