Home » , » ΚΚΕ και παρέλαση 25ης Μάρτη

ΚΚΕ και παρέλαση 25ης Μάρτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 | 12:05 π.μ.

 Του Θ. Λ.

«Καταργήθηκε η παρέλαση; Αυτό που επιζητούσε τόσα χρόνια η Αριστερά, αλλά προσέκρουε στον αστικό κόσμο που σέβεται τους νεκρούς και τους ήρωες, βρέθηκε τώρα ο τρόπος,  με το να πηγαίνουν να προκαλούν. Θα αφήσουμε την Ελλάδα στα άκρα, κ. υπουργέ; Πώς θα πάμε σε εκλογές μεθαύριο; Πώς θα γίνουν συγκεντρώσεις; Με γιαούρτια, με πέτρες και μετά ίσως με σφαίρες;».

Γ. Καρατζαφέρης

 «Δεν μπορεί μικρές ακραίες δυνάμεις να εμποδίζουν τις λειτουργίες της χώρας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Ισχνές μειοψηφίες επιχειρούν εν μέσω κρίσης να το εκμεταλλευτούν, επιβάλλοντας τις δικές τους απόψεις. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί ξανά. Όλοι θα πρέπει να σταθούμε απέναντί τους».

Μ. Χρυσοχοϊδης 


  «Οχι τυφλά ξεσπάσματα. Οχι στράκα στρούκες, όχι αυτά που ετοιμάζονται στις 25 Μαρτίου, όπου έχουν βγει οι απόστρατοι και καλούν βατραχάνθρωπους, ΟΥΚάδες, διάφορα σώματα, να κάνουν γεγονότα στην Αθήνα. Αυτό θα είναι μια προβοκάτσια για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να φοβηθεί το κίνημα. Τη μάχη θα τη δώσουμε στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα Πανεπιστήμια».

Α. Παπαρήγα
_________

«Ο φόβος και η αγωνία της κυβέρνησης είναι τόσο έκδηλη που για το εάν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις ή όχι στις 25 Μαρτίου, θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της Διυπουργικής τη Δευτέρα με την συμμετοχή του κ. Παπαδήμου και των υπουργών Άμυνας, Παιδείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη», γράφατε σύντροφοι σε προηγούμενη ανάρτησή σας. Εγώ δεν γνωρίζω ποιες θα είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την παρέλαση της 25ης Μάρτη. Βλέπω όπως ότι η απρόβλεπτη για τους κρατούντες μαζική παρουσία του κόσμου στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη στην οποία αποδοκίμασε τους υπαλλήλους της τρόικας έχει θορυβήσει τους πάντες και άρχισαν πάλι να μας προβάλλουν την θεωρία των «άκρων» που θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδια. Επιδιώκουν μ’ αυτό τον τρόπο να περιορίσουν την λαϊκή έκφραση του λαού, να μην τον αφήσουν να εκφραστεί απέναντι σ’ αυτούς που μας οδήγησαν στην φτώχια και στην μιζέρια, να μην τιμήσουμε όπως αξίζει την επέτειο της επανάστασης του ’21, στέλνοντας στους κρατούντες το μήνυμα που απαιτούν οι καιροί.

Ότι δηλαδή και σήμερα χρειάζεται μια επανάσταση για να αποκτήσουμε όπως τότε την ελευθερία και ανεξαρτησία μας. Να σταματήσει η χώρα μας να είναι ένα υπόδουλο προτεκτοράτο και ο λαός της σκλαβωμένος και εξαθλιωμένος από τους ξένους και τους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες που συνεργάζονται αρμονικά με τους ξένους κατακτητές όπως τότε τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί «τσιμπάει» στα σχέδια του καθεστώτος η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και γίνεται ένα με την καθεστωτική προπαγάνδα. Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει ότι προβάλλοντας καλέσματα ακροδεξιών φορέων για την παρέλαση της 25ης Μάρτη ουσιαστικά προσπαθεί να αποτρέψει την παρέμβαση του απλού κόσμου να εκφράσει την οργή του για τους υπηρέτες της Μέρκελ και της τρόικας. Η αριστερά δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αν είναι μέσα στον λαό ακόμα και στην περίπτωση που προσπαθήσουν κάποιες φασιστικές ομάδες να εκμεταλλευτούν την αγανάκτηση του λαού. Είναι αστείο να μας προβάλλει το σκιάχτρο της ακροδεξιάς ότι θα κάνει «προβοκάτσια για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να φοβηθεί το κίνημα». Και τι πάει να πει «Τη μάχη θα τη δώσουμε στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα Πανεπιστήμια»; Στους δρόμους και με κάθε ευκαιρία δεν πρέπει να δίνουμε την μάχη για να ανατρέψουμε τους σημερινούς «γενίτσαρους» που δεν συγκεντρώνουν φόρους όπως «κεφαλικούς», «της δεκάτης», «για τα χαρέμια» κ.α όπως τότε, αλλά χαράτσια για σπίτια, μαγαζιά, κόβουν μεροκάματα και συντάξεις, φάρμακα, για να πληρώνουν τους νέους κατακτητές και συνεργάτες τους (παίρνοντας κι αυτοί τον ανάλογο «οβολό» τους).

Ευχαριστώ.

Θ. Λ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2012 στις 12:28 π.μ.

Το να μην καταλαβαίνει ο Θ.Λ. που δεν ξερουμε τι είναι ο άνθρωπος και τι άγνοια μπορεί να έχει παρότι Αριστερός, τι παει να πει "θα δωσουμε τη μαχη στους τόπους δουλειάς" και την αξια της οργάνωσης του λαού στη βαση είναι κάτι που δεν ειναι καλό αλλά την παλεύω.Το να το δημοσιεύεις εσυ όμως ρε "Βαθύ" που είσαι κομμουνιστικό μπλογκ και να νομιζεις οτι η μαχη θα δοθει στους δρόμους έτσι χωρίς τίποτα από κάτω σε στυλ όλοι μαζί φασίστες, λαός, αριστεροί κι ό,τι ναναι πέφτω απ' τα σύννεφα.
Οι διαδηλώσεις και οι δρόμοι είναι ο αφρός από το κύμα, η κορφή.Αν από κατω δεν εχει κυμα όμως τοτε....εισαι φουσκα που σκας και χανεσαι. Και πεστε ό,τι θελετε, αυτη ειναι η μαυρη αλήθεια. Ειμαστε πολυ πίσω αμα νομιζουμε οτι το ζουμι ειναι να πυροβολάμε Παπαρήγα

11 Μαρτίου 2012 στις 1:44 π.μ.

Δημοσιεύουμε κάθε ενυπόγραφο κείμενο που μας στέλνουν, και γνωρίζοντας τον αποστολέα του. Είναι αυτονόητο ότι οι απόψεις που εκφράζονται σ' αυτά είναι προσωπικές του και εμείς αποφεύγουμε -θα το έχεις διαπιστώσει και από το παρελθόν αν παρακολουθείς το μπλοκ μας- να συμμετέχουμε σε παρόμοιους διαλόγους.

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2012 στις 11:23 π.μ.

Είμαστε πολύ πίσω αν νομίζουμε οτι η Παπαρήγα και η ηγεσία του Κ.Κ.Ε, θα είναι στο απυρόβλητο... Δεν συμβαδίζει αυτό ούτε με την Λενιστική θεωρία....

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2012 στις 3:55 μ.μ.

Θορυβήθηκαν τα παπαγαλάκια του συστήματος και τρέχουν να προλάβουν,να απαξιώσουν,να λοιδωρήσουν,να προβοκάρουν κάθε λαΐκή πρωτοβουλία...
Μακριά σιχαμερά ερπετά της ακροδεξιάς,μακριά και κάθε λογής εξαρτήματα του σάπιου συστήματος που σας ενδιαφέρει το μαγαζάκι σας και μόνο...
Ο λαός έχει πλέον και γνώση και κρίση!!!

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2012 στις 4:06 μ.μ.

http://goodmorninglenin.wordpress.com/author/goodmorninglenin/

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2012 στις 9:14 μ.μ.

Μάλλον έχει τρομοκρατηθεί και η ηγεσία του περισσού
από μια λαϊκή επανάσταση που δεν θα είναι σε θέση
να την ελέγξει για να της επιβάλει τη δικτατορία του
πολιτικού της γραφείου.
Για το μόνο που νοιάζεται ο περισσός είναι πως θα βρει
τρόπο να επιβάλει τη δικτατορία του πάνω στην εργατική
τάξη,και όχι πως η εργατική τάξη θα επιβάλει τη
δικτατορία της πάνω στην αστική.
Τα άλλα, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2012 στις 12:07 π.μ.

Ο Συν και ανταρσυα είπαν τίποτα για το θεμα αυτο . Να υποθέσω πως οχι διαφορετικά
θα το ανέφερε η τοποθέτηση ,ετσι δεν ειναι ?

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2012 στις 12:35 μ.μ.

Η απουσία της Αριστράς από τις παρελάσεις μεθαύριο είναι που θα δώσει πεδίο ελεύθερο στους αποστράτους κ στα φασιστοειδή να καπηλευτούν τη λαϊκή οργή. Όλοι κάτω λοιπόν, μαζικά πολιτικά κ περιφρουρημένα

ένας ΑΝΤΑΡΣΥος

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2012 στις 1:14 μ.μ.

ΚΚΕ "ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ"!
ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΤΟΥ "ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ" ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ).
ΤΟ ΚΚΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΔΡΑΜΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΥΤΕ ΕΧΘΡΟΣ.
Η ΣΩΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΠΛΕΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΒΟΥΡΚΟ ΚΑΙ 1)ΒΑΖΕΙ ΝΕΡΑ 2) ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΚΑΦΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ!
ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

13 Μαρτίου 2012 στις 6:15 μ.μ.

Αν γινόταν η παρελαση στην κόκκινη πλατεία, να δεις χαρές τα μπολσεβίκια.
Όσο για τον νεαρό με την μούντζα, να δούμε μετά από χρόνια την εξελιξή του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger