Home » , » Με τους «εθνικούς κινδύνους» επιχειρούν να σώσουν το αστικό πολιτικό κατεστημένο που καταρρέει!

Με τους «εθνικούς κινδύνους» επιχειρούν να σώσουν το αστικό πολιτικό κατεστημένο που καταρρέει!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Απριλίου 2012 | 6:08 μ.μ.

Τα δοκίμασαν όλα!
Τρομοκράτησαν. Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΒΗΜΑ FM δήλωσε ότι σε περίπτωση που ο Σαμαράς συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και έχουν μόνο 151-155 βουλευτές τότε θα πρέπει όλοι να κρυφθούν και συνέχισε... «Μην έχει κανένας την αυταπάτη από όσους πάνε στην κάλπη, ότι θα βγει αυτό το πράγμα από την κάλπη και την άλλη μέρα θα έχουν δουλειά, μισθούς και συντάξεις. Αν αυτό βγει στην κάλπη, κρυφτείτε!»
Απείλησαν. Μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις γερμανών πολιτικών, όπως του Σόιμπλε και άλλων, τη σκυτάλη πήρε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ  Κριστίν Λαγκάρντ. Σε ομιλία της στο Ινστιτούτο Brookings η Κριστίν Λαγκάρντ τάχθηκε υπέρ της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. " Αυτό είναι επίσης ένα θετικό.  Και πρέπει να πω ότι έχω συνεργαστεί με τον Λουκά Παπαδήμο και βρίσκεται ξεκάθαρα σε αυτή την σελίδα και χειροκροτώ τις προσπάθειες του",  υπογράμμισε η επικεφαλής του ΔΝΤ. Πριν από λίγες μέρες η Κριστίν Λαγκάρντ με συνέντευξη της στο κανάλι CBS είχε πάλι παρέμβει στα εσωτερικά της Ελλάδας και είχε διαχωρίσει τα ελληνικά κόμματα σε υπεύθυνα και περιθωριακά! 
Είναι ένα σκηνικό βίας και τρομοκρατίας που καθημερινά στήνουν τα κανάλια και τα αστικά κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη, καθώς βλέπουν τον κόσμο της εργασίας να τους γυρνά την πλάτη και να τους κράζει άγρια όπου τους συναντά.
Για αυτό το λόγο επιστρατεύουν τους «εθνικούς κινδύνους» και απαιτούν «εθνική ενότητα».
Με αφορμή τη δημοσίευση των αποφάσεων του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της γειτονικής χώρας για έρευνες σε Καστελόριζο και Ρόδο, καλλιεργούν ένα κλίμα ανησυχίας, που εντέχνως διαχέουν στα καθεστωτικά ΜΜΕ, με πρωταγωνιστές το υπουργείο εξωτερικών και  Άμυνας, αλλά  και τα Γενικά Επιτελεία που φέρονται να αντιμετωπίζουν σενάρια νέων Ιμίων, θέτοντας τις μονάδες της παραμεθορίου σε επιφυλακή!
Ξανά ο «εξ Ανατολάς κίνδυνος» έρχεται να παίξει τον ρόλο του μπαμπούλα προκειμένου να αφήσουμε στην άκρη τις ταξικές και πολιτικές μας αντιθέσεις και όλοι μαζί σε πνεύμα εθνικής ενότητας να τον αντιμετωπίσουμε!
Τα στερεότυπα επιχειρήματα βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο και κάνουν λόγο:
  1. ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΟΖ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΑΕΡΙΟ Το μιλιταριστικό  defencenet.gr  έγραφε στις 28 Φεβρουαρίου και αναδημοσιεύει σήμερα ότι "Φωτιά στην Α.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία με την απόφασή της να προχωρήσει σε έρευνες καθαρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ σε σχετική συμφωνία με την εταιρεία Shel» και συνεχίζει «Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι δικό σου είναι μόνο ότι μπορείς να υπερασπιστείς, είτε με τα όπλα, είτε με την διπλωματία, που βασίζεται βέβαια στην ισχύ των όπλων».
Η απάντηση του ΥΠΕΞ της άθλιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ «Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο. Η σημερινή δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αποφάσεων του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, που είχαν ληφθεί στις 16 Μαρτίου 2012, περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο».
  1. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣ «Για προσπάθεια εκμετάλλευσης της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας που επικρατεί στην Ελλάδα, κατηγορούν την Τουρκία. Στο ΥΕΘΑ, δεν αποδίδουν την τουρκική κινητικότητα μόνο στις συχνές δημόσιες αναφορές που γίνονται στην Ελλάδα -και λόγω προεκλογικής περιόδου- για τον καθορισμό ΑΟΖ και έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Δίνουν ιδιαίτερη σημασία και στις πληροφορίες και τα σενάρια που έχουν να κάνουν με την υγεία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και στις σοβαρές πιθανότητες αποχώρσησής του από το προσκήνιο. Πληροφορίες και σενάρια που και ο ίδιος έχει πυροδοτήσει με δηλώσεις του. Οι εκτιμήσεις που γίνονται από Έλληνες επιτελείς και αξιωματούχους αναφέρουν ότι αν τα σενάρια δρομολόγησης αποχώρησης του Ερντογάν έχουν βάση, δεν αποκλείεται πολλά από τα τουρκικά σχέδια για διεκδικήσεις στο Αιγαίο να επισπευστούν και να ενεργοποιηθούν για να προλάβουν αυτή την αποχώρηση».
Αρχικά, να διαπιστώσουμε ότι εθνικιστικές κορώνες για τις ΑΟΖ έβγαλε ο Σαμαράς, ο Καμμένος, ο Καρατζαφέρης και η Χρυσή Αυγή, το σύνολο του εθνικιστικού μπλοκ, για να κρύψει με την πολεμοκαπηλεία την αντιδραστικότητα και εχθρικότητα της πολιτικής του προς τον κόσμο της εργασίας!
Ταυτόχρονα, όχι μόνο επιχειρείται διαμέσου της προβαλλόμενης ως υπερταξικής και εθνικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων  να απαιτηθεί εθνική συνεννόηση μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων για τις "κόκκινες γραμμές" που θα κληθούμε να μην περάσουμε την επόμενη χρονική περίοδο., την στιγμή της πιο άγριας ταξικής επίθεσης της κυβέρνησης των τραπεζιτών, εφοπλιστών, καναλαρχών, εργολάβων, τοκογλύφων και της Ε.Ε.-ΔΝΤ, αλλά ουσιαστικά επιχειρείται ξανά να εκβιαστεί το εκλογικό σώμα. «Πρέπει να υπάρξει ισχυρή αστική κυβέρνηση» που θα συνεχίσει με συνέπεια και απίστευτη σκληρότητα την αντεργατική πολιτική των Μνημονίων, αλλά και που θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι στην «Τουρκική επιθετικότητα». Αλλιώς «η Άγκυρα αν διαπιστώσει ότι το προεκλογικό "χάος" συνεχιστεί στην Ελλάδα και μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου δεν θ΄ αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Το παράδειγμα του 1996 ,όταν πάλι η πολιτική κατάσταση στη χώρα ήταν ρευστή και προκάλεσε τη κρίση των Ιμίων είναι χαρακτηριστικό. Και τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για την Ελλάδα απ΄ ότι ήταν το 1996».
Γνωρίζουμε ότι η Κρίση των Ιμίων ισχυροποίησε τελικά την Χούντα των Εκσυγχρονιστών, για να βάλει την Ελλάδα στην ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ που ο κόσμος της εργασίας πλήρωσε και πληρώνει. Ήταν η αστική Ελλάδα της Διαφθοράς και της Διαπλοκής, του Σημίτη και του Καραμανλή, των Σκανδάλων του Χρηματιστηρίου, της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, του Βατοπεδίου. Ήταν η Ελλάδα Των σκανδάλων με τα εξοπλιστικά προγράμματα που κόστισαν τρισεκατομμύρια δραχμές, με τη μπόχα της μίζας, των ευνοϊκών επ΄ ευθείας συμβάσεων και της συγκάλυψης να αποπνέεται από το ΠΑΣΟΚ των Τζοχατζόπουλου, Παπαντωνίου, Παπανδρέου, Βενιζέλου, Μπεγλίτη, Λοβέρδου και τη ΝΔ των Καραμανλή, Σπηλιωτόπουλου και λοιπών εθνικοφρόνων, όπως ο γνωστός κωλοτούμπας Καρατζαφέρης που περισσότερο μοιάζει με ατζέντη ρωσικών όπλων. Παράλληλα, θυμόμαστε ότι ο Ελληνικός Στρατός εκπαιδεύεται σε αποστολές Καταστολής Πλήθους, ενώ σε κάθε μεγάλη απεργία απειληθήκαμε ότι Στρατός θα κατέβει στο δρόμο.
Μαυρίστε τους - Κανένας να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΜΑΥΡΟ στον ακροδεξιό λαϊκισμό του Καμμένου και στις ναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής
Καλούμε τον κόσμο της εργασίας να πιάσει το νήμα των ταξικών αγώνων και να πορευτεί με γνώμονα το κριτήριο «η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι  δεν έχουνε πατρίδα».
Ο κοινωνικός και φυσικός πλούτος ανήκει στον κόσμο της εργασίας και αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος να συνεννοηθεί για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα: δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα στα κράτη και τις κυβερνήσεις των Παπαδήμου-Ερντογάν,Χριστόφια που μας σέρνουν σε επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια και μας θέλουν σύμμαχο του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού ρεύματος ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, του ακραίου κρατικού αυταρχισμού και της πολεμοκαπηλείας, μπλοκάροντας τους εξοπλισμούς, παλεύοντας για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά καταπίεση, εκμετάλλευση, πόλεμο και παράλληλα, κέρδη.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger