Home » , » «Πρώτη φορά ασκείται ποινική δίωξη με άρθρο σε αχρηστία σχεδόν δύο δεκαετίες»

«Πρώτη φορά ασκείται ποινική δίωξη με άρθρο σε αχρηστία σχεδόν δύο δεκαετίες»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 | 1:52 μ.μ.

 «Πρώτη φορά ασκείται ποινική δίωξη με άρθρο σε αχρηστία σχεδόν δύο δεκαετίες», υπογράμμισαν οι συνήγοροι των 20 νεολαίων που οδηγούνται σε δίκη μετά την σύλληψη τους χτες γιατί έκαναν κατάληψη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Flash”, διαβάζοντας μήνυμα συμπαράστασης στα άτομα που δικάζονται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Αναφέρονται, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, στο ότι ο εισαγγελέας ξέθαψε το άρθρο 185 του ποινικού κώδικα σύμφωνα με το οποίο διώκονται ποινικά όσοι προβαίνουν σε «εγκωμιασμό κακουργήματος ή πλημμελήματος»!

Παραείναι επικίνδυνη αυτή η φάμπρικα που ξεκίνησε με το να ξεθάψει το αστικό καθεστώς «νόμους και διατάγματα» -η διοίκηση του ρ/σ δεν ζήτησε καμιά ποινική δίωξη- που ουσιαστικά ποινικοποιούν την πολιτική άποψη. Με την ίδια «λογική» του εισαγγελέα, όποιος/α εκφράσει άποψη είτε στο διαδίκτυο, είτε σε έντυπο, που δεν θα είναι αρεστή στους μηχανισμούς που προωθούν την τρομοϋστερία και πάει να σπάσει το πέπλο σιωπής στα έκτακτα στρατοδικεία που στήνονται στις φυλακές Κορυδαλλού, στις δίκες όσων επιλέγουν την ένοπλη αντίσταση στην καπιταλιστικά βαρβαρότητα, κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος. Και μάλιστα με κατηγορία που εμπίπτει στον νέο τρομονόμο και για την οποία προβλέπονται βαρύτατες ποινές.

Την Παρασκευή που γίνεται η δίκη των 20 νεολαίων που εκτός από την κατηγορία που αναφέραμε, αντιμετωπίζουν και κάποιες διατάξεις για απείθεια, επειδή αρνήθηκαν να δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα θεωρώντας και σωστά ότι η δίωξη τους είναι πολιτική, είναι χρέος μας να βρεθούμε δίπλα τους για συμπαράσταση.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2012 στις 3:18 μ.μ.

Πολύ καλό το άρθρο αλλά γιατί δεν αναφέρει την πολιτική ταυτότητα των νεολαίων;Επειδή ανήνουν στον αναρχικό/αντιεξουσιατικό χώρο; Τόσο ταμπού αποτελεί για κάποιους;

Αντώνης
13 Ιανουαρίου 2012 στις 8:15 π.μ.

H χώρα ξεπουλιέται το σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο αλλά τα αντανακλαστικά των εισαγγελέων τώρα βρήκαν να ενεργοποιηθούν για την κατάληψη στο Flash με νόμο που ανέσυραν από τα αζήτητα. Για να μην αναφέρω την άλλη τραγελαφική περίπτωση με τον Παπούλια που του θίξανε την τιμή. Δείξε μου το δικαστικό σου σύστημα να σου πω ποιος είσαι και σε ποια μπανανία ζεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger