Home » , » Η Τουρκία αναλαμβάνει την εργολαβία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού

Η Τουρκία αναλαμβάνει την εργολαβία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Απριλίου 2012 | 6:27 μ.μ.

Ο Υπουργός εξωτερικών  της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην τουρκική Βουλή πριν μερικές μέρες είχε μιλήσει για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας λέγοντας ότι «η Τουρκία θα γίνει ο διοικητής της ανασυγκρότησης της Μέσης Ανατολής».

Η απάντηση ενάντια στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας ήρθε από τον βουλευτή του Δημοκρατικού Συνεδρίου των Λαών και πρώην προέδρου του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ).

Ο Τουζέλ στην τουρκική Βουλή καταδικάζοντας την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έκανε την εξής ομιλία: «η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι μια επεκτατική ιμπεριαλιστική πολιτική και δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία και την ειρήνη. Η κυβέρνηση έχει καβαλήσει το αμερικάνικο άλογο και ρίχνει Οθωμανικές σπαθιές. Τα καινούργια σύνορα και χώρες που στοχεύετε να δημιουργήσετε είναι μέρος ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Ο πόλεμος του Ιράκ έφερε ελευθερία στον Ιρακινό λαό; Η επέμβαση στην Λιβύη έβαλε τέλος στο χάος; Αν σας ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο πολύ, γιατί τόση σιωπή για τις δολοφονίες που γίνονται στο Μπαχρέιν από τους στρατιώτες της Σαουδικής Αραβίας; Αφήστε την Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. Γυρίστε να δείτε τον εαυτό σας. Αυτή η πολιτική δημιουργεί μια επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή και στο λαό μας. Είναι μια ανοιχτή, επιθετική πολιτική την οποία δεν θα σας επιτρέψουμε να υλοποιήσετε».

Σείτ Αλντογάν ανταποκριτής της ημερήσιας εφημερίδας “Evrensel” της Τουρκίας 
http://agonas-kinima.blogspot.com/
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger