Home » , » Οσο τους αφήνουμε μόνους τους να διεξάγουν ταξικό πόλεμο …

Οσο τους αφήνουμε μόνους τους να διεξάγουν ταξικό πόλεμο …

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 | 4:15 μ.μ.

Οσο πιο στρογγυλεμένα τα είπε σήμερα  στην βουλή ο δοτός πρωθυπουργός Παπαδήμιος χωρίς όμως να μπορέσει να προσπεράσει την πραγματικότητα που νιώθουν στο πετσί τους τα λαϊκά στρώματα, λέγοντας ότι μέχρι έως και τα μέσα του 2013 θα υπάρχει ύφεση, τα εισοδήματα θα μειώνονται και η ανεργία θα αυξάνεται.
Παράλληλα άφησε ανοιχτό το θέμα της νέας μείωσης των μισθών και των συντάξεων –αυτό το ξέραμε αφού ήδη έχουν ανακοινωθεί τα νέα μέτρα που έρχονται τον Ιούνη- λέγοντας ότι αυτό είναι «είναι θέμα της επόμενης κυβέρνησης με βάση τα στοιχεία που θα διαμορφωθούν». 

Και φυσικά ο ίδιος βλέπει και «πρόοδο» στο εργατοπροδοτικό έργο του, τάζοντας  … καλύτερες
μέρες: «Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πρόοδο και θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Για το σκοπό αυτό, όλοι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με ενότητα και αλληλεγγύη για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού».

Οντως η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια … να εξαθλιώσει τους εργαζομένους. Οι εργοδότες με κυβερνητική κάλυψη προχωρούν σε απολύσεις, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, μείωση μισθών, για να ρίξουν όσο μπορούν παρακάτω την τιμή της εργατικής δύναμης για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους.

Οσο γ’ αυτά που είπε ο τραπεζίτης πρωθυπουργός για «θυσίες του λαού που πιάνουν τόπο» και θα ρθουν καλύτερες μέρες έχουν τόση βαρύτητα όπως οι διαπιστώσεις ενός άλλου μεγάλου ΠΑΣόκου οικονομολόγου του Γ. Παπακωνσταντίνου που εκτιμούσε ότι  θα έχουμε «επιστροφή στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και πρωτογενή πλεονάσματα το 2012».

Οσο τους αφήνουμε μόνους τους να διεξάγουν ταξικό πόλεμο …

«Ήλπιζες τι; Πώς ο αγώνας θαν’ εύκολος; 
Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες.
 Είναι τέτοια που: αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο
 δεν   έχουμε ελπίδα».

Μ. Μπρεχτ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger