Home » , » Σαν σήμερα το 1990 πεθαίνει ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος

Σαν σήμερα το 1990 πεθαίνει ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος

Από giorgis , Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 | 12:32 μ.μ.

«Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα/ χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια,/ για να σας φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. Την ομορφιά/ ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια./ Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού/ τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

Ο μεγάλος μας αυτός ποιητής γεννήθηκε στη Μονεμβασιά τη Πρωτομαγιά του 1909 και πέθανε στην Αθήνα το 1990, σε ηλικία 89 ετών. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι το τέλος της, στάθηκε πρωτοπόρος στους λαϊκούς αγώνες, μαζί με την εργατική τάξη, στην πάλη της για την κοινωνική απελευθέρωση.

Συντάχθηκε με το κομμουνιστικό κίνημα στην εξαιρετικά δύσκολη δεκαετία του '30, αφού πριν, στα σανατόρια απ' τα οποία πέρασε (ως άπορος, αυτός, το πρώην αρχοντόπουλο), σπούδασε τις μαρξιστικές ιδέες και συγχρωτίστηκε με τους επαναστατημένους της εποχής.

Η στράτευση του στο κομμουνιστικό κίνημα είχε σαν αποτέλεσμα να φυλακιστεί, να εκτοπιστεί και να εξοριστεί πολλές φορές. Τόποι εξορίας του υπήρξαν η Μακρόνησος και ο Αγ Στράτης παλιά, ἡ Γυάρος, η Λέρος και ἡ Σύρος στην επταετία της χούντας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 20 σχόλια

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2011 στις 2:14 μ.μ.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΩΝ - ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙ ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟ ΒΑΡΝΑΛΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ . . .

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2011 στις 4:49 μ.μ.

Στεναχωριέσαι ΣΤΑΛΙΝΑ που δεν σου δόθηκε η ευκαιρία να τον κρεμάσεις
και να τραβήξεις πλάνο σοσιαλιστικού ρεαλισμού.

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2011 στις 7:07 μ.μ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ - ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΚΑΤΙΝ - ΠΟΤΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΑΝΤΙΦΡΟΝΩΝ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ.ΕΤΣΙ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΘΗΚΑΚΙ Ο ΠΑΣΤΕΡΝΑΚ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΛΥΤΩΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΤΑΧΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΖΟΥΣΕΣ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ - ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΠΛΕΟΝ ΜΑΥΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ.ΑΛΛΑ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ. . .

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2011 στις 12:12 π.μ.

"ΠΟΤΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΑΝΤΙΦΡΟΝΩΝ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ."
ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ...!

ΑΠΟΛYΘΩΜΑ: ΑΠΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕΣ ΠΟΤΕ.
ΑΠΟ ΟΠΛΑ; ΤΑ ΕΣΤΡΕΨΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΟΥ.ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΘΕΙ ΞΑΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΝΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΦΟΠΛΙΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2011 στις 2:30 π.μ.

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ - ΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΙΤΕ ΑΔΙΚΩΣ.ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ ΑΔΙΚΩΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΒΛΑΞ ΠΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟ ΠΙΠΙΛΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ - ΚΑΤΙ ΘΑΧΕ ΝΑ ΠΕΙ ΕΠ ΑΥΤΟΥ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΙΒΑΝ ΠΑΥΛΟΒΙΤΣ - ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΠΑΛΛΑΣΕΣΑΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ.ΑΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΙ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΑΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΜΗΣ ΑΛΕΞΕΙ ΤΟΛΣΤΟΙ ΕΙΤΕ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΓΚΟΡΚΙ ΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΠΩΣ Ο ΤΖΩΡΤΖ ΜΠΕΡΝΑΡ ΣΩ.ΔΙΑΛΕΞΑ ΕΤΣΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ.ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΤΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ.ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΚΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟΣ - ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ.ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΟΙΚΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ - ΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΨΕΥΔΟΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΡΑΤΙΚΙΣΜΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΥΝΤΟΝ ΚΑΙ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΑΡΞ - ΚΑΙ ΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΦΟΠΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΘΟΛΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΟΠΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΞΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ.ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ.ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΡΙΨΗ ΜΟΛΟΤΩΦ - ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΟΥ.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2011 στις 3:49 π.μ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΑΒΑΖΟΥΝ - ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗ ΞΕΚΙΝΩ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΝ ΠΟΙΗΤΗ.ΟΜΩΣ Ο ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΜΕΤΙΚΕΣ ΥΜΝΟΛΟΓΙΕΣ ΟΠΩΣ - ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ , ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟ ΜΕΓΑ ΝΑΙ.ΕΝΑ ΜΕΓΑ ΝΑΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΣΥΝΤΑΥΤΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΖΟΝΤΩΝ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΤΩΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟΤΡΕΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΚΩΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΑΚ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΙΤΣΙΑ ΤΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΤΑΝΚΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΑ ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ - ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΑΝ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.ΑΣ ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΟΛΥΒΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΡΩΤΑΝ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ.ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΡΤΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ.ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΕ Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΜΟΝΤΕΦΙΟΡΕ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ - ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΡΚΟΥΣΕ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΝ. . .

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2011 στις 11:20 π.μ.

ΣΑΝ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΑ ΚΙ ΕΚΟΨΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΨΑΞΕ ΤΑ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ. . .

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2011 στις 1:58 μ.μ.

Ο Σταλιν ζει στους εφιαλτες των Αστων και οπορτουνιστων!
Stalin_CCCP

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2011 στις 3:32 μ.μ.

Ο Γιάννης ο Ρίτσος ήταν κομμουνιστής και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας,αλύγιστος,ακούραστος ,μέχρι το τέλος.Σαν μέλος του ΚΚΕ έζησε, σαν μέλος του ΚΚΕ έδρασε και σαν μέλος του ΚΚΕ πέθανε, αφιερωμένος πάντα στην υπόθεση της εξάλειψης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο,της δημιουργίας της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2011 στις 5:42 μ.μ.

ΤΑ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ.ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΑ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΥΜΝΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΠΟΥ ΔΙΟΛΟΥ ΔΕ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ - ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ - ΠΡΩΤΑ.ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ Η ΠΩΣ ΣΤΗ ΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Η ΠΩΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΡΙΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΙΗΤΗ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣΚΑΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ . . .

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2011 στις 8:20 μ.μ.

«Κάπα, Κάπα, Εψιλον.
τρία κόκκινα γράμματα...
Πολύ πονέσαμε σύντροφοι,
πολύ ξαγρυπνήσαμε
πολύ μακριά κοιτάξαμε
από κανέναν δεν το δανειστήκαμε το κόκκινο.
- δικό μας αίμα
τρία κόκκινα γράμματα
σεμνή υπογραφή του λαού μας
στις λεωφόρους του μέλλοντος
ο δρόμος φεύγει γρήγορα
η Ιστορία δεν γυρίζει πίσω...»

Ο Ρίτσος δεν ήταν "αριστερός".Ήταν κομμουνιστής μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Η στρατευμένη τέχνη την οποία υπηρετούσε με συνέπεια ήταν καθ'όλα αφιερωμένη στο καθήκον της εργατικής τάξης να χτίσει την σοσιαλιστική-κομμουνιστική κοινωνία. Όσο και να αποκρύπτεται εσκεμμένα η αληθινή ταυτότητα του Γιάννη του Ρίτσου,αυτή δεν αλλάζει.Ο ίδιος (όπως και όλα τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ)ήταν περήφανος για την κομματική ταυτότητά του.Αυτή είναι η αλήθεια που δεν είναι καθόλου γλυκανάλατη...Το έργο του σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί αποκομμένο από την πολιτική του δράση και ταυτότητα.

Δόξα και τιμή στους αλύγιστους της ταξικής πάλης!
Ζήτω το ΚΚΕ!
Ζήτω η ΚΝΕ!

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2011 στις 9:22 μ.μ.

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΚΑΤΕ ΟΥΤΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΛΕΨΑΤΕ - ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΣΑΣ ΕΓΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΦΟΝΩΝ - ΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΡΩ ΑΝΕΤΑ ΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΡΑΔΙΑΣΩ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ - ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΧΘΗ ΣΤΗΝ ΤΑΣΚΕΝΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1956 ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΟΡΓΚΟΥΤ ΤΟ 1973 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΣΑΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ.ΚΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΕΣ ΚΑΠΗΛΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΙΟ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΡΝΗ - ΠΩΣ ΤΑ ΑΡΒΥΛΑ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΥ ΚΟΥ ΚΟΥ Ε ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΡΠΙΝΑΚΙΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΡΙΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΒΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ . . .

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2011 στις 9:45 μ.μ.

ΚΛΕΙΝΩ ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΗ.ΜΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑ.ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΠΩ - Η ΝΑ ΚΡΑΞΩ ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΕΤΣΙ - ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΓΟΥΝΑΡΙΚΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕΧΡΙ . . . ΜΕΧΡΙ . . . ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗΝ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2011 στις 1:46 π.μ.

Γιατί άραγε η λάσπη?Τί σκοπό να εξυπηρετεί?Μήπως τον ίδιο με την αρχική αποσιώπιση την κομματικής ταυτότητας του Ρίτσου?
Η ιστορία έχει μόνο μία αλήθεια και όλο και περισσότερος κόσμος την κατακτά γι'αυτό μην κουράζεσαι.Η σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ού αιώνα απέδειξε την ανωτερότητα του σοσιαλισμού αφενός και τη νομοτέλεια της ανατροπής του σάπιου καπιταλισμού που είναι πια τόσο ξεπερασμένος που έχει βρωμίσει...Καταλαβαίνω τη θέση σου βέβαια,και εσένα και όλων των ομοίων σου...Σας καίει που το ΚΚΕ δε μπορείτε να το βάλετε στο χέρι ούτε εσείς ούτε οι υπηρέτες σας.Να θυμάσαι:η λάσπη και οι απειλές δεν πιάνουν στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας...

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2011 στις 3:15 π.μ.

ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΤΕΧΝΟΙ, ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ που ΞΈΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΡΙΤΣΟ. ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.Ο ΡΙΤΣΟΣ "ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΡΕΑΛΙΣΜΟ" ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ, ΣΤΑ ΣΑΝΑΤΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΜΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΚΕ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ "ΚΚΕ" ΑΣΧΕΤΟΙ

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2011 στις 1:49 μ.μ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ.ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΤΑΞΗ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΝΑ ΕΞΥΜΝΕΙ ΜΕ ΕΜΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ.ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΤΕΧΝΟΙ ΚΙ ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΤΑΧΑ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΟΥΤΕ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΥΤΕ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤ - ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΤΑΧΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗ ΦΙΛΑΡΑΚΟΥ ΣΟΥ ΤΡΟΤΣΚΙ.ΑΝΤΕ ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ.ΑΝ ΘΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ.-

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2011 στις 2:05 μ.μ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΑ ΣΑ ΔΙΠΛΗ - ΚΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑ.ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΠΗΛΕΙΑΣ.ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.ΟΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΔΕ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΑ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟ - ΕΚΤΟΣ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΟΥ.-

Ανώνυμος
14 Νοεμβρίου 2011 στις 9:48 π.μ.

Η ΜΟΜΟΛΥΘΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ.
ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΣΥΝΟΜΗΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΡΟΤΚΙΣΤΗ ΣΥΝΤΟΦΙΑ;

Ανώνυμος
14 Νοεμβρίου 2011 στις 1:57 μ.μ.

ΜΑΘΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗ.ΕΓΡΑΨΑ ΑΚΡΙΒΩΣ - ΤΟΥ ΤΑΧΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗ Φ Ι Λ Α Ρ Α Κ Ο Υ ΣΟΥ ΤΡΟΤΣΚΙ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΟΜΟΙΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΥ.ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ -ΦΙΛΑΡΑΚΟΣ- ΕΔΕΙΧΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗΝ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ.ΞΕΡΩ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΤΗ ΛΕΞΗ -ΦΙΛΑΡΑΚΟΣ- ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ- Η ΠΧ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΣ , ΗΓΕΤΗΣ Κ.Λ Π.- ΔΙΑΒΑΖΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ . . .

Ανώνυμος
14 Νοεμβρίου 2011 στις 3:47 μ.μ.

ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ , ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΕΙΜΕΝΗ-ΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΠΧ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΗ - ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ . . .

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger