Home » , » Για την δίκη των πέντε συλληφθέντων στη Χαλκίδα

Για την δίκη των πέντε συλληφθέντων στη Χαλκίδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 | 5:26 μ.μ.

Ξαφνικά, με βούλευμα του Αρείου Πάγου η δίκη των πέντε συλληφθέντων στη Χαλκίδα κατά την επίσκεψη του προέδρου της ''δημοκρατίας'' Κάρολου Παπούλια στην τελετή της γιορτής των ''Θεοφανείων'', δεν θα γίνει στη Χαλκίδα σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου και παραπέμπεται σε ομοειδές δικαστήριο της Αθήνας σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμη.

Η δικαιολογία για τη μεταφορά της δίκης, δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή της, είναι ότι συντρέχουν λόγοι σχετικοί με τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, καθώς ''υπάρχει κίνδυνος προκλήσεως σοβαρών επεισοδίων και διασαλεύσεως
της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είτε εντός είτε εκτός του δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδας''.

Οι σύγχρονες πολιτικές εξουσίες αφού λεηλάτησαν βίαια την κοινωνία, επικαλούνται υποκριτικά την ειρήνη και την ασφάλεια για να συνεχίσουν ανενόχλητες τον πόλεμο εναντίον όλων μας. Όργανό τους, όπως πάντα, η δουλική λειτουργία του δικαστικού συστήματος.

Γελοιότητες για ακόμη μια φορά. Δύο μέρες πριν τη δίκη (την οποία oi ίδιοι κάλεσαν εσπευσμένα), με αυταρχικό τρόπο τη μεταθέτουν και αποφεύγουν τη διεξαγωγή της. Είναι μια νίκη μας, έστω μικρή, μια νίκη που αποδεικνύει ότι η αλληλεγγύη και η αντίσταση έχουν νόημα.

Εμείς όμως τώρα είμαστε περισσότερο οργισμένοι και αποφασισμένοι.

Π.Σ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger