Home » , , » Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ ΔΕΝ πληρώνει φόρους και ο Max Keiser για την εξέγερση στην Αγγλία

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ ΔΕΝ πληρώνει φόρους και ο Max Keiser για την εξέγερση στην Αγγλία

Από ciaoant1 , Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011 | 12:06 π.μ.


Πλέον το "μερίδιο του λέοντος" στην εξουσία το έχουν οι τραπεζίτες, δηλαδή άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή, και απλά πλιατσικολογούν.

Δείτε το τελευταίο επεισόδιο από την ημίωρη εκπομπή του γνωστού κεντροαριστερού -και ελαφρώς λαϊκιστή- Max Keiser. Κυρίως τα πρώτα 15 λεπτά είναι φοβερά, ειδικά στο σημείο που ο Max Kaiser "τα χώνει" -και με πολύ σωστό τρόπο- στον Κάμερον (τα υπόλοιπα 15 λεπτά δεν είναι και τόσο φοβερά, ο καλεσμένος που έχει φέρει στο συγκεκριμένο επεισόδιο είναι λιγάκι βαρετός):


Και ως "επιδόρπιο" μερικά ακόμα λάφυρα που "δημοκρατικά" κατακτά η άρχουσα τάξη - εις βάρος μας:



Σχεδιάζουν στρατιές με 5μηνίτες
Με ανώτατο ετήσιο όριο τα 135 μεροκάματα και μισθό γύρω στα 600 ευρώ

Με νέες στρατιές πενταμηνιτών εργατών στους δήμους επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει «τρύπες» στην καλπάζουσα ανεργία, την κάλυψη των καθημερινών αναγκών και τη βιομηχανία των ρουσφετολογικών προσλήψεων.

Μετά το πρότζεκτ «προσλήψεις ανέργων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εργασίας και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, έρχεται στην επιφάνεια νέο σχέδιο, του υπουργείου Εσωτερικών αυτή τη φορά. Και ενώ μέσω των ΜΚΟ προγραμματίζεται η πρόσληψη 55.000 ατόμων με βασικό «προσόν» την ανεργία και μεροκάματο 25 ευρώ, στο σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που εδράζεται σε παλαιότερη πρόταση του υφυπουργού Πάρη Κουκουλόπουλου (πρώην δημάρχου Κοζάνης και προέδρου της ΚΕΔΚΕ) οι προσλήψεις θα αφορούν τον τομέα της Αυτεπιστασίας (οικοδομικής φύσεως έργα) και μπορεί να αφορούν έως και 100.000 άτομα σε βάθος τριετίας.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο κυβερνητικών εργαλείων, τα ασαφή κριτήρια των προσλήψεων.

Φέσια 1,5 δισ. ευρώ από ακάλυπτες επιταγές

 Ειδικότερα τον Ιούλιο σφραγίστηκαν 15.598 επιταγές συνολικού ποσού 392,9εκ ευρώ, ποσό που εμφανίζει άνοδο της τάξης του 136,26%, σε σχέση με τον Ιούλιο 2010. Ακόμα διευκρινίζεται πως το 53% του ποσού (δηλαδή 208 και πλέον εκατομμύρια ευρώ) αντιστοιχούν μόλις σε 155 επιταγές.

“Κι η Αμερική, μη νομίζεις πως είναι και τόσο μεγάλη. Δεν υπάρχει χώρος για μένα και για σένα, για τους όμοιούς μου και για τους όμοιούς σου, δε χωράνε μαζί πλούσιοι και φτωχοί στην ίδια χώρα, δε χωράνε κλέφτες και τίμιοι άνθρωποι μαζί, ούτε η πείνα μαζί με το πάχος”.
-Στάινμπεκ, Τα σταφύλια της οργής

Most firms pay no income taxes - Congress
Study finds that the majority of domestic and foreign corporations in the United States avoid paying federal income taxes.

Nearly two-thirds of U.S. companies and 68% of foreign corporations do not pay federal income taxes, according to a congressional report released Tuesday.

The Government Accountability Office (GAO) examined samples of corporate tax returns filed between 1998 and 2005. In that time period, an annual average of 1.3 million U.S. companies and 39,000 foreign companies doing business in the United States paid no income taxes - despite having a combined $2.5 trillion in revenue.

The study showed that 28% of foreign companies and 25% of U.S. corporations with more than $250 million in assets or $50 million in sales paid no federal income taxes in 2005. Those companies totaled a combined $372 billion in sales for the largest foreign companies and $1.1 trillion in revenue for the biggest U.S. companies.
"Εμείς δεν πληρώνουμε φόρους - άσε να πληρώνουν τα κορόιδα οι εργάτες, άντε και οι μικρομεσαίοι". Ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος Μπάφετ προτείνει να αυξηθεί η φορολογία για την άρχουσα τάξη, ώστε να "ηρεμήσει τα πλήθη" όσο μπορεί, τώρα που είναι ακόμα νωρίς. Γιατί μετά θα τους πάρουν -στην κυριολεξία- με τις πέτρες.

Εξάλλου, πάντα θα υπάρχουν τρόποι για όσους έχουν πολλά λεφτά να γλιτώνουν (πχ μέσω offshoring, μέσω επιστροφής χρημάτων από την εφορία, όπως πχ γίνεται με τις φιλανθρωπίες, κτλ)


Ο Μπάφετ θέλει να πληρώνει περισσότερους φόρους!
«Το Κογκρέσο έχει κακομάθει εμένα και τους φίλους μου» λέει ο αμερικανός κροίσος

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ ζητά από τους πλούσιους Αμερικανούς να πληρώνουν περισσότερους φόρους. Δηλαδή ζητά από την κυβέρνηση να υποχρεώσει τους πλούσιους Αμερικανούς να πληρώνουν περισσότερους φόρους. Και χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την προσωπική του περίπτωση.

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε χθες στους «Νιου Γιορκ Τάιμς», ο Μπάφετ τονίζει ότι τα πιο πλούσια μέλη της αμερικανικής κοινωνίας δεν συμβάλουν στο βαθμό που τους αντιστοιχεί στην εξυγίανση της οικονομίας. «Ενώ οι φτωχοί και η μεσαία τάξη πολεμούν στο Αφγανιστάν, κι ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, εμείς οι πολυεκατομμυριούχοι εξακολουθούμε να έχουμε υπερβολικές φοροαπαλλαγές», έγραψε ο 80χρονος επενδυτής, που η προσωπική του περιουσία υπολογίστηκε φέτος από το «Forbes» σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια. «Οι βουλευτές στην Ουάσιγκτον αισθάνονται υποχρεωμένοι να μας προστατεύουν, λες και είμαστε είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση».

Ο Μπάφετ, που επικρίνει εδώ και χρόνια το αμερικανικό φορολογικό σύστημα, υπολόγισε ότι πλήρωσε πέρυσι σε φόρους μόλις το 17,4% των εισοδημάτων του - τη στιγμή που τα αντίστοιχα ποσοστά για τους συνεργάτες του στο γραφείο κυμαίνονται από 33% σε 41%.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger