Home » , » Την επόμενη φορά...

Την επόμενη φορά...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 | 1:13 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Την επόμενη φορά που θα ευχηθείς να χιονίσει, σκέψου το καλύτερα».  Αυτό έγραψε ένας άστεγος σε ένα τοίχο μιας μεγαλούπολης.

Ακόμα και την εποχή που ο άνθρωπος ήταν καλυμμένος με δέρματα ζώων, έβρισκε καταφύγιο σε σπηλιές, άναβε φωτιά και  ζεσταινόταν.  Βασική ανάγκη του ανθρώπου μετά την τροφή, η στέγη.
Το καπιταλιστικό σύστημα μας είχε πρήξει τόσα χρόνια «Οι κόκκινοι, οι κομμουνιστές, θα μας πάρουν τα σπίτια».
Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι πεινασμένοι «ζουν το μύθο τους» στην Ελλάδα όπως έλεγε η διαφήμιση του ΕΟΤ. Ψάχνουν στα σκουπίδια για φαί και κοιμούνται σε χαρτόκουτα. Μάθαμε να ζούμε όπως οι Αμερικάνοι.

Χιλιάδες είναι οι άστεγοι που κινδυνεύουν από το κρύο και τις συμμορίες των νεοναζί. Περιφέρονται εδώ και εκεί προσπαθώντας να βρουν μέρος να βγάλουν τη νύχτα. Δεν είναι αποτυχημένοι. Κάθε άλλο. Ούτε μόνο μετανάστες. Οι περισσότεροι Έλληνες, είχαν πριν δουλειά, σπίτι. Έλπιζαν σε κάτι καλύτερο.  Το ίδιο και οι πρόσφυγες που ήρθαν εδώ για να ζήσουν και όχι να πεθάνουν όπως είπαν σε μια αφίσα που έβγαλαν για να ενημερώσουν τους πολίτες.

Οι πολίτες. Τυλιγμένοι στα παλτά τους, αποφεύγουν να τους πλησιάσουν ή τους κοιτούν αδιάφοροι. Δεν θέλουν να σκέφτονται πως αύριο θα είναι αυτοί στη θέση τους, αφού δεν θα μπορούν να πληρώσουν άλλο το δάνειο που πήραν από την Τράπεζα.

Και το κράτος; Α, το κράτος. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον εξοχότατο κύριο Καμίνη. Ο δήμαρχος λοιπόν διώχνει τους αστέγους από τα άδεια και μερικές φορές ερειπωμένα δημόσια κτήρια. Χαλάνε φαίνεται την αισθητική του «πονόψυχου»  αυτού σαδιστή. Πόσο γλυκούλης ήταν, μέχρι να βγει με τη βοήθεια του μπατσοκ και του Κουβέλη. Πήρε τις ψήφους των Αθηναίων, υποσχόμενος καλύτερες μέρες. Εντάξει, δεν είπε τίποτα για τις νύκτες με βροχή. Και μια αυτοκριτική. Ζητώ συγγνώμη που πανηγύρισα όταν είχα ακούσει  το αποτέλεσμα στην Αθήνα. Έπρεπε να το φανταστώ. Ευτυχώς ψηφίζω αλλού.

Οι άστεγοι δεν έχουν υπολογιστές για να διαβάσουν αυτό το άρθρο. Είναι οι άγνωστοι στρατιώτες που έπεσαν σε ένα πόλεμο από πριν χαμένο. Στα σπίτια τους τα καπιταλιστικά όρνεα θα στεγάσουν τη ματαιοδοξία τους. Με τους κόπους τους θα γεμίσουν οι λογαριασμοί των κηφήνων. 

«Να τους πάρετε στα σπίτια σας» ειρωνεύονται τα φίδια που ξεφύτρωσαν από τα χρυσά τους αυγά. Έχω μια καλύτερη ιδέα. Να μπούμε και εμείς και αυτοί στα σπίτια των αφεντικών σας. Είναι πιο ευρύχωρα και ζεστά.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

8 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:19 μ.μ.

πες τα χρυσόστομε!!μας πρήξανε με το "θα σας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές"...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger