Home » , » Η "μεγάλη ζωή" του Ν. Παπανδρέου

Η "μεγάλη ζωή" του Ν. Παπανδρέου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 | 6:36 μ.μ.

Αν στην μηχανή αναζήτησης του μπλοκ μας πληκτρολογήσετε «Οικογενειακές μπίζνες» θα βρείτε αρκετά αποτελέσματα που αφορούν τις μπίζνες της Οικογένειας Παπανδρέου που θεωρώντας το κράτος σαν τσιφλίκι τους, όταν ο ΓΑΠ ήρθε στην εξουσία, επιδόθηκαν σε χρυσοφόρες, γ’ αυτούς δραστηριότητες. 

Η φυλλάδα του Χατζηνικολάου που κυκλοφορεί σήμερα έχει ένα δισέλιδο που βάζει στο στόχαστρο του τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Νίκο Παπανδρέου. «Απορίες και ερωτήματα εγείρονται για το πώς ένα μέσο οικογενειακό εισόδημα της τάξεως των 52.000 ευρώ, μπορεί να εξυπηρετήσει ένα υψηλό επίπεδο ζωής, το οποίο περιλαμβάνει ένα τεράστιο σπίτι στα βόρεια προάστια, ιδιωτικά σχολεία των παιδιών, πολυτελή αυτοκίνητα, οικιακές βοηθούς και καλοπέραση με πανάκριβα ταξίδια», γράφει χαρακτηριστικά. 

Αφού το ίδιο έντυπο εκτιμάει ότι το δηλωθέν εισόδημα της οικογένειας του Ν. Παπανδρέου δεν αρκεί ούτε για τα ενοίκια της βίλας 530 τ.μ της Εκάλης, στην οποία κατοικεί αφήνει χοντρές αιχμές για τις «επιχειρήσεις και επενδύσεις» του Ν. Παπανδρέου σαν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Omega Bank, η οποία αργότερα συγχωνεύτηκε με την «αμαρτωλή» Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Λίγο νωρίτερα, συμπληρώνει η εφημερίδα, ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού «μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΛΑΜΨΑ Α.Ε, μέλος του οποίου ήταν και ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Green Tank, μιας τράπεζας ιδεών για τη βιώσιμη ανάπτυξη, στην οποία συμμετείχαν ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Αγραφιώτης, ο σύμβουλος του Κώστα Σημίτη, Γιώργος Πανταγιάς και ο Σπύρος Βούγιας». Και η εφημερίδα συνεχίζει αναφέροντας κι άλλες παρόμοιες δραστηριότητες του Ν. Παπανδρέου που ίδρυσε μόνος του εταιρία «παροχής υπηρεσιών συμβούλων και εκπόνηση μελετών οικονομικού χαρακτήρα» κ.α.

Και για να σοβαρευτούμε. Είναι ερωτήσεις που κάνει η εφημερίδα για το πώς γίνεται η οικογένεια του Ν. Παπανδρέου να μετακομίζει, μετά την πρωθυπουργία του ΓΑΠ από ένα ιδιόκτητο διαμέρισμα στα Βριλήσσια σε μια τεράστια σε έκταση βίλα στην Εκάλη;  Θέλει στα σοβαρά απαντήσεις, η εφημερίδα, που βρίσκει η οικογένεια του Ν. Παπανδρέου και κάνει «αλλεπάλληλα ταξίδια στο εξωτερικό και διακοπές σε κοσμοπολίτικά νησιά» , έχοντας να πληρώσει ταυτόχρονα εκτός των άλλων και 12.000 ευρώ τον χρόνο δίδακτρα για το βρετανικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στο οποίο φοιτά το ένα του παιδί;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger