Home » , , » Για την στάση του Λαζόπουλου

Για την στάση του Λαζόπουλου

Από giorgis , Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 | 6:02 μ.μ.

 Εχουμε μια απορία η οποία θα μας λυθεί σε λίγες ώρες. Συγκεκριμένα απ’ ότι γνωρίζουμε ο Λάκης Λαζόπουλος έχει δεχθεί δεκάδες, πιθανόν και εκατοντάδες, ηλεκτρονικά μηνύματα τηλεθεατών του που διαμαρτυρήθηκαν γιατί στην περασμένη εκπομπή του δεν είχε την παραμικρή αναφορά στους ηρωικούς χαλυβουργούς απεργούς που σήμερα συμπληρώνουν 30 μέρες δυναμικού αγώνα.
Κάποια από τα e-mail αυτά τον προτρέπουν όχι απλώς να κάνει αναφορά στην απεργία αλλά να έχει και ζωντανή σύνδεση με τους απεργούς.

Εδώ να συμπληρώσουμε κάποια πράγματα ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητα που θα έχει αυτή η παρέμβαση των τηλεθεατών.  Όπως έλεγε ο Λένιν, «οι καπιταλιστές είναι ικανοί να σου πουλήσουν και το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσεις» αρκεί να κερδίζουν. Και ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης πουλάει γι’ αυτό έχει και την δυνατότητα να εκφράζετε αρκετές φορές με τρόπο «αντισυμβατικό» που δεν συναντάει κανείς συχνά στα αστικά ΜΜΕ. Ακόμα και αν δεν τον λογοκρίνουν ο ίδιος έχει την εξυπνάδα να αυτολογοκρίνεται και να γνωρίζει τα «επιτρεπτά» πλαίσια στα οποία θα κινηθεί η εκπομπή του.
Με δυο λόγια, οι εργοδότες του και φυσικά το αστικό κράτος δεν έχει κανένα πρόβλημα να ακούγονται και δημόσια αυτά που ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά. Δεν δημιουργεί σε κανέναν πρόβλημα δηλαδή ο Λαζόπουλος με το να αφήνει υπονοούμενα για «λαδιάρηδες» εθνοπατέρες, δεν προκαλεί κανέναν με το να καυτηριάζει την συμπεριφορά μπάτσων και κατασταλτικών μηχανισμών. Ολες οι γενικότερες πολιτικές τοποθετήσεις του –το ψυχαγωγικό μέρος της εκπομπής του είναι μια άλλη ιστορία που πέρα από κάποιες επιτυχημένες ατάκες του δεν θα λέγαμε ότι μας ενθουσιάζει, αλλά αυτό είναι κάτι το υποκειμενικό- δεν ξεφεύγουν ούτε κατά κεραία απ’ αυτά που θα έλεγε ένας «προοδευτικός» αστός πολιτικός αναλυτής. 

Σε όλες του τις τοποθετήσεις, ο Λάκης Λαζόπουλος, επικαλείται την θεσμολαγνεία σαν διέξοδο για όλα τα δεινά που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός από την καπιταλιστική επέλαση. 

Σύμφωνα λοιπόν με τον Λάκη δεν ευθύνεται ο καπιταλισμός, η πλουτοκρατία για όσα αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός, αλλά μόνο κάποιες μαριονέτες που συχνάζουν στο κοινοβούλιο.
Τις αλλάζουμε με «νέους ανθρώπους στην πολιτική» και εξαλείφονται όλα τα προβλήματά μας.
Διαλέξτε καλούς εθνονταβατζήδες δηλαδή, καθώς ψηφίζετε κάθε τέσσερα χρόνια.

Δεν θα συναντήσει δηλαδή κανείς τον Λαζόπουλο να αναφέρει ούτε μια φορά τις λέξεις: καπιταλισμός, εργατικό κίνημα, λαϊκοί αγώνες ….
Πολύ δύσκολα το σύστημα θα έβρισκε καλύτερο αμορτισέρ για να εκτονώνει την λαϊκή δυσαρέσκεια –έστω σε κάποιο βαθμό- απ’ τον "εθνικό μας διασκεδαστή".

Και για να επανέλθουμε από εκεί που ξεκινήσαμε. Πιθανόν η παρέμβαση των τηλεθεατών να έχει αποτέλεσμα και να τον ακούσουμε σήμερα να αναφέρεται στην απεργία των χαλυβουργών. Όμως ο αγώνας αυτός είναι ένας ταξικός αγώνας εργατών ενάντια στα αφεντικά τους. Υπάρχει περίπτωση ο ακριβοπληρωμένος καλλιτέχνης Λαζόπουλος να δώσει το καθαρό περιεχόμενο που έχει αυτή η εργατική κινητοποίηση; Εμείς το αποκλείουμε. Όπως και να είναι όμως θα παρακολουθήσουμε την εκπομπή του και θα επανέλθουμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

29 Νοεμβρίου 2011 στις 6:20 μ.μ.

Ακόμα κι αν το κάνει θα φροντίσει να το απογυμνώσει από το πλαίσιο ταξικής σύγκρουσης και να το βουτήξει στα χλιαρά νερά του συμπαθούς μα άγονου αγώνα.
Σιγά μη βάλουν τα χεράκια να βγάλουν τα ματάκια.

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2011 στις 6:52 μ.μ.

Και γιατί ρε παιδιά αυτό δεν το κάνατε από πριν γνωστό σε όλη την μπλοκόσφαιρα ώστε να υπάρξουν χιλιάδες μαιλ στον Λαζόπουλο και κάτω απ την πίεση τους για να μην χάσει ακροατές να αναγκαστεί να φέρει στην εκπομπή του τον πρόεδρο των εργαζομένων στην Χαλυβουργία;

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2011 στις 7:49 μ.μ.

Αυτό ειναι το πρόβλημα ???
Να κάνει κάτι μετά από πίεση? (mail)
Η να ανοίξουν τα στραβά όσων τον βλέπουν και τον θαυμάζουν?

Μήτσος

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2011 στις 10:24 μ.μ.

Αυτός ρε παιδιά, είναι σήμερα και ήταν από πάντα, από όταν γεννήθηκε, ο οπορτουνισμός. Κάτι τύποι, τύπου Λαζόπουλου, με μικροαστικές αντιλήψεις, περί του καλού και του κακού καπιταλισμού.

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2011 στις 11:18 μ.μ.

ε τώρα τα περιμένουμε κι εμείς όλα από το Λάκη!! είναι δα οι χαλυβουργοί τίποτα αγανακτισμένα 15χρονα μπαχαλάκια με εκρηκτικά στα σακίδια που τα κάνουν κάποιοι να νοιώθουν ξένα στις πορείες για να ασχοληθεί μαζί τους??
μόνο 400 ψυχές με τις οικογένειες τους εκεί στον Ασπρόπυργο -πέφτει και μακρυά μωρέ- που με τον αγώνα τους προσπαθούν να σώσουν λίγο από την τιμή μας!!

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2011 στις 11:41 μ.μ.

Τελικά τι έγινε;

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2011 στις 11:41 μ.μ.

δεν είναι δα οι χαλυβουργοί αγανακτισμένα 15χρονα μπαχαλάκια με εκρηκτικά στο σακίδιο, που έχουν υπαρξιακούς προβληματισμούς αφού δεν τους κάνουν να νοιώθουν άνετα στις διαδηλώσεις για να ασχοληθεί μαζί τους......
μόνο 400 ψυχές με τις οικογένειες τους εκεί στον Ασπρόπυργο -πέφτει και μακρυά μωρέ- να αγωνίζονται να σώσουν κάτι από την τιμή μας!!

30 Νοεμβρίου 2011 στις 2:28 π.μ.

είστε σοβαροί;;;
μιλάτε για τον Λαζόπουλο σαν να είναι ο μέντορας που περιμένουμε όλοι για να εξεγερθούμε ...
όσο τρόμπας είναι αυτός μήπως πρέπει να αναρωτηθείτε ότι είστε και εσείς που τον θεωρείτε και σημαντικό πρόσωπο στις κινηματικές διαδικασίες ώστε να ασχολείστε μαζί του με τόσο πάθος...
έχει φτάσει να θεωρείται θεσμικό πρόσωπο ο λάκης και ο κάθε τρόμπας που έχει βήμα στην TV και να ζητιανεύουμε την προσοχή του.

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2011 στις 3:03 μ.μ.

Ο Λαζόπουλος είναι ένας ωραίος καλλιτέχνης, που έχει τις απόψεις του: Σωστές ή λάθος κρίνονται από τη ζωή!

Μην περιμένετε από τον καλλιτέχνη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όταν δεν μπορεί η Αριστερά!

Πχ, εάν είναι ανίκανο το ΚΚΕ να φτιάξει ένα τηλεοπτικό κανάλι σοβαρό, και διαφημίζει μόνο κατσαρόλια αντίς να φτιάξει εκπομπές που να εκφράζονται όλα τα ρεύματα της Αριστεράς, ε, δεν του φταίει ο Λαζόπουλος!

Το να είναι ανικανος ο 902 να φιλοξενήσει την Ελληνοφρένεια, ε, δεν φταίει ο Λαζόπουλος!

Και δεν είναι τυχαίο πως τα ιντερνετικά μπλογκς της Αριστεράς είνα ιπολύ καλύτερα από τα ΜΜΕ της (με εξαίρεση τον Ρ/Σ Κόκκινο, το ΠΡΙΝ, και την ΕΠΟΧΗ.

30 Νοεμβρίου 2011 στις 10:11 μ.μ.

Ο Λαζόπουλος πουλάει "αντιεξουσιασμό" (και από αυτό ζει), ο Λαζόπουλος προσπαθεί να περάσει για τον εαυτό του, την εικόνα της φωνής του φτωχού και του κατατρεγμένου λαού. Οπότε ανάλογη είναι και η κριτική που δέχεται, όχι γιατί θα ελπίζαμε ή θα είχαμε το δικαίωμα να απαιτήσουμε από αυτόν κάτι παραπάνω, αλλά για να ξεσκεπάζουμε τον ρόλο και τα όρια τέτοιων "φωνών".

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:03 μ.μ.

συνφωνω με το αρθρο απολυτως

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:40 μ.μ.

Ο κ. Λαζόπουλος δεν εκφράζει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την οπτική που έχουν αρκετοί καλλιτέχνες για τα πολιτικά πράγματα. Επειδή οι αρκετοί από τους καλλιτέχνες ζουν σε στρώματα που είναι μεταξύ εργατικής και αστικής τάξης, εκφράζουν την οπτική γωνία των στρωμάτων που ανήκουν.

Για τα στρώματα αυτά δεν υπάρχουν αντίθετα ταξικά συμφέροντα. Όχι μόνο «παρεξηγήσεις» που μπορούν να λυθούν με «διάλογο». Και συγκρούσεις που μπορούν να αποφευχθούν αν υπάρχει «καλή θέληση».
Π.χ. «ενότητα της αριστεράς». Δηλαδή για τον κ.Λαζόπουλο αρκεί να αφήσουν τους κατά την γνώμη του «παλιμπαιδισμούς» οι διάφορες ηγεσίες της αριστεράς και να ενωθούν «για το καλό του τόπου». Όταν λέει όμως τόπου ποιους εννοεί; Ποιες τάξεις και ποια στρώματα; Τους Έλληνες κατόχους των 600 δις (κατά Spiegel) στην Ελβετία; Τα 500 δις περιουσιακά στοιχεία(και ακίνητη περιουσία) από offshore που σύμφωνα με «τα Νέα» έχουν μετόχους κατόχους ελληνικών διαβατηρίων;

Και κυρίως κάτω όμως από ποιο πρόγραμμα; Π.χ. και μέσα στο Ευρώ και έξω από το Ευρώ; Και μέσα στην ΕΕ και έξω από την ΕΕ; Και με τα δημόσια χρέη τι κάνουμε; Tα αρνούμαστε; Τα συζητάμε; Πληρώνουμε ότι θέλουν οι δανειστές;

Για το πρώτο έχει ήδη τοποθετηθεί. Άρα να υποθέσουμε και για τα υπόλοιπα. Γιατί δεν γίνεται ευρώ χωρίς ΕΕ. Τοποθέτηση πάνω στο τελευταίο περί δημόσιου χρέους είναι δύσκολη. Γιατί πολύ απλά είναι βαθύτατο ΤΑΞΙΚΟ θέμα. Και υποκρύπτει τον ταξικό πόλεμο που υπάρχει ανάμεσα στις δύο άκρες του κοινωνικοοικονομικού φάσματος. Δεν εργαζόμαστε κάτω από τις ίδιες συνθήκες, δεν ανήκουμε στις ίδιες τάξεις, δεν επωφεληθήκαμε όλοι το ίδιο.

Ακολουθώντας την οπτική του κοινωνικού στρώματος στο οποίο ανήκει, την λογική το «συμβιβασμού» δύσκολα θα τοποθετηθεί για τις απεργίες στην ΑΓΝΟ – Χαλυβουργική. Αντίθετα θα μιλήσει ποιο εύκολα για την ΔΕΗ μιας και τα χαράτσια ακουμπούν και μεσοαστικά στρώματα. Και αυτό υπό όρους(μόνο στους «έχοντες» να τον πληρώσουν). Και αν αύριο και οι «μισοέχοντες» δεν έχουν να το πληρώσουν γιατί να το πληρώσου τώρα;

Ο κ.Λαζόπουλος είναι όντως αξιόλογος ηθοποιός, ικανότατος καλλιτέχνης. Πραγματικά ικανότατος performer.Όμως τα πολιτικά «καύσιμά» του είχαν τόση διάρκεια όσο και τα πολιτικά «καύσιμα» του Αλαβάνου. Μέχρι και το τέλος της ιστορικής εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008

Υ.γ. Παρόλο που το «δεν πληρώνω τα χαράτσια» δεν είναι καθαρό εργατικό αίτημα επειδή βαρύνει τον ήδη επιβαρυμένο κόσμο της εργατικής τάξης στις τρέχουσες συνθήκες οι κομμουνιστές στηρίζουμε αυτό το αίτημα

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:58 μ.μ.

"Ο Λαζόπουλος είναι ένας ωραίος καλλιτέχνης, που έχει τις απόψεις του: Σωστές ή λάθος κρίνονται από τη ζωή!

Μην περιμένετε από τον καλλιτέχνη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όταν δεν μπορεί η Αριστερά!

Πχ, εάν είναι ανίκανο το ΚΚΕ να φτιάξει ένα τηλεοπτικό κανάλι σοβαρό, και διαφημίζει μόνο κατσαρόλια αντίς να φτιάξει εκπομπές που να εκφράζονται όλα τα ρεύματα της Αριστεράς, ε, δεν του φταίει ο Λαζόπουλος!"

Ακριβώς αυτό. Και πρέπει να ακούμε συνέχεια για "ταξικούς αγώνες" για "πλουτοκρατία" και όλα τα συναφή της ξύλινης γλώσσας του ΚΚΕ για να γίνεται κριτική στο σύστημα; Αλλιώς δε γίνεται; Ξεκολλήστε πια, 100 χρόνια τις ίδιες καραμέλες, ο κόσμος ΔΕΝ θέλει να ακούσει τσιτάτα, θέλει να ακούσει ουσιαστικές λύσεις και κριτική. Σαφώς και ένας Λαζόπουλος δεν μπορεί να φέρει την Άνοιξη, αλλά αν αυτός ήταν ο σκοπός του θα γινόταν πολιτικός, όχι ηθοποιός.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger