Home » » Αντίληψη για μαθητές

Αντίληψη για μαθητές

Από giorgis , Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 | 2:08 π.μ.

 «Πετροπόλεμος μεταξύ αγανακτισμένων γονέων και καταληψιών μαθητών σημειώθηκε στο 13ο Γυμνάσιο Πάτρας. Σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, κάποιοι γονείς που ήθελαν να λήξει η κατάληψη, ύστερα από έντονες αλλά χωρίς αποτέλεσμα διαβουλεύσεις και αφού προηγήθηκε ένταση με τους καταληψίες, έφθασαν στο σημείο να προσπαθούν να σπάσουν με πένσες τις κλειδαριές.  Στη συνέχεια πέταξαν ακόμη και πέτρες. Οι μαθητές απείλησαν πως θα κινηθούν δικαστικά εναντίον των γονέων».

Από αστικό ΜΜΕ
_____________

Εντάξει. Όλοι γνωρίζουμε πως οι έφηβοι στις ηλικίες 12-15, κάνουν τα πρώτα τους συνδικαλιστικά βήματα, κι ως εκ τούτου είναι παρορμητικοί, άχαροι, άτσαλοι και χωρίς συγκροτημένη πολιτική σκέψη. Αλλά είναι αδιανόητο το ότι δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ  ΕΝΑΣ (!) γονιός ή συνάδελφος να νιώσει το ασήκωτο βάρος που τα παιδιά έχουν στην ψυχή τους, από τις καταθλιπτικές φάτσες των γονιών τους και από τα σκοτεινιασμένα και αγελαδίσια μάτια των δασκάλων τους, και που να καταλάβει πως αυτές οι ηλικίες εκφράζονται άκαιρα, άστοχα και ανώριμα εξ αιτίας της γλίτσας, της σαπίλας και της κάθε γαμημένης "κληρονομιάς" που τους αφήνουν παρακαταθήκη οι "ώριμοι" ενήλικες!

Και φυσικά, σε καναδυό χρόνια,  αυτοί οι ίδιοι οι γονείς (πτωχοί πλην τίμιοι χριστιανοί οικογενειάρχες) θα τρέμουν μην κι ο κανακάρης τους αρχίσει να τρυπιέται...

 chrismos
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:01 π.μ.

Οι καταλήψεις στα σχολεία δείχνουν ότι οι μαθητές, σε αντίθεση με τους πολιτικούς, είναι λογικοί, ρεαλιστές, και έντιμοι. Τι μαθήματα θα κάνουν τα παιδιά χωρίς βιβλία, κάφροι του μπατσοκ και της νέας δημοπρασίας; Θέλουμε ένα σχολείο που δημιουργεί άνεργους υποτακτικούς ή ενεργούς πολίτες που αντιστέκονται στην αδικία; Άμεση υποστήριξη σε κάθε κατάληψη και αύξηση των καταλήψεων. Αποδοκιμασία κάθε φασίστα. Οι καταλήψεις στις σχολές έχουν τρομοκρατήσει το σύστημα γι αυτό οι απειλές και τα ψέματα. Οι ώρες στην εξουσία αυτών των πολιτικών λιγοστεύουν. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger