Home » , , » ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους!

Από giorgis , Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 | 3:03 π.μ.

Κόκκινη Γραμμή! Κοινή ανακοίνωση – πρόσκληση των ΔΣ των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης για επιστροφή των χαρατσόχαρτων στους αποστολείς .

Δύο περίπου χρόνια μετά τις εκλογές του 2009 αποδεικνύεται ότι το προεκλογικό σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν!» είχε σα μόνο στόχο την τσέπη των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας φαίνεται να μην έχει τέλος.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όλη η κοινωνία δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την πολιτική! Μια πολιτική που στερεί το βιβλίο και το δάσκαλο από το παιδί, το μισθό και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα από τον εκπαιδευτικό, το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια απ’ όλο το λαό.

ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σήμερα, μετά τις τεράστιες περικοπές που επιβλήθηκαν στους μισθούς μας, κυβέρνηση και τρόικα επιδιώκουν να επιβάλουν δυο νέα χαράτσια: τον κεφαλικό φόρο της «έκτακτης εισφοράς» καθώς και το φόρο στην κατοικία με το «ειδικό τέλος ακινήτων», μέσω της Δ.Ε.Η. Χαράτσια  προκλητικά παράνομα, αφού αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και διαλύουν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης και τα οποία είναι αδύνατο να τα πληρώσουμε οι ήδη καταχρεωμένοι εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι. Ταυτόχρονα ανακοινώνουν ότι θα πάρουν και νέα μέτρα (20% μείωση των μισθών μας, περικοπή των συντάξεων, μείωση αφορολόγητου, απολύσεις ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα ).

Απέναντι σ’ αυτή την προκλητική και απάνθρωπη αντιλαϊκή πολιτική είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη ζωή, με δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, να δηλώσουμε ότι το χρέος δεν είναι των εργαζόμενων και των ανέργων  γι αυτό αρνούμαστε να το πληρώσουμε! Το μόνο χρέος που έχουμε είναι απέναντι στα παιδιά μας και στο μέλλον!

-Καλούμε τους εκπαιδευτικούς-μέλη των ΕΛΜΕ-Θ  μας και όλους τους εργαζόμενους  ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!
ΔΕΝ  ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ σε κυβέρνηση - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.!
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους!

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς των  ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και τους εργαζόμενους της πόλης σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΟΧΑΡΤΩΝ  ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ «ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ-ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ» ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ στη Ι' ΔΥΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΕΓΝΑΤΙΑ 45,  (στο ύψος της Ίωνος Δραγούμη), την Παρασκευή 30/9, από τις 12.30μ.μ. έως τις 16.30μ.μ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger