Home » , » Χωρίς τέλος η αντιλαϊκή επίθεση

Χωρίς τέλος η αντιλαϊκή επίθεση

Από giorgis , Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 | 4:26 μ.μ.

 "Nέα μείωση μισθών 20% στο Δημόσιο τομέα εξήγγειλε την Κυριακή από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος μιλώντας ενώπιον μελών του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου IIF.

Η εξειδίκευση των απωλειών για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, η οποία θα προέλθει την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου-Βαθμολογίου από 1ης Οκτωβρίου, δεν περιλαμβανόταν στις ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός Επικρατείας κ. Η. Μόσιαλος της προηγούμενη εβδομάδα".

"Βήμα"
_____________

Ολα δείχνουν –και οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Ευαγγ. Βενιζέλου- ότι εντείνονται οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης τρόικας  για την διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης και του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας ενώ ετοιμάζονται τα νέα πακέτα μέτρων εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό που είναι καθαρό αυτή την στιγμή είναι ότι δρομολογείται η κλιμάκωση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους.

Το ρεπορτάζ του «Βήματος» -παρόμοια δημοσιεύματα υπάρχουν σε πολλά ΜΜΕ- είναι απόλυτα διαφωτιστικό.

«Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης σε «μέση μείωση 4% στις συντάξεις» στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και επανέλαβε την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας για 30.000 εργαζόμενους το 2011», αναφέρει μεταξύ άλλων η αστοφυλλάδα.

Η επίθεση ενάντια στο λαϊκό εισόδημα πάει πακέτο με την κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας, Ηλίας Μόσιαλος ήταν πολύ ξεκάθαρος σήμερα. Μας είπε ότι «η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί κινήματα δεν πληρώνω» -τι μπορεί να κάνει άραγε όταν η ανυπακοή στα νέα χαράτσια πάρει μαζικές διαστάσεις;- γιατί σύμφωνα με τον ίδιο «όσοι εμπλέκονται σ’ αυτά υπονομεύουν την δύσκολη πορεία της χώρας».
Πιθανόν να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι ο «μπαμπούλας» της «χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους» δεν έχει την αποτελεσματικότητα που είχε αρχικά αφού ο ελληνικός λαός είναι ήδη χρεοκοπημένος. Και στην τελική όσο και να θέλουν να ξεζουμίσουν περισσότερο τον κόσμο για να ικανοποιήσουν ξένους και ντόπιους δανειστές-τοκογλύφους του ελληνικού κράτους αυτό δεν είναι δυνατόν γιατί πλατειές μάζες βρίσκονται στα πρόθυρα εξαθλίωσης, η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, το λαϊκό εισόδημα έχει υποστεί αφαίμαξη από την φοροκαταιγίδα που έχει εξαπολύσει το μνημονικό κράτος.





Η άποψη μου είναι ότι αυτή την στιγμή πρέπει να παλέψουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικό κίνημα ανυπακοής, που όχι απλώς θα αρνηθεί να πληρώσει τα νέα χαράτσια αλλά θα θέτει σαν στόχους την άρνηση πληρωμής του χρέους, όπως και την έξοδο απ’ το ευρώ, μέτρα πολιτικής χτυπήματος της ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου κ.α

Γ.Γ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger