Home » , » Η Κομματικότητα είναι το όπιο των Μελών !

Η Κομματικότητα είναι το όπιο των Μελών !

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 | 6:42 μ.μ.

Του Γ.Σ.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για τις επιλογές και τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του ΚΚΕ. Ενώ ή νέα αντίληψη που επικρατεί στην ηγεσία του, για τις μορφές κοινωνικής αντίδρασης -που δεν ελέγχονται από αυτό-, και για τις εμβρυακές μορφές αυτόοργάνωσης -που αρχίζουν να αναπτύσσονται σε πολλές περιοχές-, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης-τρόικας-ΔΝΤ, προκαλούν σε αρκετά μέλη έντονη δυσαρέσκεια, (Ο Β.Ι.Λένιν,έλεγε ότι ο αυθορμητισμός είναι η πρώτη και η εμβρυακή μορφή του συνειδητού. Το ζητούμενο είναι το αυθόρμητο να γίνει συνειδητό. Εάν δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, μοιραία το κίνημα θα εκφυλιστεί, θα χειραγωγηθεί και στο τέλος θα καταντήσει μια γραφικότητα που θα την αναπαράγει ευχαρίστως το σύστημα. Εάν το αυθόρμητο μείνει αυθόρμητο, θα οδηγήσει στην «υποχώρηση του συνειδητού στοιχείου στην ταξική πάλη, και αντικειμενικά στο δυνάμωμα της αστικής ιδεολογίας πάνω στους εργάτες». Η ηγεσία το μόνο που κάνει είναι να καταδικάζει εξ αρχής οτιδήποτε είναι εκτός του ελέγχου της, αντί να προσπαθήσει με την συμμετοχή των μελλών του Κόμματος και της ΚΝΕ, να καθοδηγηθούν αυτές οι δράσεις και να αποκτήσουν ταξικά χαρακτηριστικά).

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Περισσού που έχουν βγει κατά καιρούς, όποιος κάνει αναφορά και κριτική στα παρακάτω θεωρείται από το Κόμμα είτε προβοκάτορας, είτε αντικομουνιστής, είτε εχθρός της εργατικής τάξης, είτε και όλα αυτά μαζί!

1) Η υπαγωγή στο άρθρο 99 της Τυποεκδοτικής και η απόλυση εργαζομένων από την επιχείρηση και τον 902, έφερε σε τέτοια αμηχανία την Αλ. Παπαρήγα που δήλωσε "η επιχείρηση του κόμματος «Τυποεκδοτική» κάνει απολύσεις, διότι δρα μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς και έχει όλες τις αντίστοιχες δυσκολίες", ενώ οι απολυμένοι του 902 σύμφωνα με ανακοίνωση του Κόμματος "προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους καπιταλιστές, περιφέροντας τους κάλπικους ισχυρισμούς τους στα πιο αντικομμουνιστικά μέσα του διαδικτύου... και του ΣΚΑΙ".

2) Η επίσκεψη των φασιστών στης χρυσής αυγής στην χαλυβουργία και η υποδοχή τους από τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων Σιφωνιό (Μέλος του ΠΑΜΕ) προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια από μεγάλη μερίδα ανθρώπων, την στιγμή που από το ΚΚΕ οργανώσεις τις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έδειχναν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους χαλυβουργούς, αντιμετωπιζόταν ως εχθροί. Το ΚΚΕ απάντησε ότι όλα ήταν προβοκάτσια, "Αλλά τούτη τη φορά στην προβοκάτσια που έστησε η «Χρυσή Αυγή» πήραν μέρος το «Ξεκίνημα», αλλά και κάποιες αυτοαποκαλούμενες αριστερές δυνάμεις, όπως ΣΥΡΙΖΑ, το ΣΕΚ, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και άλλοι, που δε χάνουν ευκαιρία για να δείξουν τον άθλιο αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ ρόλο…".

3) Οι καταγγελίες του πρώην στελέχους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ Αλέκου Χαλβατζή (διετέλεσε μέλος του Γραφείου του Κ.Σ της ΚΝΕ και του Τμήματος Διαφώτισης της ΚΕ του κόμματος), για την απομάκρυνση του Κόμματος από τον Μαρξισμό-Λενινισμό και για την εσωκομματική δημοκρατία και η προβολή που αυτές πήραν μέσα από το διαδίκτυο.

4) Οι θέσεις του ΚΚΕ για το "Κίνημα της Πατάτας" και η αναγκαστική διευκρινιστική ανακοίνωση του, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από απλό κόσμο.

Η ηγεσία του κόμματος μέσω του Δ. Γόντικα προσπαθεί να αμυνθεί διακηρύσσοντας πως, “Η κομματικότητα, που συμπυκνώνει το σύνολο των αρετών ενός κομμουνιστή, κρίνεται καθημερινά και κρίνεται κυρίως στην υπεράσπιση του Κόμματος από κάθε αθλιότητα εχθρών και φίλων.”  Η τελευταία λέξη δεν είναι σε εισαγωγικά. Δεν υπάρχουν πια φίλοι, μόνο μέλη, αλλά και τα μέλη πρέπει να ακολουθούν πιστά την ηγεσία γιατί σε αντίθετη περίπτωση η διαγραφή έρχεται με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό συμβαίνει είδη σε μεγάλες οργανώσεις του κόμματος και της ΚΝΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η καθοδήγηση προσπαθεί να ξεπλέξει άμεσα με τους…μολυσμένους από μικροαστικά ιδεολογήματα που κάνουν ενοχλητικές ερωτήσεις για τις επιλογές της ηγεσίας. Πλέον η Πίστη έχει πάρει την θέση της Διαλεκτικής. Όπωςλέει και ο Δ. Γόντικας σαν νέος ιεροκήρυκας παραθρησκευτικής σέχτας "Γι'αυτό το Κόμμα δεν αρκείται, και δεν πρέπει να αρκείται, από τα μέλη του να αποδέχονται το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του Κόμματος...", Όσοι τελικά απομείνουν μέσα στο Κόμμα και την ΚΝΕ μετά τις εκκαθαρίσεις θα είναι οι εκλεκτοί "Που δεν έχασαν τον προσανατολισμό τους, όταν γύρω τους κυριαρχούσε σκοτάδι. Που δε λύγισαν σε καμία δυσκολία και δεν ήταν λίγες. Που δεν άφησαν τις όποιες προσωπικές πικρίες να τους καταβάλουν και να θολώσουν τη σκέψη τους. Που διδάχτηκαν μέσα στη σκληρή ταξική πάλη να βάζουν, πάντα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, πάνω από όλα το Κόμμα. Να δίνουν και τη ζωή τους". Μόνο η υπόσχεση για μεταθανάτια ζωή λείπει από το άρθρο του!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 28 σχόλια

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2012 στις 7:26 μ.μ.

ΟΣΟ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙ ΠΟΙΟΤΕΡΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΗ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η΄ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ.
ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑΤΙ -ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ-ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ,ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ,ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΗΛ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ,ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2012 στις 7:39 μ.μ.

Kala ta les, file. Kai kala ta leei o Nikiforos Psarogiannis! Epanastasi!

Opportunity
6 Μαρτίου 2012 στις 8:07 μ.μ.

Υπάρχει ζωή άραγε μετά το ΚΚΕ;

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2012 στις 8:36 μ.μ.

τζουζη κοπροσκυλα εμεις οι κκεδες αυτες της ημερες μετραμε φιλους και εχθρους εχουμαι γνωση ποιοι εισται οταν θα ερθη η ωρα .....

Μιλτος
6 Μαρτίου 2012 στις 8:56 μ.μ.

Ίσως όλα αυτά τα αντίΚΚΕ που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο να είναι εύστοχα και σωστά. Όμως το πραγματικό ζητούμενο είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι , όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας, όσοι κινδυνεύουν στο κοντινό μέλλον να μη μπορούν εξασφαλίσουν την επιβίωση τους και γενικά όσοι μπορεί να ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, να αρχίσουν να συνειδητοποιούν πως η μόνη λύση είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και το πέρασμα στον κομμουνισμό.
Δεν είναι δυνατόν στην εποχή που ζούμε να ξέρουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν έσοδα κάποια εκατομμύρια ευρώ καθημερινά και πως από την άλλη πλευρά κάποιοι άλλοι δε μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους.
Όλα όσα είναι απαραίτητα για την επιβίωση του ανθρώπου πρέπει να είναι εξασφαλισμένα. Επειδή μάλιστα βρισκόμαστε στο 2012 θεωρώ πως ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να εξυπηρετεί τις διευρυμένες ανάγκες και επιθυμίες του.
Έτσι επειδή πιστεύω στον κομμουνισμό και αποκλείστηκα σε αυτόν χωρίς να είμαι μέλος του ΚΚΕ, αν και δεν είμαι σίγουρος για το ρόλο του και για το αν λειτουργεί δογματικά , αν και σε πολλά πράγματα διαφωνώ με των τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν τα μέλη του , επειδή από την πλευρά μου το βρίσκω ως μόνη λύση λόγω της συσπείρωσης που έχει σε σύγκριση με όλα τα άλλα κομμουνιστικά κόμματα , επειδή πιστεύω στη δικτατορία του προλεταριάτου και τη θεωρώ μονόδρομο και επειδή πιστεύω πως στη βάση του οι περισσότεροι διεκδικούν όλα όσα προανέφερα θα το υπερασπιστώ και θα πω κάτι πολύ απλό:
Όσοι πιστεύουν στον κομμουνισμό ή επιτέλους συνειδητοποίησαν πως ο καπιταλισμός δεν εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα, ας υποχρεώσουν με την ψήφο τους το κομμουνιστικό κόμμα να έρθει στην εξουσία και ας λένε κάποιοι πως δε θέλει να κυβερνήσει. Ας πάρουμε πίσω όλα αυτά που είτε μας στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια είτε μας τα πρόσφεραν με το σταγονόμετρο και ας στείλουμε όλους τους εκπροσώπους του καπιταλισμού στα τσακίδια και μετά μπορούμε να κάνουμε κριτική για το πώς λειτουργεί αυτό το κόμμα. Ας δούμε τις πραγματικές προτεραιότητες μας γιατί πλέον υπάρχει θέμα επιβίωσης για εμάς τους ίδιους και για πολλούς συνανθρώπους μας.

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2012 στις 10:25 μ.μ.

ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ "ΣΥΛΟΓΙΚΟΥ" ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ ΛΟΒΩΤΟΜΙΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ......

Σεχτάρ ο Τρομερός
6 Μαρτίου 2012 στις 11:31 μ.μ.

Ετσι ρε!
Ούλοι μαζί (Σαμαράς, Πάγκαλος, Ντόρα, Κωλοτούμπας, Ζούγκλας, Λαζόπουλοοι, Αυγή, "αντι"-εξουσιαστές, Συριζα, ΔΗΣΥ, Συγκρότημα Λαμπράκη, Σκάϊ, "Mega", ΕΡΤ, "αριστερούληδες", "μαρξιστές") και το ..κακό συναπάντημα, κατά του μοναδικού ταξικού εχθρού.
Μόνοι σας τσουβαλιαζόσαστε!
Και με την φωνακλάδικη υστερία σας φροντίζετε κατα τον καλύτερο τρόπο, να θυμάται ο Λαός μετά από λίγο καιρό, στην μεγάλη του ευτυχία, που θάχει έρθει, ποιός φρόντισε γι αυτήν και ποιός προσπάθησε να την ...υπονομεύσει!
Συνεχίστε...

6 Μαρτίου 2012 στις 11:46 μ.μ.

«Η Κομματικότητα είναι το όπιο των Μελών !»

Πολύ ώμος με παραξενεύει η φωτογραφία μόνο του ΚΚΕ….. δηλαδή στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, στο ΔΗΜΑΡ, δεν υπάρχουν στελέχη όπου καθοδηγούν τα μέλη τους ανάλογα με τις πολιτικές περιστάσεις????

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2012 στις 12:13 π.μ.

Δηλαδή για να καταλάβω. Ας πουμε οτι ΤΟ Γρ.Τυπου του ΚΚΕ έκανε μαλακία με την πρωτη ανακοίνωση, που αμεσως μετα διευκρίνησε, και την επόμενη με άρθρο στο Ριζοσπάστη έδωσε ολοκληρωμενο το θεμα των τροφίμων. Επειδη αυτός που έγραψε την ανακοίνωση έκανε μαλακία εμείς θα εγκαταλείψουμε το κόμμα της εργατικής τάξης; Ρε πάτε καλά; Αυτο τον κομμουνισμό που τον βρηκατε; Στα τσιτατα για το αυθόρμητο και το συνειδητό; Η επανάσταση ειναι επιστήμη, δε μαθαίνεται στο πόδι. Η ημιμάθεια δεν ειναι μαγκιά. Αν σε καθε μικρό ή και μεγάλο λάθος πανω στην ταξική πάλη φευγουμε και κάνουμε κι ένα νεο κόμμα τοτε πρωτα θα καταστραφει το συμπαν και μετα θα πεσει ο καπιταλισμός.λΙΓΗ ΣΟΒΑΡΌΤΗΤΑ ΔΕ ΒΛΆΠΤΕΙ. ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2012 στις 2:13 π.μ.

Αλήθεια, ο μισθός των Πρετεντέρηδων του Περισσού πόσο είναι ?
Και εμπάς περοπτώσει, γιατί είμαστε αναγκασμένοι κάθε φορά που ανηγεί στο blog ένα θέμα σχετικά με το ΚΚΕ, να ανεχόμαστε την μαζική επίθεση των εγκάθετων παπαγάλων, που μοναδικό στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα και να την αποτρέψουν?
Γιατί είμαστε υποχρεομένοι να παρακολουθούμε όλο αυτό το προβοκατόρικο παιχνίδι τους, που στερεί την συζήτηση από πολιτικά επιχειρήματα και στοχευμένα την μετατρέπει σε ξεκατίνιασμα και χυδαίο υβρεολόγιο?
Τελικά τι από τα δύο απότελεί λογοκρισία και φίμωση του διαλόγου?
Το να κόψει κανείς τις οργανομένες επιθέσεις τους, κάθε φορά που ανοίγει ένα θέμα και να επιτρέψει να ανοίξει ένας πολιτικός διάλογος ή το να ανέχεται τα ψυχοπαθολογικής αιτιολογίας σχόλια τους, που μοναδικό στόχο έχουν να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια συζήτησης ?

Το σίγουρο είναι ότι πιστεύουμε πως παρακολουθούμε και συμμετέχουμε σε ένα αριστερό blog με ότι αυτό συνεπάγεται για την ουσία αλλα και το ήθος της συζήτησης που πρέπει να διεξάγεται.
Διαφορετικά, αν είχαμε ανάγκη τέτοιου επιπέδου πολιτική επιχειρηματολογία θα την αναζητούσαμε σε ακροδεξιά blogs.
Στην τελική, όλα αυτά τα εγκάθετα παπαγαλάκια, ας αναπτύξουν τις τεχνικές του αποπροσανατολισμού και της προβοκάτσιας στα κομματικά τους όργανα.
Άλλωστε απ΄ότι φαίνεται, εκεί υπάρχει και περισσότερη ανάγκη για χειραγώγηση, και το επίπεδο της πολιτικής κουβέντας που διεξάγεται σε αυτά τεριάζει περισσότερο στα επιχειρήματάτα τους.

Φιλικά, Γιάννης

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2012 στις 4:02 π.μ.

Αληθεια θα μας πει ο συντακτης το ονομα του η ντρεπεται?Αυτο το Γ.Σ εμενα δεν μου λεει ΤΙΠΟΤΑ απολυτως οπως και το χειριστου βαθμου χιουμορακι στο τελος!Ας μας πει το ονομα του πρωτα και μετα μιλαμε σοβαρα!Α και κομενη η πλακα με τον Σιφωνιο τραγικο λαθος αυτο που εγινε με τα ασπονδυλα αλλα αν δεν τον φοβοταν η εργοδοσια δεν θα του εκανε μηνυση!
Μalamadre

Τζαβέλας
7 Μαρτίου 2012 στις 9:55 π.μ.

"να βάζουν, πάντα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, πάνω από όλα το Κόμμα. Να δίνουν και τη ζωή τους".αυτή η φράση του Γόντικα τα λέει όλα...
Το κόμμα έχει γίνει αυτοσκοπός και όχι το μέσο για τη λαΐκή εξουσία.Τον Απρίλη του '45 διαγράφηκε ο Άρης Βελουχιώτης(και 67 χρόνια μετά δεν έχει αποκατασταθεί κομματικά),γιατί έβαζε το λαό πάνω από το κόμμα("ότι είναι καλό για το λαό,πρέπει να'ναι και για το κόμμα"). 67 χρόνια μετά και η ηγεσία του ΚΚΕ λειτουργεί σαν να μην πέρασε μια μέρα...Μια ηγεσία που είτε δεν θέλει,είτε δεν μπορεί,δεν προλαβαίνει την εποχή μας και στέκεται θλιβερά αναντίστοιχη απέναντι στο λαό και τα θέλω του.Μια ηγεσία που θέλει ως μέλη και επιβραβεύει αυτούς που σιωπούν στο αυτονόητο λάθος,αυτούς που τραμπουκίζουν με χυδαίο τρόπο σαν ποδοσφαιρικοί οπαδοί και διαγράφει με ευτελείς και γελοίες προφάσεις, αγωνιστές που τολμούν να πουν το αυτονόητο,"δεν μπορεί να'ναι στραβός ο γυαλός συνέχεια,κάπου και μεις στραβά αρμενίζουμε"...Δυστυχώς για το λαό τούτη τη κρίσιμη ώρα που απαιτεί μια αριστερά δυνατή και αποφασισμένη να παλέψει για τα δίκια του,μια αριστερά που θα μπεί μπροστά και θα σταματήσει τον οδοστρωτήρα του καπιταλισμού που κατασπαράζει ότι με αγώνες και θυσίες χρόνων κατάφερε να κερδίσει ο λαός,δυστυχώς τούτη την ώρα η ηγεσία του ΚΚΕ "περί άλλων τυρβάζει" και προτάσσει ως πρώτη προτεραιότητα το κόμμα,τα συμφέροντα του και τίποτα άλλο...
Τέλος δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω στον κ.Δ.Γόντικα ότι έχει θέσει όλη του την οικογένεια στη διάθεση του κόμματος(με σύζυγο βουλευτή στην Α'Πειραιά και αδερφό στο Δ.Σ της Τυποεκδοτικής).Αμείβονται καλά κ. Γόντικα???

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2012 στις 10:43 π.μ.

Ο εγκάθετος τρόπος που αντιμετωπίζετε κάθε είδους κριτική, το μόνο που αποδεικνύει, είναι ότι είστε συνεχώς επιρρεπείς σε νέα λάθη τα οποία και κάνετε το ένα μετά το άλλο και το εργατικό κίνημα δεν έχει περιθώρια για άλλα λάθη. Χρειάζεται ανοιχτό μυαλό και παραγωγική αντίληψη της πραγματικότητας. Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί να κάνει στην άκρη.

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2012 στις 11:25 π.μ.

Ελα ρε βαθυ κόκκινο σβήσε σχολια να τα λενε μονοι τους οπως κανουν
μεταξύ τους και παίρνανε ωραία ......
Εχει δικιο ο Γιαννης και οι Γιαννηδες θελουν οι ανθρωποι να μιλούν μονοι τους χωρις τους "παπαγάλους"
γιατι σαν καλο/κακο μαθημένα παιδια που ειναι ετσι τους τα έμαθαν αλλα τωρα μαθαίνουν
οτι τελικά ολοκληρωτικός φανατικός μόνη αλήθεια πρόβατο καγκουρό βοδι με περικεφαλαία κτλ κτλ κτλ.
δεν ειναι στα λογια αλλα στην πράξη και απο πράξεις παίρνουν μηδεν
Α και μην ξεχάσω παντα ανώνυμα (πολίτικα) Η" κανω κάποιο λαθος ?

after
7 Μαρτίου 2012 στις 12:58 μ.μ.

oloi mazi na anatrepsoume thn kapitalistikh barbarothta ....ektos kai an brexei opou de 8a mporesei na katebei olh h ygihs aristera mh xalasei h epanastatikh mpoukla.....parte kana ma8hma organwshs apo to KKE sto dromo k afhste tis epanastaseis ths patatas.....sugnwmh alla opws leei k o laos me pordes de bafontai auga .....filika panta

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2012 στις 2:03 μ.μ.

Ναι, πάρτε κανα μάθημα οργάνωσης από το ΚΚΕ. Την επόμενη φορά πάρτε ομπρέλα. Ευχαριστούμε, χρήσιμη η συμβολή σου στη συζήτηση. Εσείς μαθήματα απροσανατολισμού συζητήσεων που πήρατε;

after
7 Μαρτίου 2012 στις 3:07 μ.μ.

καλα ρε φιλε εδω γινεται κουβεντα για τον βελουχιωτη ...την "οικογενοιοκρατεια" του γοντικα και μου μιλας για αποπροσανατολισμο της συζητησης?? οταν μαλιστα αυτο το κειμενο ΔΕΝ ειναι απο το κκε......παντως αμα κατεβεις σε πορεια και βρεχει μην αγορασεις ομπρελα απο πακιστανο γιατι ειναι πρακτορες της ηγεσιας του κκε ....αλλα τα απλα μελη δεν ξερουν τιποτις

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2012 στις 4:09 μ.μ.

Το ζήτημα είναι ότι ποτέ δεν απαντάτε επί της ουσίας αλλά καταφεύγετε πάντα σε συνθηματολογία του τύπου αντι-ΚΚΕ, πράκτορες, οπορτουνιστές, αριστεριστές κλπ κλπ. Βρήτε κανα καινούργιο τουλάχιστον. Τα ίδια και τα ίδια τοσα χρόνια... Επίσης οι πακιστανοί δεν είναι πράκτορες του ΚΚΕ. Είναι αντι-ΚΚΕ πράκτορες του παρακράτους που συνεργάζονται με τον άλλο πράκτορα-προβοκάτορα, τον καιρό, και πουλάνε ελλατωματικές ομπρέλες-παγίδες στους αγωνιστές. Το οργανώμενο κίνημα πρέπει να δώσει απάντηση με ομπρέλες ΠΑΜΕ. Θα μπορούσατε να βάλετε τους απολυμένους της τυποεκδοτικής να τις φτιάχνουν αντι να τους απολύσετε... Να, με τη μια σας έλυσα δύο προβλήματα.

7 Μαρτίου 2012 στις 4:22 μ.μ.

Έχουν CHE ... απλά δε τους διαγράφουν όταν διαφωνούν!

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2012 στις 10:20 μ.μ.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει στο λαό βαθιές ρίζες. Συνδέεται μαζί του με ακατάλυτους δεσμούς αίματος και δεν μπορεί κανείς να το εξοντώσει ούτε με στρατοδικεία, ούτε με εκτελεστικά αποσπάσματα. Ο στόχος μας ήταν και είναι να προστατέψουμε τα συμφέροντα του λαού και της χώρας μας…»

«Εάν έκανα δήλωση αποκήρυξης θα αθωωνόμουνα κατά πάσα πιθανότητα μετά μεγάλων τιμών… Αλλά η ζωή μου συνδέεται με την ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του… Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ’ αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω».

Ν. Μπελογιάννης

7 Μαρτίου 2012 στις 11:18 μ.μ.

Γιατί πάντα οι βλάκες τρέχουν να γράψουν και οι έχοντες φαιά ουσία περιμένουν και διαβάζουν;Γιατί δεν γίνεται το ανάποδο;Σε τι γαμημένη κοινωνία ζούμε επιτέλους;

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2012 στις 12:26 π.μ.

Καλά κάνετε και αναδεικνύετε την ρεφορμιστική συστημική γραμμή του ΚΚΕ .
Παλιοί επαναστάτες εκ ρωσίας ορμώμενοι λέγανε ότι για να δυναμώσει και να ατσαλωθεί η επαναστατική γραμμή στο κίνημα πρέπει να συγκρούεται με την ρεφορμιστική . Πάντα 2 γραμμές υπάρχουν (με τις διάφορες παραλλαγές τους )η επαναστατική και η ρεφορμιστική .Το ΚΚΕ έχει υπογράψει ότι δεν θα ανατρέψει την αστική δημοκρατία με την βία ,ότι θα σεβαστεί το σύνταγμα και τους θεσμούς . Το 1974 .
Υπέγραψε δηλαδή συλλογική δήλωση μετάνοιας και υποταγής . Προσκύνησε τον ταξικό εχθρό και βολεύτηκε στα στασίδια του .Και έτσι με μία μονοκοντυλιά σκύλευσε πάνω στα πτώματα των τόσων και τόσων αγωνιστών .Γιατί όσες φωτογραφίες και όσα έντυπα μνυμόσυνα και "αποκαταστάσεις" να κάνει δεν μπορεί να αποκαταστήσει ποτέ την ουσία του θυσίας τόσων ηρώων κομμουνιστών .Η οποία είναι η επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και η σύγκρουση .Άποψη που όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά ότι εξέγερσιακό που δεν ελεγχεται θεωρείται παρακρατικό ή λάθος .
Τόσα χρόνια μασαμπούκωνε καλά απο τα ταξιδιωτικά γραφεία και τις αποστολές στην Μόσχα , απο την ανοικοδόμηση μεγάρων και το στήσιμο καπιταλιστικών επιχειρήσεων , μασούλησε επιδοτήσεις απο το σύστημα κομματικές ,μασούλησε αρπαγμένη υπεραξία απο τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις επιχηρήσεις του .Άπο τις αποκλειστικές εισαγωγές ρώσικων εμπορευμάτων όπως μπελαρούς τρακτέρ και άλλα .Απο τις διαφημίσεις των μονοπωλίων (κρατικών ή μη ) απο όπου μπορούσε και δεν μπορούσε .
Μα γιατί ? Στον καπιαλισμό δεν είμαστε θα πεί . Χρησιμοποιούμε ότι μπορούμε ενάντια στον εχθρό θα μας πεί .
ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Ο ιμπεριαλισμός και η ντόπια πλουτοκρατία ξέρει τί είστε , γιαυτό και δεν σας ενόχλησε ποτέ απο το 74 και μετά .
Αν είσασταν κόμμα που οικοδομούσε την επανάσταση κάτι θα κάνατε για να το αποδείξετε , αλλά ούτε καν σαν λέξη δεν υπάρχει αυτό πιά , μόνο η "ανατροπή των μονοπωλίων" .
Ξεφτιλισμενη ηγεσία δεξιά και ραγιάδικη που νέμεται τα συναισθήματα και την πολιτική άγνοια ή βόλεψη πολλών υγιών λαικών ανθρώπων που είναι μέλη του .
Βέβαια όσοι είχαν τα κότσια να διαφωνήσουν (που είναι πααααάρα πολλοί εδω και ποσα χρόνια) διαγράφηκαν .
Άραγε γιατί ονομάζουν το κόμμα κομμουνιστικό ? Τι σχέση έχει το κόμμα νέου τύπου και η εσωκομματική αντιπαράθεση και διαπάλη με το ΚΚΕ ? Απλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο .
ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ
να σταματήσει να μιλάει η ηγεσία του ΚΚΕ για το 40 και το ΕΑΜ για το ΔΣΕ για τα ηρωικά στελέχη και αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την λαική υπόθεση .
Η δεξιά χαφιεδοηγεσία που έχει στο τιμόνι καμία σχέση δεν έχει με τα παλικάρια και τις λεβέντισσες που πολεμήσανε τότε . Δεν έχει καμία σχέση με τον ίσως καλύτερο ηγέτη κομμουνιστή στην Ελλάδα τον Νίκο Ζαχαριάδη .
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ για αυτά γιατί δεν σας ανήκει η ιστορία των αγώνων του λαού .
Η Ηγεσία του ΚΚΕ έχει συνάψει σχέσεις με ότι πιο σάπιο κόμμα υπάρχει παγκοσμίως , κόμματα που δεν έχουν σχέση με κομμουνισμό .ΚΚ ινδίας μαρξιστικό , ΑΚΕΛ ,ΚΚ Κίνας , Πολωνικό ΚΚ και άλλα πολλά ... Και έχει στραφεί ενάντια σε ότι υγιές και επαναστατικό έχει υπαρξει τα τελευταία χρόνια
Έχει κατέβει σε εκλογές για εργατικά κέντρα με ψηφοδέλτια που είχαν μέσα πασόκους και άλλους , συμμετέχει σε συμβούλια δοικήσεις νοσοκομείων και σε συνελεύσεις τμημάτων των πανεπιστημίων , συμμετέχει στην ευρωβουλή ενώ είναι κατά της ΕΕ...(να φάμε απο όπου μπορούμε φυσικά ) Παλαιότερα με την ΕΣΑΚ έπαιρνε και αποφάσεις στο ΔΣ της ΓΣΕΕ με πασόκοσυνδικαλιστές ...Ποιός άραγε ξέρει ότι το ΚΚΕ έχει συμμετάσχει σε αντεργατικές αποφάσεις μαζί με πασόκους στην ΓΣΕΕ με τότε υπεύθυνο τον Σοφιανό ??? Προβοκάτσια θα πούνε... Υπάρχουν τα στοιχεία ατράνταχτα .
Για κάποιον που σκαμπάζει τα βασικά απο μαρξισμό , θα καταλάβει ότι ούτε με τον μάρξ έχει σχέση ούτε με τον λένιν , μάλιστα έχει "αλλάξει" και την θεωρία του λένιν για τον ιμπεριαλισμό αυθαίρετα και την έχει κάνει "η θεωρία της αλληλεξάρτησης" . Δηλαδή και με τη βούλα τα σφάζει όλα .

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2012 στις 12:27 π.μ.

(συνεχεια)
ΔΙάβαζα το δεύτερο τόμο του δοκιμίου της ιστορίας του , και έλεγε συγκεκριμένα για την δεξιά στροφή που πήρε το κομμουνιστικό κίνημα απο το 1956 το εξής : Το ΚΚΕ δεν ήταν ώριμο να αντιληφθεί την αλλαγή πλεύσης του τότε κομμουνιστικού κινήματος , μάλιστα και σε σευνδυασμό με την επιρροή που είχαν τα άλλα ευρωπαικά ΚΚ (ρουμάνικο ,βουλγάρικο κτλπ) στο ΚΚΕ , ήταν αδύνατο να καταλάβει ...
Που τα πουλάει αυτά η κυρία συγγραφέας ? Μήπων ο κουουζίνεν και ο ντέζ και οι στρατιωτικοί που βάλθηκαν να ξεριζώσουν και να διαγράψουν όλο το "παλιό" ζαχαριαδικό ΚΚΕ ,όλες η διαγραφές και οι τραμπουκισμοί που γίνανε στις κο του ουζμπεκιστάν του ΚΚΕ (Τασκένδη) που διαγραφήκανε χιλιάδες ? Όλοι οι αγωνιστές στην εξορία που είχανε καταλάβει το 20 ο συνέδριο του ΚΚΣΕ και την παλινόρθωση του καπιταλισμού ? Όλες εκείνες οι φωνές που φωνάζανε για αυτά απο τότε δεν τις άκουγε?
Και τότε πως διέγραφε κάποιες φωνές που δεν άκουγε ? ή μήπως σκεφτότανε τα κωθώνια οι παρτσαλίδηδες και κολιγιάννηδες (ότι πιο άχρηστο σε ποιότητα στελεχικό δηναμικό έχει βγεί ποτέ) ότι αυτοί φωνασκούνε μάταια και ότι λένε μπαρούφες . Αγωνιστές όπως ο Χοντζέας , Δανιηλίδης ,Παπέλης ,Ιορδανίδης ηγετικά στελέχη του κινήματος και άλλοι χιλιάδες αγωνιστές που εκδιώχθηκαν ή φύγανε απο το τότε ΚΚΕ γιατί δεν τους λάβανε υπόψιν ?
Αλλά η ξεφτίλα έχει και όρια , ο κόσμος είναι έξυπνος και καταλαβαίνει , τα παπαγαλάκια που έχουν μείνει μέσα φοβισμένα και πεταρίζουν στον περισσό και ξεμυτίζουν στο ιντερνετ και γράφουν τις ασυναρτησίες τους για να δείξουν τον κομματικό τους πατριωτισμό ,1)δεν έχουν ιδέα απο την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος 2)είναι ανθρωπάκια φοβισμένα που δεν συγκρουστήκανε ποτέ με το σύστημα 3)είναι πολλές φορές μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας 4)δεν δαγκώνουν το κομματικό χέρι που τους ταίζει .
Αλλά αυτά τα ανθρωπάκια είναι λίγα , ο πολύς κόσμος της βάσης του ΚΚΕ είναι χαμηλής πολιτικοποίησης και έχει άλλα να ασχολήθεί . Ερήμην και κάποιας άλλης συκγροτημένης κομμουνιστικής πραγματικής δύναμης κάθονται εκεί και λιώνουν . Σου λέει εδώ με τους πολλούς κάτι γίνεται που να τρέχεις τώρα .
Εν πάσει περιπτώσει το ΚΚΕ έχει τελειώσει εδώ και δεκαετίες σαν κομμουνιστικό κόμμα Αλέκο , μην τρελαίνεσαι δεν ανακάλυψες τον τροχό και η κριτική που κάνεις δεν είναι συγκεκριμένη ούτε και θίγει τα ζητήματα απο την πηγή. Άν και κάποια ριζικά θέματα έχει .
Λοιπόν ας κοιτάξουνε τώρα οι ΚΚΕδες να μαζέψουν κάνενα ψηφαλάκι μιάς και κάτι άλλο δεν μπορούνε ούτε θέλουνε να κάνουν , μπάς και βάλετε κανέναν βουλευτή ακόμα ανατρέψετε τα μονοπώλια απο τα έδρανα της βουλής , νομίζω ότι τα μονοπώλια έχουν αρχίσει και σας τρέμουν ήδη .
Επίσης γόντικα πές στην παπαρήγα ότι αυτά που της ξεφεύγουν τα μαρξίζοντα καμιά φορά για τον ρόλο των λαικών δυνάμεων είναι μπαρούφες , αφού μόνο το ΚΚΕ είναι πάων απο όλα , είναι ο το μεταφυσικό αλάθητο υποκείμενο της κοινωνικής ύλης . Είναι ο υλιστικός προφητικός φορέας της κοινωνικής εξέλιξης , κατ αποκλειστικότητα όπως και τα μπελαρούς απο

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2012 στις 12:15 μ.μ.

Αγαπητοί Κουκουεδολόγοι, εσείς που κάνετε κριτική, με τους όρους και την δική σας πολιτική και αισθητική άποψη, καλά κάνετε, δικαίωμα σας.
Πρακτικά τώρα, για όλα αυτά που γράφετε, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες απαντήσεις, γιατί στην τελική
αν κάποτε υπήρχε χρόνος για ‘κουβεντούλα’ τώρα που αναποδογύρισε η ζωή μας, που η σαπίλα του καπιταλισμού μας πνίγει, μας εξοντώνει, γίνεστε τόσο βαρετοί, τόσο προβλέψιμοι, που απλά σας προσπερνάμε.
Το άρθρο του Γόντικά στο Ριζοσπάστη, φαίνετε, ότι κάποιους τους πόνεσε πολύ.
Τι να γίνει; ΠΑΜΕ μπροστά, γιατί η ζωή μας πάει.
Με το ΚΚΕ, ναι!
Κατερίνα

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2012 στις 2:26 μ.μ.

Ναι ρε κατερίνα !!! Χωρίς μυαλό ! μόνο με το συναίσθημα πάμε μπροστά να πάρουμε ειρηνικά την κυβέρνηση !
ΨΗΦΟΣ στο Επαναστατικό κομμουνιστικό "Κ"ΚΕ !
Γιατί με την ψήφο σου ανατρέπουμε τα μονοπώλια!

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2012 στις 8:41 μ.μ.

Τα περί βουλής είναι λυμένα εδώ και χρόνια.
Κανείς δεν περιμένει να αλλάξει οτιδήποτε κοινοβουλευτικά στο αστικό κράτος.
Έχει αναλυθεί δεκάδες φορές το θέμα αυτό, σε τοποθετήσεις, συνεντεύξεις, αρθογραφία.
Τέλος.
Η ουσία, αγαπητοί Κουκουεδολόγοι: είναι τόσο μεγάλες οι απαιτήσεις και τόσα πολλά τα μέτωπα αυτή τη χρονική στιγμή, και τόσο καθαρός για μας ο στόχος (δικαίωμά σας να διαφωνείτε), που εκ των πραγμάτων σας προσπερνάμε. Δικαίωμά μας!
Τόσο απλά. Τσάμπα λοιπόν ο κόπος!
Κατερίνα

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2012 στις 10:26 μ.μ.

Άναψε το φλας καθώς προσπερνάς θα φας κληση

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2012 στις 4:02 μ.μ.

Η επανάσταση τι ώρα γίνεται Κατερίνα? σας είπε το κόμμα?και που? να'ρθουμε και μεις οι άλλοι(οι προβοκάτορες)γιατί μας προσπεράσατε και πρέπει να τρέξουμε να σας προλάβουμε...
Θα προλάβει η Αλέκα να "επαναστατήσει" στη βουλή άραγε?
Μην ξεκινήσετε νωρίτερα!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger