Home » , » Η αήττητη Ελευθερία

Η αήττητη Ελευθερία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 | 10:28 μ.μ.

Το Ιντερνέτ είναι μια εφεύρεση του Αμερικάνικου Πενταγώνου.Στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου,  οι στρατηγοί πάσχιζαν να βρουν ένα τρόπο να μπορούν να ανταποδώσουν πυρηνικά πλήγματα στην ΕΣΣΔ, και να επικοινωνήσουν με τα εναπομείναντα στρατεύματα. Είδαν λοιπόν, ότι αν συνδεθούν οι Η/Υ από διαφορετικά μέρη, ανεξάρτητα, σε ένα τεράστιο δίκτυο, οι πληροφορίες δε θα χαθούν, ακόμα και αν καταστραφούν οι περισσότεροι εξ αυτών.
Εκείνο που δε φαντάστηκαν ποτέ τα «γεράκια», είναι το μεγαλείο της ανθρώπινης σκέψης και η δύναμη της ελευθερίας. Σήμερα, δισεκατομμύρια χρήστες εξυπηρετούνται  από το διαδίκτυο. Ανταλλάσουν πληροφορίες, απόψεις, ψυχαγωγούνται κλπ.
Η ανταλλαγή σκέψεων, ο διάλογος μεταξύ των ανθρώπων, με τις διαφωνίες, τις διαφορές, τρόμαζε πάντα το σύστημα. Η ιδέα ότι άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμό αντάλλασαν πληροφορίες, η  σκέψη ότι γίνονται γνωστά γεγονότα που πριν θάβονταν από τα ελεγχόμενα μέσα προπαγάνδας και τη λογοκρισία, έγινε εφιάλτης κάθε δικτάτορα.

Έτσι πολύ σύντομα έγιναν (και συνεχίζουν να γίνονται) απόπειρες «χειραγώγησης» του διαδικτύου. Με όπλο το φόβο, οι ιθύνοντες προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση στον κόσμο. «Προσοχή γιατί θα κολλήσετε ιούς », «μην ακούτε τα blog δεν είναι έγκυρα σαν τα κανάλια μας (ναι το είπαν, όσο και αν φαίνεται γελοίο)», «υπάρχουν τρομοκράτες, τσόντα κλπ.».

Όλα τα παραπάνω, Virus, Warms, Trojan, παραπληροφόρηση, παιδική πορνογραφία, κλπ υπάρχουν στο Ιντερνέτ.  Γι αυτό θέλει πολλή προσοχή. Ειδικά με τα παιδιά μας. Υπάρχουν όμως και blogs που ενημερώνουν έγκυρα και σωστά τον κόσμο. Υπάρχει ψυχαγωγία και εκπαιδευτικό υλικό για όλους. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης ιών. Υπάρχει η επικοινωνία ανθρώπων που είναι μακριά.

Το πώς θα χειριστεί κάποιος ένα πράγμα εξαρτάται από τον ίδιο. Με το κουζινομάχαιρο πχ μπορούμε να κόψουμε το ψωμί ή αν δεν προσέξουμε το χέρι μας. Και φυσικά το δίνουμε στο παιδί, όταν σιγουρευτούμε ότι καταλαβαίνει και δε θα πληγωθεί. Το ίδιο με το διαδίκτυο.
Όλα αυτά τα ξέρουμε, γιατί μας τα λες; Εύστοχη ερώτηση. Οι κυβερνόντες βλέπουν ότι δεν πιστεύει κανείς τα βοθροκάναλα. Και προσπαθούν να παίξουν πάλι με το φόβο και την άγνοια για να περάσουν τρόπους φίμωσης των blogs.

Θεωρώ a priori, την προσπάθεια φίμωσης αποτυχημένη. Θα φάνε για άλλη μια φορά τα αισχρά τους μούτρα. Η ελευθερία δεν δέχεται δεσμά.  Εξηγώ, χωρίς να μπω σε κουραστικές τεχνικές λεπτομέρειες. Μπορεί οποιαδήποτε υπηρεσία να βρει πληροφορία, e-mail ή οτιδήποτε άλλο, προήλθε από υπολογιστή ή κινητό οπουδήποτε στον κόσμο. Επομένως αν θέλουν, μπορούν να ακούσουν συνομιλίες  ή να βρουν αρχείο που περιέχει πχ μια προκήρυξη, ακόμα και αν ο χρήστης έχει πάρει μέτρα.

Τότε λοιπόν; Μην ανησυχείτε! Η ελευθερία έκφρασης έχει δυο πολύτιμους ανίκητους συμμάχους:  Ο πρώτος, είναι η έκταση του διαδικτύου. Η νομοθεσία σε κάθε τόπο διαφέρει. Χρήστες σε άλλη χώρα, και υπάρχουν χώρες που είναι πιο ευαίσθητες με την ελευθερία λόγου, δεν «βρίσκονται» εύκολα.
Ο δεύτερος αλλά σπουδαιότερος, είμαστε εμείς, ο αριθμός μας. Σκεφτείτε να αρχίσουμε όλοι (λίγο πολύ αυτό γίνεται) να γιουχάρουμε την κυβέρνηση. Αν πχ ένας άνθρωπος πάει να γιαουρτώσει ένα πολιτικό, μέσα σε 10 σωματοφύλακες, θα τον πιάσουν σίγουρα. Αν πάνε 1.000 άνθρωποι και κάνουν το ίδιο, θα κολυμπάνε στο γιαούρτι και δε θα πιάσουν κανένα!  Έτσι και στο διαδίκτυο.

Καθημερινά γράφονται παντού πάρα πολλά σχόλια. Αν ψάξουν τι είπε ο καθένας, πότε, σε ποιόν, ποιος είναι (IP διεύθυνση),κλπ θα πρέπει να διορίσουν τον πληθυσμό της Κίνας για να βρουν άκρη στην Ελλάδα. Ο όγκος των πληροφοριών λειτουργεί υπέρ μας. Και αυτό δεν μπορούν να το υπερβούν ότι και να κάνουν.  Φανταστείτε ακόμη, να τους δυσκολέψουν οι χρήστες, χρησιμοποιώντας παλαιές και νέες τεχνικές (υπάρχουν σε αφθονία)  απόκρυψης του ψηφιακού τους ίχνους. Θα γίνει η ζωή των ρουφιάνων κόλαση! Επίσης,κατόπιν πολλών προσπαθειών, μπορούν να βρουν τον Η/Υ που έφυγε η πληροφορία.Δεν είναι όμως 100% βέβαιο ότι θα βρουν και τον άνθρωπο που την έστειλε…

Χιλιάδες άνθρωποι με ελεύθερη σκέψη σε όλο τον κόσμο, βρίσκουν τρόπους να προφυλάξουν τους υπολογιστές μας από το φακέλωμα. Λειτουργικά ανοικτού λογισμικού, προγράμματα, proxy servers, anonymizer, socks servers (νέα πρωτόκολλα) και πάρα πολλά άλλα τίθενται στην υπηρεσία της ανωνυμίας.

Δεν φοβόμαστε λοιπόν σπιούνοι. Θα συνεχίσουμε πιστοί στι ςαρχές μας να λέμε ελεύθερα αυτά που πιστεύουμε. Γιατί εμείς, είμαστε περήφανοι για όσα κάνουμε και όσα πρεσβεύουμε. Εσείς, πολιτικά ξόανα, που θα κρυφτείτε όταν έρθει η ώρα να απολογηθείτε στο λαό;

 mitsos175.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:26 μ.μ.

παιδιά για να πάρετε κ μια ιδέα τι μπορεί να εννοεί.ορίστε ενα πολυ εύκολο εύχρηστο
λειτουργικο σύστημα : http://www.ubuntu.com/ που σε συνδυασμο με αυτο : https://www.torproject.org προστατεύουν αρκετά καλα απο ρουφιάνους

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger