Home » , » Μονόδρομος για το σύστημα η ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού.

Μονόδρομος για το σύστημα η ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού.

Από giorgis , Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 | 4:41 μ.μ.

Μονόδρομος για το σύστημα η ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού. Φυσικά όλη αυτή η εξέλιξη κανένα καλό δεν προμηνύει για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Περιμένοντας την ομιλία Παπανδρέου κατά την οποία αναμένεται να θέσει χρονοδιάγραμμα παραίτησης του από την πρωθυπουργία –το πιθανότερο είναι να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, ο ΓΑΠ, στην βουλή γιατί οι Πασόκοι βουλευτές δεν θα ήθελαν να τον εξευτελίσουν- θα προσπαθήσει ο σημερινός τύποις πρωθυπουργός με κάθε τρόπο να διατηρήσει καρέκλα εξουσίας στο όποιο διάδοχο κυβερνητικό σχήμα προκύψει. (Κυβερνητικοί βουλευτές έκαναν λόγω ότι πάσχει από το «σύνδρομο Καντάφι»).

Και ενώ οι κόντρες ανάμεσα σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για την νομή της εξουσίας συνεχίζονται, δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο ΓΑΠ θα επισκεφτεί την Δευτέρα τον Παπούλια για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταβατικής κυβέρνησης. Αυτό που θα προκύψει και το οποίο το ονομάζουν «κυβέρνηση σωτηρίας» δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μια κίνηση τακτικής του αστικού συστήματος για να μπορέσει να διαχειριστή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τώρα που ο λαϊκός παράγοντας έχει βγει στους προσκήνιο ανατρέποντας τις αρχικές επιδιώξεις του συστήματος.

Όπως ξαναγράψαμε θα υπάρξει μια μεταβατική κυβέρνηση πιθανά όχι μόνο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά όλου του αστικού μπλοκ του πολιτικού φάσματος –ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη- με μοναδικό στόχο να μπορέσουν να περάσουν οι σχεδιασμοί ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας. Σχεδιασμοί που εξαθλιώνουν τα λαϊκά στρώματα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών. Και μετά αφού θα έχουν ψηφιστεί όλη η λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπει η νέα δανειακή συμφωνία θα προχωρήσουν σε εκλογές, παρουσιάζοντας σαν τετελεσμένες τις αποφάσεις τους. Και έχει δίκιο η Α. Παπαρήγα που χαρακτηρίζει «παράνομη» -ακόμα και για τους αστικούς θεσμούς- μια τέτοια εξέλιξη.

Πανικόβλητο όλο το αστικό σύστημα από τις λαϊκές αντιδράσεις στην βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται στο όνομα της «αντιμετώπισης της κρίσης» προσπαθεί να βρει διεξόδους για να μην του προκύψουν καταστάσεις που δεν θα μπορεί να τις διαχειριστεί.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2011 στις 6:21 μ.μ.

Ολα γίνονται γιατι το λαικό κίνημα έχει αρχίσει και ανεβαίνει επικινδυνα. Αυτο που γίνεται αυτη την στιγμή είναι οριακα πραξικοπημα.

Ριχτε μια ματια και εδω
http://tinyurl.com/69dp3jk

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger