Home » , » Ναι μεν, αλλά... - Της διαπλοκής το κάγκελο

Ναι μεν, αλλά... - Της διαπλοκής το κάγκελο

Από giorgis , Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 | 12:57 π.μ.

Αναδημοσιεύουμε μια επισήμανση και ένα άρθρο από την εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς»:

Ναι μεν, αλλά….

«Οποια κυβέρνηση αναδειχθεί από αυτή τη Βουλή δεν έχει πλέον κανένα ίχνος νομιμοποίησης. Κάθε απόπειρα να αναδειχθεί κυβέρνηση αποτελεί εγκληματική εκτροπή και όσοι τη δεχθούν ή την ανεχτούν θα φέρουν τεράστια ιστορική ευθύνη». «Αποτελεί ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας». Τα κόμματα που θα στηρίξουν, είτε με συμμετοχή είτε με ανοχή, θα έχουν συνευθύνη για τη συρρίκνωση της δημοκρατίας». Είπε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου είναι γεγονός». Στη «μαύρη συγκυβέρνηση» συμμετέχουν «οι ιδεολογικοί απόγονοι του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, οι προβοκάτορες του ΛΑΟΣ». Είπε το ΚΚΕ.

Επειτα, τόσο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έσπευσαν να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό της νέας κυβέρνησης κ. Παπαδήμο …

Της διαπλοκής το κάγκελο

Ο κύριος Παντελής Καψής, του γνωστού οίκου (όχι μόδας!) που με απαράμιλλο τακτ υποδεικνύει ποιος θα είναι πρωθυπουργός, ποιας κυβέρνησης και ποιος θα είναι επικεφαλής, ποιου αστικού κόμματος, ορίστηκε προχτές κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας. Αυτό έγινε με απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, βεβαίως, τον οποίο άλλωστε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) προτίμησε ως πρωθυπουργό, έναντι του κυρίου Φίλιππου Πετσάλνικου. Τον οποίο Πετσάλνικο, όταν «έπαιζε» για πρωθυπουργός, τον ξεφτίλισε ως άσχετο (όχι, μαλάκα δεν τον είπε-τέτοιες λέξεις χρησιμοποιεί μόνο ο Πάγκαλος, που είναι πιο μπρουτάλ άντρας) ο κύριος Μανώλης Καψής του Mega - ο αδελφός του Παντελή ντε!
Έτσι η οικογένεια επιστρέφει πανηγυρικά και στην πολιτική, με τα τέκνα του Γιάννη Καψή (που ξεκίνησε ως φέρελπις δημοσιογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη και κατέληξε υπουργός Εξωτερικών της ΠΑΣΟΚάρας) να καλύπτουν και τους δύο τομείς.

Ο δε κύριος Ψυχάρης, γενικός δερβέναγας του οίκου που λέγαμε, είναι πλέον λίγο πιο ήρεμος. Διότι (είπαμε, της διαπλοκής το κάγκελο), πέραν της ανταμοιβής του από τον Παπαδήμο για τη... διακριτική υποστήριξη με το διορισμό του πρώην διευθυντή των εφημερίδων Τα Νέα και Το Βήμα ως κυβερνητικού εκπροσώπου, ταυτόχρονα χώνεται και στη Ν.Δ.: ο γιος του, ο διπλωμάτης, Ανδρέας Ψυχάρης, αναγορεύεται οσονούπω σε διπλωματικό σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά (τo τελευταίο το κάρφωσε πρόωρα η «Καθημερινή», διότι προφανώς μ' αυτά και μ' αυτά ο Αλαφούζος έχει αρχίσει να εκνευρίζεται - και με το δίκιο του: Δεν του έκανε του Παπαδήμου για κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Αλέξης Παπαχελάς;Ή, έστω, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου;).

Τέλος πάντων, ίσως γι' αυτό ο Σαμαράς «ξέχασε» να μας ψελλίσει κάτι για την καραμπινάτη διαπλοκή που συνεχίζεται, με τελευταίο επεισόδιο το διορισμό του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου. Άλλωστε, πέραν του υιού Ψυχάρη, η Ν.Δ. έχει εγκολπώσει επί Σαμαρά και τον κύριο Γιώργο Χαρβαλιά, πρώην διευθυντή του Έθνους του κυρίου Μπόμπολα. No comments! Εν πάση περιπτώσει, τώρα ο ΔΟΛ έχει πιάσει όλα τα πόστα: και ΜΜΕ και συγκυβέρνηση Τραπεζών-ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.- ΛΑΟΣ και Ν.Δ.- Αξιωματική Αντιπολίτευση (ε, λέμε και καμιά κρυάδα...). Οπότε ο κύριος Ψυχάρης μπορεί πλέον να διεκδικήσει με αξιώσεις και κάνα δάνειο της προκοπής.

Από την άλλη, όλη αυτή η συγκινητική ιστορία δεν μπορούσε να έχει χάπι εντ για όλους: Δεδομένου ότι η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργού Επικρατείας είναι μία (μέχρι στιγμής τουλάχιστον!), οι Πρετεντέρης, Τσίμας, Τρέμη και Σία θα παραμείνουν λειτουργοί του ΔΟΛ που, όντας ο επιφανέστερος εκπρόσωπος της ανεξάρτητης και μαχητικής Τέταρτης Εξουσίας, ελέγχει τις πρώτες Τρεις.

Αχ, άτιμη ζωή, που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους αφήνεις στα ίδια και στα ίδια (τηλεπαράθυρα). Το καλύτερο πάντως συνέβη χτες το πρωί, στη διάρκεια της ορκωμοσίας του Καψή: του την είχαν στημένη έξω από το Προεδρικό Μέγαρο οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι του ζήτησαν να συζητήσουν για την άδικη ρύθμιση που τους εντάσσει στο νέο ενιαίο μισθολόγιο. Τι τους απάντησε ο Καψής; «Δώστε μου λίγο χρόνο. Δεν ξέρω το θέμα σας». Ε, βέβαια, πού να το ξέρει ο άνθρωπος; Αυτός γεννήθηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος!

Ε.Φ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger