Home » , » Προκλήσεις

Προκλήσεις

Από mitsos175 , Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 | 11:49 μ.μ.


Υπάρχει απόλυτη ανάγκη να συμπαρασταθούμε ενωμένοι στους ήρωες της αντίστασης. Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για παιδιά.
«Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της διευθύντριας του 2ου ΓυμνασίουΓαλατσίου, η οποία μη μπορώντας να "αντέξει" το βάρος του "φασκελώματος" των μαθητών του σχολείου της προς την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αποφάσισε να πάρει δραστικές αποφάσεις. Έτσι έδωσε τριήμερη αποβολή σε έξι συνολικά μαθητές.
Μια απόφαση που πήρε μάλιστα μόνη της, χωρίς να συζητηθεί καν το θέμα με το σύλλογο διδασκόντων.
Το θέμα προκάλεσε την οργή των γονέων, του συλλόγου και εκπροσώπων της ΕΛΜΕ, οι οποίοι μετά το άκουσμα της είδησης της αποβολής κατέφθασαν στο 2ο Γυμνάσιο, ζητώντας από την Διευθύντρια να ανακαλέσει τις αποβολές.
Σήμερα Τρίτη πάντως συνεδριάζουν οι καθηγητές παρουσία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,
ενώ οι μαθητές ετοιμάζονται να απαντήσουν με κατάληψη» Πηγή 
Η απόφαση αυτή είναι δοκιμή. Θα μετρήσουν αντιδράσεις, για να την εφαρμόσουν μετά και σε άλλα σχολεία, σύμφωνα με τις οδηγίες της προηγούμενης υπουργού παραπαιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να περάσει.   
Παρόμοιες αποφάσεις είναι θλιβερές και φασιστικές. Ως αδιόριστος εκπαιδευτικός, τις θεωρώ προκλητικές και απαράδεκτες. Η νεολαία μας δεν έσκυψε το κεφάλι. Διαμαρτυρήθηκε, με όποιον τρόπο έκρινε καλύτερο, για την δραματική οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Για μια πολιτική, που καταδικάζει μαθητές σε υποσιτισμό, τους στερεί τα βιβλία, την θέρμανση, κάνει πιο δύσκολη την παρουσία τους στο σχολείο, καταργώντας την δωρεάν μεταφορά
Για τα βιβλία, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και άλλου προσωπικού, για την επίλυση των προβλημάτων, έπρεπε να λαβαίνει αποφάσεις η διεύθυνση του κάθε σχολείου, και όχι να βγάζει το μίσος της εναντίον των μαθητών. Μαθητών που πληρώνεται για να υπηρετεί, όχι για να τρομοκρατεί.
Η πράξη των παιδιών ήταν υπεύθυνη πράξη ανθρώπων, που ενδιαφέρονται για τα κοινά, ενώ οποιαδήποτε ανεύθυνη και εμπαθής απόφαση, δείχνει την ακαταλληλότητα της διεύθυνσης και την προσήλωση στον κομματισμό. Η αλαζονεία και η αμετροέπεια έχουν άσχημα αποτελέσματα. Είναι ντροπή για κάθε διευθυντή, να υπερασπίζεται με φοβέρες, αυτούς που τον έβαλαν σε αυτή τη θέση. Η μικροψυχία και η υποταγή στο κόμμα, είναι παράδειγμα προς αποφυγή για τους μαθητές.
Οπωσδήποτε το θέμα αφορά όλους μας. Προτείνω καταλήψεις συμπαράστασης, πορείες, ώστε να ανακληθεί οποιαδήποτε άδικη απόφαση, με ταυτόχρονο αγώνα των γονιών για αντικατάσταση των ανίκανων διευθυντών. Ανίκανων, γιατί με τα φιρμάνια αυτά, δυναμιτίζεται το ήδη τεταμένο κλίμα, δημιουργείται περιβάλλον τρομοκρατίας και άγχους σε μικρά παιδιά.
Καλώ τον νυν υπουργό παιδείας και τα κόμματα, να λάβουν ξεκάθαρη θέση. 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 4:41 μ.μ.

ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ιωάννινα, 22-2-2012

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με ομόφωνη απόφασή της χαιρετίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων ανήμερα του εορτασμού της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων........

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…
Και οι μαθητές μας δε ζουν σε άλλη χώρα, παρατηρούν, ασκούν κριτική, διατύπωναν άποψη αγωνίζονται. Είναι αυτοί που απαξιώθηκαν με το ξεκίνημα της χρονιάς παίρνοντας φωτοτυπίες αντί για βιβλία. Είναι τα παιδιά των ανέργων, των απολυμένων, του υπαλλήλου που εκβιάζεται για την περικοπή των αποδοχών, του επαγγελματία που χρεοκόπησε. Είναι τα παιδιά των οικογενειών που τους επέβαλαν το εκβιαστικό χαράτσι. Είναι τα εγγόνια των συ-νταξιούχων που ενώ πλήρωναν εισφορές 40 χρόνια παίρνουν μια σύνταξη-επίδομα την οποία βλέπουν τώρα να περικόπτεται. Τέλος είναι τα παιδιά που θα σπουδάσουν και θα βγουν στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ανασφάλιστοι με 350€ μισθό. Αυτά είναι τα παιδιά που συμμετείχαν στην παρέλαση και «μπουχτισμένα» από τη μαυρίλα που σκεπάζει τη ζωή τους αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν. Αυθόρμητα με την «καθοδήγηση» αν θέλετε ημών των «μεγάλων» που κάθε βράδυ βλέπουμε ειδήσεις και βρίζουμε, μουτζώνου-με… την οθόνη για την κατάντια της χώρας. Αντέδρασαν τα παιδιά μας στο φως της ημέρας χωρίς κουκούλες μπροστά στους «επίσημους».
Η νεολαία μας δείχνει ορισμένες φορές τολμηρά την οργή της για όλους αυτούς που υπογράφουν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις υποθηκεύοντας το μέλλον της. Η αντί-δρασή της είναι συμβολικού χαρακτήρα και υπ’ αυτή την έννοια ας αγγίξει την δημοκρατικό-τητα, την παιδαγωγική μας διάθεση και όχι την αυταρχική λογική.
Και οι επίσημοι με αμήχανες αντιδράσεις και επιπόλαια σχόλια σε ελάχιστο χρόνο λες και ξεχείλισε η ευαισθησία τους για τους θεσμούς, το έθνος, την μέρα… έχουν στόχο τι; Υ-ποδεικνύουν ενόχους εκπαιδευτικούς, μαθητές κάνουν έρευνες… Και το πιο θλιβερό η αντί-δραση του κ. Δημάρχου. Σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της εξουσίας ψάχνει και αυτός για υποκινητές στους καθηγητές. Δεν ενοχλήθηκε καθόλου για αυτά που βιώνουν οι συμπολί-τες του ή για το αντιδημοκρατικό κλίμα των τελευταίων ημερών.
Ο τόπος χρειάζεται την πιο πλατειά ενότητα των εργαζομένων. Ας αφήσουμε κατά μέρος τις εξουσιαστικές λογικές γιατί έρχονται πιο δύσκολες μέρες με το λαό να οδηγείται στην χρεοκοπία.
Είναι σίγουρο ότι η στοχοποίηση συναδέλφων και μαθητών ανοίγουν τους «ασκούς του Αιόλου». Πρέπει να αποδεχτούμε επιτέλους ότι οι μαθητές έχουν και κρίση και το δικό τους τρόπος αντίδρασης. Η τολμηρή συμπεριφορά τους στην παρέλαση κρύβει πίσω της την αγανάκτηση των γονιών τους, την αγανάκτηση όλων μας, κρύβει το ποτάμι που σιγά-σιγά φουσκώνει και κάποια στιγμή θα ξεχυθεί και θα συμπαρασύρει Τρόϊκα-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και τα φερέφωνά τους.
Δηλώνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί ότι είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας των συναδέλφων μας και όλων όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Παναγιώτης Λαζοκίτσιος Αθανάσιος Έξαρχος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger