Home » » «Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο»: ο σ. Π. Γκαργκάνας μιλάει στο ρ/σ μας

«Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο»: ο σ. Π. Γκαργκάνας μιλάει στο ρ/σ μας

Από giorgis , Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 | 5:19 μ.μ.

Στη σειρά των εκπομπών «Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο», το ράδιο «Βαθύ Κόκκινο»  επιχειρεί να ανιχνεύσει την ιστορία της επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα, καθώς και την συμβολή του ιδεολογικού και πολιτικού αυτού  χώρου στο εργατικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν πριν, στη διάρκεια της δικτατορίας και τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Μια σειρά αγωνιστές και ιστορικά στελέχη της επαναστατικής αριστεράς μιλάνε στην εκπομπή μας καταθέτοντας την μαρτυρία και τις απόψεις τους.


Αυτή την Κυριακή, στις 10.00 το βράδυ, μιλάμε με τον σ. Πάνο Γκαργκάνα, ηγετικό στέλεχος του ΣΕΚ σήμερα και της Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση (ΟΣΕ) παλιότερα.

Φέτος το φθινόπωρο συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση, της ΟΣΕ, από την οποία προέρχεται το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ). Έτσι πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε από το μαρξιστικό βιβλιοπωλείο σε επανέκδοση το ιστορικό ντοκουμέντο «Οι ρίζες της επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα», μια συλλογή κειμένων της περιόδου 1972-74 από την Μαμή, το παράνομο τότε έντυπο της ΟΣΕ.

Ο σ. Πάνος Γκαργκάνας μιλάει στο διαδικτυακό ραδιοσταθμό μας για το ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ξεπήδησαν οι οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα, για την κρίση της αριστεράς σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, τις επιρροές του Μάη του ’68 καθώς και για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ’73. Μιλάει ακόμη για την απαγορευμένη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία το Νοέμβρη του ’80 και τη σύγκρουση που επακολούθησε.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιοδολόγηση και η αναφορά στις καμπές στην ιστορία της επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα μέχρι τα πρώτα χρόνια της πασοκικής διακυβέρνησης.

Σε επόμενη εκπομπή θα συνεχίσουμε τη συζήτηση με τον Πάνο Γκαργκάνα για τις ρίζες, την ιστορία αλλά και τις προοπτικές της επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger