Αντιφάσεις

Από giorgis , Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 | 2:07 μ.μ.

Είναι δυνατόν να καταγγέλλεις την εμπορευματοποίηση τα εκπαίδευσης, να γράφεις πύρινα άρθρα ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει ολοσχερώς η Δημόσια Παιδεία στα χέρια των εμπόρων γνώσης και όμως ταυτόχρονα να διαφημίζεις ιδιωτικά κολέγια και μάλιστα Αμερικάνικα; Για τους διαχειριστές της ιστοσελίδας www.alfavita.gr φαίνεται ότι είναι.

 Είναι δυνατόν να οργανώνεις κινητοποιήσεις γιατί οι εργοδότες με πρόσχημα την οικονομική καπιταλιστική κρίση προχωρούν σε μπαράζ μαζικών απολύσεων και ταυτόχρονα να απολύεις εργάτες που δουλεύουν σε επιχείρησή σου; Για το ΚΚΕ φαίνεται ότι είναι.

Χωρίς δικά μας σχόλια, που τα θεωρούμε περιττά, παραθέτουμε απόσπασμα ανακοίνωση των απολυμένων του «902».

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΚΕΤΟ ΣΤΟΝ 902

Από το Δεκέμβρη του 2010 η εργοδοσία του 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM – 902 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ έχει ξεκινήσει ένα κύμα απολύσεων εργαζομένων, που μέχρι σήμερα φτάνουν τους 21 (απολύει λίγους λίγους κάθε μήνα, χωρίς προειδοποίηση). Αυτό η εργοδοσία του 902 το κάνει μιλώντας για μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω κρίσης και μείωσης της κρατικής επιχορήγησης στο ΚΚΕ.

Οι φήμες για απολύσεις ακούγονταν καιρό. Μέχρι και τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη του 2010, μας λέγανε ότι τα περί απολύσεων είναι ψέματα για να χτυπηθεί πολιτικά το ΚΚΕ. Αμέσως μετά, τέλη Νοέμβρη του 2010, ο διευθυντής του σταθμού Τάκης Τσίγκας μας ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών, ο σταθμός θα κάνει μαζικές απολύσεις. Μας είπε πως αυτές θα γίνουνε με κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακές υποχρεώσεις του κάθε εργαζόμενου, ηλικία, οικονομική κατάσταση του κλπ.) και όχι με βάση το ποιος ανήκει ή στηρίζει το κόμμα που είναι και ο ιδιοχτήτης του σταθμού και ποιος όχι. Παράλληλα, μας κάλεσε να στηρίξουμε συνδικαλιστικά το ΠΑΜΕ και να παλέψουμε για ψηλά επιδόματα ανεργίας (!). Αυτό εμείς το πήραμε για ειρωνεία και βαριά προσβολή, όπως και ήτανε.

Χωρίς κανείς να μας εξηγήσει τα οικονομικά δεδομένα με νούμερα, να συζητήσει μαζί μας για λύσεις, να μας ενημερώσει καθαρά τι συμβαίνει και πώς μπορούσε να βρεθεί η πιο καλή για τους εργαζόμενους λύση, μας ξεκαθαρίσανε ότι από 1η του Δεκέμβρη (5 μέρες μετά την παραπάνω ξαφνική ανακοίνωση!!) πιάνουνε το τσεκούρι των απολύσεων. Προσπαθήσαμε να οργανωθούμε για πρώτη φορά, γιατί μέσα στο σταθμό ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝΕ από πάντα η συνδικαλιστική οργάνωση. Κάναμε μια σύσκεψη και βγάλαμε μια επιτροπή τριών συναδέλφων, για να πάνε στο σωματείο των τεχνικών τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) και να ζητήσουνε συμπαράσταση. Η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ, αρνιόταν να συζητήσει μαζί μας, και έδειχνε ότι μας έγραφε -σαν εργαζόμενους και σαν προσωπικότητες- στα παλιά της τα παπούτσια.

Την ίδια ώρα, όπως αποδείχτηκε αργότερα, είχε στείλει στη σύσκεψή μας εκείνη έναν δικό της άνθρωπο να μας χαφιεδέψει, κι έσπειρε έπειτα κατάλληλες φήμες για να μας διασπάσει. Στη συνέχεια, έκανε κάτι ακόμα χειρότερο. Έστειλε πέντε πρώην συναδέλφους μας (και με δική τους μεγάλη ηθική ευθύνη) να βρίσκονται στα γραφεία της ΕΤΙΤΑ, κι όταν πήγε η Επιτροπή μας να μιλήσει, τους είχε δασκαλέψει να πούνε ότι η Επιτροπή δεν εκφράζει τους εργαζόμενους του 902 κι ότι οι απολύσεις είναι αναγκαίες. Έριξε δηλαδή εργαζόμενους ενάντια σε εργαζόμενους, υποχρέωσε τους συναδέλφους μας να γίνουν γενίτσαροι για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Στη συνέχεια, η εργοδοσία – καθοδήγηση του ΚΚΕ έβαλε «περιφρουρήσεις» κατά ανύπαρκτων εχθρών του κόμματος στο κτίριο του 902-ΚΚΕ στον Περισσό και την κατάλληλη στιγμή, βράδυ σαν τον κλέφτη, στις 10 του Δεκέμβρη, απόλυσε 2 από τους 3 της Επιτροπής μας και άλλον έναν εργαζόμενο, που είχε μπει μπροστά στον αγώνα κατά των απολύσεων. Υποχρέωνε μάλιστα εργαζόμενους του 902 – μέλη του ΚΚΕ να συμμετέχουν σε αυτές τις περιφρουρήσεις κατά δήθεν «απειλής» από τους απολυμένους!! Εκείνες οι πρώτες απολύσεις ρίξανε μια απαισιοδοξία σε πολλούς εργαζόμενους, που δεν είχανε προλάβει να οργανωθούνε καλά. «Πού ξέρεις, μπορεί να μην κάνουν άλλες απολύσεις», έλεγαν πολλοί. Δυστυχώς δεν έγινε έτσι, κι αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα για το μέλλον.

Τα κοινωνικά κριτήρια για τα οποία μίλαγε η εργοδοσία πήγανε περίπατο από την πρώτη κιόλας φουρνιά (αφού οι πρώτοι που απόλυσε με εκδικητικότητα ήταν οι εκπρόσωποί μας!). Αυτό που νιώσαμε όλοι όσοι μείναμε στο σταθμό μετά τις 10/12/2010 μέχρι να μας διώξουνε, ήτανε το κλίμα πολέμου – γκέτο που φτιάξανε ενάντια στους μη οργανωμένους στο ΚΚΕ εργαζόμενους του σταθμού. Οι προϊστάμενοι -χρόνια τώρα- μας προσβάλανε και μας αποκαλούσανε στα μουλωχτά τεμπέλήδες, τη στιγμή που αυτοί έπιναν ολημερίς καφέδες και χασκογελάγανε στα γραφεία τους, κι εμείς ιδρώναμε και μας έτρωγε το άγχος και οι δρόμοι. Οι ίδιοι βάλανε μέλη του ΚΚΕ, δημοσιογράφους κυρίως, ανθρώπους που τρώγαμε μαζί το καθημερινό βάσανο του μεροκάματου, να μας κάνουνε το χωροφύλακα και να ακούνε τι λέμε. Το αντάλλαγμα ήταν να τους κρατήσουνε στη δουλειά, στόχος να μας διχάσουνε σε κομματικούς και μη κομματικούς και έτσι να κάνουνε τη δουλειά τους.

Μας απολύανε και γελάγανε, λέγοντας την ψευτιά ότι οι αντιδράσεις μας για τις απολύσεις ήταν μέρος «επίθεσης στο ΚΚΕ», πράγμα που ποτέ δεν κάναμε και δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε (άσχετα από πολιτικές απόψεις). Κάνανε χυδαίες επιθέσεις προσωπικά σε συναδέλφους, απειλούσανε έμμεσα ή άμεσα, δείχνανε και δείχνουνε μια απανθρωπιά απέναντί μας που είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτά που λένε συνέχεια στη θεωρία. Μας μιλάγανε για δικαιοσύνη και εργατικά δικαιώματα, και είδαμε τη χειρότερη αδικία και εκδικητικότητα, γιατί ζητήσαμε να μη χάσουμε τη δουλειά μας, και αυτοί δεν μας εξηγούσανε καν αντρίκεια και καθαρά γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε και γιατί δεν ίσχυε κανένα κοινωνικό κριτήριο στις απολύσεις μας, παρά μόνο κομματικό.

Και δε μας εξηγήσανε ποτέ γιατί ΠΟΤΕ δε μας υπολογίσανε, γιατί περνιούνται για «ανώτεροι» από μας και μας περιφρονούνε επειδή δεν ξέρουμε τσιτάτα σαν κι αυτούς, οι ίδιοι που ορκίζονται στα λόγια στο όνομα του εργαζόμενου και του λαού. Δε σεβαστήκανε ούτε εργαζόμενους που είχανε άνεργες γυναίκες και παιδιά στην κούνια. Μέχρι στιγμής, δεν έχει απολυθεί ούτε ένα κομματικό μέλος (έχουνε παραιτηθεί δύο).

Είμαστε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και δε ζητάμε να είχανε απολυθεί άλλοι στη θέση μας. Άλλωστε, οι περισσότεροι βάλαμε το κεφάλι μας στο ντορβά με τη θέλησή μας, αντιδράσαμε ανοιχτά, αν και ξέραμε ότι μας περίμενε η ανεργία. Δε μας ένοιαξε, αν και γνωρίζαμε ότι θα περάσουμε δύσκολα, γιατί δεν αντέχαμε αυτό το κλίμα της τρομοκρατίας, του γκέτο, της σπιουνιάς, που είχε φτιάξει η εργοδοσία μαζί με τους προϊστάμενους.

Αν μέναμε στη δουλειά, θα μέναμε με το κεφάλι ψηλά και όχι σα δούλοι, όπως μας αντιμετώπιζε για χρόνια η εργοδοσία του 902 με ατάκες όπως «αυτοί τρώνε τα λεφτά του ΚΚΕ», «συνδικαλισμοί στο ΚΚΕ δεν περνάνε» κλπ.

Εμείς ξέραμε πάντα ότι αριστερός είναι αυτός που σέβεται όσους βγάζουνε με κόπο το ψωμί τους, τους εργαζόμενους και το λαό, αγαπάει την αλήθεια, είναι ντόμπρος, δίκαιος, δε σηκώνει τη βρωμιά, τη ρουφιανιά, την υπουλοσύνη, δεν κοιτάει να τη γλιτώσει αυτός και να πονέσουν ή να πεινάσουν άλλοι. Δυστυχώς με σας κύριοι της εργοδοσίας εκεί μέσα, είδαμε τα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.

Ξαναλέμε: αν ήσαστε πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι, θα αγκαλιάζατε την Επιτροπή μας, θα μας ανοίγατε τα οικονομικά κιτάπια σας, θα εξηγούσατε το οικονομικό πρόβλημα του σταθμού, θα καθόμασταν μαζί να στύψουμε το κεφάλι μας να βρούμε την πιο δίκαιη για όλους λύση. Και μάλιστα -χωρίς αυτό να το απαιτούσαμε ποτέ, γιατί είμαστε περήφανοι άνθρωποι και συναδελφικοί- θα δίνατε μόνοι σας το καλό παράδειγμα, ξεκινώντας πρώτα από τους εαυτούς σας, από μέλη του ΚΚΕ-ΚΝΕ, φυσικά με κοινωνικά κριτήρια, για να δείξετε το διαφορετικό χαραχτήρα σας από έναν κλασσικό καπιταλιστή εργοδότη, από αυτούς που καταγγέλλετε καθημερινά στα λόγια. Επειδή έχουμε δουλέψει κι αλλού, σας λέμε ότι τη δικιά σας συμπεριφορά δύσκολα τη συναντάς στην πιάτσα. Η εικόνα να πετάτε εργαζόμενους με παιδιά στο δρόμο, να έχετε κινητοποιήσει τη μισή ΚΝΕ της Αττικής για να μην «εισβάλλουνε οι προβοκάτορες απολυμένοι στον Περισσό» (δηλαδή εμείς) και την ίδια ώρα να διασκεδάζετε γελώντας στο γνωστό μικρό δωματιάκι δίπλα στους δημοσιογράφους, θα σας είναι στίγμα και λεκές για πολλά χρόνια.

Εμείς δε θα σταματήσουμε να ξεσκεπάζουμε το αντεργατικό όργιο που σκαρώσατε στον 902 (μέχρι να το σταματήσετε), την ίδια ώρα που φωνάζετε «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ» και κάνετε τους μεγάλους υπερασπιστές των εργαζομένων. Θα το αποκαλύψουμε σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, όχι γιατί μας στερήσατε το ψωμί μας ή γιατί είχαμε κανένα προηγούμενο με το ΚΚΕ ή τον 902, αλλά γιατί μας συκοφαντήσατε, μας βάλατε απέναντι σας σαν δήθεν εχθρούς της εργατικής τάξης, προσπαθήσατε να μας ταπεινώσετε.

- ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 902 – ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ του 902

Εδώ να παραθέσουμε πώς αντιμετώπισε ο σημερινός «Ριζοσπάστης» τις κινητοποιήσεις των απολυμένων του «902» ορμώμενος από το ρεπορτάζ του Σκάι.

Η άτιμη προπαγάνδα του «ΣΚΑΪ»

Οταν ο τηλεοπτικός σταθμός ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Αλαφούζου «ΣΚΑΪ», που βεβαίως προάγει τα συμφέροντα όλων των καπιταλιστών, εμφανίζεται να κάνει «φιλεργατικό» ρεπορτάζ, τότε η εργατική τάξη έχει μια ακόμη απόδειξη πόσο εχθρική ενάντιά της είναι η αστική πολιτική και προπαγάνδα. Ετσι χτες στο κεντρικό του δελτίο, πήρε υπό την «προστασία του» τους απολυμένους του «902», προβάλλοντας ρεπορτάζ από τη δήθεν κινητοποίησή του, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα λάσπη ενάντια στο ΚΚΕ. Πιστός όπως πάντα στο αντικομμουνιστικό του μένος, ο καπιταλιστικός σταθμός, που χύνει τόνους δηλητήριο ενάντια στους ταξικούς αγώνες, όπως με τους ναυτεργάτες, πρόσφατα με τους εργαζόμενους σε επισιτισμό - τουρισμό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης καταστολής των απεργιακών αγώνων, που έχει εργασιακές συνθήκες «γκέτο» στα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του ομίλου του και στα καράβια του, όταν πρόκειται να σηκώσει αντικομμουνισμό, τον πιάνει τάχα η «φιλεργατική ευαισθησία».

Βρίσκουν, δηλαδή, την ευκαιρία οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και συνολικά η εργοδοσία, να λοιδωρήσουν το ΚΚΕ, νομίζοντας πως θα εμποδίσουν το λαό να συμπορευτεί μαζί του. Να πώς οι ενέργειες των συγκεκριμένων που έκαναν τη δήθεν κινητοποίηση έξω από τον «902» (απ' αυτούς τους μετρημένους στα δάκτυλα των δύο χεριών) μια ισχνή μειοψηφία, οι πρώην του «902» προσέφεραν υπηρεσίες εθελοντικά και συνειδητά για αντικομμουνιστική επίθεση. Εν γνώσει τους και επιδιώκοντάς το. Ετσι οι ίδιοι κατηγορώντας το ΚΚΕ, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους καπιταλιστές, περιφέροντας τους κάλπικους ισχυρισμούς τους στα πιο αντικομμουνιστικά μέσα του διαδικτύου προχτές και του ΣΚΑΪ χτες, ξέροντας ότι μιλάνε σε ευήκοα ώτα όταν την ίδια ώρα δεκάδες συνάδελφοί τους έχουν απολυθεί από το συγκεκριμένο κανάλι, ενώ ο Αλαφούζος τους έχει μειώσει δραστικά τους μισθούς τους. Οι «σύμμαχοί» τους φανερώνουν και τη σκοπιμότητα των όσων κάνουν για να πλήξουν το ΚΚΕ. Να προβληματιστεί ο λαός και να βγάλει συμπεράσματα.

  Για να έχει κανείς μια ολοκληρωμένη άποψη γ’ αυτό το θέμα παρουσιάζουμε επίσης το ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» για την απεργιακή συγκέντρωση έξω απ’ τις εγκαταστάσεις του «902» και την απάντηση που έδωσαν οι απολυμένοι.


Χτες εκτυλίχθηκε έξω από τον «902» μία δήθεν κινητοποίηση απολυμένων του σταθμού ενάντια στις «άδικες και εκδικητικές απολύσεις» στο σταθμό. Αυτή η ενέργεια στρεφόταν ευθέως ενάντια στο ΚΚΕ. Δε θα σταθούμε εδώ στο γεγονός ότι αυτό καθεαυτό το «άδικες και εκδικητικές» είναι ψέμα. Γιατί οι συγκεκριμένοι δεν ντράπηκαν να μιλήσουν για «εργοδοσία» εξισώνοντας τον «902» με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ενώ ξέρουν ότι ο «902» δεν είναι και δε λειτουργεί σαν καπιταλιστική επιχείρηση, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία, όπως όλα τα υπόλοιπα αστικά ΜΜΕ. Καθώς και στο γεγονός ότι όσο μπορούσε ο σταθμός να λειτουργεί πριν την οικονομική κρίση οι ίδιοι δούλευαν στο σταθμό χωρίς κανένα πρόβλημα παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες αφού ο «902» ήταν και είναι στο μάτι του κυκλώνα των αστών.

Για παράδειγμα, ήταν έξω από την εμπορική και κρατική διαφήμιση με επιλογή των αστικών επιτελείων. Τα αστικά ΜΜΕ είναι Μέσα παρέμβασης στο συσχετισμό δύναμης, Μέσα αναπαραγωγής της αστικής ιδεολογίας και πολιτικής, στήριξης και ενίσχυσης της εξουσίας των μονοπωλίων, αλλά και Μέσα πίεσης των ιδιοκτητών τους στα κυβερνητικά κόμματα ώστε να παίρνουν από το κράτος δουλειές, προμήθειες, έργα κ.λπ.

Η αστική τάξη θα ήθελε το ΚΚΕ να μην μπορεί να εκδίδει καθημερινά τη δική του εφημερίδα, τα άλλα διαφωτιστικά προπαγανδιστικά του υλικά, να μην μπορεί να έχει μέσα για τη διάδοση της πολιτικής του, της ιδεολογίας του, στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, να μην έχει δικά του ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Αν δεν έχει δικά του ΜΜΕ σημαίνει εξαφάνιση της δράσης του. Τα αστικά ΜΜΕ αποσιωπούν τη δράση του, όπως και τη δράση του ταξικού κινήματος ή τη διαστρεβλώνουν στην αντιΚΚΕ τακτική τους. Ο «902» είναι μέσο ιδεολογικοπολιτικής προπαγάνδας του ΚΚΕ. Βρίσκεται πολύμορφα στο μάτι του κυκλώνα των αστών και των κομμάτων τους.
Ξέρουν επίσης οι συγκεκριμένοι, πολύ καλά, ότι αν μια φορά η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τα αστικά ΜΜΕ, που έχουν κάνει πλήθος απολύσεων και μειώσεις μισθών, τον «902» τον έχει χτυπήσει πολλαπλάσια. Και για όλ' αυτά ήταν ενήμεροι, όπως και για το γεγονός ότι είναι προς το γενικό συμφέρον των εργαζομένων αυτός ο σταθμός να μπορεί να λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τα ψέματα

Ετσι, δεν είναι το μοναδικό ψέμα ότι οι «απολύσεις είναι εκδικητικές». Τα ψέματα που αράδιασαν σε μια ανακοίνωση - λίβελο είναι πολλά. Είπαν από το σωματείο των τεχνικών τηλεόρασης «ΕΤΙΤΑ», που αποφάσισε τη «δήθεν κινητοποίηση», ότι «ποτέ η διεύθυνση του σταθμού δε συζήτησε μαζί τους». Μέγα ψέμα αφού η διεύθυνση συζήτησε με το σωματείο από το Δεκέμβρη του 2010 ενώ συνάντηση με το σωματείο έκανε και το ΚΚΕ εξηγώντας τους λόγους συρρίκνωσης του σταθμού αλλά και το γεγονός ότι οι ίδιοι ως εργαζόμενοι αν δε συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα αλλαγής συσχετισμών σε βάρος της αστικής πολιτικής και των κομμάτων της, η κρίση θα ωθεί τους εργαζόμενους σε ακόμη χειρότερη κατάσταση.

Οι ίδιοι που υπογράφουν την ανακοίνωση ως απολυμένοι επίσης λένε ότι όσο ήταν στο σταθμό «η εργοδοσία του "902" - ΚΚΕ αρνιόταν να συζητήσει μαζί μας, και έδειχνε ότι μας έγραφε - σαν εργαζόμενους και σαν προσωπικότητες - στα παλιά της τα παπούτσια». Ταυτόχρονα όμως αυτοδιαψεύδονται στην ίδια ανακοίνωση αφού επίσης λένε: «Αμέσως μετά, τέλη Νοέμβρη του 2010, ο διευθυντής του σταθμού Τάκης Τσίγκας μας ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών ο σταθμός θα κάνει απολύσεις».

Εγραψαν επίσης ότι σε σύσκεψη της «ΕΤΙΤΑ» η εργοδοσία του «902» «είχε στείλει έναν δικό της άνθρωπο να μας χαφιεδέψει, στη συνέχεια, έκανε κάτι ακόμα χειρότερο. Εστειλε πέντε πρώην συναδέλφους μας (και με δική τους μεγάλη ηθική ευθύνη) να βρίσκονται στα γραφεία της ΕΤΙΤΑ». Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα απ' αυτό. Γιατί η ΕΤΙΤΑ κάλεσε Γενική Συνέλευση των μελών της, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους - μέλη της του «902» για να αποφασίσει κινητοποίηση στον «902». Ετσι, στη Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΤΑ πήγαν και άλλοι εργαζόμενοι τεχνικοί του «902» υπερασπίζοντας το σταθμό. Αυτό οι συγκεκριμένοι το λένε «χαφιεδισμό», όταν οι ίδιοι έδωσαν και δίνουν λαβές σε διάφορα αντιΚΚΕ επιτελεία για επίθεση ενάντια στο σταθμό και στο ΚΚΕ.

Τέλος, μίλησαν για αντιπαράθεση κομματικών - μη κομματικών εργαζομένων και για «κοινωνικά κριτήρια». Αν αυτό ήταν το πρόβλημα οι συγκεκριμένοι αλλά και άλλοι εργαζόμενοι στο σταθμό δε θα είχαν ενταχθεί ποτέ στο δυναμικό του. Αλλά αυτό είναι επίσης ένα από τα πλέον συκοφαντικά επιχειρήματα ενάντια στο ΚΚΕ και στο σταθμό.

Ως προς το τι καταφέρνουν με τέτοιες ενέργειες γίνεται φανερό από το γεγονός ότι το μοναδικό κανάλι που προπαγάνδισε τη δήθεν κινητοποίηση ήταν το «ΤΗΛΕΑΣΤΥ» του Καρατζαφέρη του ΛΑ.Ο.Σ. Οτι άμεση ανταπόκριση είχαν και διάφορα σάιτ στο διαδίκτυο, όπως της «Χρυσής Αυγής», του «ΤV ΠΡΕΖΑ» στο οποίο γράφουν και δημοσιογράφοι του «LIFO», εφημερίδα γνωστή για τον αντικομμουνισμό της που διανέμεται δωρεάν και εκθειάζεται από την αμερικάνικη πρεσβεία, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τα τηλεγραφήματα του Wikileaks, και βεβαίως τα διάφορα αριστερίστικα τάχα «αντιπληροφόρησης» σάιτ. Ολοι αυτοί σε συγχορδία προπαγάνδισαν και την ενέργειά τους έξω από τον «902». Αυτό και μόνο θα έπρεπε να τους έχει προβληματίσει και θα 'πρεπε να σκεφτούν σε ποιον δίνουν λαβές και επιχειρήματα να στραφεί ενάντια στον «902» και στο ΚΚΕ. Αυτό, επίσης, ας το καταλάβουν καλά και όσοι στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως η ΕΤΙΤΑ, καμώνονται τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και επιτίθενται στον «902». Δηλαδή στο ΚΚΕ. Προσφέρουν υπηρεσίες σ' αυτούς που τσακίζουν τα δικαιώματα τα οποία λένε ότι υπερασπίζονται. Και συμπλέουν με την κυβερνητική πολιτική.



Απάντηση των ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ του 902 

Η πετυχημένη συγκέντρωση και διαμαρτυρία των απολυμένων του 902 έξω από το κτίριο του σταθμού στον Περισσό και η ανταπόκριση που βρήκε από πολύ κόσμο έβαλε σε μεγάλες σκέψεις την εργοδοσία του 902-ΚΚΕ. Έτσι, έτρεξε άρον άρον να σκαρώσει μια απάντηση που τη δημοσίεψε στην εφημερίδα της, το «Ριζοσπάστη». Παρά την προσπάθειά της να μη φαίνεται ότι βρίζει ή προσβάλει ανοιχτά τους απολυμένους, η απάντησή της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ στα όσα καταγγέλλουμε είναι αναγκαστικά γεμάτη χοντρά ψέματα, είναι για την ακρίβεια ένα συμπυκνωμένο ψέμα.

Έχοντας πάρει ξεκομμένες φράσεις από το κείμενο – καταγγελία μας για τις απολύσεις και για την κατάσταση στον 902, η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ κάνει μια προσπάθεια να τις «ανατρέψει».

1. Λέει ότι οι απολύσεις δεν ήταν εκδικητικές, όπως καταγγέλλουμε. Μα πώς να σταθεί κάτι τέτοιο όταν οι πρώτοι που απολυθήκανε ήταν οι 3 ακριβώς άνθρωποι που (τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στην ανακοίνωση των απολύσεων και στις πρώτες απολύσεις) ΜΠΗΚΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και εκλεγήκανε εκπρόσωποι των εργαζομένων από την πρώτη τους ανοιχτή σύσκεψη;; Δεν είναι αυτό ο ορισμός της εκδίκησης «τόλμησες να σηκώσεις κεφάλι;; Θα σε πεθάνουμε από την πείνα και την ανεργία»;; Και μάλιστα, τη στιγμή που η γυναίκα ενός εκ των τριών συναδέλφων ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους. Αυτό πώς λέγεται, αν όχι απανθρωπιά και εκδικητικότητα;;

2. Λέει έπειτα ο «Ριζοσπάστης» ότι η κινητοποίηση μας ήταν «δήθεν κινητοποίηση», και το επαναλαμβάνει μάλιστα δυο – τρεις φορές. Μα για μια «δήθεν» κινητοποίηση κάποιων που «υπογράφουνε ως απολυμένοι» κάνανε φρούριο το κτίριο του Περισσού και μας κοιτάγανε από τις γρίλιες; Γιʼ αυτό μας παρακολουθούσανε μέχρι και από την ταράτσα του κτιρίου;; Γιʼ αυτό αναγκαστήκανε στα γρήγορα να γράψουν την δήθεν (εδώ ταιριάζει το δήθεν) «απάντησή» τους, που δεν απαντάει ουσιαστικά σε τίποτα;;

3. Φυσικά και έχουν αρνηθεί κάθε μορφή συζήτησης με εκπροσώπους των εργαζομένων του σταθμού. Κι όσο για διάλογο με την ΕΤΙΤΑ, περιορίστηκαν, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, τον περασμένο Δεκέμβρη να της «εξηγήσουν τους λόγους συρρίκνωσης του σταθμού» κι όχι να συζητήσουν. Τη Δευτέρα 5/9 η πόρτα τους ήταν ερμητικά κλειστή. «Δε δεχόμαστε κανέναν, είτε της ΕΤΙΤΑ είτε απολυμένο», είπαν. Εκμεταλλευόμενοι δε τη δύναμη που έχει το ΠΑΜΕ στην ΕΤΙΤΑ, έχουν προσπαθήσει με λύσσα αυτούς τους 9 μήνες να ματαιώσουν κάθε κινητοποίηση που να αφορά τον 902. Ευτυχώς τελικά, με τη δική μας επιμονή, δεν τους πέρασε, και η ΕΤΙΤΑ στήριξε κατά πλειοψηφία την κινητοποίησή μας.

4. Στη συνέχεια η εργοδοσία μας ειρωνεύεται για μια ακόμη φορά. Λέει ότι δεν ισχύει αυτό που καταγγέλλουμε, ότι δηλαδή μας απαξίωσε και ποτέ δε δέχτηκε να συζητήσει μαζί μας. Και για απόδειξη «διαλόγου» φέρνει την ανακοίνωση από το διευθυντή του σταθμού των επικείμενων τότε απολύσεων, πέρσι το Νοέμβρη! Τι όμορφος κόσμος, τι δημοκρατικότητα! Την ανακοίνωση ότι θα μας κόψουνε το ψωμί χωρίς να μας εξηγήσουνε τι ακριβώς συμβαίνει με οποιαδήποτε νούμερα και οποιαδήποτε στοιχεία, το πέταμα στα σκουπίδια κάθε πρότασής μας, ακόμη και για μείωση ωρών δουλειάς ή και μισθών σαν έσχατη λύση για ένα αναγκαίο διάστημα, η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ το ονομάζει διάλογο!!

5. Για το θέμα «κομματικοί – μη κομματικοί εργαζόμενοι», που το χαρακτηρίζουνε και τούτο ως μη υπαρκτό. Εδώ πια γελάν κι οι πέτρες. Μέχρι σήμερα έχουνε απολύσει 21 εργαζόμενους, κυρίως τεχνικούς, οπερατέρ και μοντέρ. Αν εξαιρέσει κανείς δύο ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ (χωρίς αποζημίωση) κομματικών μελών – δημοσιογράφων, ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι απολυμένοι είναι ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ, και στις απολύσεις των περισσότερων από αυτούς, το βασικό κριτήριο ήτανε η τίμια στάση που κρατήσανε από την πρώτη μέρα των απολύσεων, ενάντια στις πρακτικές της εργοδοσίας. Όπως έχουμε ξανατονίσει, οι περισσότεροι είμαστε οικογενειάρχες, πολλοί με μικρά παιδιά. ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ, ακόμα κι αν δεχόμασταν τα επιχειρήματα της εργοδοσίας περί οικονομικού αδιεξόδου. Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ, γιατί το θέμα έχει πάρει έκταση και δε τους πιστεύει πια κανένας.

6. Εμείς θέλαμε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και τους συναδέλφους μας - κομματικά μέλη του ΚΚΕ (πλην των προϊσταμένων). Ο κάθετος διαχωρισμός μεταξύ μας έγινε με τον πόλεμο που άνοιξε εναντίον μας η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ, εκμεταλλευόμενη και το φόβο των συναδέλφων μας - κομματικών μελών του ΚΚΕ μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, ειδικά σε τόσο αντίξοες συνθήκες. Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε για χάρη της αλήθειας πως υπάρχουν σοβαρές ευθύνες σε μερικούς απʼ αυτούς, γιατί έπαιξαν ενεργό κι όχι απλά παθητικό ρόλο στα παιχνίδια της εργοδοσίας.

7. Για το θέμα του χαφιεδισμού στην πρώτη σύσκεψή μας στα τέλη του Νοέμβρη του 2010, πριν τις πρώτες απολύσεις: Και λίγα λέμε όταν μιλάμε για χαφιεδισμό. Εκμεταλλευόμενη την απειρία πολλών από μας σε συνδικαλιστικούς αγώνες, η εργοδοσία του 902 ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ (ο βασικός της πληροφοριοδότης ορκιζότανε στον…αγώνα των εργαζομένων εκείνη τη μέρα!) έμαθε χαρτί και καλαμάρι τι συζητήσαμε και τι αποφάσεις πήραμε, και μάλιστα με βάση αυτά έκανε τις πρώτες απολύσεις. Αυτή η σύσκεψη δεν ήταν σύσκεψη της ΕΤΙΤΑ όπως λένε, αλλά ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ 902 και είχε γίνει στη Ν. Φιλαδέλφεια, σε ανοιχτό χώρο. Γράφοντας άλλα αντί άλλων, νομίζει η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ ότι θα θολώσει τα νερά. Αλλά εδώ είμαστε εμείς για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα.

8. Για το δε θέμα των πέντε πρώην συναδέλφων που έστειλε στην ΕΤΙΤΑ η καθοδήγηση του Περισσού, για να πούνε πως συμφωνούνε με τις απολύσεις και πως η Επιτροπή μας δεν εκφράζει τους εργαζόμενους, η εργοδοσία καταφεύγει πάλι στο ψέμα. Μιλάει για γενική συνέλευση εργαζομένων του 902 που κάλεσε η ΕΤΙΤΑ (;), στην οποία δήθεν βρέθηκαν και μίλησαν οι πέντε. Τέτοια γενική συνέλευση δεν έγινε ποτέ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ ΥΠΗΡΧΕ, και πηγαίνοντας στα γραφεία του σωματείου, βρήκαμε -σταλμένους από την εργοδοσία του 902 που είχε μάθει για τη συνάντηση- τους πέντε δασκαλεμένους πρώην συναδέλφους, που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ να είναι εκεί, γιατί ήταν συνάντηση αποκλειστικά μιας αντιπροσωπείας - επιτροπής εργαζομένων με τη διοίκηση του κλαδικού τους σωματείου. Ως τι βρέθηκαν εκεί οι -φίλοι της εργοδοσίας του 902- πρώην συνάδελφοι;;

Με το που ανοίξαμε δε το στόμα μας σαν Επιτροπή για να διαμαρτυρηθούμε στο σωματείο μας, αυτοί άρχισαν να λένε ότι δεν εκφράζουμε τους εργαζόμενους, ότι οι απολύσεις είναι αναγκαίες κλπ. Καλούμε την εργοδοσία του 902 να μη γίνεται κουραστική με τις ψευτιές της, προσπαθώντας να καλύψει τα νώτα της. Ό,τι έκανε κι όποια μέθοδο χρησιμοποίησε, πρέπει και είναι δίκαιο ο κόσμος να τη μάθει. Να μάθει π.χ. ότι τις μέρες που προσπαθούσαμε να οργανωθούμε (ακριβώς πριν τις πρώτες απολύσεις) μας έβαζαν όλους μαζί βάρδια 4 – 12 το βράδυ (πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά του 902), ώστε να μη μπορούμε να μαζευτούμε και να οργανωθούμε.
Στο κάτω κάτω, αν ντρέπεται σαν εργοδοσία 902-ΚΚΕ για τους χαφιεδισμούς που οργάνωσε κατά των εργαζόμενων, γιατί τους έκανε;; Αν έχει το θάρρος, ας τους υπερασπιστεί και ας πει ανοιχτά αυτό που λέει στα μουλωχτά: «Ήταν για το καλό του κόμματος»…

9. Εκεί όμως που γίνονται πραγματικά χυδαίοι εναντίον μας, είναι όταν πάνε να μας συνδέσουν, έστω έμμεσα, με Χρυσές Αυγές, ΛΑΟΣ, αμερικάνικες πρεσβείες και ό,τι άλλο κατεβάζει ο νους τους, προκειμένου να μας περάσει ο κόσμος για φιλοφασίστες ή για ύποπτους ανθρώπους. Κατʼ αρχήν, επειδή όλοι γνωριζόμαστε σ΄ αυτό τον τόπο, ξέρει πολύ καλά η εργοδοσία 902-ΚΚΕ ότι κανείς από μας δεν έχει ούτε κατά διάνοια σχέση με τα παραπάνω «μπουμπούκια». Μια καταγγελία που βγαίνει στο Διαδίκτυο και στα ΜΜΕ γενικότερα, την παίρνει ο καθένας και τη χρησιμοποιεί όπως τον βολεύει, οπότε την παίρνουν και την χρησιμοποιούν και οι φασίστες. Όμως δεν φταίμε εμείς γιʼ αυτό. Φταίει αποκλειστικά η συμπεριφορά της εργοδοσίας απέναντί μας, που θυμίζει τα παραπάνω φασιστικά κόμματα, που τα ρίξανε μες στην «απάντησή» τους για να μας συκοφαντήσουνε.

Και μπαίνουμε στο ζουμί της επίθεσης που μας κάνει ο «Ριζοσπάστης». Λέει λοιπόν πως και μόνο το να αποκαλείς τον 902 «επιχείρηση» και να μιλάς για εργοδοσία, είναι επίθεση στο ΚΚΕ, και μας κάνει κι ένα μάθημα για τα ΜΜΕ, το ρόλο τους στον καπιταλισμό κλπ. Εμείς όλα τούτα τα θεωρούμε προφάσεις, και να γιατί: Όλοι οι απολυμένοι είμαστε μη κομματικά μέλη και τεχνικοί. Ο 902 μας προσέλαβε με τον κλασσικό τρόπο που προσλαμβάνει κάθε επιχείρηση (δηλαδή άλλοι ζήτησαν δουλειά απʼ ευθείας, άλλοι είχαν κάποιο γνωστό συνάδελφο που τους σύστησε και ούτω καθʼ εξής) και με εργασιακές σχέσεις τις συνηθισμένες, επίσημες, θεσμοθετημένες σχέσεις εργαζόμενου –εργοδότη, σχέσεις καπιταλιστικότατες από πάνω ως κάτω.

Ο λόγος που ο 902 μας προσέλαβε με εντελώς κλασσική μισθωτή σχέση για να παράγουμε συγκεκριμένο προϊόν που το διαθέταμε στον 902-ΚΚΕ, είναι ότι ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΛΗ Ή ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΜΕ, ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ (οπερατέρ, μοντέρ, ηχολήπτες κλπ.), ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.. Άρα, για να λειτουργήσει ο σταθμός, έπρεπε να δουλέψει με επαγγελματίες, άσχετα από τις πολιτικές τους απόψεις. Και αυτό έκανε τόσα χρόνια! Πώς λοιπόν τώρα η εργοδοσία μας ζητάει τα ρέστα που αντιδράμε στον άδικο και εκδικητικό τρόπο, με τον οποίο μας πέταξε από τη δουλειά μας;;
Και για να τελειώνουμε: αν θέλανε οι κύριοι της εργοδοσίας να μη τους αντιμετωπίζαμε σαν εργοδοσία και σαν αφεντικά, όπως και είναι, ας αντιμετωπίζανε διαφορετικά τους εργαζόμενους στο σταθμό εδώ και 15 χρόνια.

Πάει πολύ να μας αντιμετωπίζουνε σαν δήθεν «εθελοντές». Η σχέση μας με τον 902, με επιλογή της εργοδοσίας και όχι δική μας είχε κάθε χαρακτηριστικό της κλασσικής σχέσης εργοδότη – εργαζόμενου. Είναι δυνατό να ήμασταν μέλη σταθμού – εργατικής κολλεκτίβας και να μην το γνωρίζαμε τόσα χρόνια;;

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ 902-ΚΚΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ. Ας μην ψάχνουν λοιπόν για εχθρούς στους εργαζόμενους, και ειδικά σε εκείνους που με τη δουλειά τους στήριζαν στις πλάτες τους τον 902 τόσα χρόνια. Μας κηρύξανε έναν πόλεμο που ποτέ δεν τον θελήσαμε. Δεν μπορούν να μας κατηγορούνε επειδή, αφού μας τον κηρύξανε, πολεμάμε και μεις για το δίκιο μας.

Η αλήθεια και το δίκιο τελικά θα νικήσουν. Η πλατιά διάδοση στο Ίντερνετ της ανακοίνωσής μας για όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει η εργοδοσία του 902 σε βάρος μας και σε βάρος των εργαζομένων που δουλεύουν ακόμα στο σταθμό, καθώς και η απήχηση της συγκέντρωσής μας της Δευτέρας, που ταρακούνησε τόσο τον 902-ΚΚΕ ώστε να μας αφιερώσει ολόκληρο άρθρο στην εφημερίδα του, δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Πάρτε τώρα πίσω τις απολύσεις όσων θέλουν να επιστρέψουν, ξεκινήστε διάλογο από μηδενική βάση με εργαζόμενους και απολυμένους, σταματήστε το αντεργατικό όργιο που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβρη στον 902.

Μέχρι να γίνουν τα παραπάνω, θα μας βρίσκετε μπροστά σας.

Τρίτη 6 του Σεπτέμβρη 2010
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:32 μ.μ.

Aλλο το όχι στης απόλυσης του δημοσιου που αποσκοπουv στο να δοθούν περισσότερα στο κεφαλαιο μέσο μεγαλυτερων φόρον,και άλλο μια επιχείρηση που περνα κρίση λόγο της οικονομικής κατάστασης της!
Εάν φυσικά με της απόλυσης αυτές,αποσκοπούσε να αύξηση τα κέρδη στους μετόχους της,τότε θα ήταν καταδικαστέο!Aπαντιστεμας λοιπόν εάν οι περικοπές αυτές που κάνει το 902 σκοπεύουν μονο στο να αυξήσουν τα κέρδη στους μετόχους(ΚΚΕ) και άλλους! Pavlos Xanthopoulos

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:49 μ.μ.

Η άτιμη προπαγάνδα του «ΣΚΑΪ»:

Οταν ο τηλεοπτικός σταθμός ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Αλαφούζου «ΣΚΑΪ», που βεβαίως προάγει τα συμφέροντα όλων των καπιταλιστών, εμφανίζεται να κάνει «φιλεργατικό» ρεπορτάζ, τότε η εργατική τάξη έχει μια ακόμη απόδειξη πόσο εχθρική ενάντιά της είναι η αστική πολιτική και προπαγάνδα. Ετσι χτες στο κεντρικό του δελτίο, πήρε υπό την «προστασία του» τους απολυμένους του «902», προβάλλοντας ρεπορτάζ από τη δήθεν κινητοποίησή του, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα λάσπη ενάντια στο ΚΚΕ. Πιστός όπως πάντα στο αντικομμουνιστικό του μένος, ο καπιταλιστικός σταθμός, που χύνει τόνους δηλητήριο ενάντια στους ταξικούς αγώνες, όπως με τους ναυτεργάτες, πρόσφατα με τους εργαζόμενους σε επισιτισμό - τουρισμό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης καταστολής των απεργιακών αγώνων, που έχει εργασιακές συνθήκες «γκέτο» στα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του ομίλου του και στα καράβια του, όταν πρόκειται να σηκώσει αντικομμουνισμό, τον πιάνει τάχα η «φιλεργατική ευαισθησία». Βρίσκουν, δηλαδή, την ευκαιρία οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και συνολικά η εργοδοσία, να λοιδωρήσουν το ΚΚΕ, νομίζοντας πως θα εμποδίσουν το λαό να συμπορευτεί μαζί του. Να πώς οι ενέργειες των συγκεκριμένων που έκαναν τη δήθεν κινητοποίηση έξω από τον «902» (απ' αυτούς τους μετρημένους στα δάκτυλα των δύο χεριών) μια ισχνή μειοψηφία, οι πρώην του «902» προσέφεραν υπηρεσίες εθελοντικά και συνειδητά για αντικομμουνιστική επίθεση. Εν γνώσει τους και επιδιώκοντάς το. Ετσι οι ίδιοι κατηγορώντας το ΚΚΕ, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους καπιταλιστές, περιφέροντας τους κάλπικους ισχυρισμούς τους στα πιο αντικομμουνιστικά μέσα του διαδικτύου προχτές και του ΣΚΑΪ χτες, ξέροντας ότι μιλάνε σε ευήκοα ώτα όταν την ίδια ώρα δεκάδες συνάδελφοί τους έχουν απολυθεί από το συγκεκριμένο κανάλι, ενώ ο Αλαφούζος τους έχει μειώσει δραστικά τους μισθούς τους. Οι «σύμμαχοί» τους φανερώνουν και τη σκοπιμότητα των όσων κάνουν για να πλήξουν το ΚΚΕ. Να προβληματιστεί ο λαός και να βγάλει συμπεράσματα.

http://www1.rizospastis.gr/page.do?id=13686&publDate=7%2F9%2F2011&direction=&pageNo=5

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:51 μ.μ.

1/2:

Δίνουν λαβές για κατασυκοφάντηση του «902» και του ΚΚΕ
Χτες εκτυλίχθηκε έξω από τον «902» μία δήθεν κινητοποίηση απολυμένων του σταθμού ενάντια στις «άδικες και εκδικητικές απολύσεις» στο σταθμό. Αυτή η ενέργεια στρεφόταν ευθέως ενάντια στο ΚΚΕ. Δε θα σταθούμε εδώ στο γεγονός ότι αυτό καθεαυτό το «άδικες και εκδικητικές» είναι ψέμα. Γιατί οι συγκεκριμένοι δεν ντράπηκαν να μιλήσουν για «εργοδοσία» εξισώνοντας τον «902» με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ενώ ξέρουν ότι ο «902» δεν είναι και δε λειτουργεί σαν καπιταλιστική επιχείρηση, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία, όπως όλα τα υπόλοιπα αστικά ΜΜΕ. Καθώς και στο γεγονός ότι όσο μπορούσε ο σταθμός να λειτουργεί πριν την οικονομική κρίση οι ίδιοι δούλευαν στο σταθμό χωρίς κανένα πρόβλημα παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες αφού ο «902» ήταν και είναι στο μάτι του κυκλώνα των αστών. Για παράδειγμα, ήταν έξω από την εμπορική και κρατική διαφήμιση με επιλογή των αστικών επιτελείων. Τα αστικά ΜΜΕ είναι Μέσα παρέμβασης στο συσχετισμό δύναμης, Μέσα αναπαραγωγής της αστικής ιδεολογίας και πολιτικής, στήριξης και ενίσχυσης της εξουσίας των μονοπωλίων, αλλά και Μέσα πίεσης των ιδιοκτητών τους στα κυβερνητικά κόμματα ώστε να παίρνουν από το κράτος δουλειές, προμήθειες, έργα κ.λπ.

Η αστική τάξη θα ήθελε το ΚΚΕ να μην μπορεί να εκδίδει καθημερινά τη δική του εφημερίδα, τα άλλα διαφωτιστικά προπαγανδιστικά του υλικά, να μην μπορεί να έχει μέσα για τη διάδοση της πολιτικής του, της ιδεολογίας του, στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, να μην έχει δικά του ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Αν δεν έχει δικά του ΜΜΕ σημαίνει εξαφάνιση της δράσης του. Τα αστικά ΜΜΕ αποσιωπούν τη δράση του, όπως και τη δράση του ταξικού κινήματος ή τη διαστρεβλώνουν στην αντιΚΚΕ τακτική τους. Ο «902» είναι μέσο ιδεολογικοπολιτικής προπαγάνδας του ΚΚΕ. Βρίσκεται πολύμορφα στο μάτι του κυκλώνα των αστών και των κομμάτων τους.

Ξέρουν επίσης οι συγκεκριμένοι, πολύ καλά, ότι αν μια φορά η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τα αστικά ΜΜΕ, που έχουν κάνει πλήθος απολύσεων και μειώσεις μισθών, τον «902» τον έχει χτυπήσει πολλαπλάσια. Και για όλ' αυτά ήταν ενήμεροι, όπως και για το γεγονός ότι είναι προς το γενικό συμφέρον των εργαζομένων αυτός ο σταθμός να μπορεί να λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

http://www1.rizospastis.gr/page.do?id=13685&publDate=6%2F9%2F2011&direction=&pageNo=8

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:52 μ.μ.

2/2:

Τα ψέματα:

Ετσι, δεν είναι το μοναδικό ψέμα ότι οι «απολύσεις είναι εκδικητικές». Τα ψέματα που αράδιασαν σε μια ανακοίνωση - λίβελο είναι πολλά. Είπαν από το σωματείο των τεχνικών τηλεόρασης «ΕΤΙΤΑ», που αποφάσισε τη «δήθεν κινητοποίηση», ότι «ποτέ η διεύθυνση του σταθμού δε συζήτησε μαζί τους». Μέγα ψέμα αφού η διεύθυνση συζήτησε με το σωματείο από το Δεκέμβρη του 2010 ενώ συνάντηση με το σωματείο έκανε και το ΚΚΕ εξηγώντας τους λόγους συρρίκνωσης του σταθμού αλλά και το γεγονός ότι οι ίδιοι ως εργαζόμενοι αν δε συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα αλλαγής συσχετισμών σε βάρος της αστικής πολιτικής και των κομμάτων της, η κρίση θα ωθεί τους εργαζόμενους σε ακόμη χειρότερη κατάσταση.

Οι ίδιοι που υπογράφουν την ανακοίνωση ως απολυμένοι επίσης λένε ότι όσο ήταν στο σταθμό «η εργοδοσία του "902" - ΚΚΕ αρνιόταν να συζητήσει μαζί μας, και έδειχνε ότι μας έγραφε - σαν εργαζόμενους και σαν προσωπικότητες - στα παλιά της τα παπούτσια». Ταυτόχρονα όμως αυτοδιαψεύδονται στην ίδια ανακοίνωση αφού επίσης λένε: «Αμέσως μετά, τέλη Νοέμβρη του 2010, ο διευθυντής του σταθμού Τάκης Τσίγκας μας ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών ο σταθμός θα κάνει απολύσεις».

Εγραψαν επίσης ότι σε σύσκεψη της «ΕΤΙΤΑ» η εργοδοσία του «902» «είχε στείλει έναν δικό της άνθρωπο να μας χαφιεδέψει, στη συνέχεια, έκανε κάτι ακόμα χειρότερο. Εστειλε πέντε πρώην συναδέλφους μας (και με δική τους μεγάλη ηθική ευθύνη) να βρίσκονται στα γραφεία της ΕΤΙΤΑ». Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα απ' αυτό. Γιατί η ΕΤΙΤΑ κάλεσε Γενική Συνέλευση των μελών της, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους - μέλη της του «902» για να αποφασίσει κινητοποίηση στον «902». Ετσι, στη Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΤΑ πήγαν και άλλοι εργαζόμενοι τεχνικοί του «902» υπερασπίζοντας το σταθμό. Αυτό οι συγκεκριμένοι το λένε «χαφιεδισμό», όταν οι ίδιοι έδωσαν και δίνουν λαβές σε διάφορα αντιΚΚΕ επιτελεία για επίθεση ενάντια στο σταθμό και στο ΚΚΕ.

Τέλος, μίλησαν για αντιπαράθεση κομματικών - μη κομματικών εργαζομένων και για «κοινωνικά κριτήρια». Αν αυτό ήταν το πρόβλημα οι συγκεκριμένοι αλλά και άλλοι εργαζόμενοι στο σταθμό δε θα είχαν ενταχθεί ποτέ στο δυναμικό του. Αλλά αυτό είναι επίσης ένα από τα πλέον συκοφαντικά επιχειρήματα ενάντια στο ΚΚΕ και στο σταθμό.

Ως προς το τι καταφέρνουν με τέτοιες ενέργειες γίνεται φανερό από το γεγονός ότι το μοναδικό κανάλι που προπαγάνδισε τη δήθεν κινητοποίηση ήταν το «ΤΗΛΕΑΣΤΥ» του Καρατζαφέρη του ΛΑ.Ο.Σ. Οτι άμεση ανταπόκριση είχαν και διάφορα σάιτ στο διαδίκτυο, όπως της «Χρυσής Αυγής», του «ΤV ΠΡΕΖΑ» στο οποίο γράφουν και δημοσιογράφοι του «LIFO», εφημερίδα γνωστή για τον αντικομμουνισμό της που διανέμεται δωρεάν και εκθειάζεται από την αμερικάνικη πρεσβεία, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τα τηλεγραφήματα του Wikileaks, και βεβαίως τα διάφορα αριστερίστικα τάχα «αντιπληροφόρησης» σάιτ. Ολοι αυτοί σε συγχορδία προπαγάνδισαν και την ενέργειά τους έξω από τον «902». Αυτό και μόνο θα έπρεπε να τους έχει προβληματίσει και θα 'πρεπε να σκεφτούν σε ποιον δίνουν λαβές και επιχειρήματα να στραφεί ενάντια στον «902» και στο ΚΚΕ. Αυτό, επίσης, ας το καταλάβουν καλά και όσοι στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως η ΕΤΙΤΑ, καμώνονται τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και επιτίθενται στον «902». Δηλαδή στο ΚΚΕ. Προσφέρουν υπηρεσίες σ' αυτούς που τσακίζουν τα δικαιώματα τα οποία λένε ότι υπερασπίζονται. Και συμπλέουν με την κυβερνητική πολιτική.

http://www1.rizospastis.gr/page.do?id=13685&publDate=6%2F9%2F2011&direction=&pageNo=8

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:04 μ.μ.

Μπουμπούκια στρατιώτες ιδεολόγοι του ΚΚΕ, ενός λεπτού νηφαλιότητας αρκεί να βγήτε από το λήθαργο της "κομματικότητας" για να αντιληφθήτε οτι τα επειχηρήματα σας είναι ίδια και απαράλαχτα με την κυβέρνηση και όλους τους 'αλλους εργοδότες που απολύουν αυτή την εποχή και πάντα βέβαια.
Και εσείς όπως και όλοι οι άλλοι καπιταλιστές ατομικοί και συνολικοί επικαλείστε την κρίση για να δικαιολογήσεται τα αδικαιολόγητα.Και εσείς όπως και αυτοί επικαλείστε κάποια ιδιαιτερότητα της επειχήρησή σας.
Εσείς την εθελοντική αποκλειστικότητα της καθοδήγησης για τη σωτηρία της Τάξης και και τη σοσιαλιστική μετάβαση σε εναν πάλε ποτε υπαρκτό που οραματίζεστε να μας επιβάλεται.Αυτοί, ο Ψυχάρης ας πούμε την τεράστια συμβολή του στον αστικό πολιτισμό την εθνική ομογενοποίηση, και την ψυχική μας ανάταση. Ο εφοπλισμός την εθνική παντοκρατορία στίς θάλασσες όλων των ηπείρων, οι κατασκευαστές τα μεγάλα έργα που θα μας αλλάξουν τη ζωή, η εκλησία τη σωτηρία της ψυχής -αύτη επικαλείται άλλη κρίση-κι όλοι μαζί την υπάρχουσα καπιταλιστική κρίση.
Δεν μου λέτε παλληκάρια τη την θέλετε την τεράστια επιχείρηση σαν την Τυποεκδοτική.Γιατί την διογκώσατε τόσο ώστε να γίνει ένα από τα μονοπώλια του συγκεκριμένου κλάδου.Δεν φαντάζομαι να έγινε για την "συγκέντρωση" του προλεταριάτου πρός την τελική του έφοδο για την εξουσία.Ούτε για την συμβολή στην προπαγάνδα του επαναστατικού λόγου.Άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα μετράει.Θα ξέρεται άλλωστεσίγουρα πως οι μπολσεβίκοι κάνανε την επανάσταση με ημιπαράνομη την ΙΣΚΡΑ.Η μήπως θα θέλατε να θυμηθούμε την αγοροπωλησία της ιστορικής μπουμπουλίνας από και προς το κράτος με τεράστιο οικονομικό ώφελος την εποχή εκείνη .Κομματικό real estate φαντάζομαι για τις ανάγκες της επαναστασης.
Αγαπητοί μου "γνώστες" και ειδικοί της επανάστασης,υπάρχει κάτι ποιό βαθύ που ενώνει τους πλουτοκράτες -όπως συνηθήζεται να αποκαλήτε τους άλλους καπιταλιστες και το Κόμμα επιχείρηση το κέρδος φυσικά.Για διαφορετικούς σκοπούς θα μου πείτε φυσικά -ειστε από οτι ιστορικά ξέρω και με την άποψη ότι ο σκοπός αγιαζει τα μέσα- και δεν συμφωνώ και με τα δύο.
Αυτό το κέρδος που ο ιδυοφυής Μάρξ ανέλυσε διεξοδικά, καθορίζει όλο το σύστημα που αντιπαλεύετε και εσάς μαζί φυσικά.
Από το κέρδος του -υπεραξία- το λέτε και εσείς-συντηρήται και αναπαράγεται όλο το σύστημα.Στρατιές μανατζαρέων και όλων των ειδών κηφήνων των καταπιεστικών μηχανισμών από το κέρδος συντηρούν και αναπαράγουν το σάπιο σύστημα.
Ποιοί όμως έχουν "κέρδος"από το επειχηρηματικό κομματικό κερδος;Ο ατομικός εργάτης της κομματικής επιχείρησης,από οτι ξέρω όχι γιατι αμοίβεται με τα νόμιμα που τα καθορίζει τώρα πια μόνο το κράτος.Ο συνολικός εργάτης θα μου πείτε αφού το κόμμα παλεύει για τα γενικότερα συμφέροντα της τάξης.Η κότα έκανε τ΄αυγό η το αυγό την κότα.
Μην σπάτε το κεφάλι σας να μου απαντησετε. Για μηχανισμούς πρόκειται και εδω που ζούν και αναπαράγονται από το επειχητηματικό κέρδος που δημιούργησαν και δημιουργούν οι κομματικοί και μη εργάτες στις κομματικές σας επειχηρήσεις.Τώρα που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να επιφέρουν άλλο κέρδος φέυγουν.ΟΙ μηχανισμοί θα παραμείνουν όμως να "εργάζονται" για το καλό του συνολικού εργατη χάρη της κρατικής επιχορήγησης απο χρήματα παντα του εργατη.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:23 μ.μ.

ολα τα κοπροσκηλα μαζι αδωνης ιντιμεντια πρεζα ελευθεροτυπια σκαι και φυσικα το βαθυ μαυρο.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:39 π.μ.

εσεις τωρα ειστε αριστεροι η προσπαθειτε να διαλυσετε την αριστερα;

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:28 π.μ.

Καλά ρε ΚΚΕδες δεν ντρέπεστε λιγάκι;;

Εάν ρε άθλιοι απέλυε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή το ΝΑΡ (αν είχαν επιχειρήσεις που ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ δεν έχουν) θα ξελλαρυγγιαζόσαστε -και καλώς- στις καταγγελίες και θα καλούσατε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό!

τώρα;;

Μουγκα έτσι;; Τα καλά και συμφέροντα έτσι;;

Ουστ από δω που το παίζετε και αγωνιστές.

Κοιτάξτε πρώτα τα του οίκου σας μωρέ και αφήστε τα παχιά λόγια. Με αυτή σας τη συμπεριφορά ξεφτιλίζετε τον κομμουνισμό.

Γρηγόρης
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:19 π.μ.

Σε συνέχεια των ανιδιοτελών προσπάθειών μας,να προβληματίσουμε (βαθειά!) τον λαό,μέχρι να εξάγει (τα ορθά!) συμπεράσματα,προσθέτουμε:

"Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά,το λέμε στα γραφεία μας γελώντας τρανταχτά"

Μετά τιμής(προς τους αφελείς)

Κ.Κ.Ε Α.Ε.

RedPersonality
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:17 π.μ.

http://e-globbing.blogspot.com/2011/09/902_08.html

dionmich1(peiraias)
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:38 μ.μ.

Ρε ανώνυμε 7 /9 . 8.04

κάνεις άλματα λογικής και αστείους παραλληλισμούς

εκτος απο αυτο τον ΜΑΡΞ δεν τον διαβάζουμε αποσπασματικά

2ο ακομα τότε δεν υπήρχαν ΜΜΕ και η Τετάρτη εξουσια τους

Τωρα για την μπούρδα της ισκρα που είπες πριν 100 χρόνια

τι να σου πω μια λέξη που λέγεται διαλεκτική την εχεις ακούσει ??.

3ο Δεν τον λιβανίζουμε(τον Μαρξ) ακαδημαϊκά αλλα ως όπλο

μαχητικά στο καμίνι της παράγωγης.

4ο Πέρα απο την κριτικη δεν θα έπρεπε να κανεις μια μαρξιστική

αυτοκριτική δηλ.περα απο τα ευχολόγια να μάθουμε για την "πάλη"σας

στους ταξικούς αγώνες αλλα και το ουσιαστικό τι εχει κερδίσει η και τι

νομίζεται πως εχει να κερδίσει ο λαος αυτου του τόπου απο την

εντυπωσιακή σας "δραση"που όλο την περιμένουμε και ποτε δεν

την βλέπουμε




Το κκε εχει μια Αποστόλη και για να την υπηρετήσει πρέπει πάνω

απο όλα να υπάρχει

π.χ το κκβελγιου απο ιδεολογικής άποψης τα

ειχε λυμένα παρόλο αυτα ομως διαλύθηκε, ξέρετε γιατι κύριοι απολυθέντες

για οικονομικούς λογους.Εδω η ζωη σου βάζει προτεραιότητες και η

προτεραιότητα ειναι πρώτα απο όλα το κομμα .Δηλ κύριοι οι παλιοί

σύντροφοι που τυρανηθηκαν γνωρίζοντας το αλλα και οι νεώτεροι χωρις

να μπαίνει θεμα σύγκρισης αλλα που πολλοί απο αυτους έχασαν την

δουλειά τους για συνδικαλιστικούς λογους ,τι ειναι αυτοι ,τα κορόιδα

που θα φροντίσουν το εισοδηματικι σας .Οπως και το κτήριο που

διαμαρτυρόσασταν και αυτο με κόκκινα μεροκάματα φτιάχτηκε(εντάξει

και λιγα ρουβλια υποτιμημένα). Απο που να βρει τα

χρήματα μήπως εχει τα δις των καναλαναρχων στις τράπεζες

που απολύουν απο διαστροφή μια και οι περικοπές γιαυτους ειναι

πενταροδεκάρες.

Ενα πρόβλημα βέβαια ειναι τα επικοινωνιακά του που αν κα δευτερεύοντα

σήμερα παίζουν το ρολο τους και σε αυτο το θεμα πέφτει σαν το κριάρι

Τελος πάντων άχρηστος διάλογος αλλα τι να κανεις κιόλας.

Γουστάρω παντος μια και οι σύντροφοι ειναι στα ¨τουφεκια"


Αλώστε τι ειναι ενας φούρναρης ,ενα μηδέν αλευρωμενο(ποιητική αδεία)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger